hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 istatistiksel olarak suçların arttığını gösteren bir işaret var mı idam kalktığından beri? ömür boyu hapis çok daha caydırıcı bir şey bence idama göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 türkiye sınırları içinde değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 İdam kalktığından beri suç oranı artmıştır da bunun idama bağlı değiştiğinin kesin kanıtı yok. Nüfus artıyor suç sayısı artar, gelir dengesi değişiyor bu suç oranını etkiler, bisürü neden var Artış olsa bile idama bağlı olmayabilir yani. Ama ömür boyu hapis caydırıcı birşey değil. Sana bana, bi hayatı bi amacı olan insanlara caydırıcı geliyor düşününce ama, insanların hepsi aynı değil ki. Hayatsız adamlar var, dışarıda daha beter yaşam süren insanlar var. Yani düşünsene, hapise girebilmek için suç işleyen insanlar var çünkü dışarıda yaşaması daha zor maddi olarak, yaşam standardı olarak fln. Genel bakınca çok caydırıcı bişey değil müebbet hapis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Normalde evet , ama Türkiye'de hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 afedersinizde idam kalktı suc oranı arttı diye istatistik olmaz. norvecte idamda yok, muhebbette yok, f tipide yok, tecritte yok, max 18 sene ceza var. hapishaneler benım evimden güzel. suc oranı cucuk. istatistikse buda istatistik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 2 mesajın birinde modern hukuk sisteminde idam olmaz diyor. yazmadan önce bi düşünün nerde yaşıyom, ne yazıyom ben diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 idam mı caydırıcı? lol? idam direk kahraman yapıcı ceza şekli, bi bok beceremeyen ama tarihe kazınmak isteyen bi loser olsam mesela idam gerektiren bi suç işleyebilirim, sonra adıma çok goygoy yapılır ve dizi falan çekilir. makara bi yana, ahmet altan konuyla ilgili bugün güzel bir yazı yazmış, tavsiye ederim bide şu var, türkiye gibi bir ülke arkadaşlar. adamlar 5 senedir delillerin sahte olduğu ispatlandığı halde içerideler. Böyle bir sürü vaka var, üzerine sahte delil ve yok yere hapis yatan insanlar var. hadi onlardan sonradan özür dileyim çıkarabiliosun, idam edileni napıcaksın? idam demek, benim hukuk sistemim hata yapmaz demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 beyler sorun cezaların caydırıcılıgı degil hukuksuzluk. http://www.komikzede.com/wp-content/uploads/mk-indirim.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 99 da toplam hüküm sayısı 88bin911 mi neymiş 2008 de 97.202 Ama şunu idam cezasının kalkmasına bağlayamayız zaten. 10k lık bi artış var ama sadece nüfusbile kaç k arttı o günden bu güne. O bile etkiler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 SeaGle said: 99 da toplam hüküm sayısı 88bin911 mi neymiş 2008 de 97.202 Ama şunu idam cezasının kalkmasına bağlayamayız zaten. 10k lık bi artış var ama sadece nüfusbile kaç k arttı o günden bu güne. O bile etkiler yani. bu istatistikte şöle bi sorun var ki, hükümlü sayısının artması, polisin başarısı ile de anlamlandırılabilir. yani 99 da yakalayamıoduk ama 2008 de yakalayabiliorz gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 dunyanın en buyuk adalet sarayına sahip olusumuzla ovunen bi ulkeyiz bu arada. hazır alakalı konu iken soyliyim dedim ne durumda oldugumuzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 İdam gelsede bunların kimseyi asmaya cesareti olmaz. Bir de ben olsam referandum yaparım idam istiyormusunuz, avrupa birliğinin eğlencesi olmaya devam edelim mi diye sorsunlar. Sonra kimse siz idamı getirdiniz, siz kaldırdınız diye ağlaşıp durmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 SeaGle said: 99 da toplam hüküm sayısı 88bin911 mi neymiş 2008 de 97.202 Ama şunu idam cezasının kalkmasına bağlayamayız zaten. 10k lık bi artış var ama sadece nüfusbile kaç k arttı o günden bu güne. O bile etkiler yani. ceza evlerinde yer kalmadı diye af çıkaran bir ülkeyiz lan, istatistik neymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 abi idamı uygulayamayız vs tartışılır da.ki bende altından kalkamıcagımızı düşünüyorum. ama çıkıp insan hakkıydı topluma kazandırmaydı demeyin ya.hiç samimi değil adam 3 aylık bebeğe tecavuz edip doğruyor gelmiş burda insan hakkı diyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 olm türkiyede x nedeninden ötürü getirirler idamı. sonra alakasiz muhalif kişileri sen x'sin diye asarlar,yaşı yetmezse yaşını da büyütürler. ondan ötürü ne idamı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Suark said: SeaGle said: 99 da toplam hüküm sayısı 88bin911 mi neymiş 2008 de 97.202 Ama şunu idam cezasının kalkmasına bağlayamayız zaten. 10k lık bi artış var ama sadece nüfusbile kaç k arttı o günden bu güne. O bile etkiler yani. bu istatistikte şöle bi sorun var ki, hükümlü sayısının artması, polisin başarısı ile de anlamlandırılabilir. yani 99 da yakalayamıoduk ama 2008 de yakalayabiliorz gibi. veya işsizlik, veya hayat pahalanması, nufus artısı, haksız tutuklamalar, yasalardaki değşiklikler, vs vs vs bi milyar tene etken bulabiliriz bence artıs sbebei olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Norveç i merak ettim. bir baktım verilere, adamlar birbirini göremiyor ki suç işlesinler :) norway Population1 4 369 957 4 985 870 Inhabitants per km2 land area 14 16 Population density (people per sq. km) in Turkey 90.9 92.2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 İdam'ı diğer herşey gibi kontrol edemicez, geri dönüşü de yok, masrafını çıkaracak şekilde cezaevinde çalışma daha insancıl olur, amaca da ulaşılır işte. çok isteyen olursa kısırlaştırırlar insanları, insan haklarına aykırı tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Trias said: Norveç i merak ettim. bir baktım verilere, adamlar birbirini göremiyor ki suç işlesinler :) norway Population1 4 369 957 4 985 870 Inhabitants per km2 land area 14 16 Population density (people per sq. km) in Turkey 90.9 92.2 ho ho ho ne komik. Adamlar şehirlerde yaşıyorlar herhalde buzun ortasında değil. İdam şart diyenler insan olmanın özünü kavrayamadıkları gibi idam cezasının olmayıp da suç oranının düşük olduğu ülkelere akıl sır ediremezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 istanbul dısıdna sehir yoğunlukları bizim sehirlerimize yakındır diey tahmin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 ya açıkçası sanmıyorum da. 50 hanelik köyde bile "idamlık" suçlu çıkıyor. Napıcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Norveç bilgisini esprisine yazmıştım. bizimle karşılaştırılamayacak bir ülke... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Devleti yıkmaya teşebbüs suçundan paşaları, generalleri asarlar, ergenekon kapanır. apo gene kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 insanları idam edince, insanlar ölecek evet ama şunuda düşündük mü hiç. idam etmediğimiz adamlar 15 sene yatıp çıkınca yada af ile çıkınca, yine başka insanları da öldürebiliyorlar, onların suçu ne o zaman? seri cinayet, toplu cinayet, tecavüz + cinayet, kişinin yaşamını ömrünün sonuna kadar bozacak suçlardan bazıları ve vatana ihanet(hayır hükümete değil vatana ihanet) kesinlikle idam cezası olmalı idam dışında bazı suçlarında kesinlikle ağırlaştırılması gerekiyor, sakat bırakma(alkollü araba ile ezme gibi), kişinin ruh sağlığını ve yaşamını bozma(küçük yaşta tecavüz gibi). Bu suçları işleyenlerinde bir daha topluma karışmamaları sağlanmalı, beslerken çalıştırılmalı. Adalet; acaba siyasilerin kararında olan birşeymidir, yoksa hukukcuların tekelindemidir yoksa adalet toplum içindir ve halkın elindemi olmalıdır. Hiç bir ceza, mağdurun mağduriyetini kaldıramıyor, vicdanını rahatlatamıyor ama şuan ki adalet sistemimiz de mağdurların dışında halkın içi ferah mı. Şuan ki cezalar, halkı tatmin ediyor mu? Halk tatmin olmuyorsa, adalet neden var? Toplumumuz şehit kanı dökenlerin ölmelerini istiyorlarsa, bunlar neden halen yaşıyorlar? Amerikan hukuk sisteminde, juli halkı temsilen yer alıyor. Aslında hukuki kararları amerikada halkda veriyor diyebiliriz. Halk isterse idam amerikada da kalkar. Türkiye'de halkını dinleyen bir adalet sistemi istiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2012 rra dediklerin af oolayının kalkması ile çözülecek şeyler. ayrıca akp hükümetiyle halkı dinleyen adalet falan lol komik şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar