Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 ağırlıklı olarak gamer adamların bulunduğu bir forumda bir sistemi gaming metaforu üzerinden anlatmam neden bu kadar tuhaf karşılanıyor ? =)
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Shpongle sizi görse müzik yapmayı bırakırdı lan.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Noyzura said: ağırlıklı olarak gamer adamların bulunduğu bir forumda bir sistemi gaming metaforu üzerinden anlatmam neden bu kadar tuhaf karşılanıyor ? =) sanal bir oyun, inanç sistemine bu kadar uygun bir metafor olunca mormonlardan farkın kalmıyor çünkü
Zep Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 coco said: @Noyzura Noyzura said: coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =) üzgünüm ama sentezleyebileceğim bir argüman sunmuyorsun. dolayısıyla saygımı ve ilgimi kabettin. ne argümanı sunacak ki adam cevap vermiş işte? bu yönteme bende bir kaç nlp kitabında rastgelmiştim de sadece bilinci "şuan" a getirmeye,tutmaya yarıyor diye biliyorum, farklı bir şey bekliyorsan eğer diye söyliyorum
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 var mıymış yok muymuş bulabildiniz mi
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 kimin içindeyse çıkarsın ortaya koysun madem
coco Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 @Noyzura bak tartışılan konunun zaten kendi içinde en cahil tarafı bilimsellikten uzak olması. game tadında takılman ve anlatmaya çalışman elbette güzel olurdu. ama unutma her game'in bir argümanı vardır. olmalıdır. yoksa hedef kitlesi olmaz. ayrıca, sana sorulan naif teknik sorulara game tadında diyip ama masalsı cvp verdiğinde olay oyun tadını kaybediyor. yani ben gibi bu oyunu oynamazlar çıkabiliyor. edit: @@Noyzura
coco Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Zep said: coco said: @Noyzura Noyzura said: coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =) üzgünüm ama sentezleyebileceğim bir argüman sunmuyorsun. dolayısıyla saygımı ve ilgimi kabettin. ne argümanı sunacak ki adam cevap vermiş işte? bu yönteme bende bir kaç nlp kitabında rastgelmiştim de sadece bilinci "şuan" a getirmeye,tutmaya yarıyor diye biliyorum, farklı bir şey bekliyorsan eğer diye söyliyorum ben bir vipassana öğrencisiyim, bilinçli ve teknik bir soruydu bu! ve bahsi olan konunun nlp ile alakası yok! beklenti ile hiç alakası yok
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 coco said: @Noyzura Noyzura said: coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =) üzgünüm ama sentezleyebileceğim bir argüman sunmuyorsun. dolayısıyla saygımı ve ilgimi kabettin. Okuyup entellektüel olarak yorumlayabileceğin birşey değil zaten bahsettiğim. Okuyarak değil zihnini kaç yaşındaysan o kadar yıldır kullandığın şeklinin tam tersi bir şekilde düşünmeden serbest bırakmak konusunda kendi kendini eğiterek , sadece 5 algını olabildiğince gerçekliye kitleyerek geçmiş ve gelecek sanal zamanlarına dair plan ya da anımsamalardan uzak olarak sonsuz bir boşlukta rahat hareket etme eylemi. bir düşünce değil bir eylem . şimdi daha açık olmuştur umarım =)
Zep Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 coco said: Zep said: coco said: @Noyzura Noyzura said: coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =) üzgünüm ama sentezleyebileceğim bir argüman sunmuyorsun. dolayısıyla saygımı ve ilgimi kabettin. ne argümanı sunacak ki adam cevap vermiş işte? bu yönteme bende bir kaç nlp kitabında rastgelmiştim de sadece bilinci "şuan" a getirmeye,tutmaya yarıyor diye biliyorum, farklı bir şey bekliyorsan eğer diye söyliyorum ben bir vipassana öğrencisiyim, bilinçli ve teknik bir soruydu bu! ve bahsi olan konunun nlp ile alakası yok! beklenti ile hiç alakası yok nlp'de kullanılan bir teknik zihni boşalmak için nlpnin konuyla çok bir alakası olmayabilir ama tekniğin var nlpyle alakası var onu.. söylediğimdende farklı bir amacı olduğunu da sanmıyorum tekniğin yanlışsam ninja abimiz düzeltsin derken onay gelmiş zaten.
coco Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Noyzura said: Okuyup entellektüel olarak yorumlayabileceğin birşey değil zaten bahsettiğim. Okuyarak değil zihnini kaç yaşındaysan o kadar yıldır kullandığın şeklinin tam tersi bir şekilde düşünmeden serbest bırakmak konusunda kendi kendini eğiterek , sadece 5 algını olabildiğince gerçekliye kitleyerek geçmiş ve gelecek sanal zamanlarına dair plan ya da anımsamalardan uzak olarak sonsuz bir boşlukta rahat hareket etme eylemi. bir düşünce değil bir eylem . şimdi daha açık olmuştur umarım =) bak bir üst msjımda belirttim. ve sakın seni anlamadığımı düşünme. ama konuyu o kadar basite indirgiyorsun ki söylemlerinde, ya da anlatış biçimlerinde, sıkıntı oradan doğuyor. -ki kaotif bir çerçeveyi belki ben burada kendim açmış olacam ki- evet aslında herşeyi olduğu haliyle (sorgusuz ve tepkisiz) kabul edebilmek. saf/bağımsız/etkisiz gözlem. sadece tanık olmak. sıradanca. hem fikiriz bunlarda ama hani çoklu gerçekliği aramak da özellikle buradaki (forum) insanların bir refleksi. oyüzden, ilgili kominitelerdeki yaptığın/yapıldığı gibi toplu bilinç kavramı içinde bu konuyu burada ":)" ikonları ya da senin anlatmak istediğin ile tartışmak yankısız kalıyor. demek istediğim bu.
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 coco said: Noyzura said: Okuyup entellektüel olarak yorumlayabileceğin birşey değil zaten bahsettiğim. Okuyarak değil zihnini kaç yaşındaysan o kadar yıldır kullandığın şeklinin tam tersi bir şekilde düşünmeden serbest bırakmak konusunda kendi kendini eğiterek , sadece 5 algını olabildiğince gerçekliye kitleyerek geçmiş ve gelecek sanal zamanlarına dair plan ya da anımsamalardan uzak olarak sonsuz bir boşlukta rahat hareket etme eylemi. bir düşünce değil bir eylem . şimdi daha açık olmuştur umarım =) bak bir üst msjımda belirttim. ve sakın seni anlamadığımı düşünme. ama konuyu o kadar basite indirgiyorsun ki söylemlerinde, ya da anlatış biçimlerinde, sıkıntı oradan doğuyor. -ki kaotif bir çerçeveyi belki ben burada kendim açmış olacam ki- evet aslında herşeyi olduğu haliyle (sorgusuz ve tepkisiz) kabul edebilmek. saf/bağımsız/etkisiz gözlem. sadece tanık olmak. sıradanca. hem fikiriz bunlarda ama hani çoklu gerçekliği aramak da özellikle buradaki (forum) insanların bir refleksi. oyüzden, ilgili kominitelerdeki yaptığın/yapıldığı gibi toplu bilinç kavramı içinde bu konuyu burada ":)" ikonları ya da senin anlatmak istediğin ile tartışmak yankısız kalıyor. demek istediğim bu. Tamam her nasılsa yahu bak burda kaç tane adam ne güzel sayfa sayfa hem beyin fırtınası yapıyor hemde kendini ifade ediyor. Paticik sayfalarında bu tartışmaları görmek yeterince güzel. Konuşmam biraz kışkırtıcı ve metaforlarımında basit olması sadece iletişimi daha güçlü olması adına içimden geldiği gibi =)
coco Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 @Zep nlp bir telkin yöntemidir. benim teknik olarak yaklaştığım ve merakında/öğrenme hevesinde olduğum vipassana yöntemi ise zihnin efendisi olma yöntemidir. zihni islah etme yöntemi değil. noyzura bir teknikten bahsetti. ben de bunu sorguluyorum. ve bahsedilen konu edebi olarak "yaşam sanatı ya da art of living" ismini taşıyabilir ama teknik olarak aynı şey olmayabilir.
yumy Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 11 sayfayı da okudum. Madalya istiyorum.
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 yumy said: 11 sayfayı da okudum. Madalya istiyorum. (tu)
Zep Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 coco said: @Zep nlp bir telkin yöntemidir. benim teknik olarak yaklaştığım ve merakında/öğrenme hevesinde olduğum vipassana yöntemi ise zihnin efendisi olma yöntemidir. zihni islah etme yöntemi değil. noyzura bir teknikten bahsetti. ben de bunu sorguluyorum. ve bahsedilen konu edebi olarak "yaşam sanatı ya da art of living" ismini taşıyabilir ama teknik olarak aynı şey olmayabilir. konu nlp'nin ne olup olmadığı ya da senin ne olmak istediğin değil. ben teknik hakkında nerde nasıl kullanıldığına dair bilgi verdim(senin sorguladğın şey hesapta) sense nlp'ye takıldın. başka alanlarda, öğretilerde de kullanılır ya da kullanılmaz o ayrı bir konu ama benim/ninjanın dediği gibi aynı amaçla kullanıyor o da; zaman kavramından bağımsız hareket edemediğimiz ya da etmediğimiz için tüm bilincimizle gelecek ve geçmişe bağımlıyız.tekniğin amacıda "o" ana ya da heyleme konsantre olarak zamansal düzlemden ayrılmak, bilincinden bir bakıma kurtulmak. kalıplara takılma çok fazla.
Soris Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Vipassana coco nun da bildiğini düşündüğüm gibi Buddha nın keşfettiğini söyledikleri bir teknik ve mükemmel de bir teknik. Ben meditasyona ilk merak saldığımda nefesimi gözlemlemeyi kendi kendime öğrenmeye çalışmıştım ve 2-3 sn içinde yaşadığım bir deneyim bile inanılmaz gelmişti bana. Temel mantığı nefesinizi gözlemlemeniz nefes alış veriş lerinize odaklanmanız. Peki neden bu gerekli? Çünkü meditasyonda tüm olay sanılanın aksine olumluma telkin bir konu üzerinde düşünme değil. Düşüncenin bittiği noktaya ulaşmaktır. Yani meditative state denilen aşamaya geçmek. Uykudaki gibi bir bilinçsizlik halinin aksine herşeyin en ince detayına kadar bir bilinçlilik. E bu aşamaya gelmek de meditasyona oturdum işim bittimi gelicem gibi birşey de değil :) Onun için kafandan 1000 tane şey geçeceğine 1 tane şeye indirgersen kendini işlem gerçekleşiyor. Yani döngüye sokmak gerek. Vipassana da bu nefes izlenerek oluyor. Bazıları rakamlarla yapıyor bunu mesela 1 den 5 e kadar sayıyor tekrar 1 e geliyor gibi metodlar var. Ama ben mesela kendi kendime bir metod bulmuştum. Ben mesela kendi kendimi fark ettim ki burnumun ucuna baktığımda meditative state geçmem daha kolay oluyor. İşin enteresan noktası burna baktığında hipofiz bezimin yani 6. çakraya tekabül eden noktanın uyarıldığınıda hissediyorum. Uzun lafın kısası bu tür spirütüel işlemlere girmek için önce insan bedeni ve primal instinct lerini aşması gerek. Yani ne bileyim gelecek kaygısı olmamalı üreme sorunu olmamalı cinsel enerjisi doğru hareket etmeli iyi bir çevresi olmalı. Maddi sorunları olmamalı bedenine tapınak muamelesi yapmalı. Yani uzun lafın kısası bu dünyadaki herşeyi bitirdikten sonra bu işlere girmeli yoksa aksi halde mümkün değil.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Belki fizban konuyu silse böyle olmayacaktı...
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 talihsiz bir gündü o gün. konuyu açtığına pişman olmalısın.
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Soris said: Vipassana coco nun da bildiğini düşündüğüm gibi Buddha nın keşfettiğini söyledikleri bir teknik ve mükemmel de bir teknik. Ben meditasyona ilk merak saldığımda nefesimi gözlemlemeyi kendi kendime öğrenmeye çalışmıştım ve 2-3 sn içinde yaşadığım bir deneyim bile inanılmaz gelmişti bana. Temel mantığı nefesinizi gözlemlemeniz nefes alış veriş lerinize odaklanmanız. Peki neden bu gerekli? Çünkü meditasyonda tüm olay sanılanın aksine olumluma telkin bir konu üzerinde düşünme değil. Düşüncenin bittiği noktaya ulaşmaktır. Yani meditative state denilen aşamaya geçmek. Uykudaki gibi bir bilinçsizlik halinin aksine herşeyin en ince detayına kadar bir bilinçlilik. E bu aşamaya gelmek de meditasyona oturdum işim bittimi gelicem gibi birşey de değil :) Onun için kafandan 1000 tane şey geçeceğine 1 tane şeye indirgersen kendini işlem gerçekleşiyor. Yani döngüye sokmak gerek. Vipassana da bu nefes izlenerek oluyor. Bazıları rakamlarla yapıyor bunu mesela 1 den 5 e kadar sayıyor tekrar 1 e geliyor gibi metodlar var. Ama ben mesela kendi kendime bir metod bulmuştum. Ben mesela kendi kendimi fark ettim ki burnumun ucuna baktığımda meditative state geçmem daha kolay oluyor. İşin enteresan noktası burna baktığında hipofiz bezimin yani 6. çakraya tekabül eden noktanın uyarıldığınıda hissediyorum. Uzun lafın kısası bu tür spirütüel işlemlere girmek için önce insan bedeni ve primal instinct lerini aşması gerek. Yani ne bileyim gelecek kaygısı olmamalı üreme sorunu olmamalı cinsel enerjisi doğru hareket etmeli iyi bir çevresi olmalı. Maddi sorunları olmamalı bedenine tapınak muamelesi yapmalı. Yani uzun lafın kısası bu dünyadaki herşeyi bitirdikten sonra bu işlere girmeli yoksa aksi halde mümkün değil. Kaçırdığın nokta şu .. tüm bu sistemler seni garantici ve beklentici zihniyetle kendini kandırmayı bırakıp an'ın gerçekliğine tam bir güven ve özveri göstermeye davet ediyor.Gelecek kaygıları taşımamanın yolu herşeyini garantilemek değil, senin bu bilinmeyenlerin dünyasında kendi merkezinde, An'da kalabilme cesaretini gösterebilmen ile alakalı. Zaten "hayatta herşeyi garantiye al sonra bunlara başla yoksa olmaz" gibi laflar tamamiyle olayı yapmanın özüne ters şeyler. Tekniği ilk 2-3 saniye yaşayışını anlatmışşın. Bende özetleyim ve nasıl 2-3 saniyeden zihnimin normal haline dönüştüğünü herkes için ne kadar mümkün olduğunu gör: 2007 sonbaharında bir spiritüel çalışma kampında (her hangi bir uyarıcı olmaksızın) dokuzuncu ve son günümdeydim. Gündüz 11 civarı bir odada tek başıma uzanmış odanın tam köşesinde duvarların birleştiği noktaya bakıyordum ve öyle dikkatli bakıyordum ki zihnimden tüm düşünceler temizledi ve yeni düşünceler üretmeyi durdurdu . O esnada kocaman bir boşluğun içinde olduğumu ve o boşluğun içinde olabildiğince huzurlu olduğumun farkına vardım. BU huzur her an daha da brikiyordu ve bu tüm düşüncelerden ve felsefelerden bambaşka bir anti-düşünme ama maksimum algı ve zeka haliydi. Ve o an kendi kendime dedim eğer bu zihin halini korumayı öğrenirsem kafam hep güzel olur =) Anında bir teknik geliştirdim . Zihnim tam ortada duruyordu ve sol tarafında geçmiş diye bir alan duruyor ve sağ tarafında gelecek diye bir alan bulunuyordu. zihne iki taraftan düşünce trenleri gelirken onların gelişini fark ediyordum . öncelikle ne taraftan geldiğini farkedince o tarafa yönelip düşünce trenini son vagonuna kadar dinleyip sonra içinden çıkıyordum yani düşüncemi bahsettiği konudan dallanıp başka bir konuya geçmesine izin vermeden dikkatle dinleyip sonuna noktayı koyuyordum . ve aynı şekilde geleceği dair düşünceleride aynı şekilde çember içine alıp sonlandırıyordum. Bunu yapmak konusunda ustalaştıkça daha da az gelmeye başladı düşünceler . Düşünmek yerine algılamaya kitlenmeye başladıktan sonra hem algım keskinleşti hemde ayrıntılara daha da dikkat edebilen sakin birine dönüşmeye başladım. Bizlere "şeylerin nasıl olması gerektiğine" dair kesin fikirler olarak yüklenen çok fazla roller veriliyor. Çoğumuz bu rollere kendimizi fazlasıyla kaptırırken kendimizden olabildiğince uzaklaşıp kim olduğumuza ve nasıl olmamız gerektiğine dair tüm tercihlerin dışarıdan etkilerle yaptırılan kuklalara dönüşüyoruz düşünerek verdiği tercihlerle özgür olduğunu zanneden. Bu olduğunda ben 24 yaşımda idim ve o yaşıma dair bir çok farklı kaynaktan kendim olmaya dair tüm fikirlerimin dışarıdan gelmiş biriydim. Hem milli eğitim, hem medya, hem dönemsel yazılar , deneyimler v.s o kadar çok şey birikmişti ki herşeye dair çok fazla fikir üretebilirdim ve hepside ayrı ayrı kendi içinde çok tutarlı olabiliyordu ama bu zihinsizlik durumu bambaşka bir şekilde hepsinin tam tersi bir şekilde işliyordu. Kendi kendime özgür olma özgürlüğünü kazanmasına yardımcı oldukça bu rahatlamayla birlikte hayat da beni çok güzel ödüllendirdi.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Bunu pati efsane postlarına katmak lazım Noyzura said: O esnada kocaman bir boşluğun içinde olduğumu ve o boşluğun içinde olabildiğince huzurlu olduğumun farkına vardım. BU huzur her an daha da brikiyordu ve bu tüm düşüncelerden ve felsefelerden bambaşka bir anti-düşünme ama maksimum algı ve zeka haliydi. Ve o an kendi kendime dedim eğer bu zihin halini korumayı öğrenirsem kafam hep güzel olur =) Anında bir teknik geliştirdim . Zihnim tam ortada duruyordu ve sol tarafında geçmiş diye bir alan duruyor ve sağ tarafında gelecek diye bir alan bulunuyordu. zihne iki taraftan düşünce trenleri gelirken onların gelişini fark ediyordum . öncelikle ne taraftan geldiğini farkedince o tarafa yönelip düşünce trenini son vagonuna kadar dinleyip sonra içinden çıkıyordum yani düşüncemi bahsettiği konudan dallanıp başka bir konuya geçmesine izin vermeden dikkatle dinleyip sonuna noktayı koyuyordum . ve aynı şekilde geleceği dair düşünceleride aynı şekilde çember içine alıp sonlandırıyordum. Bunu yapmak konusunda ustalaştıkça daha da az gelmeye başladı düşünceler . Düşünmek yerine algılamaya kitlenmeye başladıktan sonra hem algım keskinleşti hemde ayrıntılara daha da dikkat edebilen sakin birine dönüşmeye başladım.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 abi adamın yazdıklarının yarısı, arka arkaya sıralanmış kelimeler sürüsü. anlamlı bir cümle bile oluşturmuyorlar. okuyayım diyorum. bi satır dayanamıyorum.
Soris Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Bazı şeyleri bitirmek gerekiyor bu işlere başlamak için. Maddi birşeyden bahsetmiyorum bak ev al araba al gibi. Tamamen hayvansal içgüdülerden bahsediyorum mesela vücudu iyi hale getirmek gibi cinsel enerjiyi özgür bırakmak gibi. Yoksa dediğin gibi mal mülk sahibi olmak bu sistemle alakası olmayan birşey.
Öne çıkan mesajlar