Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Processing power nası satarım lan" diye geldik meğersem bitcoinmiş.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

bu minerlar için diy projeler var biraz bakındım. evdeki arduinolarla birşeyler yapıcam gibi zevkine. pek veriye ulaşamadım ama 1,66 mhash gibi komik bi rakam veriyormuş. sonuçta kartın maliyeti ortada, harcadığı elektrik çok az. hatta ufak güneş panelleriyle de çalıştırılır elektriğe para verilmez. ethernet shield ile usb ye gerek kalmadam modeme takarsın kendisi kazar.
hmmm bi düşüneyim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani yukarılarda buna engel tek şey olarak değeri düşer denmiş , bu makinalardan 100 tane alıp kasmaya başlarsan para değeri düşer satamazsın falan denmiş sadece, o kolay aslında 150$dan sell kurarsın daha aşağısına satmazsın , fiyat düşerse bitcoin elinde kalır onunla yapabildiğin alışverişi yapar öyle harcarsın (ev bile alınmış yakın zamanda deniliyor) .

Asıl sorunu kimse görmemiş boyle bir işe kalkışılırsa difficulty çok artar ve bu kadar çok para kazanılmaz. Yine kazanılır ama bu kadar çok değil sadece.

Bu aletler biraz abartı gibi duruyor bana , 250 dolarlık alet alıp günde 50 dolar kazanılabiliyorsa eğer , ki bu çok yüksek bir volume degil engellemez kimseyi bunu yapan vardır , alıp bir denemek lazım gerçekten , harbiden 250 dolar verip atıyorum 20-30 dolar bile kazanılıyorsa bir günde bence yapılabilir bir işlem.

Yani dediğiniz gibi günde 15k falan kazanan aletten almak çok zor çünkü piyasa onu yapmana uyacak kadar yüksek volume sahibi degil . Fakat bu 250 dolarlık olanı denenebilir harbiden 50 olmasına bile gerek yok 20 dolar bile olsa gayet güzel bir return on investment denemesi olmuş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şansımı denemek istiyorum şununla.

https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html

Bununla eş ama daha ucuz bir muadili varsa onu da düşünebilirim ama f/p en iyisi bu gibi gözüküyor. Investment'ın hakkını verirse ben ordu kurarım bunlardan. sdfsdf

Yalnız beni en çok düşündüren şey bu zımbırtıları alırken bitcoin ile satın alamamamız...
Sosyal ağlarda paylaş

Son birkaç gündür baya kafa patlattım. Pazar günü fulltime mine'a bıraktım iki tane makine. İkisinde de 9600GT vardı. Totalde 0.32$ gibi birşey getirmiş ikisi. Çok komik rakamlar bunlar. Harcadığın elektriğe değmez kesinlikle GPU ile yapılan işlemler. FPGA yazılanların yarısı kadar etkili olsa bitcoin/watt oranında 400-500x daha avantajlı olacaktır. Şu verdiğim linkteki zımbırtıyı almayı düşünüyorum. Günde 1$ getirse bile yeter. Evde her daim çalışan bir sistem var. Ona bağlarım mine eder durur. Günde 3 dolares getirse tüm evin elektriğini adsl'i falan da ödüyor. Ha o mining rakamlarındaki gibi günlük 55$ gibi bir mining yaparsa size bahamalardan kart atarım.
Sosyal ağlarda paylaş

dikkat etmediğin bir nokta var. şuradaki linke göre 9600gt tam bir pattes.

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

15 mhash/s veriyor. ikinci elden 250 liraya ikinci el alabileceğin bir 5870 ile 400 mhash/s alabilirsin. iki makinaya da bunlardan taktığını düşünürsen 8,5 $ ediyor. haftasonu yaptım diyorsun o zaman günlük 4,25 $ getiriyor iki makina.

siteden hesaplayınca 400 mhash/s ile günde yaklaşık 4 dolar kazılabiliryormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben normal iki makina ile calisiyorum :D ayri cihaz almadim, elimdekileri kullaniyorum :) iki makinamda da tatli ekran kartlari var ;)

[2013-04-08 18:50:37] Accepted 01cca0c4 Diff 142/2 GPU 0

bu ne demek bu arada? konsola paso boyle yazilar dusuyor, sonra max share 142 diyor vs?
Sosyal ağlarda paylaş

dövletin vötandaşa böhmadığı yerlerde olaydık iyiydi. beleşe elektrik direk profit.

600 lira civarına makina toplarsın. 2. el toplayacaksın birşeyler. 2 pci-e anakart olacak gerisi pattes baskı. 1 gb ram, 80 gb hdd, optik yok, monitor yok falan. sadece ekran kartı iyi olacak. 58xx serisi f/p olarak en çılgın atanı. 480 lira ayda para getiriyor. 80 lira elektriğe verirsin herhalde. monitorsuz alttarafı 2 ekran kartı çalıştıran bilgisayar sonuçta. 400 lira bırakır ayda. bitcoin->dolar çevirme işini tam araştırmadım. o kısımda zahmetsiz sorunsuz ise güzel iş.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Ben şansımı denemek istiyorum şununla.

https://products.butterflylabs.com/5-gh-s-bitcoin-miner.html

Bununla eş ama daha ucuz bir muadili varsa onu da düşünebilirim ama f/p en iyisi bu gibi gözüküyor. Investment'ın hakkını verirse ben ordu kurarım bunlardan. sdfsdf

Yalnız beni en çok düşündüren şey bu zımbırtıları alırken bitcoin ile satın alamamamız...

Az once bid verdim nasilsa baskasi yukseltir diye, bana patladi ebay'de. -_-'
Sosyal ağlarda paylaş

Vuu yalniz adam cakal cikti ya la. Ben burdan 2 kati para oduyorum alet icin, o Amerika'dan siparis ediyor. DElivery date'i 2 gun sonra seciyor ama sonradan mesajla aleti siparis edicem gelicek diyor, update ederim diyor.

Aciklama arasina da yazmis gerci de, delivery date'i 2 gun sonra, condition'i da new gorunce gerisini sallamamistim haliyle.

Caktim refund'i.
Sosyal ağlarda paylaş

Official olarak açıklamak istiyorum bu arada.
ben bu bitcoin olayını bayadır takip ediyorum.
Kışın mining yaptım, 400$ olmuş btclerim.
Kışın baktık fiyatlar artıyor, 200$ 10 btc alalım dedik arkadaşla ama param yoktu alamadık.

GERİZEKALILIK 1 olarak bunu açıklamak istiyorum, 10 btc almayı düşünüp almadım.

İkinci gerizekalılık, bitcoin çok ucuzken seneler önce görüp almamam oldu, ama o zamanlar ufaktım, böyle paraları boşa harcayacak bi durumum yoktu.

Ama kışın yaptığım salaklık büyük ya.
Havadan 2000$ geliyordu be ah be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...