Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turist rehberliği yapan deneyen var mı?


dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar feci merak etmeye başladım. Şimdi bütün yaz yurtdışından gelen arkadaşlarımı ağırladım onlara anlatırken farkettim ki zevkli bir iş bi yerleri tanıtmak gezirdmek falan.
Hatta bi kaç tane gördüm adamlar vip çalışıyor sanırım 1 ya da 2 kişi gezdiriyor iyi de para kazanıyorlar galiba.

Hiç deneyen oldu mu ya da yapan var mı bu işi? Nasıl başlanır ne yapmak gerekir. Gideyim, sultanahmet'e ayasofya önünde rehber lazım mı rehbeerr var mı diyoruz napıyoruz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Tur şirketine girme.
2- Kalabalık grupları gezdirme.

Tur şirketine girersen gereksiz çok şeyle uğraşır daha az para kazanırsın.
Kalabalık grup gezdirmediğinde de daha az para kazanacaksın ama bu işten zevk alıyosan kalabalık burnundan getirebilir. Her kafadan farklı talepler, farklı istekler gelcek, organize edemeyip grubu yönetemiceksin falan.
Bir sene 5 kişiden referans alsan bi sonraki sene köşe olursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bakanlığın açtığı 6 aylık kurslar var onlara gitmen gerekiyor ve sınavlardan başarılı olman gerek tabii sonrada türkiye turuna çıkma zorunluluğu var, ondan sonra ister bakanlık sınavı ile ister kpds ile 70 ve üstü puan alarak kokartını alıp başlayabiliyorsun rehberliğe, onun dışında bodozlama rehberliğe cezai yaptırımlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen ben de bir michael gezdirdim ve aynı şeyleri düşündüm
ama zor iş

hatta aklıma inovatif bir fikir olarak alternatif istanbul gezileri yapmak geldi

turistik yerler bir kenara ücra eğlence, yemek, gezmelik yerlerini gezdireceğim gerçek istanbul'u taddıracağım (ben çok biliyom ya) bu şekilde inovasyon yapacağım bişeyler düşündüm AMA KİM UĞRAŞACAK

ama couchsurfing'e girip insan ağırlayacağım
yabancı dil için birebir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

en az iki yıllık mezunu olman gerekiyor turist rehberi olabilmek için. bir de sınavı mı var veya başvurup sınavsız mı rehber oluyorsun... öyle bişi var işte. bir nevi mesleki ehliyet. sonra turist rehberliği yapabiliyorsun. birilerinden böyle duymuştum taa ne zaman. tamamen kulaktan dolma. =)


mezunluk sart degil. nasil giriliyor bilmiyorum ama tiptan mezun olup 1-2 sene bu isle ugrasmis bir kisi biliyorum (sonra tibba geri donen)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakanlık onaylı kokart için mezun olmak gerekiyor. İster üniversitelerin 2 yada 4 yıllık turizm (turist) rehberliği bölümlerinden, ister bakanlığın 6 aylık kurslarından. Kpds'den 70 alıp, ücreti 3500-4500 tl arası olan Türkiye turunu tamanlayınca bakanlığa başvuruyosun ve kokartını alıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lisans mezunuyum zaten hali hazırda.
Sanırım sadece kpds den 70 almak lazım.

yav'ın dediği gibi benim de aslında kafamda ki plan oydu. Farklı bir istanbul turu mesela adama aksaray'ın en meşhur dönercisi ya da akşam angelique de eğlence ve ya istanbul'un ücra mekanları fotoğraf çekmeyi seviyorsa fotoğraf için en uygun mekanlar gibi şeyler de planlıyorum.

Türkiye turu olayına katılmak şart mı ya :( Feci kafamda bu olay istanbul hakkında çok bilgim vardır üstelik yardırırım bi bakayım ben buna =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani kokart için şart tabii ki Türkiye turu. Öteki türlü kaçak rehber olacaksın, açıkçası yakalandığın zaman ne gibi bir yaptırım uyguluyorlar bilmiyorum ama T.C. yasalarına göre suçtur diye bir ibare var.

Onun dışında bahsettiğin işi yapan 2 kokartlı rehber tanıyorum, sadece private tur düzenliyorlar, bir aileye veya ufak bir arkadaş grubuna ve ciddi para kazanıyorlar. Şöyle söyleyeyim, bir tanesi sadece müşterisinin alışverişinden aldığı komisyonlarla ev aldı, tabi her zaman olabilecek birşey değil bu ama genelde private tur isteyen turist de sağlam alışveriş yapacak düzeyde oluyor. Tek seferde 600 bin tl'lik halı alan turist biliyorum.

Madem İstanbul hakkında kendine güveniyorsun bence işin peşini bırakma, anladığım kadarıyla kpds'den 70 almakta da zorlanmayacaksın. Ben mayıs da girdim 62,50 aldım, 18 Kasım'da tekrar giricem bakalım ne olacak. Sırf bu iş için 7 senedir yaptığım muhasebeciliği bırakıcam.

Sen bir de şurayı incele.

Nasıl rehber olunur ?

Rehber ücretleri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...