Gizli Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 ben buna dede sporu diyorum.en az güç ile rakibini yerden yere vuruyorsun.eskiden taekwondo yapıyordum.mavi kırmızı ya kadar gelip bırakmıştım.ben istiyorum ki eski esnekliği mi kazanayım. aikidoyu düşünüyorum ama dediğim gibi dede sporu olmasından dolayı esneklik katacağını sanmıyorum.gerçi aikidoyu tam bilmiyorum buraya cidden düşündüğüm gibi dede sporu mu,isteklerimi karşılar mı diye sormaya geldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 dede sporu evet http://3.bp.blogspot.com/__DExYy-NSFc/TI-A78ZmuzI/AAAAAAAAAEw/RtM5xYHrazI/s1600/Aikido1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 hacı aikidoaya gittim de bayıyosun ya. esnekliğini kazandırıcak hareketleri var. yerde yani ısınmak amaçlı atlamalı zıplamalı bişeyler yapılıyodu hatırlıyorum. ama çok vakit ayırman lazım ki bişeyler çıkarabilesin aikidoda. mesala boksa gidersin 2 saat yumruk atmayı öğrenirsin çalıştıkça sağlamlaştırırsın. bunda öyle zank diye öğrenemiyon lfdssd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 aynen oyle 10 kurs alsan bile hala hicbisi ogrenmemis gibi oluyorsun degisik bi sanat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 bırak para tuzagı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 hem adam dovup napcan artik silah var sikiyorsun oluyor temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 aidata vereceğin parayı ameleye ver ugrasmazsın bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 esneklik katacağını sanmıyorum dediğin tüm olay onun üzerine kurulu zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Esneklik katma açısından bayağı faydalı, çünkü hareketleri öğrenirken aynı zamanda o hareketleri yemeyi de öğreniyosun. Onun için hareketi uygularken eklemlerini zorluyolar, bol bol takla attırıyolar filan, sonuçta bileklerin kolların bacakların sırtın filan ne kadar eklemin varsa hepsini bayağı çalıştırıyo. Seçim yaparkenki tek kriterin esneklikse hiç çekinme bence. O konuda taekwondodan daha faydalı bile olabilir hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 3 yıldır yapıyorum, siyah kuşak adayıyım. şuan erasmus'ta olduğum için şubata kadar ara verdim. öm yoluyla merak ettiklerini konuşabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 krav maga, sambo falan öğren. savaş çıkarsa daha efektif olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 ShadowFury said: Esneklik katma açısından bayağı faydalı, çünkü hareketleri öğrenirken aynı zamanda o hareketleri yemeyi de öğreniyosun. Onun için hareketi uygularken eklemlerini zorluyolar, bol bol takla attırıyolar filan, sonuçta bileklerin kolların bacakların sırtın filan ne kadar eklemin varsa hepsini bayağı çalıştırıyo. Seçim yaparkenki tek kriterin esneklikse hiç çekinme bence. O konuda taekwondodan daha faydalı bile olabilir hatta. tekvandodan daha fazla esneklik katabilicegine kesinlikle inanmiyorum.antremandan sonra emekletiyor valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Esneklik istiyorsanız gidin pilates yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 acıktıysanız da patates yapın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 aikido'nun böyle kötü bir imajının olmasının sebepleri var. çok ince teknikleri olması bunların da oturmasının yıllar sürmesi, bu eğitimin yavaş, çok derinden gidiyor olması ve bunun da dışarıdan çok dede sporu imajı şeklinde görülüyor olmasıdır. bunu yutuba aikido yazarak yüzlerce videoda görebilir, napıyor la bunlar ağır ağır, oho adam öyle vuracak da şeklinde onlarca yıldır dile getirilmiş en klişe lafları bile sarfedebilirsiniz. bu işin içinde olan biri olunca, bir sürü dan seviyesinde insanla çalışmış ve bunları gerçek yaşamda görünce, hakikaten bu işi çok uzun bir süre yaptıktan sonra bir insanın ne kadar korkunç bir hale gelebildiğini görüyor ve aikido'ya hafif, "dans gibin" tarzı yorumlar yapanlara bırakın gülüp geçmeyi, duymuyorsunuz bile. korkunç dediğim biraz garip gelmiş olabilir insana, ama mesela bir hocanızı teknik uygularken gördüğünüzde -ya da size uyguladığında- ne olursa olsun düşünür inasn. lan dalsak nolur bu adama diye. ve o an dalsanız olacak şeyler kafanızdan geçer ve çok korkunç şeylerdir. heh. bunu canlı görmek önemli dediğim gibi. bu konuda tek kaybı aikidonun işte eğitimin çok uzun sürede oturmasıdır. çünkü eğitimin içinde bir adama saldırmıyor, onun saldırısına göre hareket ediyorsunuzdur. birisine vurmayı öğrenmek, malesef birisinin size vuruşuna göre hareketi öğrenmekten çok daha kolay öğrenilmektedir. buradan sonrası kişinin tercihidir. eğer ben bu tarz uzakdoğu felsefesine, kılıç sopa kullanmaya zerre ilgi duymuyorum, yıllarımı veremem bu işe derseniz tabi ki gidip yüzlerce adam dövme sanatı öğrenebilirsiniz. hakikaten de aikidodan çok daha kısa sürede döversiniz. ancak yine de bu işlerin hiçbiri, 1 sene yapayım sonra bırakayım. hazır olurum sokaklara oh şeklinde çalışmıyor bunu da bilmek gerekir. gidip wing tsuna da başlasanız, bu işe yıllarınızı vermeniz gerekecektir. neyse çok uzun yazdım. aikidonun güzel bir iki videosu var youtube'da bildiğim, onları da paylaşıp bırakayım wall of textimi. ya da diğer bütün steven seagal videolarını izleyebilirsiniz. aikidoya laf edenler için ayrıca; şu videoları izleyip, daha önce dövüş sporuyla ilgilenmemiş bir insansanız eğer, gönül rahatlığıyla bu adamlardan birine dalabileceğini yahut dövebileceğini söyleyen biri de çıkamaz herhalde? :) http://www.youtube.com/watch?v=fN7yn0XOSMQ http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo&feature=relmfu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 aikido tekniğini bilmeyen adama yedirirsen ya bileğini ya kolunu bacağını kırarsın zaten. hani bu anlamda bayağı vahşi kendisi. Ki şöyle 2+ yıl aikido yapıp da bi tarafını kırmayan adam çok azdır zaten. Ki teknikler bilinçli ve yavaş uygulanmasına rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 o kadar kesin bir rakam olmasa da sakatlık, kırılma ihtimali var tabi. kırılma zor bayağı, tekniği uygulayanın hakikaten hayvanlık yapması, teknik uygulanan kişinin de bir o kadar hiç birşey bilmemesi gerekiyor. 3 yıldır yapıyorum sakatlık bile geçirmedim. (bir kaç boyun tutukluğu, inceden ağza yumruk gelmesi falan gibi şeyler oluyor tabi :P ) ama duyduğumuz şeyler oluyor tabi, yanlış yere düşüp sakatlık geçiren bir abimizle tanışmıştım. bir kol kırılma vakası da dolaşır bizim dojonun bağlı olduğu okulda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Peki abi nerede öğrenilir bu Aikido istanbulda? Şişlide oturuyorum ben, ona yakın bir yer olsa daha iyi tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 benim bağlı olduğum hoca/okul bu. izmirdeyim ben. CAFER AGA MAH. BADEMALTI SOK. NO:17B KADİKÖY MODA 0216 700 28 13 [email protected] www.akyurtaikido.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2012 Yalnızca esneklik kazanmak için Aikido'ya başlamak çok saçma olur. Onun yerine yoga yapmanı öneririm. Yoga eğitmeni bir arkadaşımın resmi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 peki konuyu değiştirip hapkido mu aikido mu rakibin kolunu bacağını kırmada,eklemlerini bükmede daha etkili teknikler içeriyor diye sorayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 sen teknikleri iyi ogrenirsen ikisi de gayet etkili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zerobey Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 aikido judonun kardeşi güzel bir spordur. Biraz da ağırlık çalışırsan, etkili savunma sporudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 bence 1 pehlivan 3 aikidocuyu yok eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2012 aadwadasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar