Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet bağımlılığı

Murray

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
ben internet bağımlılığına çok inanmıyorum. bağımlılık olabilir ama burda kastedilen kötü manadaki bir bağımlılık durumu değil bence.

o zaman kaçımız yemek yemeye bağımlıyız?
kaçımız nefes almaya/üremeye bağımlıyız?

internette bir gereksinim, gereksinimlerimizi gidermezsek tabi vücut tepki veriyor. bence bağımlılıktan kastedilen şey'in kimyevi maddelerle sınırlı olması gerekir. bağımlılık yapan maddeler haricindeki şeyler vücut'un doğal tepkisi olduğundan normal karşılanması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Joker said:

o zaman kaçımız yemek yemeye bağımlıyız?
kaçımız nefes almaya/üremeye bağımlıyız?

e internet olmadna önce insanlar ölüyor muydu? yemek yemeyip nefes almadığında ölüyosun da ondan sordum sdf

200 kiloluk bi arkadaşa sor bakalım ölmemek içinmi yemek yiyormuş?
ayrıca japonya'daki yüksek intihar oranının psikolojik sebebini bir araştır istersen, açlıktan ölmedikleri aşıkar.

yemekteki kastım karnının doyması değildi ayıca, insan dilindeki pigmentlerin yağ/tuz/şeker tatlarına duyarlı olmasını kastediyordum. hergün saman yiyerek hayatta kalabilirsin. Neden saman yemek yerine 1,5 dürüm yiyorsan aynı sebepten dolayıda internet'i de tercih ediyorsun. tad'lara bağımlısın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu bağımlılık değil ki, insanlar yapacak daha iyi bir şey bulamadığı için internette zaman geçiriyor. hangi şekilde yaşayarak zamanın daha hızlı geçmesiyle ilgili yani.. yapacak daha iyi bir şeyim olduğunda interneti aramıyorum bile. bağımlılık "onsuz yaşayamamak, sürekli onu aramak" ancak günde 10 saat zaman geçiren birisi "onsuz yaşayamamak" durumunda olmayabilir. yapacak daha iyi bir alternatifi olmadığı için 10 saat duruyordur ancak loopa girdim, kendimi tekrarlıyorum şu an aasdfsdfasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...