Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia Lumia 920

mokoko

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ractamainus said:

ürün gelecek vadediyor demiyorum. ürün olmuş.

store'u diğerlerine göre geride ama gelecekte o da yetişir, buun vadediyor.

Urun olmamis abi oyleyse. Windows Store'u bende kullaniyorum, durumu belli.

Smartphone = App Market.

Budur. Marketi cikarirsan geriye fotograf cekip telefon eden bir portable media center kalir sadece icine encode edip yukledigin seyleri calan.

Iki yil kadar sonra ben de almayi planliyorum bunlardan, daha erken ama. Gerci senin gibileri de lazim, siz almazsaniz market hic gelismez =)
Sosyal ağlarda paylaş

hep derim, yine diyeceğim;
ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren şey, senin için en iyi şeydir. ihtiyaçlar da farklılık gösterebiliyor.

zaten ilk mesajımda belirttim, store'un boş olması önemli bir eksisi.. ama store tek başına ürünün kendisi değil. o yüzden argümanımın arkasındayım hala. çünkü store bomboş değil ya da gelişmiyor değil (ki bunları da belirttim).

kaldı ki takip ettiğim kadarıyla bayağı early adopter kategorisine giren bir tüketicisin. haliyle söylediklerin, davranışlarınla çelişiyor ki bu da benim gözümde argümanını kabul etmemi zorlaştırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yeni teknolojiler icin oyle olabilirim ama yeni bir teknoloji degil bu, yeni bir platform sadece. Windows 8 backwards compatible oldugu icim sorun yoktu ama bunun eskisinde de pek is yok.

Smartphone'larim temel olarak tuketim cihazlari oldugunu dusunuyorum. Icinde tuketecek cok sey olmadigi icin de iyi olmadigini. Hulu ve Netflix gibi iki onemli sey geldi ama daha Spotify, Rdio, Pandora gibi smartphone'larda en cok kullanilan, cok onemli seyler yok. Daha da otesi, olanlar da kaliteli degil. iOS'un Manga Rock'i gibi bir manga appi, Google Maps, built-in Google Talk destegi filan yok.

Gecen hafta IE'den baska tarayici bile kullanamiyordun, cikti mi simdiye bilmiyorum.

Yani smartphone gibi artik hayatin ortasinda olan, cok onemli bir cihazda bunlar cok onemli seyler, bu da cogu kisi alinilmaz yapar aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ustelik iPhone yolunu izleyecekler, Google degil. Yani 1-2 sene icinde market adam oldugunda deprecated olma yolunda olacak Windows Phone 8.

Microsoft'a bunlardan Windows Phone 9'a gecebilecek miyiz dendiginde no comment cevabi alindi zaten. Buyuk ihtimalle Windows Store kalir artik ama guncellemeye izin vereceklerini sanmiyorum. Windows Phone 9 hakkinda haberler gelmeye basladi bu arada, fingerprint shortcuts olacakmis mesela, tilelara da hotspotlar gelecekmis.

Fingerprint olayini cok iyi kullanirlar mesela: Lumia 920'ye 1600 vermis olabilirsiniz gecen sene ama parmakizi okuyamadigi icin guvenlik endiseleri nedeniyle Windows Phone 9 guncellemesine izin germiyoruz demeleri kesinlikle olasiliklar disinda degil. Windows Store da zayif olunca gereksiz diyorum.

Windows Store'un halini gormeden once ben de alayim diyordum ama bu haliyle zor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben siparişi verdim bekliyorum inşallah pişman olmam.

4 adet nokia kullandım şimdiye kadar...ikisi cok eski
5800 ve n97 yeni olanlar.
ikisindende korkunç pişman oldum neden o dönemin iphonelarini almadim diye.
simdi bir sans daha veriyorum iphone 5 yerine lumia aliyorum.

gene boktansa nokiayi bedava verseler almam birdaha.
umarim salaklik yapmiyorumdur 3.kez.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni tarz Windows uygulamalarında tamamen kapatma olayı yok, alt+f4 bile yapsan kalıyo arkada asılı olarak. Mobil platformlara hazır olmak adına böyle bi yol izlenmiş.
Zaten Windows Store'a uygulama göstermek isteyenlerin izlemesi gereken kurallar listesine de "arayüzün hiçbi yerine uygulamayı kapat tuşu koyma" diye bi madde girilmiş.

Performansı etkilemeyecek şekilde durduruyo aslında, bi zararı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...