di Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Dual boot olmamasi icin hic bi sebep yok. Vindoz kuruyorum hatta su anda ikinci partition'a, sikinti cikacak mi goruruz bi kac saate ama klasik boot record mantigiyla calistigindan pek ihtimal vermiyorum. Vindoz kurucam, sonra MacOS partition'dan boot edicem, ardindan boot loader yuklicem, acilista secicem nerden acilsin diye. Uyumlu donanimin yoksa ugrasmaya degecek bisey yok, diger turluyse o verdigim adrese bakiver bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 ben mac kullaniyorum bi avantajini gormedim sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Babam Mac aldı kendine, sonra Barolar Birliğinin verdiği elektronik imza çalışmayında Windows yüklettirdi bana. Son model iMac'de Windows 7 kullanıyorlar. Mac bazen tamamen gereksiz oluyor, hatta dert oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Valla tek derdim development idi ama rahatca kullanabiliyorum. Haliyle vindoz'u sadece oyun icin kullanabilirim. Mail app'i falan hosuma gitti. Notifications kismi da senelerdir arayip bulamadigim sey resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Vindoz 8 ustune tekrar bootloader yukledim. Gayet temiz, sorunsuz oldu. Sikinti yok yani. Hatta once vindozu sonra macos'u yuklerseniz tekrar boot loader yuklemenize bile gerek kalmaz ama once macos'u ayaga kaldirmak en temizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Macbook laptoplar guzel allah icin ona bisi denmez. Donanim olarak yani. Gerci parasinida aliyo yani, ucuzda degil. Mac tek mi peki bu alanda? Degil tabii, pc markette de var yine cok guzel aletler. Premium aletler tabii bunlar. Ha konu OS'e gelince OSx kotu abi egri oturup dogru konusalim. Amator, yani donanimin yaninda siritiyo mesela. Gerci apple hep donanimda daha iyi oldu yazilima gore, IOS gerci tartisilir hani, bazilarina gore iyidir, anlarim. (bana gore android de iyi bu noktada mesela ios dan) neyse ama osx kotu bunu tartismam bile. Tabii bi fark var, OSx de cok guzel ucuncu parti yazilimlar var, adamlar oradan kazaniyor. Yani UI guzel osx de. di mail app olarak sparrow dene mesela o da oldukca guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 mac os un nesi dert tam tersine rahatlık kolaylık. windowsta saç baş yoldurttan şeyler 1*2 clickle halloluyor mac te. para versen dönmem windowsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 bu konuyu favorilerime ekledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 4 gb ram varken 2nin otesine gecemedigim sahane bir isletim sistemi, gercekten iyi evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Anaa çogzel lan. Kaç defa heveslenip caydığım bi olay bu, kurulum format ister (malum şu an NTFS) donanım uymaz işlerim yarım kalır falan. Yoksa SSD'li bi iMac almaya kalksan kim bilir kaç para vercen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 peki ben sunu sorayim bir de, ios applar icin imzalama vs sirasinda sorun cikiyor mu ? gelistirme ortami olarak kullanilabilir mi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2012 Kurulum retail mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 iOS olayina yabanciyim henuz, haliyle bilemiyorum ama sikinti yasamayacagimi dusunuyorum zira 1,5-2 sene kadar once sanal makina ile kurcalarken yapamadigim biseye denk gelmemistim. Retail mi sorusunu da parasini odeyip de mi aldin diye algilayip evet diyorum. App Store'dan alinma Mac OS ile kuruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Yok hackintosh'larda 2 kurulum metodu var. Birinde distro kullanıyorsun (iatkos vb.) diğer kurulum metodunda ise orjinal dvd'den kurulum yapıyor ve işletim sistemini virgin kullanıyorsun. Seninki retail anlaşılan. Retail kurulum esas olan, diğer yöntemle "kırık" macintosh oluyor. Madem retail kurmuşsun geekbench çalıştırıp skoru buraya yazarsan ne kadar iyi olduğunu görebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 sey acisindan sorun var mi acaba diyordum, app imzalayip store'a yollama sirasinda makinanin fiziksel durumuna vs de bagli mi yoksa sadece legit bir osx sahibi olman mi asil mesele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 doubtful said: Yok hackintosh'larda 2 kurulum metodu var. Birinde distro kullanıyorsun (iatkos vb.) diğer kurulum metodunda ise orjinal dvd'den kurulum yapıyor ve işletim sistemini virgin kullanıyorsun. Seninki retail anlaşılan. Retail kurulum esas olan, diğer yöntemle "kırık" macintosh oluyor. Madem retail kurmuşsun geekbench çalıştırıp skoru buraya yazarsan ne kadar iyi olduğunu görebiliriz. Abi orjinalini aldim parasiyla, onunla yaptim kurulumu dedikten sonra "retail olan kirik oluyor, seninki de o anlasilan" diye dalman ne guzel. Geekbench score'u da 9711 diye hatirladim ama kusurat kismindan emin degilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Fly said: sey acisindan sorun var mi acaba diyordum, app imzalayip store'a yollama sirasinda makinanin fiziksel durumuna vs de bagli mi yoksa sadece legit bir osx sahibi olman mi asil mesele Sanmiyorum zira pek bi kontrolu yok MacOS'un o tip konularda. Diger yandan senelik 99 dolar odemeden zaten yollayamiyorsun App Store'a, haliyle Apple'in salladigi tek kisim o olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Yanlış anladın retail esas olan. Diğer yöntem (distro) ile kırık oluyor macintosh yazmıştım. Distro ile kurmuş olsan geekbench de sormazdım zaten. En doğru kurulumu yapmışsın. Verdiğin geekbench skoru için donanımını yazman mümkün mü? Not: Kurduğun sistemin iMac olarak tanımlandığını gördüm, esasen MacPro olarak tanımlanması gerekiyordu. Kozmetik kategorisine girer çok önemli değil ama SMBIOS tanımlamanla ilgili bir aksaklık olabilir. Düzeltmek istersen Lizard'ın bir tool'u vardı kexts.com'dan indirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Yazayim pek tabi. Mainboard : GA-Z77-DS3H CPU : i5-3570K Ram : 16GB 1600Mhz DDR3 Sistemi iMac 12.2 olarak tanimladim zira MacPro 3.1 ve MacPro 5.1 secereke Chimera 1.11.1 ile boot edemedim. En son ya tutarsa diyerek iMac olarak sectim ve duzeldi. Chameleon yerine Chimera diye inat etmemin sebebi de HD4000'i bir tek onda enable edebilmem. 2-3 Ay sonra bir de guzelinden bir ekran karti ilavesi yapmak istiyorum. Onu da yaparsam geekbench puani rahat rahat 10K+ olur gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Kötü değil ancak Geekbench skoru donanımına göre düşük kalmış. Geekbench 32 bit miydi? Ondan olabilir belki. Geekbench skorunun ekran kartıyla (ve kullandığın disk ile de) bir bağlantısı yok, yeni ekran kartı taksan da değişmez, anakart/işlemci ve RAM test ediliyor. Örn. şu linke bir bakarsan ilk mesajın en altında seninki ile benzer donanımla alınmış bir hackintosh skoru göreceksin (64 bit geekbench ile) http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=66869 şu linkte ise yine seninki ile benzer donanımla alınan bir geekbench skorunun (32 bit) ayrıntılı raporu var, kendi ayrıntılı raporunla karşılaştırıp nerede yavaş kaldığını görebilirsin: http://browser.primatelabs.com/geekbench2/775091 Yine de dediğim gibi skor kötü değil, gayet kullanımı hızlı bir mac olmuş. Güle güle kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2012 doubtful said: Geekbench skorunun ekran kartıyla (ve kullandığın disk ile de) bir bağlantısı yok, yeni ekran kartı taksan da değişmez, anakart/işlemci ve RAM test ediliyor. Su kisma dikkat etmemistim bak. Vindoz tarafindayim simdi, Mac acinca kontrol edeyim tekrar. Bu arada 32bit ile denemistim evet, diger icin parali demisti diye hatirliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Bu da benden olsun; (Retail kurulum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2012 Yasa ehuehe, 2-3 haftaya benimkide gelir :P Buarada ilgilenen arkadaslar var ise www.kakewalk.se adresinden faydalanabilirler. Hazir sistemler, donanim listeleri falanda var(enazindan daha basite indirgenmis sekilde). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2012 Kurdum valla bende :) Benchmark sonucu Overclock'ta ettim cpu'yu, 4.8ghz'e. Donanimim su sekilde; Intel Core i5 2500K Sandy Bridge OCZ Agility 3 240GB SSD GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 Sandy Bridge GIGABYTE Radeon HD 6870 1GB Corsair Vengeance 16 GB : 2 x 8 GB - DIMM 240-pin Sony NEC Optiarc AD-7280S-0B DVD ± RW Cooler Master Hyper EVO 212S Antec Three Hundred Two Kurulumda hic bi sorun cikmadi. Kakewalk.se uzerinden compatible olan urunleri sectigim icin genelde, catir cutur hepsini atladim. Bittikten sonra ufak tefek biriki bisi oldu(ekran kartini görmesi ama tam performans faydalanmamasi, overclock'un calismasi ama osx'te göstermemesi, bide tipik sleep problemi). Bunlarin disinda baya rahat gitti hersey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doubtful Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2012 Nasıl tipik sleep problemi? DSDT yapmamış olabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar