Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahanda kurdum sonunda. Another successful hackintosh story. =P

di

Öne çıkan mesajlar

Dual boot olmamasi icin hic bi sebep yok. Vindoz kuruyorum hatta su anda ikinci partition'a, sikinti cikacak mi goruruz bi kac saate ama klasik boot record mantigiyla calistigindan pek ihtimal vermiyorum.

Vindoz kurucam, sonra MacOS partition'dan boot edicem, ardindan boot loader yuklicem, acilista secicem nerden acilsin diye.

Uyumlu donanimin yoksa ugrasmaya degecek bisey yok, diger turluyse o verdigim adrese bakiver bi.
Sosyal ağlarda paylaş

Macbook laptoplar guzel allah icin ona bisi denmez. Donanim olarak yani. Gerci parasinida aliyo yani, ucuzda degil. Mac tek mi peki bu alanda? Degil tabii, pc markette de var yine cok guzel aletler. Premium aletler tabii bunlar.

Ha konu OS'e gelince OSx kotu abi egri oturup dogru konusalim. Amator, yani donanimin yaninda siritiyo mesela.

Gerci apple hep donanimda daha iyi oldu yazilima gore, IOS gerci tartisilir hani, bazilarina gore iyidir, anlarim. (bana gore android de iyi bu noktada mesela ios dan)

neyse ama osx kotu bunu tartismam bile.

Tabii bi fark var, OSx de cok guzel ucuncu parti yazilimlar var, adamlar oradan kazaniyor. Yani UI guzel osx de.

di mail app olarak sparrow dene mesela o da oldukca guzel.
Sosyal ağlarda paylaş

iOS olayina yabanciyim henuz, haliyle bilemiyorum ama sikinti yasamayacagimi dusunuyorum zira 1,5-2 sene kadar once sanal makina ile kurcalarken yapamadigim biseye denk gelmemistim.

Retail mi sorusunu da parasini odeyip de mi aldin diye algilayip evet diyorum. App Store'dan alinma Mac OS ile kuruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok hackintosh'larda 2 kurulum metodu var. Birinde distro kullanıyorsun (iatkos vb.) diğer kurulum metodunda ise orjinal dvd'den kurulum yapıyor ve işletim sistemini virgin kullanıyorsun. Seninki retail anlaşılan.

Retail kurulum esas olan, diğer yöntemle "kırık" macintosh oluyor.

Madem retail kurmuşsun geekbench çalıştırıp skoru buraya yazarsan ne kadar iyi olduğunu görebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

doubtful said:

Yok hackintosh'larda 2 kurulum metodu var. Birinde distro kullanıyorsun (iatkos vb.) diğer kurulum metodunda ise orjinal dvd'den kurulum yapıyor ve işletim sistemini virgin kullanıyorsun. Seninki retail anlaşılan.

Retail kurulum esas olan, diğer yöntemle "kırık" macintosh oluyor.

Madem retail kurmuşsun geekbench çalıştırıp skoru buraya yazarsan ne kadar iyi olduğunu görebiliriz.

Abi orjinalini aldim parasiyla, onunla yaptim kurulumu dedikten sonra "retail olan kirik oluyor, seninki de o anlasilan" diye dalman ne guzel.

Geekbench score'u da 9711 diye hatirladim ama kusurat kismindan emin degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

sey acisindan sorun var mi acaba diyordum,

app imzalayip store'a yollama sirasinda makinanin fiziksel durumuna vs de bagli mi yoksa sadece legit bir osx sahibi olman mi asil mesele

Sanmiyorum zira pek bi kontrolu yok MacOS'un o tip konularda. Diger yandan senelik 99 dolar odemeden zaten yollayamiyorsun App Store'a, haliyle Apple'in salladigi tek kisim o olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anladın retail esas olan. Diğer yöntem (distro) ile kırık oluyor macintosh yazmıştım. Distro ile kurmuş olsan geekbench de sormazdım zaten. En doğru kurulumu yapmışsın.

Verdiğin geekbench skoru için donanımını yazman mümkün mü?

Not: Kurduğun sistemin iMac olarak tanımlandığını gördüm, esasen MacPro olarak tanımlanması gerekiyordu. Kozmetik kategorisine girer çok önemli değil ama SMBIOS tanımlamanla ilgili bir aksaklık olabilir. Düzeltmek istersen Lizard'ın bir tool'u vardı kexts.com'dan indirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazayim pek tabi.

Mainboard : GA-Z77-DS3H
CPU : i5-3570K
Ram : 16GB 1600Mhz DDR3

Sistemi iMac 12.2 olarak tanimladim zira MacPro 3.1 ve MacPro 5.1 secereke Chimera 1.11.1 ile boot edemedim. En son ya tutarsa diyerek iMac olarak sectim ve duzeldi.

Chameleon yerine Chimera diye inat etmemin sebebi de HD4000'i bir tek onda enable edebilmem.

2-3 Ay sonra bir de guzelinden bir ekran karti ilavesi yapmak istiyorum. Onu da yaparsam geekbench puani rahat rahat 10K+ olur gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü değil ancak Geekbench skoru donanımına göre düşük kalmış. Geekbench 32 bit miydi? Ondan olabilir belki.

Geekbench skorunun ekran kartıyla (ve kullandığın disk ile de) bir bağlantısı yok, yeni ekran kartı taksan da değişmez, anakart/işlemci ve RAM test ediliyor.

Örn. şu linke bir bakarsan ilk mesajın en altında seninki ile benzer donanımla alınmış bir hackintosh skoru göreceksin (64 bit geekbench ile)
http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=54&t=66869

şu linkte ise yine seninki ile benzer donanımla alınan bir geekbench skorunun (32 bit) ayrıntılı raporu var, kendi ayrıntılı raporunla karşılaştırıp nerede yavaş kaldığını görebilirsin:
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/775091

Yine de dediğim gibi skor kötü değil, gayet kullanımı hızlı bir mac olmuş. Güle güle kullan.
Sosyal ağlarda paylaş

doubtful said:

Geekbench skorunun ekran kartıyla (ve kullandığın disk ile de) bir bağlantısı yok, yeni ekran kartı taksan da değişmez, anakart/işlemci ve RAM test ediliyor.

Su kisma dikkat etmemistim bak. Vindoz tarafindayim simdi, Mac acinca kontrol edeyim tekrar.

Bu arada 32bit ile denemistim evet, diger icin parali demisti diye hatirliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Kurdum valla bende :)

Benchmark sonucu

Overclock'ta ettim cpu'yu, 4.8ghz'e.

Donanimim su sekilde;

Intel Core i5 2500K Sandy Bridge
OCZ Agility 3 240GB SSD
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 Sandy Bridge
GIGABYTE Radeon HD 6870 1GB
Corsair Vengeance 16 GB : 2 x 8 GB - DIMM 240-pin
Sony NEC Optiarc AD-7280S-0B DVD ± RW
Cooler Master Hyper EVO 212S
Antec Three Hundred Two

Kurulumda hic bi sorun cikmadi. Kakewalk.se uzerinden compatible olan urunleri sectigim icin genelde, catir cutur hepsini atladim. Bittikten sonra ufak tefek biriki bisi oldu(ekran kartini görmesi ama tam performans faydalanmamasi, overclock'un calismasi ama osx'te göstermemesi, bide tipik sleep problemi). Bunlarin disinda baya rahat gitti hersey
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...