kaisersoze Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Yapmanın hayalini kurduğum, çeşitli tasarımlar yaptığım ancak bazı fizikçiler tarafından yapımının imkansız olduğunu öğrendiğim fakat hala vazgeçmediğim bir sorudur kendisi. Hiçbir motor gücü olmadan insan uçabilirmi? Yani bildiğiniz Hazerfen Çelebi misali. Üstelik sadece planör matığıyla süzülmekte değil. Olduğu yerden havalanabilirmi? Benim bildiğim kadarıyla yapılabilmiş birşey değil. Ama inancım bir gün bunu icat edeceğim yönündedir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 bu kollarla zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 yerden havalanınca potansiyel enerjin düşüyor,enerjinin(fizik yasaları çerçevesinde) korunduğunu düşünürsek...bu düşen enerjiyi companse edecek(türkçe bir şey söyleyemedim) yani kayıp enerjiyi karşıalayacak bir enerji lazım...bunu kendi bünyenden bir şekilde çıkarmayı başarırsan ,motorsuz uçabilrsin.Bu enerjiyi bedeninde üretebilr misin? üretsen bile harekete çevirebilr misin?...Uzak doğu felsefesine bak bir de=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Nasıl yapacağını da söyleseydin bilenler yazabilirdi.Sadece gazla diyorsan bi yerlerini yırtsan da olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 anlamıyorum ki... yav bi tek benim mi kafam iyi değil? herkese bi şeyler oluyor, böyle bi başka kafalar fln. ya ben kendime geleyim, ya siz. bilemedim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Yoo yapildi bu, pislet gibi pedalli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 zeper said: yerden havalanınca potansiyel enerjin düşüyor E=mgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Abi da vinci nin de yok muydu böyle bir projesi falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 - var onun başında iş olarak düşünürsek.tabi yol çarpı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 david copperfield nası uçuyor ona soralım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 hadi icat edildi diyelim süper hafif bi materyalden dayanıklı falan böyle tek yönlü hava girişleri olan ters yönde ise yüzey genisligi yeterli bi kanadımız oldu ve cok kolay bi mekanizma ile cok az enerji harcatarak ucuyoruz diyelim napıcaz 12. kattan atladık haydi işe flap flap flap ofise camdan girdik oturduk eee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 H ı neye göre alıyorsun sen güneşe mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 kabeye göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Cidden olm - var mı la gerçekten ? Onca sene kinetik enerji hesapladık potansiyel h falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 abi zeper ne diyosa o kız ardeth jr bariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 yapabilirsizsiniz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 yok bir ardeth değilim henüz=) ona daha çok var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 sus kız! yerini bil! ardeth jr diyorsam ardeth jr.. okadar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 uçmak bir araçtır. nereye gittiğin önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 m ile g den gelemeyeceğine göre h dan - geliyor o kadar da emin yazmissin ki muhendis halimle donakaldim halbuki ortaokul fen bilgisinde potansiyel enerji yukseldikce artar diye ogrendik YANLISMIYIM ARKADASLAR ne diyo bu guzel kardesimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 peki.=) ardeth jn title'nı aldım gitti. konudan sapcak ama şu potansiyel ile ilgili şöyle düşünelim.Dünyanın etki ettiği gravitasyondan kaynaklı çekim,dünyaya yaklaştıkça hissedilir, dünyanın merkezinden uzaklaştıkça da düşer ya etkisi,öyle bakınca potansiyel enerjinini düşmesi mantıklı geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 unuttuk hep ya. gereksiz bilgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 zeper said: peki.=) ardeth jn title'nı aldım gitti. konudan sapcak ama şu potansiyel ile ilgili şöyle düşünelim.Dünyanın etki ettiği gravitasyondan kaynaklı çekim,dünyaya yaklaştıkça hissedilir, dünyanın merkezinden uzaklaştıkça da düşer ya etkisi,öyle bakınca potansiyel enerjinini düşmesi mantıklı geliyor bana. yere yat arkadasim kafana 15cm den bowling topu bırakıcaz acımadı ama bu sefer 10 metreden bırakıcaz kımıldama ne oldu? kafan patladı kafan öldün o uzaklastikca hafifliyor dedigin yer cekimi senin sonun oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 İyi de aşağı düşen cisim hız kazanıyor kinetik enerji kazanıyor potansiyel de kazanırsa ne olacak bu işin sonu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Fistan olaya çok daha bilimsel yaklaşmış ben çekiliyorum aradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar