Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Soru

kaisersoze

Öne çıkan mesajlar

Yapmanın hayalini kurduğum, çeşitli tasarımlar yaptığım ancak bazı fizikçiler tarafından yapımının imkansız olduğunu öğrendiğim fakat hala vazgeçmediğim bir sorudur kendisi.

Hiçbir motor gücü olmadan insan uçabilirmi? Yani bildiğiniz Hazerfen Çelebi misali. Üstelik sadece planör matığıyla süzülmekte değil. Olduğu yerden havalanabilirmi?

Benim bildiğim kadarıyla yapılabilmiş birşey değil. Ama inancım bir gün bunu icat edeceğim yönündedir :)
Sosyal ağlarda paylaş

yerden havalanınca potansiyel enerjin düşüyor,enerjinin(fizik yasaları çerçevesinde) korunduğunu düşünürsek...bu düşen enerjiyi companse edecek(türkçe bir şey söyleyemedim) yani kayıp enerjiyi karşıalayacak bir enerji lazım...bunu kendi bünyenden bir şekilde çıkarmayı başarırsan ,motorsuz uçabilrsin.Bu enerjiyi bedeninde üretebilr misin? üretsen bile harekete çevirebilr misin?...Uzak doğu felsefesine bak bir de=)
Sosyal ağlarda paylaş

hadi icat edildi diyelim
süper hafif bi materyalden dayanıklı falan böyle
tek yönlü hava girişleri olan
ters yönde ise yüzey genisligi yeterli bi kanadımız oldu ve cok kolay bi mekanizma ile cok az enerji harcatarak ucuyoruz diyelim
napıcaz
12. kattan atladık
haydi işe
flap flap flap
ofise camdan girdik oturduk
eee?
Sosyal ağlarda paylaş

peki.=) ardeth jn title'nı aldım gitti.

konudan sapcak ama şu potansiyel ile ilgili şöyle düşünelim.Dünyanın etki ettiği gravitasyondan kaynaklı çekim,dünyaya yaklaştıkça hissedilir, dünyanın merkezinden uzaklaştıkça da düşer ya etkisi,öyle bakınca potansiyel enerjinini düşmesi mantıklı geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

peki.=) ardeth jn title'nı aldım gitti.

konudan sapcak ama şu potansiyel ile ilgili şöyle düşünelim.Dünyanın etki ettiği gravitasyondan kaynaklı çekim,dünyaya yaklaştıkça hissedilir, dünyanın merkezinden uzaklaştıkça da düşer ya etkisi,öyle bakınca potansiyel enerjinini düşmesi mantıklı geliyor bana.

yere yat arkadasim
kafana 15cm den bowling topu bırakıcaz
acımadı ama bu sefer 10 metreden bırakıcaz kımıldama
ne oldu?
kafan patladı kafan öldün
o uzaklastikca hafifliyor dedigin yer cekimi senin sonun oldu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...