karakedi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 > > 1935- OKTAY SINANOGLU dogdu. > > 1953/18 yas- Atatürk tarafindan 1928 yilinda kurulmus > TED Yenisehir > Lisesini > burslu olarak okudu ve birincilikle bitirdi.Okulun > bursuyla kimya > muhendisligi > okumak uzere ABD'ye gitti. > > 1956/21 yas- ABD Kaliforniya Universitesi, Berkeley > Kimya > muhendisligi'ni > birincilikle bitirdi. > > 1957/22 yas- Massachusetts Institute of Technology ' > yi ( MIT ) 8 ayda > birincilikle bitirerek Yuksek kimya Muhendisi oldu. > > 1960/25 yas- Yale Universitesinde "asistant professor" (yardimci > docent ) olarak > calismaya basladi. > > 1961/26 yas- Atom ve molekullerin cok elektronlu > kurami ile "associate > professor" ( docent ) ve 50 yildir cozulemeyen bir > matematik kuramini > bilim > dunyasina kazandirdi ve "full professor" ( profesor ) unvanini aldi. > Bu unvan ile MODERN UNIVERSITE TARIHININ VE YALE > UNIVERSITESININ > TARIHININ ( > son 300 yildaki ) EN GENC PROFESORU oldu. > > 1964/29 yas- ODTU ye danisman profesor oldu. Yale Universitesinde > ikinci bir > kursuye daha profesor olarak atandi.Dunyada yeni > kurulmaya baslayan > MOLEKULER > BIYOLOJI dalinin ilk birkac profesorunden biri oldu. > (Watson ve Crick sarmal modelindeki dna sarmalinin > cozelti icinde o > halde nasil > durdugunu kesfeden adam - solvofobik kuvvet ) > Amerikan Ulusal bilimler akademisine Uye olarak > secildi. Buraya secilen > ilk ve > tek Turk oldu. > > Iki defa Nobel' e aday gosterildi. Defalarca Nobel Akademisinin > istegi uzerine > Nobel ' e adaylar gosterdi. Dunyanin sayisiz yerinde > sayisiz buluslari > ve > teoremleri ile ilgili sayisiz konferans verdi. > > Su anda 67 yasinda 26 yasindan beri devam ettigi Yale Universitesinde > Moleküler > biyoloji ve kimya olmak uzere iki kursude profesor ve > son 7 senedir > gorev > yaptigi Yildiz Teknik Universitesinde ise Kimya > dalinda olmak uzere > bir kursude > Profesor olarak gorevini surduruyor. > _____________________ ... > ______________________ > > "...Ben baktim , Turk Bayragi, Atatürk karsimda, cam cerceveli oldugu > icin > bayragin ustunde kendi yansimami goruyorum.Icimden > yemin ettim, dedim > ki : > Gidecegim ve orada soz sahibi olacagim, ondan sonra > gelip o > namussuzlarla burda > ugrasacagim. O zaman anlamistim ki burada kalirsam > Amerika'nin kolesi > olurum, > oraya gidersem Amerika'nin efendisi olur, buraya gelip > onlarla daha > rahat > mucadele ederim. Ve iste bizi gonderdiler..." > > "...Yeni buldugum kuvvete, etkiye bir isim > koymaliydim. Kuvvetin > mahiyeti soyle > ya , DNA molekulleri suyu tutacaklarina birbirlerini > tutmayi tercih > ediyorlar , > yani sividan kaciyorlar, o yuzden alanlarini > kucultuyorlar, cift sarmal > oluyor. > Sonunda solvent ten solvo dedim, 'kacar, korkar' > anlaminda da 'fobik > ' dedim, > 'solvofobik' oldu..." > > "...Hicbir zaman Amerikan vatandasi olmayi dusunmedim. Aklimdan dahi > gecmedi. > Ben atalarimdan beri Turk kimligimle varim. Ne > yaptiysam osayede > yaptim. Ona > buna yaranayim diye degil. Otuz yilda bak milleti ne > hale > soktular.Simdi de > 'aclikla' terbiye ediyorlar. Ayarli basinin kose > yazarlarindan biri > gecenlerde > Avrupa Birligine girmenin yaralarindan diye 'O zaman > bu ay yildizli > pasaport ile > Avrupa kapilarina gitmenin utancindan kurtulacagim ' > diyor. > Tanri, bu millete acisin..." > > "...Yildiz Teknikte kimyada bir takim hanimlar var > beyler var, > profesor, docent. > Disarida da vardir.Burada da var, entrikalar doner, > ona buna kostek > olurlar.Birkaci dedikoducu belli odama geliyorlar. > Herkeste dahili > telefon var. > Ankara'ya bile telefon edemiyorsun , bilgisayardan baglanamiyorsun. > Bolum baskanlarinin telefonlari vardi , onlar da benim > yanimda ya. > Suraya bir > telefon bulun bari dedim. Bilgi cagindayim diyorsunuz > daha telefon > cagina > gelmemissiniz diyorum.Bilgisayara telefonu > baglayamiyorsun. Internet > yok.Uc dort > yil baglanti kurulmadi.Huseyin Afsar'a (bolum baskani > ) bari bir > telefon bulun > dedim. Bana direk telefonundan paralel hat cektirdi. > Bazen o yokken > ariyorlar, > telefonu acip sekreteriyim diyorum. Bolumde iki tane > merakli hanim var, > ortalikta dolasip dedikodu yapiyorlar. Bunlar bir gun > odama geldiler o > sirada da > telefon caldi. Bu ne dediler.Ben de saf saf telefon > dedim. Ertesi gun > geldim, > makas attirip kestirmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Canim Turkiyem, tepeden tirnaga, sat, ulkeni ,dilini, degerlerini sat, kendi degerlerini asagila, nasil olsa onlarin ki daha iyidir. Sana laf edene ise "fasist"de. "milliyetci" de, "sagci" de "solcu" de, "komunist" de ,"dinci" deoglu de. Ama sakin "YURTSEVER" deme ! Bu kısım özellikle hoşuma gitti.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 ah..ah eğitim eğitim ama daha eğittiklerimizi sahiplenemiyoruz herkes eğitimli olsa ne yazar [Bu mesaj Ardeth tarafından 10 Kasım 2004 15:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 o adamin amerika ile onyargilarinin olustugu zamandan 50 yil gecti, fakat hala sahip oldugu onyargilari aklindan cikartamadan kitap yazip ciziyor her dedigi tutarli degil bu adaminda[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 hmm merak ettim şimdi şu adamı biraz araştırayım ozaman pekte bir bilgim yok[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 birincisi nobel adayları açıklanmaz. bu yüzden nobel'e aday gösterildiği bilinemez. ikincisi tarihin en genç profesörü değildir. mesela nietzsche 24 yaşında profesör olmuştur. bunun gibi birçok örnek daha mevcut. ancak kendisine çok saygı duyarım ve fikirlerini çok önemserim. keşke ülkece bu tür fikirleri önemsesek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 300 yıllık dıyor ama.[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki: Metroseksüel kelimesini ilk duyduğumda aklıma İstanbul metrosunun tuvaletlerinde sevişen eşcinsel oğlanlar gelmişti. -------------------------------------------- Eğer hayat sana felek diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste.. [meksika ataözü] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 bonepart +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norton_Antor Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 yazış...[signature][hline]administrator error -oo saçını mı kestirdin çok yakışmış. -salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz... son projem:yemek yerken ağzından ses çıkaranları öldürme derneği progresifim progresifsin progresif :rock::rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Oktay Sinanoğlu geldiği yere geri dönebilir benim görüşüme göre, ODTÜdeki Prfoların adam hakkında anlattığı hikayerleri dinlerseniz onlar da adama kürsü verdik vaktim yok diye 1 öğrenci yetiştirmedi diyorlar.. Ben şunu bilirim, işunu söylerim. Yabancı dilde eğitime hayır diyen adamdan benim gözümde ne köy olur ne kasaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Acaba yabancı dilde eğitim derken yabancı dil öğrenmekle mi karıştırıyorsunuz ? Yoksa yabancı dilde eğitimin savunulcak neresi var anlamadım odtü de şurda burda arkadaşlarım var yarı ingilizce yarı türkçe alakasız bir dil konuşuyor çoğu, kendi grubu dışında rahatça anlaşamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Loras, ben yaabcı dil öğrenmekten bahsetmiyorum, yabancı dilde eğitimden bahsediyorum. Ayrıca yabancı dilde eğitim yapılmazsa adam gibi yaanbı dil öğrenilemeyeceğini de savunurum - gidip o ülkede yaşanırsa orası ayrı-. yani yabancı dili gerçekten öğrenmek için hayatanın bir kısmını o dille geçirmen gerekir. Yoksa bizim üniversitemizdeki gibi 6 sat ingilizce dersi koy, adam gibi ingilizce öğretemezsin. Dediğin o yarı türkçe yarı ingilizce konuşma olayı da tamamen özentiliktir. İki dil arasında aynı kavramı anlatan kelime bulamamak, kesinlikle uğraşılmadığı içindir. Özellikle Mühendisliklerde eğitimin türkçe olması aşırı saçma geliyor bana, neden derseniz son 200 yılın teknolojisinde katkımız o kadar az ki o dile girşimiz de o kadar az olmuş. Türkçe öğretmeye çalışırsak anca "string" e "karakter katarı" deriz bizibizden başka kimse anlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Bonepart +1[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 oktay sinanoglunun son zamanlarda argumanlarini mantikli gerekceler yerine desteksiz fanatism ile desteklemeye basladigi dogrudur, ama bu onun butun soylediklerinin toptan cope gidecek seyler oldugunu gostermez. bu arada, kendi fikirlerimizin disinda fikirleri savunanlari kucuk gormek yeni moda olmus sanirim. koy kasaba falan ne muhabbet?[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 bilimadami yetistirmeye yonelik ozellesmis bazi okullarda ingilizce egitim verilmesini anlarim. ama turkiyede calisacak bir muhendisin egitimini yabanci dilde almasini nasil savunabiliyorsunuz anlamis degilim.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 şahsi fikrim bi insanın bilimdi şuydu buydu konularında büyük başarılarının olması; bütün düşüncelerinin, siyasi fikirlerinin çok iyi olduğu anlamına gelmiyor. şahsen bir veya bir kaç kişinin çok değerli olduğu dönemlerin artık geçtiğini düşünüyorum! 70 m lik bir ülkede bir çok görüş düşünce bakış açısı ve icraat olacak - olacak ki kıyas yapabilelim! sadece lafları değil sonuçları da değerlendirebilelim.[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 alakasi yok. eskiden beri bilinen kavramlar icin arapca kelimeler kullaniyoruz, zira bu kavramlar bati dunyasi ile eszamanli olarak doguda da gelismisti. biz de arap kulturunun yogun etkisi altinda iken bu sozcukleri benimsedik. su an bu terimler kullanilan turkceye entege durumdadir. yeni terimlerin cevirisi ise arapca karsiliklarindan alinmaz. bilgisayar mühendisliği bu alanda güzel bir örnektir, bircok terim buyuk bir basariyla cevrilmis ve bunlar kullanilan turkce ile entegre olmuslardir. henuz cevrilmemis terimlerde bulunmaktadir, ama bu onlarin cevrilmesinin bi zarari oldugunu, veya genel olarak terimlerin turkce karsiliklarini kullanmanin anlamsiz oldugunu gerektirmez.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesela TDK'nın şu çalışmasını incelediniz mi de bu kadar önyargılısınız; http://tdk.org.tr/bilterim/k_bt_01.htm Veya zamanında yazılım konusunda Türkiye'de ilklerden olan ve bilgisayar terimini türkçeye kazandıran insandan dinlemiştim onun çalışmalarından sonra doğru düzgün bir çalışma nerdeyse yapılmadı konu üzerine eğilinerek. Ayrıca yeterli dil eğitimi verilip üzerine de evrenkentlerimizde dalı hakkında teknik ingilizce verilirse normal bir insan kendine yetecek ingilizceyi öğrenecektir. Zaten ingilizce bir yerden sonra prtaik işidir ve hayatında bunu çok fazla kullanan insan kendi kendine yeterli olabilir rahatlıkla. Ayrıca tamam o tip insanlara özenti diyorsunuz ama çok fazla sayıda o tip insan var "aman boşver denecek" kadar az değiller.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies [Bu mesaj Loras tarafından 10 Kasım 2004 20:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 dunya capinda muhendislik yapacak insanlarin ingilizce egitim almasi dogrudur, bunu zaten yukarida belirttim. ammavelakin turkiyede yetisen muhendislerin cok cok buyuk bir cogunlugu yine ulkemizde mesleklerini icra etmektedir. neyse, hadi iyi tartismalar ahali, ben kacar.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 muhendlis alaninda dunyanin bir numarali ulkelerinden birisi almanya vede burda egitim tamamen almanca sadece is hayatinizda ingilizce bilmeniz yetiyor bilmem ne kadar gerekli turkiyede ingilizce universite egiitimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 said: Silthanas, 10 Kasım 2004 20:30 tarihinde demiş ki: loras baktin mi sozluge =D bakin da kopun diyorum, neyi turkceye cevirmi$ler ki? kilobyte = Kilobayt Kilohertz = kilohertz keyboard = Klavye A/V = Audio/video bunlar 5 saniye icinde gozume carpanlar.. kilohertz amerikalilarda bunu cevirmemisler napicaz simdi bazi terimleri orjinal dilinde kullanmak normal hem ayrica sen hertz nasil cevirebilirsin ki kisi ismi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 ged almanca ile Türkçeyi karşılaştırmıyoruz değil mi? Ne olmuşsa olmuş ya biz dilimizi iyi tanıtamamış veya dilimizi geliştirememişiz ya da almanlar iyi çalışmış. Allah aşkına kim İngilizce den sonra Fransızca dan sonra Türkçe öğreniyor (Türkiye ile ilişkisi olmayan) Almanca öğreniyor. Demek ki almanlar iyi çalışmış... Biz çalışamamışız ama gelecek parlak elimizde fırsat ve gerekli beyin var...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Feci gereksiz İngilizce eğitim ama bunu bazı hocalar ayrıcalık olarak gerekiyor Ben hajettepe de elektronik i ingilizce okuyacam diye bir şey anlamıyorum çünkü 1970 lerde yazılmış bir manyetik kitabını anlmam mucize gibi bir şey prof un anlattıklarından sonra ancak anlayabiliyorum[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Bir de yazmamışım :) Kesinlikle yabancı dilde (ingilizce) eğitimi destekliyorum. Hatta ÖSS bence 2 dilde sunulsun. Ve ALler FLler ve isteyen özel liseler tüm dersleri ingilizce olarak versinler. İşte o zaman Türkiye de nasıl kültürlü 2 dili şakır şukur konuşan nesil çıkıyor görelim. Ama kaçırılmaması gereken bir nokta var o da Türkçe dersleri. Yabancı dilde eğitim verirken asla ana dili unutmamak gerekir. Türkçeye de yüksek bir önem verildiği zaman gayet süper olur. Bir de bir nokta var örneğin eğitim ile ilgili bir tartışmada Amerika'nın Lise eğitim sistemi hoşuma gidiyor diyorum. Çünkü adamlar gerçekten oturtmuş bana daha çok hitap ediyor. Ama bunu söyleyince ne oluyorum Amerikancı Amerikan Hayranı. Zaten Türkiye'yi siz mi kurtaracaksınız? Oluyor anında. Sistem güzel. Alman sistemi de böyle olsa onu da överim ama bu sefer de almancı Alman hayranı derler. Şunu öğrenmeliyiz ki sistemlerimiz süper değil başka bir ülkenin sistemi bir insana iyi gelince işte Türklüğünden utanan biri olmaz. Ben Türk olmamla gurur duyuyorum ve her zaman da duyacağım inşallah! Ama yiğidi öldür hakkını yeme...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Tamam İngilizce güzel bir şey ama bunu a b c dersinde öğrenmek yerine adam akıllı İngilizce dersi konularak öğretilmeli[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar