Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı cumhuriyeti sevenlere kutlu olsun


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Uzun olacak, bu nedenle sadece ilgilenen arkadaşlarım okusun lütfen. Diğer arkadaşlar için sıkıcı olacaktır.

Adettendir, Cumhuriyet Bayramı 1 gün önceden kutlanmaya başlanır. Ben de adete uyayım.
Bugün Türkiye'nin dört bir yanında halksız Cumhuriyet Bayramı kutlama girişimleri yapıldı. Polis halkın önüne engeller koydu, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları Atatürk heykelleri önünde çelenk koyma töreni yapıp dağılmak istediler ve fakat pek çok yerde halkta saygılarını kendi çelenklerini koyarak göstermek istediler. Bazı yerlerde polis başarılı oldu ve halkı heykellere yaklaştırmadı ama pek çok yerde halk polis barikatlarını elleriyle alıp bir tarafa fırlattı, çelenklerini koydular, İstiklal Marşı'nı söylediler, saygı duruşunda bulundular.

Biliyorum, burada çok çeşitli kafada insanlar var. Destekleyen de, karşı çıkan da olacaktır ama bayramlar ile ilgili kanuni düzenlemeyi yaparken hükümetin en tepesinden insanlar "halk bu sayede bayramları istediği gibi kutlayacak" diyeli 1 sene geçti mi? Şimdi bu engellemeler neden? Duyuyoruz ki 81 ile talimat gönderilmiş, "TGB'nin 81 ilden kaldıracağı otobüsleri engelleyin" diye. Bu nedir?

Eline bayrağını alan vatandaşın bayram kutlamasına engel olmak isteyen kafanın amacı doğrudan halkın bayram kutlamasını engellemek değil de nedir?

Üstelik bu bayram Cumhuriyet Bayramı. Başka bayramlara benzemez, o bayramlara da saygım sonsuz ama bu bayram doğrudan halkın cumhuriyetine sahip çıktığını gösterebileceği bayramdır. Birilerinin kaygısı, korkusu belli ki cumhuriyete sahip çıkacak olan halkın kaygılarını da haykırarak dosta düşmana ilan edeceğini görmesindendir. Asıl önemlisi cumhuriyet mitingleri üzerinden 5 yıl geçtikten sonra oluşturulan tüm faşist baskı politikalarına rağmen halkın üzerindeki ölü toprağını attığını göstermesinden korkmalarıdır. Bırakın milyonları, şu baskı,yalan haber, sindirme ortamında 250 bin kişi toplansa ve Ata'sına, cumhuriyetine bağlılığını haykırsa az mıdır?

Üstelik artık her görüş sahibi kesim açısından sona gelindiğinin farkında değil miyiz? Eğer bu ülkede insanların cumhuriyet bayramı kutlamalarına izin verilmezse, o insanlar için artık bu cumhuriyet bildikleri cumhuriyet değildir, o ülke artık bildikleri ülke değildir, içinde bulundukları millet bildikleri millet değildir. Bunu herkes böyle görmeli, insanlar bir 90 sene daha "tek vatan, tek bayrak,tek millet" demeyeceklerdir. Acı ama mantığın gereği olan gerçek budur.

Başlıkta dediğim gibi CUMHURİYET BAYRAMI cumhuriyeti seven herkese kutlu olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tgb'nin hiç bir icraatını desteklemiyorum, hatta çoğunu karikatürize ve çocukça buluyorum. ama bu cumhuriyet kutlaması mevzusunda önünün kesilmeye çalışılması çok çok saçma.

demokrasisiz cumhuriyet her dönemde güdük, her dönemde yetersiz. tek parti dönemi chp'si de tek parti dönemi akp'si de ayrı yönlerden çomak sokuyor demokrasiye.

umarım bir gün gerçekten demokrat bir cumhuriyete sahip oluruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nice 10 larca Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına.

Bir arkadaşımdan alıntı.

"Günümüzün en mütekamil ve insana yakışır yönetim biçimi olmasına rağmen bazıları tarafından zihinsel tutsaklığın sembolü haline getirilmeye çalışılsa da; Cumhuriyetimizin Bayramı kutlu olsun...
Kendisi gibi düşünmeyenleri yok etmekle uğraşanlara inat, daha özgür ve daha müreffeh yarınlar için çalışmaya devam edenlere de bilvesile selam olsun! Cumhuriyet her bahanede düşman kamplara ayrılmak değil, insanca amaçlarda akıllıca ve gönülden birleşmektir; unutmamak lazım..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Fatma Şahin" said:

Bu şampiyonadaki güzelliği göremeyip, verilen büyük emeği anlayamayanları da kendi dar ufuklarını açmaya, Türkiye'nin dünyada geldiği konumu anlamaya davet ediyorum. Artık "Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar" sözünün tarif ettiği düşünce yapısından uzaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum.Bütün sorunlarına rağmen Türkiye artık onların gördüğü düzeyin çok ötesinde bir ülke. Kanaatimce bu güzelliği yaşamaları ve hatta katkıda bulunmaları, en azından yapılan çalışmalara destek vermeleri onların da ülkelerine borcudur."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...