Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeniden resim

Sufi

Öne çıkan mesajlar

20 sene aradan sonra 2-3 ay önce bi gaza geldim yeniden çizmeye başladım. ama bi şeye 20 sene ara verince hiç başlamamıştan kötü olunuyormuş. neyse çok özlemişim çizmeyi boyamayı.

daha çok yağlıboya çalışırdım resim yaptığım dönemlerde. dali idolümdü. dali tarzı yaptığım bikaç tablo hatırına okulda sergi falan açılmıştı. güzel günlerdi. malesef o zamanlarda yaptığım herşey okullarda, hocalarda falan kaldı. elde kalanları da isteyen kızlara falan vermiştim.

neyse şu 2 aylık çalışmayla elimi biraz toparladım ama gördüm ki karakalemle de olsa boyama işi mesele değil. insan ve hareket konularında çok zayıfmışım. okul yılları çalışmalarım da hep stilllife tarzıydı, veya insansız sürrealist çalışmalardı. şimdi insan çalışmaya başladım ama pek yol alamadım daha. bişeyler çıkarsa koyarım.

şimdilik dün akşam çizdiğim zippoyu koyayım. tembellik etmez devam edersem daha da koyarım çizdikçe.

Sosyal ağlarda paylaş

azıcık da koyuları gireymişin şahane patlayacakmış çakmak
bunun dışında sorunu yok.
ayrıca insan çizmekte zorlanıyorum demişsiniz de öncelikle gidilmesi gereken yol geometrik objelerdir. bu sebeple doğru yolda gittiğinizi söyleyebiliriz.
gözleriniz şahane görüyor efenim çizime devam (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben makina mühendisiyim aslında ama okul bittikten sonra kapadım kitapları daha da yüzüne bakmadım. 3d işleri falan yapıyorum. bi ara atvnin kanal 6nın yayın formatını falan hazırlamıştık. dinç bilgin olayından sonra televizyon olayı kapandı. şimdi freelance mimari projelerin canlandırılmasını falan yapıyoruz kardeşimle. aslına bakarsan ben yaşlandım daha çok ucundan tutuyorum işi kardeşime yıkıyorum :D resimle direk ilgim yok gerçekten. en son 1988-90 arası 1-2 yağlıboya yapmışımdır ondan sonra maymun iştahıma kurban gitti resim konusu da. maymun iştahıma kurban giden bir sürü şey arasında en çok acıdığım hep bu resim olayı oldu. şimdi işte gaza geldik başladık yeniden. bakalım her zamanki gibi sıkılıp "ya işte bu iş de böyle böyle yapılır gidermiş" demeyip devam edersem bişeyler yapar duruma gelirim inşallah.

meme çizme olayına mecburen giricem yakında. anatomi falan malum. meme föt pipi ne lazımsa çizicez de dediğim gibi işin bu tarafında alınacak çok yol var daha.
Sosyal ağlarda paylaş

realistik meme olayına bu kadar istek olunca kayıtsız kalamadım ilk realistik meme çalışmamı yaptım. ilk organik çalışmam oluyor bu aslına bakarsanız. biraz aceleye geldi ama mazeret değil. sonuç olarak bi süre daha still life devam etmeye karar verdim.

doğal olarak 18+

Sosyal ağlarda paylaş

Lyv said:

ahahahaha çok başarılı (tu)

bu sefer tonlama daha iyi lakin hala azıcık koyu eksiği var

Karakalem çalışırken hocaların istediği koyuluğu kömürle bile veremedim ben. DAHA KOYU DAHA KOYU! EN KOYU OLMALI!

Hayatımda en keyif aldığım şeyden karakalem çalışırken nefret ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

kılavuz çizgileri kullanmadan çizmek iyi bi fikir değilmiş, obje yamuk yumuk oldu farkındayım. su hizasındaki major problemin farkındayım. kulptaki perspektif sıkıntısının farkındayım. siyahlar hala yetersiz farkındayım.

gerisi de size kalsın :D

aslında daha bitmedi ama formda ciddi problemler olunca devam etmek içimden gelmedi. baştan bi daha çalışıcam bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...