aente Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Merhabalar, Yaklaşık 6 ay kadar Plantronics Gamecom 777 kullandım (bu ) Sonra evimizdeki it ben yokken odamın kapısını açıp içeri girip kulaklığı terasa çıkarıp bir güzel yemiş, it it değil hayvan evladı evet aahah. Neyse bir süredir tekrardan kulaklık inceleme işine koyuldum, bu arada 777'nin bir üst modeli çıkmış ama resmen kalitesizlik akıyor, estetik yoksunu bir hale gelmiş ve review'leri de çok iç açıcı değil. Bu durumda max 250 TL'ye kadar bütçeyi aşmayacak bir oyun kulaklığı arıyorum. (Hiçbir alternatif bulamazsam tekardan gamecom 777 de alabilirim). Ses kartında zaten 7.1 olduğundan kulaklıkta 5.1 ya da 7.1 olması gerçekten bir fark getirir mi bilemedim. Derseniz 200 tl şuna verene kadar 100-120 tl ye kulaklık al, arada fark yok bile o da olur, üstüyle de başka bir şey alırım. THERMALTAKE Tt eSPORTS SHOCK RAZER PIRANHA SENNHEISER PC 320 G4ME Steelseries 4H Gaming CREATIVE Sound Blaster Tactic 3D Alpha bunlar arada kaldığım kulaklıklar. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Steelseries Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 SteelSeries Siberia v2 USB, Creative Fatal1ty Professional Series Gaming Headset MkII, Sennheiser PC 333D G4ME, Roccat Kave 5.1 kullandım, en çok Sennheiser'ı beğendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hexadecimal Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 selam , karşılayabilirsen şunu al =) bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 yok mu başka bilgi sahibi topic ile alakalı gençler? baylar, bayanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 İşin doğrusu oyun kulaklıkları yabancıların tabiri ile çoğunlukla ''gimmick'' ve ektra kazık ,türkiyede kazık dahada uzuyor. EN güzeli iyi bir kulaklık + mikrofon kombosu ama türkiyede iyi kulaklıklar ekstra ekstra kazık .Yurtdışından makul fiyata aldırma şansın olursa isim verebiliriz yada burayı kullan http://www.head-fi.org/a/buying-guide-headphones-by-price-range kablosuz bir şey düşünürsen alternatiflerin arasına sonynin PS3 wireless headsetinide alabilirsin http://www.hepsiburada.com/liste/playstation-wireless-stereo-headset-71-kanal-kablosuz-kulaklik/productDetails.aspx?productId=oyunsonyheadset&categoryId=1200698#Yorumlar birde buunun yeni bir modeli çıkmış Playstation 3 PULSE Wireless Stereo 7.1 Headset - Elite Edition diye.BAzıları getirtmeye başlamış yurtdışından http://forum.donanimhaber.com/m_66778855/tm.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2012 dediğin şeyler o kadar işe yaramıyor. sen direk "audophile'ler için kulaklık" olarak düşünmüşsün, verdiğin head-fi linki de zaten o paralelde bir yazı olmuş. "oyun için kulaklıklar" mevzusu çok farklı bir durum. audophile birisi zaten direk gidip ASUS Xonar Essence STX + Audio Technica M50 gibi bir kombinasyon alıp bilgisayarı stereo seste kullanacaktır. audophile birisi için bass tonları, sesin doğallığı, balans gibi şeyler önem taşıyor. ama oyuncular için durum daha farklı, mid nedir, high nedir, bunların önemi nedir felan umursamaz. audophile'lerden daha farklı ihtiyaçları oluyor, bu tip şeyleri karşılayan kulaklıklara da tutup "gimmick" demek hatalı olur. örneğin sık sık turnuvalara katılan veya sürekli kulaklığı yanında taşımak isteyen birisi için seçip alışacağı kulaklığın portatif olması çok önemli. roccat kave var bende mesela, sırf çantana atıp kolay taşıyabilesin diye kulaklıkları katlanabilir, mikrofonu çıkabilir yapmışlar. steelseries 7h ve 5hv2'sinde de buna benzer bir amaçla, parçaları tamamen çıkartıp portatif bir şekilde taşımana imkan tanımışlar. oyuncular saatlerce (10,15,20 mesela) pc başında oturabiliyor. bu süre içerisinde kulaklığın kafasında rahat etmesi de oldukça önemli. iki dakika sonra kafayı ağrıtıcak kulaklıkların ne kadar ses kalitesinin olduğunun bir önemi kalmıyor. steelseries siberia v2 kullanmışlığım var, ve bu açıdan çok memnun kalmıştım. o kadar hafif ki, hissetmiyorsun, 15 saat kafada takılı durduğu gün bile herhangi bir sızlanma veya sıkıntı yaratmadı. bazı kulaklıklar "LAN oyunlarında takım arkadaşınla kolay konuşma" için kıvrılabilir başlıklar üretiyor. creative'in üstte yazdığım modelinde böyle bişi vardı mesela. hiç beğenmedim, hatta dezavantajı bile vardı. kulaklığı düzeltmek veya çıkartmak istediğim an direk bu başlıklar oynamaya başlıyor, kafama çarpıyor, çıkartmayı felan engelliyordu. sennheiser'in yukarda bahsettiğim modelinde de buna benzer bir fonksiyon koymuşlar, ama çok daha akıllıca bir yöntem uygulamışlar. kulaklığı eklem yerinden arkaya doğru kıvırabiliyorsun, ve sert bir eklem olduğundan kolaylıkla geri düşmüyor veya çıkartırken sıkıntı yaratmıyor. oyuncu kulaklıklarının, audophile kulaklıklarından bir başka farkı, hoparlör kalitesinden çok mikrofon kalitesi önem taşıyor. oyun oynarken seslerin doğal gelmesi, bass kalitesi felan pek bir anlamı olmuyor, sesler net olduğu sürece (cızırtı felan yoksa) oyuncu için yeterli. ama mikrofonlar çok değişken olabiliyor, ve kaliteli bir oyuncu kulaklığı alsan da mikrofonu kötüyse oyunlarda büyük sorun yaratabiliyor. şöyle ki, takım arkadaşlarınla iletişim kuruyorsun, taktik veriyorsun, haberleşiyorsun felan. ama senin mikrofon bozuk, cızırtılı veya kısık bir ses kalitesine sahipse, karşı taraf bu söylediklerini algılayamıyor. sennheiser beni bu konuda en çok tatmin eden kulaklığım oldu. oyunlarda sesin nerden geldiğini daha iyi anlamanı sağlayacak surround ses özelliği de bir başka önemli özellik. 5.1 desteklese de yeter, ama bazı kulaklıklar 7.1 de sunuyor. rakibin nerden geldiğini hissetmende yardımcı oluyor. eğer surround ses iyi ayarlandıysa, duyduğun silah seslerinden veya ayak seslerinden rakibin nerde olduğunu çok kolay tahmin edebiliyorsun. yani öyle gimmick özellikler felan değil. steelseries gibi firmalar direk profesyonel oyuncularla çalıştığı için, onlara sponsor olup geri bildirim aldığı için, özellikle oyuncuların işine yarayacak şeyler koyabilmek için çaba gösteriyor. bazı firmalar biraz daha başarılı oluyor bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Eline saglik Bone, detayli bilgi vermissin ben birde sunu merak ediyorum tavsiye edilen Steelseries ses kartsiz diyor aciklamasinda, bunun avantaji yada dezavantaji var midir? ses kartli olanlara göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 kulakların benimki kadar büyükse creative'i alma.. acıtıyor bir süre sonra.. benim kulaklarım kıkırdak yerine kemikten yapıldığından... :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 ses kartı olmasnın iyi yanı pratik ayrıca ses sistemi kullanıyorsan tak çıkar uğraşmadan headsetide kullanabiliyorsun. Steelseries siberia v2 alcam bende en son parçalanan g35in yerine aslında seinhieserda çok iyi duruo ama fiyat farkı çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Arnis said: Steelseries ses kartsiz diyor aciklamasinda, bunun avantaji yada dezavantaji var midir? ses kartli olanlara göre. ses kartı ekstra bir aparat kulaklığın kendisi bu aparat olmadan da çalışıyor (bilgisayarın anakart ya da ses kartı gişirine takıyorsun) benimki ses kartlı versiyonuydu (USB diye geçiyor isminde) USB'li modelin avantajı 1) ses kartı olmayan (anakartında da dahili özellik yoksa) pc'lerde direk usb'den bağlantı yapmanı sağlıyor. 2) bu aparatı takıp kullandığında virtual 7.1 ses kullanmış oluyorsun dezavantajı yok Ses kartsız modelin avantajı yok dezavantajı USB aparatı olmadığı için stereo kullanmak durumunda kalıyorsun kulaklığı usb ses kartlı model: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-v2-usb usb ses kartsız model: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-v2 usb ses kartının kendisi: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-usb-soundcard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Anladim cok tesekkürler, ses kartli alinacak o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 ben de kulaklık almayı düşünüyorum ama yeni başlık açmayayım dedim. g35'i inceledim biraz. *resimlerinden gördüğüm kadarı ile kulağa hiç temas etmiyor bu benim için en önemli kriterlerden birisi. 1-2 saatten sonra ağrımaya başlıyor kulağa baskı yapan modelleri kullanınca. *usb olması avantaj. *g tuşları teoride çok iyi gibi gözüküyor. tabi uygulamalarda ne kadar destek sağlanıyordur bilemiyorum. *7.1 olması avantaj. *Logitech'in farklı bir çok donanımını kullandım ve hep memnun kaldım. markaya güven de var. ama fiyata bakınca 310 TL. hakkını verir mi sizce? oyun öncelikli kullanım amacım. film ve müzik nadir kullanırım heralde onda da logitech x540'ın sesinden memnunum genelde onla takılıyorum. anca geç saatlerde kulaklıkla izlerim/dinlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 sharkoon alın 2 senedir kullanıyorum, gayet memnunum aletten. x-tatic analog var bende. artık en son ne çıkardılarsa alın ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdalz Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 roccat kave Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 g930 kullanıyorum ben 2 3 aydır çok memnunum. ama türkiyede fiyatı 700 tl gibi bişey sanırım. ben amazondan 120 dolara almıştım. 700 tl'yi hakediyor mu? tabi ki hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2012 1 aya amerikadan gelecek arkadaş var aslında ama taksitli almayı düşünüyordum. konuşayım bi ertelemediyse dönüşü aldırayım madem. 210TL'ye wireless. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 yurtdışından getirip satan biri var sanalpazar'da. 370 e aldım sıfır g930. 310 lira g35 e verene kadar kablosuz olsun dedim. yarın geçer elime. bundan önce philips'in 60 liralık çakma stereo kulaklığını kullandım sadece. her türlü memnun eder gibi geliyor o yüzden =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 geldi kulaklık çok beğendim. ama hoperlor ile kulaklığa aynı anda ses göndermeyi yapamadım. jak olduğunda jak algılamayı kapatıyordum çözülüyordu olay. usb olduğundan o şekilde yemedi =) var mı bilen yapan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 niye aynı anda hem hoparlör hem kulaklık kullanacaksın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 razer in su yesil kulakligi gelmis media markta. modelini hatirlamiyorum simdi. Kalitesi nasildir bilmiyorum ama baya sik duruyor rengi falan cok guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 amaç aynı anda kullanmak değil kullanmadığımı zaten fiziksel olarak kapatıyorum. önemli olan aralarında geçiş yapmam gerektiğinde seçeneklere girip seçmek gerekiyor ya da kulaklığın kablosunu çekmek gerekiyor ki kabloyu kasa arkasına takacağım. jak olunca yapılıyordu ikisi aynı anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 2 tane ses karti lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 ha anladım. shortcut yapılabilir mi bilmiyorum da herhalde öyle bir durumda anca ayarlara girip birini seçip duracaksın hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 G930 var bende de. Onun usb dungle uzatmasi var zaten, usb yi tak kulaklik devreye girsin, usb yi cikar direk mevcut ses kartina ne bagliysa o calisir. En azindan bende bole su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar