Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun kulaklığı sorusu - tavsiyesi

aente

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Yaklaşık 6 ay kadar Plantronics Gamecom 777 kullandım (bu )

Sonra evimizdeki it ben yokken odamın kapısını açıp içeri girip kulaklığı terasa çıkarıp bir güzel yemiş, it it değil hayvan evladı evet aahah.

Neyse bir süredir tekrardan kulaklık inceleme işine koyuldum, bu arada 777'nin bir üst modeli çıkmış ama resmen kalitesizlik akıyor, estetik yoksunu bir hale gelmiş ve review'leri de çok iç açıcı değil.

Bu durumda max 250 TL'ye kadar bütçeyi aşmayacak bir oyun kulaklığı arıyorum. (Hiçbir alternatif bulamazsam tekardan gamecom 777 de alabilirim).

Ses kartında zaten 7.1 olduğundan kulaklıkta 5.1 ya da 7.1 olması gerçekten bir fark getirir mi bilemedim.

Derseniz 200 tl şuna verene kadar 100-120 tl ye kulaklık al, arada fark yok bile o da olur, üstüyle de başka bir şey alırım.

THERMALTAKE Tt eSPORTS SHOCK
RAZER PIRANHA
SENNHEISER PC 320 G4ME
Steelseries 4H Gaming
CREATIVE Sound Blaster Tactic 3D Alpha

bunlar arada kaldığım kulaklıklar.

teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin doğrusu oyun kulaklıkları yabancıların tabiri ile çoğunlukla ''gimmick'' ve ektra kazık ,türkiyede kazık dahada uzuyor.
EN güzeli iyi bir kulaklık + mikrofon kombosu ama türkiyede iyi kulaklıklar ekstra ekstra kazık .Yurtdışından makul fiyata aldırma şansın olursa isim verebiliriz yada burayı kullan http://www.head-fi.org/a/buying-guide-headphones-by-price-range

kablosuz bir şey düşünürsen alternatiflerin arasına sonynin PS3 wireless headsetinide alabilirsin http://www.hepsiburada.com/liste/playstation-wireless-stereo-headset-71-kanal-kablosuz-kulaklik/productDetails.aspx?productId=oyunsonyheadset&categoryId=1200698#Yorumlar birde buunun yeni bir modeli çıkmış

Playstation 3 PULSE Wireless Stereo 7.1 Headset - Elite Edition diye.BAzıları getirtmeye başlamış yurtdışından http://forum.donanimhaber.com/m_66778855/tm.htm
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin şeyler o kadar işe yaramıyor.

sen direk "audophile'ler için kulaklık" olarak düşünmüşsün, verdiğin head-fi linki de zaten o paralelde bir yazı olmuş.

"oyun için kulaklıklar" mevzusu çok farklı bir durum.
audophile birisi zaten direk gidip ASUS Xonar Essence STX + Audio Technica M50 gibi bir kombinasyon alıp bilgisayarı stereo seste kullanacaktır.
audophile birisi için bass tonları, sesin doğallığı, balans gibi şeyler önem taşıyor.
ama oyuncular için durum daha farklı, mid nedir, high nedir, bunların önemi nedir felan umursamaz.
audophile'lerden daha farklı ihtiyaçları oluyor, bu tip şeyleri karşılayan kulaklıklara da tutup "gimmick" demek hatalı olur.

örneğin sık sık turnuvalara katılan veya sürekli kulaklığı yanında taşımak isteyen birisi için seçip alışacağı kulaklığın portatif olması çok önemli. roccat kave var bende mesela, sırf çantana atıp kolay taşıyabilesin diye kulaklıkları katlanabilir, mikrofonu çıkabilir yapmışlar. steelseries 7h ve 5hv2'sinde de buna benzer bir amaçla, parçaları tamamen çıkartıp portatif bir şekilde taşımana imkan tanımışlar.

oyuncular saatlerce (10,15,20 mesela) pc başında oturabiliyor. bu süre içerisinde kulaklığın kafasında rahat etmesi de oldukça önemli. iki dakika sonra kafayı ağrıtıcak kulaklıkların ne kadar ses kalitesinin olduğunun bir önemi kalmıyor. steelseries siberia v2 kullanmışlığım var, ve bu açıdan çok memnun kalmıştım. o kadar hafif ki, hissetmiyorsun, 15 saat kafada takılı durduğu gün bile herhangi bir sızlanma veya sıkıntı yaratmadı.

bazı kulaklıklar "LAN oyunlarında takım arkadaşınla kolay konuşma" için kıvrılabilir başlıklar üretiyor. creative'in üstte yazdığım modelinde böyle bişi vardı mesela. hiç beğenmedim, hatta dezavantajı bile vardı. kulaklığı düzeltmek veya çıkartmak istediğim an direk bu başlıklar oynamaya başlıyor, kafama çarpıyor, çıkartmayı felan engelliyordu.
sennheiser'in yukarda bahsettiğim modelinde de buna benzer bir fonksiyon koymuşlar, ama çok daha akıllıca bir yöntem uygulamışlar. kulaklığı eklem yerinden arkaya doğru kıvırabiliyorsun, ve sert bir eklem olduğundan kolaylıkla geri düşmüyor veya çıkartırken sıkıntı yaratmıyor.

oyuncu kulaklıklarının, audophile kulaklıklarından bir başka farkı, hoparlör kalitesinden çok mikrofon kalitesi önem taşıyor. oyun oynarken seslerin doğal gelmesi, bass kalitesi felan pek bir anlamı olmuyor, sesler net olduğu sürece (cızırtı felan yoksa) oyuncu için yeterli. ama mikrofonlar çok değişken olabiliyor, ve kaliteli bir oyuncu kulaklığı alsan da mikrofonu kötüyse oyunlarda büyük sorun yaratabiliyor. şöyle ki, takım arkadaşlarınla iletişim kuruyorsun, taktik veriyorsun, haberleşiyorsun felan. ama senin mikrofon bozuk, cızırtılı veya kısık bir ses kalitesine sahipse, karşı taraf bu söylediklerini algılayamıyor. sennheiser beni bu konuda en çok tatmin eden kulaklığım oldu.

oyunlarda sesin nerden geldiğini daha iyi anlamanı sağlayacak surround ses özelliği de bir başka önemli özellik. 5.1 desteklese de yeter, ama bazı kulaklıklar 7.1 de sunuyor. rakibin nerden geldiğini hissetmende yardımcı oluyor. eğer surround ses iyi ayarlandıysa, duyduğun silah seslerinden veya ayak seslerinden rakibin nerde olduğunu çok kolay tahmin edebiliyorsun.

yani öyle gimmick özellikler felan değil. steelseries gibi firmalar direk profesyonel oyuncularla çalıştığı için, onlara sponsor olup geri bildirim aldığı için, özellikle oyuncuların işine yarayacak şeyler koyabilmek için çaba gösteriyor. bazı firmalar biraz daha başarılı oluyor bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

Arnis said:

Steelseries ses kartsiz diyor aciklamasinda, bunun avantaji yada dezavantaji var midir? ses kartli olanlara göre.

ses kartı ekstra bir aparat
kulaklığın kendisi bu aparat olmadan da çalışıyor (bilgisayarın anakart ya da ses kartı gişirine takıyorsun)
benimki ses kartlı versiyonuydu (USB diye geçiyor isminde)

USB'li modelin avantajı
1) ses kartı olmayan (anakartında da dahili özellik yoksa) pc'lerde direk usb'den bağlantı yapmanı sağlıyor.
2) bu aparatı takıp kullandığında virtual 7.1 ses kullanmış oluyorsun

dezavantajı
yok

Ses kartsız modelin avantajı
yok

dezavantajı
USB aparatı olmadığı için stereo kullanmak durumunda kalıyorsun kulaklığı

usb ses kartlı model: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-v2-usb
usb ses kartsız model: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-v2
usb ses kartının kendisi: http://steelseries.com/products/audio/steelseries-siberia-usb-soundcard
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kulaklık almayı düşünüyorum ama yeni başlık açmayayım dedim. g35'i inceledim biraz.

*resimlerinden gördüğüm kadarı ile kulağa hiç temas etmiyor bu benim için en önemli kriterlerden birisi. 1-2 saatten sonra ağrımaya başlıyor kulağa baskı yapan modelleri kullanınca.

*usb olması avantaj.

*g tuşları teoride çok iyi gibi gözüküyor. tabi uygulamalarda ne kadar destek sağlanıyordur bilemiyorum.

*7.1 olması avantaj.

*Logitech'in farklı bir çok donanımını kullandım ve hep memnun kaldım. markaya güven de var.

ama fiyata bakınca 310 TL. hakkını verir mi sizce? oyun öncelikli kullanım amacım. film ve müzik nadir kullanırım heralde onda da logitech x540'ın sesinden memnunum genelde onla takılıyorum. anca geç saatlerde kulaklıkla izlerim/dinlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışından getirip satan biri var sanalpazar'da. 370 e aldım sıfır g930. 310 lira g35 e verene kadar kablosuz olsun dedim. yarın geçer elime. bundan önce philips'in 60 liralık çakma stereo kulaklığını kullandım sadece. her türlü memnun eder gibi geliyor o yüzden =)
Sosyal ağlarda paylaş

amaç aynı anda kullanmak değil kullanmadığımı zaten fiziksel olarak kapatıyorum. önemli olan aralarında geçiş yapmam gerektiğinde seçeneklere girip seçmek gerekiyor ya da kulaklığın kablosunu çekmek gerekiyor ki kabloyu kasa arkasına takacağım. jak olunca yapılıyordu ikisi aynı anda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...