Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 adet 7850 mi , 1 adet gtx 670 mi ?

hexadecimal

Öne çıkan mesajlar

CrossFire (en azından SLI'a göre) baya başarılı ama ATI'nin kendisi daha başarısız genel olarak, performans olsun, uyum olsun. Multi GPU'nun da eksileri var, her uygulama/oyun düzgün kullanamıyor, aşırı güç tüketiyor ve ısınıyor vs. Daha önce SLI kullandım, CF'nin bu işleri düzenleyen, oyunlardan bağımsız bir ara uygulaması varsa bilemem.

GTX 670 veya biraz sıkıp 680 al bence.
Sosyal ağlarda paylaş

kharon hardware noobu deilim be abi :) bilerek soruyorum , problemlerle ugrasmasına ugrasırımda duo gpu tecrubem yok . benchmarkları takip ettım , hepsinde duo 7850 onde nerdeyse ama soyle bir durum var mesela motherboard ne kadar onemlı bu kurulacak sistemde (pci-e xX acısından) , daha once kullanan olduysa tecrubelerı ıyımı kotumu dıye duymak ıstedım yanı.

monitör setup da su sekilde olcak galiba, fullhd 32" tv ile 24 inç 16:10 dikey monıtor
Sosyal ağlarda paylaş

Tavsiye etmiyorum CF, sistemimde 2x6870 vardı çoğu oyunda sıkıntı yaşadım, tek 6870 hatta tek 6850 li adamlar sıkıntı yaşamazken. CF Profile indir, güncel tut, vay aman o bu, uğraşılmaz. Al düzgün tek bir kart rahat et. Ben şimdi tek 680 kullanıyorum rahatım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem SLI , Hem CF olarak çeşitli dönemlerde 2x GPU kullandım.
6 ay oncesine kadar 2x6870 CF takılı idi daha sonra tek Msi 7970'e geçtim.

Elinde hazır 7850 var ise ve fazla para vermeden performans olsun diyorsan alabilirsin yanına bir tane daha 7850, tabi bu iş senin CPU nedir bilmediğimiz için, Bottleneck olur mu olmaz mı ona bir şey diyemem.Yani işlemcin bu iki ekran kartını kaldırıyor olması gerek.Darboğaz olmaması için.

ama Microstuttering sadece AMD veya Nvidia sürücülerine baglı değil , ayrıca oyun ve programlar desteklyor mu CF veya SLI , Optimizasyon yoksa istediğin sürücüyü yükle hep sorunla karşılaşırsın.Eski oyunlar da zaten desteklemiyor.

Mesela 2x6870 ile Dota 1 oynamak mümkün değil oyunda play tıkladığın anda BSOD aliyorsun.CF yi iptal ediyorsun kaymak gibi kayiyor,
WOW da da CF ve SLI optimizasiyon 0, tek kartla daha fazla FPS aliyorsun ve hala oyle gördüğüm kadarı ile.

http://www.mmo-champion.com/threads/1195689-SLI-CF-performance-in-WoW-for-today-and-MoP-still-not-impressive

ekleme:
(aklıma gelmişken WOW da CF aslında (2 GPU) sadece full screende çalışıyordu windows mod da çalışmiyordu,ve CF de baya sorunlu idi WOW da optimizasyon çok düşük olduğu için, belki düzeltmişlerdir şimdi)

her ne kadar Microstutering azalmış olsa da, bazı oyunlarda optimizasyon 0 olması nedeni ile baya hissediliyor,ayrıca oyunların bir çoğu CF ve SLI yi desteklemiyor bile.

Diyeceğim şu al tek kart hiç kasma SLI ve CF ile.
Kendini bir saç baş yolmaktan kurtarırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

hexadecimal said:

kharon hardware noobu deilim be abi :) bilerek soruyorum , problemlerle ugrasmasına ugrasırımda duo gpu tecrubem yok . benchmarkları takip ettım , hepsinde duo 7850 onde nerdeyse ama soyle bir durum var mesela motherboard ne kadar onemlı bu kurulacak sistemde (pci-e xX acısından) , daha once kullanan olduysa tecrubelerı ıyımı kotumu dıye duymak ıstedım yanı.

monitör setup da su sekilde olcak galiba, fullhd 32" tv ile 24 inç 16:10 dikey monıtor

şu konuyu araştırmıştım zamanında. x16 x 2 ile x8 x 2 arasındaki fps farkı 1-2 idi çeşitli testlerde. yani 2 tane x16 slot olsun diye anakarta 100euro fazla vermek aşırı gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...