Fistan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 inş.muh. lazim olursa falan ben burdayim imza vs. beni bulun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 http://www.amazon.com/Best-Floor-Plans-Krause-Publications/dp/0896894967/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1350164105&sr=8-1&keywords=Floor+plans+log. Daha grcen hafta su kitabi aldik hatta bi tane sectik bile. Kendimiz yapicaz ahsaptan evimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 İşin içinde berbat bir barter sistemi varda diğer tarafta sistemin el değiştirmesi sonucu piyasada yeni türeyen muhafazakar zenginler, çalışmadan ellerine geçen parayı ne yapacaklarını bilemediklerinden, daire alayım 3-5 tane kirası ile geçinirim hesabı yaptıklarından, alıyorlar böle beşer onar ama kiralar ödenmeyip evler ellerinde patlayınca bakalım ne olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 olm çok afilli yazmışsınız kıskandım lan ben o kadar güzel konuşamıcam =( geçen sene pendikte arkadaşım ev aldı 370 bine dubleks 4+1 terası var hayvan gibi, ev bildiğin çok güzel boşverin oraları falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 depremden sonra fiyatlar deli düşer zaten np. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 paparnoz said: Gebze'de yaşayan adamın ömrü zaten 45'i zor görür. neden ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Masakari said: İşin içinde berbat bir barter sistemi varda diğer tarafta sistemin el değiştirmesi sonucu piyasada yeni türeyen muhafazakar zenginler, çalışmadan ellerine geçen parayı ne yapacaklarını bilemediklerinden, daire alayım 3-5 tane kirası ile geçinirim hesabı yaptıklarından, alıyorlar böle beşer onar ama kiralar ödenmeyip evler ellerinde patlayınca bakalım ne olacak. +1 Sen kalmak için ilk evini alıyorsun 2 tane maaşın var en fazla karı koca olarak ama oradan çıkıyor 134561651916494 yaşında teyzem ve artık 180. evi mi artık ne senden daha çok gayret ediyor daire almaya, Şansı da senden yüksek aylık kira geliri normal adamı döver ve müşteri çıktığından daha çok artıyor fiyatlar Bursada da var böyle yerler balat var daireler 400 milyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Girdiğimden bu yana 236534634 tane arıza çıkarış ve sanırım hititlilerden kalma şu eve verdiğim kira eşek yükü kadar. Devlet işin içine el atıp tokileri fazlalaştırırsa iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 tokiye gunahimi vermem, adimimi atmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Sotto said: İstanbul'da evin/toprağın değeri düşmez. Ben bunu bilir söylerim. Yabancı alıcı var, kaldı ki İstanbul'da paranın kimde olduğu belli olmuyor. Yani bugün Avrupa konutları çok süper evler olmamalarına rağmen çok ciddi prim yaptı. Örnek. Öyle fazla yer var ki. Ben daha değeri düşen/azalan bir site/yerleşim görmedim. Gitgide büyüyor istanbul, alanı da var ki demekki satılıyor. Kaldıki Ağaoğlu'nun en büyük olayı arsaya para vermemesi, ihaleye çıkıyor arsalar, projeler kazanıyor diye biliyorum, TOKİ ortaklığıyla. Arsa sorunu olmayınca ev dikmek nispeten kolay diye tahmin ediyorum.. . hacı daha önce olmamış olması daha sonra olmayacağı anlamına gelmez. bir de bizde TL öyle güzel hızlı değer kaybediyor ki evlerin nominal değeri artıyor gibi oluyor. ama dövizle altınla vb kıyaslayınca aynı falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 dasaaa said: lol viktorun dediğinin bi devamı daha var. gazeteye çıkarsın ve dersin ki "şu kadar günde bu kadar ev "sattık!!"" yerseniz. tabi gazetelerin emlak sektörü füze gibi, derhal kaçırmayın fırsatları trene binin haberleri yapması için de bir arka sayfaya tam sayfa ilanlar veriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 fenn said: paparnoz said: Gebze'de yaşayan adamın ömrü zaten 45'i zor görür. neden ki? gebze, sanayi, kanser Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Bende son zamanlarda ev bakiyorum gercekten fiyatlar ucuk bazi evler icin. Isin ekonomisinden cakmiyorum ama ben soyle bakiyorum. Bi eve 300-400 e kadar verecek cok insan var istanbulda, oralar icin kim veriyo bunlari demiyorum. Cok buyuk paralar degil. Bi cok insan icin ikinci ev olabilir, ilk evi 150-200 e satip, ustune vadeli kredi. Bende 1 milyon ytl lik evlere sasiriyorum ama yine su var, istanbul 15 hatta bazilarina gore 20 milyonluk sehir. Kac tane 1 milyonluk ev var? 10 bin tane olsa yine normal, istanbul tr nin en zenginlerinin yasadigi bi yer, tr de dunyanin en buyuk 17. ekonomisi. eh olsun o kadar. ben cok sasirmiyorum o noktada, kim veriyo noktasinda. Ha ama evler istanbulda pahali mi? Kesinlikle pahali. Got kadar apartman dairesine o kadar vermek koymuyo degil. Tabii buyuk sehir olmanin getirdigi bisi bu, ikinci sorunda altyapisiz bi sehir olmanin sorunu. Yani bizde kaliteli, avrupa/amerika standardlarinda apartmanlar olmadigi icin, olanida cok yuksek fiyata gidiyor. Bi de tr son 10 yilda sanirim 2 kattan fazla zenginlesti. Ha cogu insana yansimadi ama sonucta yaratilan bi zenginlik var, bunun da gayrimenkula ona buna yansimasi normal. Bizimkiler yatirim icin 60 milyara ev almisti sanirim 10 sene once, simdi 270-280 satis fiyati, inanilmaz bi talep olustu bu surecte, insanlar evinden baslayarak hayat standardlarini iyilestirmeye calisiyor artik. (baska sebeplerde var tabii) Bu arada ev almak icin iyi zaman mi degil mi noktasinda da sunu diyecegim. Etrafimdaki tuccar adamlara baktigimda hep soyle bi pattern goruyorum alim satimlarda. Ornegin taksi plakasi alicak, ya da gayri menkul ya da baska bisi. Soyle bi piyasaya bakar, genel olarak iyi mi kotu mu bakar almak icin, ama ustune cok dusunmez direkt alir belirgin bi donem farkliligi yok ise. Eger ki analistler sunlar bunlar, sektorun icindeki profesyonel insanlar emlak almak icin bekleyin demiyosa, beklemenin cok anlami yok. 2 milyar kira veriyosun diyelim, 3 sene bekledik, 75 milyar para zaten kaybettin demektir o, kredi geri odemesinde kullanabilecegin bi para cunku. Ince hesap yapmaya calisanin genelde kazandigindan cok kaybettigini goruyorum bu noktada. O yuzden bende bakarim arastiririm, emlak almak icin iyi bi zaman degil deniliyosa sadece beklerim yoksa beklemem, zararin daha buyuk olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 çok okumadım da said: Eger ki analistler sunlar bunlar, sektorun icindeki profesyonel insanlar emlak almak icin bekleyin demiyosa, beklemenin cok anlami yok. şunu yapıyorsan welcome to bandwagon, and we gonna rape your ass.. demektir. bişiyi basına çıkana kadar bekliyorsanız (emlak-altın-döviz etc alıp satmak) hep bandwagonda gidiyorsunuz demektir. takip ettiğinizde zaten belli patternleri göreceksiniz, çıkış-iniş yönünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 http://www.maslak1453.com/listeler/6/1/fiyat-listeleri.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 nedanko sen forum yapmaya devam et abi, bildiğin iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 profesyonel yatirimcilar oyle yapmiyo tabii, kendileri daha onceden biliy, ama ben sen icin o daha garanti, diger cunku gut feeling "abi cok artti fiyatlar, kim aliyo ki? bence kesin patlicak ucuzlucak ben bekliyim" muhabbeti yani, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 abi en azından price rent ratio diye bişi var. hani kompleks de değil, basit çok basit hesaplar. netten okusanız 2saat siz de herbişyini anlarsınız. çünkü basit bu kısmı. açın amerika balonunu irlanda balonunu okuyun. belli noktalardan sonra kırlıyor bu çizgiler işte dediğin "birisi bana bardaktaki suyun taştığını söyleyene kadar bence hâlâ yer vardır bardakta. koymaya devam ederim" ile eşdeğer yani. önceden oldu, bundan sonra da olacak. ama kimsenin bunu size söylemesine ihtiyacınız olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 abi olmicak demiyorum ki, ama onu bekliyosan, sadece dayanagin amerikada patladi irlanda da patladi ise, zararli cikabilirsin onu diyorum. fiyatlar 10 senedir artiyo istanbulda, o mantiga gore 10 senedir beklemen gerekir. ama beklemeyen adam evini yurdunu aldi bile. benim demek istedigim o. onumuzdeki 6 ay 1 yil bekleyin tehlikeli oldu durumlar der profesyonel insanlar, anlarsin, ama onun disinda irlanda da patladi bekliyim dersen 10 sene de bekleyebilirsin. ha patlayacaktir eminim bisiler, ama sadece irlandaya ona buna bakip 10 sene harcamak daha zararli. bizimkiler de ev alirken paso oradan buradan ayni muhabbetler vardi. o adamlar halen bekliyo belki, bizimkiler ucuncu evi aldi. baska bi ton insan taniyorum, abi taksi plakasi alma kesin patlicak cok artti, zaten yasa cikiyo vs. yani o kadar cok duydum ki bu muhabbeti taksi plakasinda, ama alan uskudari gecti hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 ya işte profesyonel insan dediklerin de manipüle ediyor demek istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 said: abi olmicak demiyorum ki, ama onu bekliyosan, sadece dayanagin amerikada patladi irlanda da patladi ise, zararli cikabilirsin onu diyorum. lol abi RATIO, bir ORAN yani demiyor ki çıkacaksa şişiyor alma. bir şeyin bir şeye göre kıyasını yapıp ona göre bir değerlendirmede bulunuyorsun. ona göre bir yargıya varıyorsun. kârlı ise satın al, kârsız ise alma. yoksa fiyatı yükselmeyecekse neden alıcaksın ki? hani fiyatı yükselmeyecek hiçbişiye yüklü para vermem ben. daha da açayım bölgelerin kimisi aşırı bogus olabilir. gidip oradan alırsın. elinde şişer kalır ev. misal şimdi kentsel dönüşüm ile fikirtepe yenilenince kim allaşkına kurtköy'de ataşehirde oturacak? allahın kapsama sınırı dışında oraları be. bu bölgelerin kimisi düzgün şehirleşti.kimisi düzgün şehirleşemedi. düzgün olan yerleri kârlılığını koruyacak. ama diğer kısımlar ı-ıh..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 tamamda baska dayanagin yok insanlarin cogu bu isin icinde degil. bi de koca bi sektorden bahsediyoruz zaten, herkes manipule edemez, anca bilemezler. kosedeki emlakcidan bahseetmiyorum yani. butun sektor manipule edemez seni, en kotu butun sektorun bilemedigi bi durum olur, herkese patlar amerikadaki gibi. onda yapicak bisi yok. ha su an beklersin 6 ay sonra gocer karlida cikarsin. demek istedigim 10 sene sonra patlicagi ile 1 sene sonra patlicagi durumu arasinda scientific hic bi veri yok, varsa zaten bekleyin. ne zaman patlicagini bilmiyosan zaten yapicak bisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 @dasaa ben oturulcak evden bahsediyorum daha cok, profesyonel yatirim amaci ise zaten senin yatirimcinin kendi verileri var, o mu daha karli bu donem yoksa altin mi vs. ama adam oturacagi evi alirken bunlara girmesi sacma diyorum, kredi odeyecegi yerde kiraya veriyor millet bekleyerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 ben iki sene önce 120k'ya topraktan girerek saçma sapan bi muhitte ev aldım. sırf para değerlensin diye. devlet baba sağolsun geldi oraya kocaman hastane dikti, üstüne tayyip geldi orada ameliyat oldu. hastane çalışanları 220 230k öneriyor şu an evi satmamız için. sitenin duvarından çıktığınızda bildiğin gecekondu mahallesi ortalık. mahallenin en yakışıklı genci bu öyle diyim. ne çocuk yetiştirilir ne yaşanır ama insanlar ev almayı o kadar büyütmüş durumdaki gözünde oraya bile 230k önerebiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 said: herkes manipule edemez şu o kadar yanlış ki. hele parada. senin yanındaki daireyi manipule etsem apartmanı manipule etmiş oluyorum farkında mısın? "aaa necmi beyler 10 liraya mı satmış!!!" dediğin ve gözlerini 2kuruş para için patlattığın anda, mahallende "manipulasyonuma hoşgeldiniz!!!" afişi asılmıyor olması durumu değiştirmiyor. 90m2 dairesini -ki dökülüyor ev- müteahhit -ki arkadaşım adam da- 88m2 olarak -ki bu da net- vericek diye olay çıkartan bi sürü insan tanıyorum. insanları para konusunda grup olarak gaza getirmek o kadar muhteşem derecede kolay ki. 1sene 10sene meselesi değil zaten abi. tamamen ters tarafındasın konunun. ŞİMDİ, BUGÜN alırken kârlı mı çıkacaksın, kârsız mı? ile başlıyorsun. sonra aa emlak balonu var. bu bölgelerde almayıma geçebiliyorsun. bugün zararda isen zaten yarına bakmaya gerek bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar