Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Binalarda deprem denetimleri

roket adam

Öne çıkan mesajlar

bize yakın bi yerde de toplantı yapmışlar, 70'lerden kalma 300 küsür daireli bir site var ve DÖKÜLÜYOR, adamlar oturmuşlar proje yapmışlar tanıtmışlar güzel resimler planlar yapmışlar falan, evler ÜÇ METREKARE küçülecek diye reddetmiş çoğunluk, adamlar yapamıyor ahahahha. adamlar dediğim de suryapı.

rezillik başka bişi değil.

Fistan said:

cm2 ye 80kg da nerenin dayanımı bu kolon mu kiriş mi döşememi ne

kolon olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

dasaaa said:
abi allaşkına bişi sorucam
Öncesinde hiç "abi bizim bina taş gibi!" falan muhabbeti yaptınız mı?

ahahhahaha aynen. herkes 'ABİ BİZİM BİNANIN ALTI KAYAYMIŞ Bİ S2M OLMAZ İNŞ' modunda dolanıyordu sldkfjlfşghgjh. işin kötüsü, bizim bi komşu var şu an apartman yöneticisi, herif son 6 ayda jipini sattı, bi daire daha aldı üste para koyup, üstüne o iki daireye 50-60 milyar masraf yaptı. nası ikna edilir artık bilmiyorum :)

abi ben van depremi için yazmıştım. "zamanda geri gidip depremden önce haber versen, millet bizim ev çok sağlam hacoooo, der" diye. millet eksilemekten yılmamıştı doğrusu.

ama doğrusu bu. halk perde duvara çivi çakar "abi bina çok iyi be! duvarlara çivi girmiyor!" der. süneklik-rijitlik, malzeme özellikleri desen anlamaz tabii.

geçmiş olsun abi
Sosyal ağlarda paylaş

benim oturduğum apartman da eski bayağı, apartmanı müteahhite verme olayı da kaç senedir konuşuluyo ama hem daireler küçülücek diye ev sahipleri yanaşmıyo, hem de apartmanın alt katında dükkanlar var dükkan sahipleri aynı şekilde dükkan istiyo kaç yıldır çözülemedi şu iş. milletin gerizekalılığı yüzünden kaldı böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

'80'lerde yapılmış binamıza biraz da inşaat mühendisi babamın zoruyla zar zor herkesi ikna edip, paranın bi kısmını cebimizden verip dayanıklılık testi ve diğer o mukavemet şeysini toptan yaptırdık. Ön sonuçları öğrendik ki, 1 santimetrekareye düşen kilogram dayanım miktarı 250 olması gerekirken 80 çıkmış. İlk sallantıda gidici yani anlayacağınız. 20 daireli apartmanda 3 dairemiz vardı, şimdi kiralık ev bakanlar derneği arasına katıldık. Binayı da herkesi ikna edebilirsek müteahhite vereceğiz, ikna edemezsek de komşuların çocuklarının resmini gizlice çekip baban seni ölüme terk etti falan yazıp çıktı alıp duvarlara asacağım, sağa sola spreyle yazarım artık, taciz ederim. Ciddi ciddi geberip gidecek çünkü adamlar.

İşin özü, şunu diyeceğim, şu kontrolü yaptırın. Gerçekten işin şakası yok, muhtemel bir depremde sokaklara ambulanslar bile giremeyecek, anneniz babanız siz varsa çocuklarınız beton yığınının altında kokana kadar bekleyeceksiniz.

Teyzemlerin oturduğu apartman, 70'lerde yapılmış bir site, sitenin tamamı kentsel dönüşüm kapsamında, binaların bazıları 'mühürlü', ama insanlar çıkmıyor, çıkamıyor. Cidden merak ediyorum, bu işin orta yolunu nasıl bulacaklar merakla bekliyorum.

Neyse, sosyal sorumluluğumu yerine getireyim de.

Ek: İlçe Eyüp/İst.

yaptığınız olay mantıklı bir hareket, bizim ev merkez üssünde orta hasarlı olarak atlattı marmara depremini daha sonra perde beton denilen sistemi kullandılar, ek destekler vs. derken 9'a kadar dayanır dendi. Perde Beton yaptırsanız ne kadara mal olur,kaç şiddetine kadar dayanır ? Babam inşaat mühendisi diyorsun, sor bir bunları.

Ancak olay çok masraflı gerçekten insanlar kıt kanaat geçinirken üstüne böyle bir masrafın çıkması kaldırılabilecek bir bütçe değil. 30 yıl içinde ölme ihtimalin var o yüzden 30 bin lira vermen gerekiyor demek gibi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

abi c25 olacak beton c8 çıkmış sdfsdf.

onu da geçtim, güçlendirme dediğiniz zaten hafif tırt bi uygulama. yapanı bol. ok. ama çok iyi değil işte.

adamlar sta4cad ile perde tasarlayıp "al bu" diyip veriyorlar.

lan desen seismic time history analysis yapmamıştır, burulamaları adam gibi irdelememiştir.

9a kadar dayanır da super bullshit-2

super bullshit-1 "abi bizim ev daş üstünde radyal temeldeymiş. çok dayanıklı" idi.

hepsi tehlikeli lan bu varsayımların sdfsdfs
Sosyal ağlarda paylaş

yok desteklenicek tarafı yok, yıkıp baştan yaptırsak daha rahat olur.

bence bu işin devlet özel sektör el ele verilip yapılması lazım. atıyorum özel sektör kat karşılığı yeni bina yapar, devlet de o sırada kiraya çıkanların kirasını belli bi miktara kadar karşılar aynı semtte ve yeni projeyi insanlar bir şey kaybetmeyecek bi biçimde denetler, ağrısız acısız geçiş yaparız.

ama devletin pek umrunda değil gibi. özel sektör desen inanılmayacak kadar absürt projelerle geliyor, yani mesela yukarıda bahsettiğim site dönüşüm projesinin şimdiki fotoğraflarını, o mahallenin halini, bir de mimarların 3dsmax'de çizip fotoşoptan yaptığı hallerini bir görseniz, yok artık ahahaha diye gülersiniz. dolayısıyla zaten bölge halki dar gelirli, eğitim seviyesi düşük, bi katakulli var diye inanmıyorlar zira sadece vekaletnamesi 4 sayfa projenin.

bir güvence olması lazım, insanlara güvence yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi c25 olacak beton c8 çıkmış sdfsdf.

onu da geçtim, güçlendirme dediğiniz zaten hafif tırt bi uygulama. yapanı bol. ok. ama çok iyi değil işte.

adamlar sta4cad ile perde tasarlayıp "al bu" diyip veriyorlar.

lan desen seismic time history analysis yapmamıştır, burulamaları adam gibi irdelememiştir.

9a kadar dayanır da super bullshit-2

super bullshit-1 "abi bizim ev daş üstünde radyal temeldeymiş. çok dayanıklı" idi.

hepsi tehlikeli lan bu varsayımların sdfsdfs

mühendizler kandırıyor bizi ne yapalım, hipokrat yemini de yok düdüklerin, en baştan girip inşaat mı okuyalım ? İlim ile irfanla terbiye olmuşlardır diye güveniyoruz hepsi tırt yazıklar olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...