Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[HL2] Half-Life 2 için preload

Bone

Öne çıkan mesajlar

HL2'yi Steam üzerinden preload yapabiliyoruz.
Bu demektir, HL2'nin çıkması yakındır,
birkaç gün sonra çıkabilir.
Oynayabilmek için oyun çıktığında satın almamız gerekliymiş,
o sayede preload ettiğimiz HL2'yi oynayabileceğiz.

Denedim ama server çok dolu olduğundan preload imkanım olmadı.

Konuyla ilgili haberi şurdan okuyabilmeniz mümkün:
http://www.gamespot.com/pc/action/halflife2/news_6105848.html
Sosyal ağlarda paylaş

1 Haftalık gecikmeyle sonunda TR saatiyle sabah 5'te başladı pre-load. Çıkışını beklediğim için çıkınca direk yer kaptım ve çekmeye başladım :).

Dosyanın boyutu 1 GB ve sadece ses, texture ve modeller'den oluşuyor. Bazı kişiler muhtemelen HL2 Alpha üzerinde kullanmaya çalışacaktır dosyaları.

Çıkış tarihi ise hala bir muamma. Her kafadan bir ses çıkıyor, EB Games, Amazon.com gibi siteler çıkış tarihi Kasım'ı gösterirken VALVe "biz kimseye tarih vermedik" diyor hala (en son dün dediler)

Benim tahminime göre Eylül sonu veya Ekim başı en olası tarih. HL2 ile beraber CS:S'nin full versiyonunu da verilecek ama bana kalırsa yetişmeyecek. Bence HL2 CS:S'yi beklemeden çıkabilir ve yanında CS:S'in betası dağıtılır ve beta update edilmeye devam edilebilir.

Ayrıyetten HL2 ile aynı anda Collector's Edition çıkacak deniliyor, fakat CE kutusunun neler içereceği hala açıklanmadı, ama bilinen bir şey Half-Life: Source'un kutuya dahil olacağı. Tabi HL:S'ninde tamamlanıp tamamlanmadığını bilemiyoruz.

Ayrıca her ne kadar VALVe "TF2 ayrı bir oyun olacak, HL2 ile birlikte çıkmayacak" desede, bir sürpriz yapıp Team Fortress 2'yi CE kutusuna dahil edebilir :). Çünkü fanların ve dergi editörlerinin "HL2 MULTI'SI NELERDEN OLUŞUYOR HEE?" gibi heyecanlı sorulara hala ":)" şeklinde cevap veriyorlar.

Sonuçta bütün bu unsurlar çıkış tarihini etkileyebilir. Ama gerçek şu ki oyunun çıkmasına çok az bir süre kaldı.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

durum şu:

half-life 2 full sürüm olarak çıkmasına daha çok var.
ama biliyorsun, HL2 kuponu olanlar (hani ati radeon ekran kartlarıyla felan geliyor) internetten indirebilecek.

ama o zaman şöyle bir sorun çıkacak:
oyun çıktığı an herkes servera abanıp oyunu çekmek isterse,
serverlar kaldıramıyacak, ve birçok kişi ilk günden oynama imkanını bulamıyacak.

şöyle bir çözüm bulmuşlar:
daha önceden gerekli ve temel dosyaları steam aracılığıyla çekiceksin.
bu dosyalar değişmez dosyalar olcak ve tek başına bunları oynayamıyacaksın. Buna preload diyoruz.

HL2 çıktığı an ise, preload dosyaları kadar yer kaplamayan ve HL2'yi oynamanı sağlıyacak dosyaları çekebileceksin. Preload dosyaların çalışçak, ve HL2'yi çıktığından kısa bir süre sonra oynamaya başlıyabileceksin.

Sende kupon yoksa, HL2'yi oynayabilmek için, satın alman gerekli.
Para ödemeden de sadece preload dosyalarını çekebileceksin.
Ama HL2'yi satın almadığın veya elinde HL2 kuponu olmadığı sürece, HL2'yi oynamanı sağlıyacak dosyaları Steam üzerinden çekemiyceksin.

Sadece Steam üzerinden download yok tabii ki de. Oyun satılan yerlerinde, kutulu versiyonunu satın alman mümkün.
Ama kargoyla uğraşmak istemeyenler için güzel yöntem bu preload olayı.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 27 Ağustos 2004 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yapsınlar 4 disket doom shareware gibi, uğraştırmasınlar milleti yok önden yok arkadan indir bindir.. :)

ha ayrıca gone gold haberi çıkmadan "birkaç gün sonra oynayabiliriz" düşüncesi pek isabetli olmasa gerek bone'cum.. ;)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç gün sonra çıkabilir dememin ve yetkili olmamın neresi suç?

kesin olarak 4 gün sonra çıkacak demedim ki.
birkaç gün sonra çıkabilir demişim.
ve evet gamespot gibi yerlerden okuduğum kadarıyla da önce preload yapılcak, 1-2 gün sonra gold olacak, bir hafta sonra da oyun çıkıcak gibi söylentiler vardı.
HL2 hakkında hiçbirşey belli değil.
Ben de sadece fikrimi belirttim.

doom 3'ü beğenmiyip eleştirdim diye fps modluğuma laf edenler gibi iyice saçmaladınız siz de..
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet saçma tabii, dijital olan neyin güvenliği kaldı ki şu zamanda? Yazılımcılar kasıyor ama gençler ne yapıp edip buluyor kırmanın yolunu.[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-

[Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 28 Ağustos 2004 00:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece bu dosya ile kalmayacak, VALVe'den Eric Johnson "önümüzdeki haftalarda daha fazla dosya'yı pre-load'a açıcaz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Oyunun çıkmasına daha var ama ben Offical date'in çok yakın bir tarihte duyurulacağına inanıyorum.

Ayrıca pre-load'a sunulan dosya şifreli dosya ve şuana kadar açabilen olmadı. Ama sonunda açmanın yolunu bulurlar.
Fakat bulsalarda oyunu çalıştıracak gerekli .dll'ler ve .exe yok henüz. HL2 Alpha'dan kullanabileceklerini sanmıyorum, valve önlemini almıştır heralde.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede oyunun preload ardından birkaç gün sonra gold olmaihtimali var ve muhtemel birşey.Ayrıca son haberlere göre Half-Life forumlarında oyunun pazar günü gold olcağı söylentisi çıkmış fakat daha sonraki araştırmalara göre bu mesaj'ın gabe in account u kullanırak atılmış bir fake mesaj olduğu ortaya çıkmış.Hayırlısı artık.

Söz de Küçük not: DOOM3'ü bende beyenmedim.Hatta John Carmack yine yapay zeka adına hiçbir şey yapmamış.Scriptlenmiş encounterlar ve grafikten oluşan bir oyun; ayrıca seslerini beyenmedim.Ama yinede oynuyorum .Çünkü oynanabilcek kalitede bir oyun.
[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 29 Ağustos 2004 07:53 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 29 Ağustos 2004 07:54 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 29 Ağustos 2004 07:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün önce forumlarda gabe çıktı hayırlı olsun oyunun cd basımına başlanmıştır yarını 'tarihi half-life altın günü' ilan ediyorum dedi,akşamada forumdaki bir açıktan birinin foruma girdiğini haberin fake olduğunu belirttiler.3 hacklenmelerinde artık ana dosyaları silerler,valvede yedeğini almayı unutmuş olur oyun yalan olur herhalde.[signature][hline]tksmtr!
Krynn Online yakında..
geçici unhkar
Sosyal ağlarda paylaş

eehehe
herhalde.

işin komiği, unofficial bir forum olmasına rağmen, adam gidiyor üye oluyor, sonra da şifresini gaben yapıyor.
yeni başlıyan hekırın teki de bu şifreyi tahmin ediyor (gabe newell - gaben) ve "hl2 goes gold on monday" diyor..

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Eylül 2004 03:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne kadar unoffical olsada VALVe'nin destek verdiği ve gün içinde sürekli mesajları okuduğu 2 site var
1. www.halflife2.net
2. www.hl2fallout.com

Mayıs 2003'ten beri en büyük fan sitesi halflife2.net idi. Brçok VALVe çalışanının özel account'ları vardır ve siteyi bir derece yönetirler. Yönetirler demiimde içeriğe karışırlar, HL2.net adminleride onların dediklerini yapar tabiki.

Yani sonuçta unoffical sayılmazlar. VALVe iki siteyede önem veriyor. Ama diğer onlarca siteye üye dahil olmuyorlar.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle birşey buldum mayfer:

said:
Most of you should already know this, but for those who still aren't quite familiar with how the system works (yes, that would be those of you E-mailing me), here's a run-down of the release process for HL2. Valve has announced that they will be delivering an RC (release candidate) to Vivendi around the 15th of this month. That does not mean that HL2 will be out immediately thereafter. Vivendi will still have to approve the RC, a process that could take another two or three weeks, depending on their QA department and how fit the RC is to be released. If it were rejected, Valve would have to cook up another one and submit that for approval. Once an RC is approved, we should get a "gone gold" announcement. Those of you who preloaded HL2 and intend to buy it online would *may* be allowed to purchase it shortly afterward and start playing it once you've downloaded the last few files (I'm still not certain whether Valve contractually obliged to wait until it's on the shelves - I don't have Fragmaster's psychic spy network). For those of you still intending to buy a physical copy, it would be at least another few weeks before the game hit the shelves; duplication, packaging and shipping take a while. Damn our lack of transporters.

planethalflife'dan
Sosyal ağlarda paylaş

hevesimiz iyice kaçtı artık resmen... yok artık daha da mı geciktirilir. geçen sonbahar çıkarıcaz diyolardı, şuna bak.. pre-load da olmasaydı zaten birek umutları kesmiş olcaktık.

saol bonecrusher.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
hl2 mizi isteriiissss :) artık ben torun büyütürken çıkar :)[signature][hline]The Jedi do not believe in killing their prisoners
No one deserves execution , no matter their crimes
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 14 september 2004 01:04 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 15 Eylül 2004 03:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...