KapIKulu Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Donanimhaber başlığı gibi oldu ama zamanla kazanılan tecrübeler çok faydalı oluyor. Hangi dil falan diye soruların arasında bunun olması gerektiğini düşündüm. Mesela en başta programcılığa başlarken elinizi alıştırın. 1 - Bol bol açıklama satırı koyun. Üşenmeyin. Hele takla atarak halletdiğiniz yerlere ve hata potansiyeli olan yerlere. 2 - Tek başınıza bile çalışsanız kendinize ait isimlendirme notasyonu kullanın. 2 sene sonra açtığınız programı hatırlama ve anlama süresi inanılmaz düşer. 3 - Son kullanıcı için anlamlı mesajlar yazın. Mümkünse hata kodu sistemi oluşturun basitçe. Sonra kullanıcı mesaj atıp "Abi program hata verdi mesajda salak yazıyor bu da ne ki?" diye sitemli soru sormasın :) 4 - Programdan ve programlamadan bağımsız beta tester'ınız olsun. Hatta çocuk olsun. Rastgele sağa sola tıklasın. Değişik hatalar bulacağından emin olun. vb. Biliyorum bunlar her yerde yazıyor ama en başta dikkat ederseniz ve elinizi alıştırırsanız hayat kurtarır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 documentation generator kullanmayı öğrenmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 sagolasin hocam. ama ben itligine ne isim ne commend koyarim. ugrassin adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 assembly e zerre comment koymayan bi arkadaşım vardı. harbi dayaklık ama net. koyun koydurun abi comment. hatta hll erde yeşil meşil olur, tatlıdır, koyun ulan. selçuk sen de koy olum ayıp dfds. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 resharper comment koymassan kendi kendine lisansini iptal ediyo o derece muthis bi extension dsfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 comment koyun, ama captain obvious olmayin. //buradaki for dongusunde x'in 1-200 arasi degerleri icin y'yi hesapladim afferin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 var olan bir proje üzerinde çalışıyorsanız hangi zamanda hangi dosya üzerinde degisiklik yapıyorsunuz onu kaydedin böyle. sonra 2 ay sonra ya senn yazdığın kodda sorun varmış bir daha baksana ona denildigi zaman fırıl fırıl ya neyi degistirmiştim acaba diye svn dolaşılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 tek basiniza da calissaniz bi versiyon kontrol sistemi kullanin. git tavsiye ederim. ilk basta usenirsiniz, ama bi kac seferden sonra cok alisirsiniz ve faydasini gorursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Su kodu adam gibi portable yazin ya. Adami hasta etmeyin. Kafayi yiyoruz sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Bi de "benim kodum self-commenting" triplerine girmeyin. Yok oyle bi dunya. Adam gibi yazin commentleri. Ozet olarak maintainable olsun yazdiginiz kod. Yazik meslektaslariniza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 programcılıkla ilgli tavsiye: -aklınız varsa başka iş yapın, akıl karı değil yazılım. 3 kuruş için değmez. doktor fln olun mesela... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 meali: bilader bu iste bok gibi para var, kalabalik edip pastadan pay almaya kalkmayin. bi tek biz tuketelim deli gibi nihohaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 senko said: sagolasin hocam. ama ben itligine ne isim ne commend koyarim. ugrassin adamlar Dusman basina tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 http://stackoverflow.com/questions/184618/what-is-the-best-comment-in-source-code-you-have-ever-encountered #define TRUE FALSE //Happy debugging suckers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar