KapIKulu Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Donanimhaber başlığı gibi oldu ama zamanla kazanılan tecrübeler çok faydalı oluyor. Hangi dil falan diye soruların arasında bunun olması gerektiğini düşündüm. Mesela en başta programcılığa başlarken elinizi alıştırın. 1 - Bol bol açıklama satırı koyun. Üşenmeyin. Hele takla atarak halletdiğiniz yerlere ve hata potansiyeli olan yerlere. 2 - Tek başınıza bile çalışsanız kendinize ait isimlendirme notasyonu kullanın. 2 sene sonra açtığınız programı hatırlama ve anlama süresi inanılmaz düşer. 3 - Son kullanıcı için anlamlı mesajlar yazın. Mümkünse hata kodu sistemi oluşturun basitçe. Sonra kullanıcı mesaj atıp "Abi program hata verdi mesajda salak yazıyor bu da ne ki?" diye sitemli soru sormasın :) 4 - Programdan ve programlamadan bağımsız beta tester'ınız olsun. Hatta çocuk olsun. Rastgele sağa sola tıklasın. Değişik hatalar bulacağından emin olun. vb. Biliyorum bunlar her yerde yazıyor ama en başta dikkat ederseniz ve elinizi alıştırırsanız hayat kurtarır :)
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 documentation generator kullanmayı öğrenmek.
senko Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 sagolasin hocam. ama ben itligine ne isim ne commend koyarim. ugrassin adamlar
Laraken Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 assembly e zerre comment koymayan bi arkadaşım vardı. harbi dayaklık ama net. koyun koydurun abi comment. hatta hll erde yeşil meşil olur, tatlıdır, koyun ulan. selçuk sen de koy olum ayıp dfds.
reyou Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 resharper comment koymassan kendi kendine lisansini iptal ediyo o derece muthis bi extension dsfsdf
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 comment koyun, ama captain obvious olmayin. //buradaki for dongusunde x'in 1-200 arasi degerleri icin y'yi hesapladim afferin
Borastus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 var olan bir proje üzerinde çalışıyorsanız hangi zamanda hangi dosya üzerinde degisiklik yapıyorsunuz onu kaydedin böyle. sonra 2 ay sonra ya senn yazdığın kodda sorun varmış bir daha baksana ona denildigi zaman fırıl fırıl ya neyi degistirmiştim acaba diye svn dolaşılmaz.
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 tek basiniza da calissaniz bi versiyon kontrol sistemi kullanin. git tavsiye ederim. ilk basta usenirsiniz, ama bi kac seferden sonra cok alisirsiniz ve faydasini gorursunuz.
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Su kodu adam gibi portable yazin ya. Adami hasta etmeyin. Kafayi yiyoruz sonra.
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Bi de "benim kodum self-commenting" triplerine girmeyin. Yok oyle bi dunya. Adam gibi yazin commentleri. Ozet olarak maintainable olsun yazdiginiz kod. Yazik meslektaslariniza.
senko Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 programcılıkla ilgli tavsiye: -aklınız varsa başka iş yapın, akıl karı değil yazılım. 3 kuruş için değmez. doktor fln olun mesela...
reyou Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 meali: bilader bu iste bok gibi para var, kalabalik edip pastadan pay almaya kalkmayin. bi tek biz tuketelim deli gibi nihohaha
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 senko said: sagolasin hocam. ama ben itligine ne isim ne commend koyarim. ugrassin adamlar Dusman basina tam.
Borastus Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2012 http://stackoverflow.com/questions/184618/what-is-the-best-comment-in-source-code-you-have-ever-encountered #define TRUE FALSE //Happy debugging suckers
Öne çıkan mesajlar