Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Simya gerçek oldu

erdalz

Öne çıkan mesajlar

Simya Nedir?

Değersiz maddeleri altına çevirme, bütün hastalıkları iyileştirme ve hayatı sonsuz biçimde uzatacak ölümsüzlük iksirini bulma uğraşlarına Simya(Alşimi), bu işle uğraşanlara simyager(alşimist) ya da simyacı denir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Simya#Simya_Nedir.3F

Simya bu işte.

Simya şimdi yitirdi kendini artık kimya var demek ayrı konu
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı:

"Mikrobik Simya" olarak tanımladıkları sürecin büyük miktarda altın üretimi yapılamayacak kadar yüksek maliyetli olduğuna işaret eden Kashefi, değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi.

Adamlarda simya demişler işte yapanlar
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

yani evet, simya çalışmalarının küflü sandıklardaki yerlerini almasına rağmen karambolde simya da kısmen gerçek oldu aslında, ama artık adına simya demiyoruz sadece ^_^
tabii bunda elde ettiğimiz sonuçların beklenenden bayağı bi farklı olması gibi bir etkenin de payı var ama olsun...

simya dediğin herhangi bir fiziksel yasaya bağlamadan duymadan A ve Byi kayınca C çıkar tarzı bilgi birikimi silsilesi, tamamen tecrübeye dayalı kimya yapmaktan öte bişey değil. Simya yapmak demek bütün birikmiş fiziksel kimya bilgisini çöpe atmak demektir başka da bişey değil

Bugün ise çok şükür organik kimya, fiziksel kimya falan var atomların, moleküllerin yük dağılımına bağ sayılarına falan bakıp diğer moleküllerle etkileşme ihtimalini tahmin edebiliyorsun vs
Sosyal ağlarda paylaş

simyanın öyle bir tanımı yok çünkü modern kimyadan modern fizikten filan çok önceki dönemlerde yapılan şeyler, banane banane ben fiziksel yasalara bağlamadan bunlara reaksiyon yaptırıcam dememiş ki adamlar. fizik yasaları filan öğrenildikten sonra da simya literatürden kalkmış zaten. büyüyle filan yapmaya da çalışmıyolar yani, gayet deney gözlem filan üzerine araştırmışlar, kimyanın daha primitif formu işte. kimyanın başlangıcı bile simyadan öğrendikleri bilgiler üzerine kurularak olmuş sonuçta.

simya gerçek oldudan kastım da ciddi değil, radyoaktiviteden bahsediyorum eheh. sadece doğrudan elementler kurcalandığı için öyle söyledim ^^
eski çağlardaki simya/kimya olgusuyla alakası yok, beklenen sonuç ta taban tabana farklı, element üretmek için geliştirmeye çalıştıkları şeylerin enerji üretmek için daha efektif olduğu ortaya çıktı:P
ama tabii simyayla da yöntemiyle de alakası yok, bu günkü teknolojide bile stabilitesini sağlayabilmek için reaktörler filan kullanmamız gerekiyo, tek ilişkisi o zamanlar simyayla yapmaya çalışıp beceremedikleri bi işlemi kullanmamız ve farklı sonuç elde etmemiz.

(peki bunların konuyla ne alakası var? pek yok aslında, sadece simya gerçek oldu denince böyle birşeyler beklemiştim bakteri filan görünce hayal kırıklığına uğradım o kadar)

(gerçi eskiden radyoaktivite kullanılarak altın üretmeye de çalışmışlar sanırım ama stabil mi olmuyodu maliyeti altın fiyatını mı aşıyodu tam hatırlamıyorum ama pek bi halta yaramamıştı diye biliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

simyanın öyle bir tanımı yok çünkü modern kimyadan modern fizikten filan çok önceki dönemlerde yapılan şeyler, banane banane ben fiziksel yasalara bağlamadan bunlara reaksiyon yaptırıcam dememiş ki adamlar.

Hayır fiziksel yasalar olmadığı için tek yapabildikleri şey A ve B'yi karıştırınca C çıkar tarzı bilgiler biriktirmek olmuş. bunun adı simya işte.
Sosyal ağlarda paylaş

lan saçma sapan konuşmayın simyadaki altın yapma muhabbeti mükemmel insanı ortaya çıkarmak için gerekli olan adımları içeren felsefi bir görüş.

sene 2012 olmuş hala simya altın simya altın diye bağırıyorsunuz açın 2 satır bir şey okuyun.

fasdas
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...