fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Altını oluştrmaktan çok elde etmek. Yani zehirli sudan altın elde etmek simya için fevkalade. Zaten simya da bu değilşmiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 çevresel temizlik için iyi bi adım... simya ile alakası yok denildiği gibi. başka zehirlileri de ayrıştıran bakteriler bekleriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Simya Nedir? Değersiz maddeleri altına çevirme, bütün hastalıkları iyileştirme ve hayatı sonsuz biçimde uzatacak ölümsüzlük iksirini bulma uğraşlarına Simya(Alşimi), bu işle uğraşanlara simyager(alşimist) ya da simyacı denir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Simya#Simya_Nedir.3F Simya bu işte. Simya şimdi yitirdi kendini artık kimya var demek ayrı konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 değersiz metalleri altına çevirme amacı vardır abi. öle nano boyutlarda da değil ahanda 10kilo kurşun -> yihu 3kilo altın oldu!!!!! gibi bi amaç vardı. gerçek simya bu değil. sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 HAGARENO RENKINJUTSUSHI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 olm küfür gibi bişiler yazıyorsun. sonra "neden banlandım?" vlaşıki kokoşuki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 alşimi mi, alkimi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 dasaaa said: olm küfür gibi bişiler yazıyorsun. sonra "neden banlandım?" vlaşıki kokoşuki ben hiç banlanmadım kardeşim, karıştırıyorsun biriyle. HAGAREN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 alkemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 o zaman senin de hoşuna gidecek deno'm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 ben bitirme tezimde kloroaurik asit'ten altın nanoparçacık sentezledim hemde bakterisiz simya falan değil ki bu. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kolloidal_alt%C4%B1n Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Alıntı: "Mikrobik Simya" olarak tanımladıkları sürecin büyük miktarda altın üretimi yapılamayacak kadar yüksek maliyetli olduğuna işaret eden Kashefi, değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi. Adamlarda simya demişler işte yapanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 abi kafalar iyi mi sende? adam cupriavidus metallidurans ile auric chloride ayrıştırılması dese haber değeri taşıyacak mıydı bu olay? lol. şaka bile bu komik değil gerçekten. makalesinin adını düşünsenize KAZIM İLE SİMYA YAPIYORUM! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 bilim cogzel bişy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Tanıma göre mantık yürüttüm ve ayrıca haberin yalancısıyım neyse uzatmaya gerek yok kimya konusunda uzman birisi değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 zaten sorun da orada başladı. herkes bi fikri olan konularda konuşsa keşke. hacım tezi yazan bro. bir link ver de senin tezi de okuyalım. bi de cover yapıcam sana da SİMYACI İSTANBULDA diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 klorür yenir mi ya, altını ye bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 copry said: Altın klorürü nerde buluyoruz ? madem değersizmis biriktirelim şimdiden ilerde lazım olur. kendine yüzük yapacak. çakaaaaaaal!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Takı kullanmıyorum ben ama ilerde satıp daha da zengin olma planları yapıyorum , evet! ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Hala simyaya prim vermek = astronomi yerine astroloji, fizik yerine reiki kuantum falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 ShadowFury said: yani evet, simya çalışmalarının küflü sandıklardaki yerlerini almasına rağmen karambolde simya da kısmen gerçek oldu aslında, ama artık adına simya demiyoruz sadece ^_^ tabii bunda elde ettiğimiz sonuçların beklenenden bayağı bi farklı olması gibi bir etkenin de payı var ama olsun... simya dediğin herhangi bir fiziksel yasaya bağlamadan duymadan A ve Byi kayınca C çıkar tarzı bilgi birikimi silsilesi, tamamen tecrübeye dayalı kimya yapmaktan öte bişey değil. Simya yapmak demek bütün birikmiş fiziksel kimya bilgisini çöpe atmak demektir başka da bişey değil Bugün ise çok şükür organik kimya, fiziksel kimya falan var atomların, moleküllerin yük dağılımına bağ sayılarına falan bakıp diğer moleküllerle etkileşme ihtimalini tahmin edebiliyorsun vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 simyanın öyle bir tanımı yok çünkü modern kimyadan modern fizikten filan çok önceki dönemlerde yapılan şeyler, banane banane ben fiziksel yasalara bağlamadan bunlara reaksiyon yaptırıcam dememiş ki adamlar. fizik yasaları filan öğrenildikten sonra da simya literatürden kalkmış zaten. büyüyle filan yapmaya da çalışmıyolar yani, gayet deney gözlem filan üzerine araştırmışlar, kimyanın daha primitif formu işte. kimyanın başlangıcı bile simyadan öğrendikleri bilgiler üzerine kurularak olmuş sonuçta. simya gerçek oldudan kastım da ciddi değil, radyoaktiviteden bahsediyorum eheh. sadece doğrudan elementler kurcalandığı için öyle söyledim ^^ eski çağlardaki simya/kimya olgusuyla alakası yok, beklenen sonuç ta taban tabana farklı, element üretmek için geliştirmeye çalıştıkları şeylerin enerji üretmek için daha efektif olduğu ortaya çıktı:P ama tabii simyayla da yöntemiyle de alakası yok, bu günkü teknolojide bile stabilitesini sağlayabilmek için reaktörler filan kullanmamız gerekiyo, tek ilişkisi o zamanlar simyayla yapmaya çalışıp beceremedikleri bi işlemi kullanmamız ve farklı sonuç elde etmemiz. (peki bunların konuyla ne alakası var? pek yok aslında, sadece simya gerçek oldu denince böyle birşeyler beklemiştim bakteri filan görünce hayal kırıklığına uğradım o kadar) (gerçi eskiden radyoaktivite kullanılarak altın üretmeye de çalışmışlar sanırım ama stabil mi olmuyodu maliyeti altın fiyatını mı aşıyodu tam hatırlamıyorum ama pek bi halta yaramamıştı diye biliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 ShadowFury said: simyanın öyle bir tanımı yok çünkü modern kimyadan modern fizikten filan çok önceki dönemlerde yapılan şeyler, banane banane ben fiziksel yasalara bağlamadan bunlara reaksiyon yaptırıcam dememiş ki adamlar. Hayır fiziksel yasalar olmadığı için tek yapabildikleri şey A ve B'yi karıştırınca C çıkar tarzı bilgiler biriktirmek olmuş. bunun adı simya işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Rewendor said: Altın klorürde zaten altın var, simya değil kimya o. odundan daştan altın yapsınlar o zaman simya olur. imza: captain obviousbunu soylemeye gelmistim. soylenmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2012 lan saçma sapan konuşmayın simyadaki altın yapma muhabbeti mükemmel insanı ortaya çıkarmak için gerekli olan adımları içeren felsefi bir görüş. sene 2012 olmuş hala simya altın simya altın diye bağırıyorsunuz açın 2 satır bir şey okuyun. fasdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar