Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akçakale'ye top mermisi düştü

HotLine

Öne çıkan mesajlar

Tezkerenin çıkması savaşa giriyoruz demek değil, ama adamın çıkıp basın açıklamasında ' suyede rejim bile yok katliam şebekesi , açıklamalarını kaale almak zorunda değiliz zaman kazanmaya çalışıyorlar'
İşleri kızıştıracaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Suriye karakolunu vurduk 34 ölü.

http://gundem.milliyet.com.tr/turkiye-suriye-deki-hedefleri-bombaladi-turkiye-nin-top-atesinde-suriyeli-askerler-oldu/gundem/gundemdetay/04.10.2012/1606548/default.htm

El Cezirenin haberine göre diyor El cezirenin kendi sistesinde bile adamlar sayı vermiyor. türkiyede habercilik.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

http://www.dipnot.tv/40013/iste-Meclise-sunulan-Basbakanlik-Tezkeresi.aspx

"Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.

Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekatlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldın eşiğindedir.

Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim."

OOOOOOOOOOOOOO BIDAKKA

FAK
Sosyal ağlarda paylaş

Emperyal devlet değil de uşağı oluyoruz, emperyal devletler bizim insan gücümüzü sömürerek emperyalizme devam ediyor. Savaş suçunda ve dökülen kanda emperyal devletle ortağız yani, ama ganimete gelince köpeklere verilen sofra artıkları bile gelmez önümüze. Olan da hiç bir ilgi alakalarının olmadığı suriye savaşında isteksizce ölen ve öldüren gariban çocuklara, belki bana belki bir yakınıma olur. Bize olur
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Feamer said:

Myshkin said:

Suriye ordusu açık arazide kaybetmiyor şehirde kaybediyor. Herifler askerler kendilerini vuramasın diye gidip evlerde saklanıyorlar doğal olarak da ne hava desteği ne topçu desteği kullanabiliyorsun, kullandığında da cani Esad yine sivilleri vurdu oluyor. Yani anlayacağın şehirdeki gerillayla savaşmak en az dağdakiyle savaşmak kadar zor.

Şuan Suriyede hayvan gibi de silah var, Rusya çeşmeden akıtıyor direk. Adamlar bi uçağımızı vurdu 5 ay boyunca neyle vurduklarını açıklayamadık bile.

son olarak diyorun senin özelinde, çünkü yazdıklarımı doğru okumadan başka yerlere çekiliyor, uğraşacakta vaktim yok,

saldırılarım suriyeyi alım diye bir şey aylardan beri demedim ama suriye hiç bir anlamda zaten dengimiz değil olayı sulandırmayalım

silah la, asker fazlası ile modern silahlarala falan olsaydı, ama olmuyor işte ortada ikitane israil savaşı var,

ahkam kesmeden bi zahmet bir inceleyin, mısır+suriye+lübanın meşhur ordularını, şanlı askerlerini sayısız tank ve uçaklarını rusyanın sınırsız silah desteğini, rus kurmaylarının yardımlarını...

bi bakın, fazla tarihe gitmeye gerek yok, o iki savaşa bakın

ne dedim başta "iyi kordine olmuş"

buna odaklanın

ha bunu yapabilirmiyiz derseniz, benim de çekincelerim var bu konuda...

panpa benim bir şeyi araştırmama gerek yok da senin age ofu biraz daha azaltman lazım

nasırda zamanında yüksekten atıyordu böyle sonra ne oldu bilenler biliyor, abartmayın o kadar bu devletleri onu demek istiyorum, iran iran dediğiniz devlet en şaşalı zamanında sadamı bile yenecek kapasiteden uzak, biraz araştırın en azından orada duruyor zaten aşıkar...

bizim tek sorunumuz ve aslında en büyük sorunumuz yönetim kademelerindeki basiretsiz adamlar, yoksa muharip kuvvet olarak bölgenin önemli bir unsuruyuz...

binlerce yıllık savaş tarihi göstermiştir ki, savaşlar karmaşıklık ile değil basit ama işleyen taktik ve alet edevatla kazanılır, tüfeğin ateş ediyorsa, bomban patlıyorsa sorun yok,

ama birde o bombanın nerede patlayacağına, tüfeğin nereye ateş edeceğine karar verecek dirayetli adamlar lazım, olmazsa da işte böyle elalemin maskarası olur, suriye dengimiz olur falan böyle ilginç bir durum,

sonunda yine diyim, bu devirde böyle boktan mevzular için savaş çıkartmak anca bizim ümetçi kafaların yeteceği bir zeka seviyesi olsa gerek,

ayrıca bu hükümetin lafı ile bırak suriye yi, sıçmaya bile gitmem...
Sosyal ağlarda paylaş

Savaşın felsefesine falan girmiyorum, 1 KOYUCAZ 3 ALICAZ HARİKA Bİ DEVLET OLDUK PİS SURİYE SABAH KAHVALTISI ESED'İN SARAYINDA zihniyetine giriyorum. Devlet açısından bakınca bize zararı olacak bi savaş, hiç bişey kazanmayacağımız gibi bide halk kaybedecek. Neden? Amarikanın sadık köpeği olabilmek uğruna.

Şurda yapılacak en iyi hamle meclis istemedi, halk karşı çıktı elimiz kolumuz bağlı ayaklarıyla amerikan baskısına ayak diremek ama bunu yapmaya istekli devlet var mı acaba? ÖSO ya silah sevkederken kendi askerini öldüren ordunun da işine geliyordur kesin bu çatışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

"Görüşme öncesinde usul tartışması yaşandı. CHP'li Muharrem İnce ve MHP'li Oktay Vural konuşmak için söz istedi.

İlk olarak Muharrem İnce konuştu. İşte İnce'nin konuşmasından satır başları:

Hükümetin kapalı oturumda gizli bilgi vermesini anlayabiliriz. Bizim söyleyeceklerimiz açık. Niye milletten saklayacağız. Bu milleti savaşa soktuğunuzda sizin çocuklarınız mı fakirlerin çocukları mı savaşa gidecek? Hangi bakanın çocuğu savaşa gidecek? Millet bunu bilmeli. Milletten 8 kez tezkere aldınız. Ne işe yaradıysa…

Arınç 1 Mart tezkeresini kapalı oturumda yönetti. Ben orada bulunmuş bir vekilim. Kapalı oturumda çok özel bilgiler veriliyor sanmasın millet. Palavra. O zaman hangi özel bilgiyi verdiler. Bunlar olmadı. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz kapalı oturumda TRT Genel Müdürü’nün maaşını bile öğrenemedik.

“BU TEZKEREYLE CİHAN SAVAŞI YAPABİLİRSİNİZ”

Silahlı saldırı yok, eşiğindeymiş. O zaman anayasaya aykırı bu tezkere. O zaman milletlerarası hukukun meşru saydığı hal değildir. Anayasa 92. maddeye aykırıdır.
Siz suçluyu bulmuşsunuz. Suriye Hükümeti kesin. Nerde bu kesin? Bu kadar net mi?

Sınırı belli değil. Bu tezkereyle cihan savaşı yapabilirsiniz. Okuma yazman varsa bir oku. Okuma yazman var da anlayıp anlamadığını bilmiyorum.

Bundan önceki tezkerelerde Irak’ın kuzeyi diye net şekilde belirtilmiştir. Suriye Hükümeti de ‘saldırdım’ demiyor, olayları araştırıyorum diyor. Ayrıca özür de diliyor.

“TÜRKİYE’Yİ MACERAYA SOKUYORSUNUZ”

Siz bunlardan sonra siz Türkiye’yi gelmiş geçmiş en çapsız dışişleri bakanının maceralarıyla maceraya sokuyorsunuz. Siz Kaddafi’den ödül aldınız, sonra onun linç edilmesine ortak oldunuz.

Türkiye’nin başını belaya sokmayın. 1 Mart’taki gibi dik ve onurlu olun.

VURAL'DAN SERT SÖZLER

Kürsüye ikini olarak ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural çıktı.

Vural konuşmasında şu mesajları verdi:

Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiği açık. Türkiye’ye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak yerine ilave tehditler yönelttiği açık. Dış politika başarısız olmuştur, iflas etmiştir.

Bu diplomasiyle halledilemeyen bir konunun kaba güç ve silah gücüne dönüşmesidir. TBMM’den bir irade isteniyor.
Diplomasi iflasıdır söylenmesi gereken.

Diplomasinin halletmesi gereken hususları tehdit olarak geçiyorsa PKK’ya karşı etkili bir mücadele sürdürüp onlarla müzakereyi seçen hükümetin bu ikilemi açıklaması zordur.

MHP olarak şu ya da bu komplekse kapılmadan sadece Türkiye’nin menfaatleri konusunda görüşlerimizi açıklayacağız.
Bizi bu noktaya getirenlerin sorumlulukları olduğu açık.

Tezkereyle ilgili görüşlerimizi ifade edeceğiz.

Herhangi bir değerlendirme yapılmış da değildir.

Gerekçe ile bizim tavır oluşturmamız isteniyorsa Suriye’de olanları, oldu bittileri hepsini değerlendireceğiz.
Ben bu görüşlerimi açık bir şekilde paylaşmak istiyorum."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21620034.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülke son dönemde kendisine ne yapıldıysa pusup oturmadı mı ,oturdu.Gemisi basıldı ,uçağı düşürüldü ,insanları öldürüldü ,askerinin kafasına çuval geçirildi.

Ee şimdi ne oldu da tezkereyi konuşuyorlar ?Çok bayık muhabbetler cidden artık ,ABD ,dengeler ,ortadoğu vs.

ABD tezkere çık derse çıkacak muhtemelen de ucu boka batıyor devamlı değneğin
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadas tayyibin butun suclarini bir kenara koy,k.k iktidar da olsa o top mermisi gelmeyecekmiydi?

Iran-irak savasinda da dusmus top mermileri ama hemen ozur dilenmis,kapanmis konu...

Senin gazetecin esadin elinde,silahsiz u.arasi sularda gezen ucagini 5 ay sonra sebebi belli olan bir nedenle kaybetmissin iki sehit, 15 sene once sinira gidip gozdagi vermissin 30 bin kisinin katili adami korudugu icin,esad i dedesi osmanliyi ingilizlere suudla beraber satmis.hatay meselesi hala haritalarin da,sivil -isyanci ayrimi yapmadan ates etmiyormu bu adam? Sinirin diger tarafi hep akraba hisim olan bir devlete ,ne yaparlarsa yapsinlar.bize dokunmayan yilan bin yasasi n kafasiyla bakmakla,ak genclik arasinda ki farki biri anlatsin bana....
Sosyal ağlarda paylaş

bize dokunmayan yılan meselesi değil yalnız bu,
savaşı biz çıkartıyoruz adamı kışkırtıp. Suyu bulandırıyor diğer devletlerde.

pasif poltika izlicektik burada, ne öso ya ne esada destek vericektik, uzlaşın uzlaşın diyip durcaktık maval okucaktık.

kimse ölmezdi o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ciksin 6 milyarin 4 u bi temizlensin,eger o zaman yasarsam konusuruz..

Edit: isyani turkiyemi cikardi? Hadi bunu biz cikardik,82 hama katliamini? Arkadas tek adamla devlet yurumuyor iste,tamam kardesim istifa ettim,her sehirin ileri gelenlerinden bir gecis hukumeti kursa secimlere abd-rusya-turkiye ne kadar ulkevarsa davet edip gozleseler sonuc boyle olurmuydu? En buyuk suc esadin,devlet yonetmekle-bakkal yonetmek ayni sey degil,bakkalina biri gelip ters yapsa ziie dersin ,ama devlete mensup bireylere boyle deme hakkin yok...emperyal duzene firsat verirsen gelir tepene biner...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...