Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akçakale'ye top mermisi düştü

HotLine

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:

zorla götürdükleri askerden cephede ne gibi bir hayır gelmesini bekliycekler acaba? zorla götürücekler de ne olucak? ben böyle salakça bir savaşa girmek istemiyosam zorla cepheye koyunca ne elde edicekler? onlar istedi diye adam mı öldürücem, onlar istedi diye kendim mi ölücem?

hadi hepsini geçtik, diyelim cephedeyim, elimde de silah var.
tayyipin egosu yüzünden karşısına aldığı suriyelilere karşı mı daha fazla düşmanlık hissedicem yoksa beni zorla ölüme yollayacak olanlar için mi?

4S kuralını biliyosundur, işte orada kendi canından olmamak için
seve seve sıkıyorsun kurşunları ne humanistlik kalıyor ne de savaş karşıtlığı.

Ulan tam tezkereyi bozup askere gidiyorum bütün işlemleri de 1 ay önce yaptırdım şansa bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:

ShadowFury said:

zorla götürdükleri askerden cephede ne gibi bir hayır gelmesini bekliycekler acaba? zorla götürücekler de ne olucak? ben böyle salakça bir savaşa girmek istemiyosam zorla cepheye koyunca ne elde edicekler? onlar istedi diye adam mı öldürücem, onlar istedi diye kendim mi ölücem?

hadi hepsini geçtik, diyelim cephedeyim, elimde de silah var.
tayyipin egosu yüzünden karşısına aldığı suriyelilere karşı mı daha fazla düşmanlık hissedicem yoksa beni zorla ölüme yollayacak olanlar için mi?

4S kuralını biliyosundur, işte orada kendi canından olmamak için
seve seve sıkıyorsun kurşunları ne humanistlik kalıyor ne de savaş karşıtlığı.

Ulan tam tezkereyi bozup askere gidiyorum bütün işlemleri de 1 ay önce yaptırdım şansa bak.

Tabii ki kendi canımı başkalarından önde tutmam normal, derdim humanistlik pasifistlik değil zaten. Ama yine de manyak mıyım ya niye elalemi öldürüyorum abi çok saçma. Feodal çağlarda mı yaşıyoruz da tebaanın hayatı derebeyinin malı sayılıcak?
(-ki savaşta ölme ihtimalimin vatana ihanetten veya vicdani redden yargılanarak öldürülme ihtimalimden daha fazla olduğu da bayağı açık)

Ayrıca cepheye zorla götürseler bile fayda sağlamayacağım açık, hatta faydayı geçtim zarara sebep olacağım açık. Psikolojik baskıyı filan geçtim gayet bilinçli bir şekilde bile kalsam kendi götümü sağlama almaktan başka bir amacım olamaz öyle bir ortamda. Ne yapıcaklar silah zoruyla ön saflara mı sürücekler? Kendileri mi öldürücekler? Her türlü mühimmat/cephane ziyanı eheh^^
Askeri eğitimim de yok daha zaten bir de oturup eğitim vermeleri filan lazım kaç ay. Ona ayıracak personel gücü varsa bi zahmet onları yollasınlar zaten, aylar yıllar boyu sürecek bir dünya savaşı planlamıyorsan bir yandan savaşırken diğer yandan asker eğitmek efektif değil. -ki üstte de dediğim gibi beni eğitmekle harcayacakları zamana/kaynağa yazık
Sosyal ağlarda paylaş

Doğalgaza %30 zam yaparak bütçe denkleştirmeye çaışan devletin afedersin ama biraz götü zor sıkar savaşa girmeye. Nereye giriyor lan bırak şimdi 2023'te rum kesimiyle bile savaşamaz Türkiye.

Yalnız şu var, Sanırım bandırma jet üsssünden kalkan jetler izmit yakınlarından geçiyor sürekli bir jest sesi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Editor said:

Absolut said:

Eğerki savaş kararı alınırsa korkunç sonuçları olabilir yani suriyenin turkiyenin çok içlerine kadar top yollayabilecegini unutmamak lazım. 2000 top mermisi yollasa bunların 200ü sehirlere gelse binlerce ölü demek.
Umarım delikanlılık yapıcaz diye boyumuzdan buyuk sorumluluk almayız başkalarının adına.
kaldı ki an itibari ile içimizde 100.000 suriyeli yasıyor yani işin boyutu bir anda degisir.

o 100 bin suriyeli kaçan suriyeliler esettten kaçtılar esete saldırıyoruz diye bizimi karıştırcaklar ?

eset ne la

tipe bak ya

nod 32- anti milis
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Varan 1: TSK ile Suriyeli Kürt'ler arasında ilk çatışma.

Varan 2: Kars Sarıkamış doğalgaz boru hattında patlama.

"Doğalgaz kesilirse bundan kesilecek, başka nedenden değil. Ayık olun" mu diyorlar acaba :D

gaz kesilemez anlasmalar bik bik diyenlere kapak gibi :) "sana gaz yih" diye acikca bisey yapmalarina gerek yok, gayri resmi bi sekilde cevap geldi artik irandanmi rusyadanmi. oouu beybi, full action
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

Aluriel said:

Editor said:

Absolut said:

Eğerki savaş kararı alınırsa korkunç sonuçları olabilir yani suriyenin turkiyenin çok içlerine kadar top yollayabilecegini unutmamak lazım. 2000 top mermisi yollasa bunların 200ü sehirlere gelse binlerce ölü demek.
Umarım delikanlılık yapıcaz diye boyumuzdan buyuk sorumluluk almayız başkalarının adına.
kaldı ki an itibari ile içimizde 100.000 suriyeli yasıyor yani işin boyutu bir anda degisir.

o 100 bin suriyeli kaçan suriyeliler esettten kaçtılar esete saldırıyoruz diye bizimi karıştırcaklar ?

eset ne la

tipe bak ya

nod 32- anti milis

GEce gece iyi güldüm :)
Sosyal ağlarda paylaş

o degilde, simdi seferberlik ilan edilirse ulke sartlari ne oluyor? Yani nebiliyim ulkeye giris cikis yasaklanabilirmi? Ulan ay sonunda yurtdisina tasiniyorum geri, bana denk gelmese bari öyle bisi. Eli silah tutan herkes cagirilacak kadar karismaz heralde ortalik? Ne gibi sartlar olusur acep? Ucuslar neyim iptal olurmu iyice bi?
Sosyal ağlarda paylaş

seferberlik ilan edilme durumu ancak toprak işgallerinde geçerli merak etmeyin onun dışında gayet yeterliliği var ordumuzun...

Ama şöyle bişi var mesela askerliğini yapmış olanlar görev belgeleri var ilk onlar çağırılıyor savaş durumunda . seferberlik ayrı birşey
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

o degilde, simdi seferberlik ilan edilirse ulke sartlari ne oluyor? Yani nebiliyim ulkeye giris cikis yasaklanabilirmi? Ulan ay sonunda yurtdisina tasiniyorum geri, bana denk gelmese bari öyle bisi. Eli silah tutan herkes cagirilacak kadar karismaz heralde ortalik? Ne gibi sartlar olusur acep? Ucuslar neyim iptal olurmu iyice bi?

tavsiyem biran once yurtdisina cikmaya bak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...