Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polisiye diziler (yabancı, güncel)

Bone

Öne çıkan mesajlar

paticikte polisiye dizileri takip eden çok az kişi var,
gerçi Türkiye'de de polisiye diziler meşhur değil, daha ziyade cnbc-e dizileri deli gibi izleniyor (oc, lost, game of thrones gibi şeyler işte).

her dizi için ayrı ayrı topic açmaktansa (açık olanlar da uplanmıyor) hepsi tek bi topic altında konuşulsun (ya da patide tek polisiye dizi izleyen olduğumdan, ben uplayıp dururum) en azından.

yeni sezon açılışı olmuş,
bones (2. bölümü de çıkmış), flashpoint (bunun da 2. bölümü çıkmış, önceki sezonları izlememiştim daha), csi, ncis, ncis la, law & order svu, castle, criminal minds, hawaii five-o (bunun sadece ncis la'lı bölümünü izlemiştim) yeni bölümleri gelmiş.

ama esas the mentalist'i bekliyorum (emmanuelle chriqui bi de...).

bunların dışında elementary diye bi dizi başlamış, sherlock holmes in ny şeklinde bi dizi olmuş.
sherlock mükemmel bir diziydi, bunun onun kadar etkileyici olcağını sanmıyorum ama yine de merak ettim izleyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben polisiye dizilerin bir hikaye etrafında gelişmeyenini sevmiyorum. böyle polisiye roman okur gibi izletecek olanı varsa söyleyin izleyelim.

yoksa KANIT PEŞİNDE diye dizi izlenmez mesela :)

bbcnin spooks u vardı mesela izleyecektim ben bir ara, şimdi baktım 10. sezonu deviriyor adamlar. bir iki bölümüne tvde denk gelmiştim böyle politik kaotik bir havası vardı.

http://www.youtube.com/watch?v=_rG7TJ0fnKI

şimdi düşündüm de hangi sezon olduğunu hatırlamıyorum ama bir iki bölümden fazla izledim ben. kaç sene önce tntde denk getirmeye çalışıyordum hatta. bulabilirsem başlayayım ben buna, uzun zamandır ukteydi bu konu sayesinde hatırladım bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ncis'in 2. bölümünde steve valentine var.
bu adamı crossing jordan'da çok sevmiştim, hoşuma gitti ncis'de de konuk oyuncu olarak görünce.

ncis'in sevdiğim yanı "ailenizin bir parçası" gibi bir dizi izliyor olmanız. karakterler çok yavaş da olsa gelişiyor, bunu dizide görmek de güzel.

ncis: la'de "soğuk savaş dönemi ajan oyunları" teması halen kullanılmaya devam ediyor, sezonun ilk bölümü bu tarzda hazırlanmış gene.
ama diziye bi aksiyon lazım yav. nell ile eric öpüşsün mesela. felice güzel bi hatun, ara sıra yakınlaşma sahneleri koyuyorlar ama sonra pat diye bitiyor. kensi ile deeks de öpüşebilirler sorun yok. hafif bir pembe dizi havası lazım diziye...

the mentalist'te red john işi daha uzayacak gibi, gerçi diziyi sadece red john için izleyen de var.
fbi bu işi örtbas etmek için uğraşıyor anladığım kadarıyla, bahsedilen fbi içindeki adamla bizzat bi ilgisi var mı bilmiyorum, ama yine de fbi'ya kıl oldum abi, tarkan stayla

csi'da jim brass ve nick stokes iyi karakterler, 274 bölüm olmuş bunca zamandır görüyoruz adamları.
warrick brown da iyi karakterdi, csi'ın daha soğuk zamanlarından kalma bi karakter, bu adamın tipi de soğuktu zaten, belki de o yüzden severdim. öldüğüne üzülüyorum aslında ama dizinin şu anki tarzı biraz daha ılıman olduğundan warrick brown çok sırıtırdı sanki.
d.b. russel dizinin yeni favorim benim. konuşma tarzı felan da çok iyi.
öte yandan dizinin yeni bölümlerinde sürekli grissom'un lafının geçmesi beni biraz (nasıl desem... ) irite ediyor. çünkü dizinin şu anki (bahsettiğim) ılıman havasına da uyabilecek bir karakter. aynı zamanda her grissom dediklerinde adamı özlediğimi farkediyorum.
şovdan ayrıldığı bölümleri yarım yamalak izleyebilmiştim. ama sanırım sağ salim ayrılmıştı diziden.
keşke geri dönse bi şekilde, grissom ile russel'ın yanyana dizide oynaması inanılmaz bi hava katacaktır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

csi ve onun tarzindaki kildan tuyden suclu bulma dizileri cok bayiyo beni. polisiye diyemiyorum bile onlara.

monk, mentalist, sherlock cok iyi.

bir de cnbcede vardi bir polisiye dizi, sokakta devriye yapan polislerin baslarindan gecenleri anlatiyodu. adini bile hatirlamiyorum ama izletiyodu baya guzeldi.

dizimaxte falan da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Az takip ediliyor çünkü çoğu vasat diziler. En iyisi Monk, onu da yazmamışsın.

az takip edilmiyor, amerika'da çok popülerler,
türkiye'de yabancı diziler sadece cnbc-e'de izleniyor, onun dışında dizilere pek ilgi yok.

vasat diziler değil, polisiye sevmiyorsan o tamamen apayrı bişi ama vasat diyip kestirip atmak için ya hiç birini izlememiş olmak gerekiyor (ki o durumda vasat demek saçma), ya da zevk anlayışı goblin seviyesinde.

Monk iyi dizi, ama en iyisi değil.
onu da yazmadım, çünkü birkaç sene önce bitti, güncel bir dizi değil.
bir dön de başlığa bak, güncel, halen devam eden dizileri yazmışım topiğe.
Sosyal ağlarda paylaş

paticikte az takip edilmesinin sebebi vasat olmaları.

bones meh
csi izlenebilir
ncis america fuck yeah vasatı
ncis la ilkinden bile kötü
law & order svu aralarında en beğendiğim ama vasat
criminal minds güzel görünümlü saçma vasat

genel olarak kötü olmalarının sebebi görünüm olarak akıl-mantığın ön planda görünmesine rağmen temelde yine basit drama dizileri olması ve mantıksızlıkarın gırla gitmesi. amerikadakilerin çok izlemesi normal, amerikan kuvvetleri zeki çevik ahlaklı çok başarılı yihu mantıklı dizileri onlar izleyecek tabi, ama biz niye izleyelim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...