Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 6.Hafta | Orduspor - Galatasaray | 28.09.2012 20:00

kavurma

Öne çıkan mesajlar

kavurma said:

sağlık olsun lig serüveninde kaybetmekte var yeterki takım ruhunu kaybetmeyelim.

Hangi ruhu , abdülrahimin dedigi gibi " içibin ruhu " mu

Birakin artik bu ruh cagirma muabbetlerini

Takimdaki coluk cocuk celik comak colak aydin yerine adam gibi profosyoneller alin

O zaman ne ruha gerek kalir ne de fantaziye

Bu kadar amatorün oldugu bir takim birak edirneden disarisini istanbulun disinda bile puan alamaz

Herkes acsin gözünü iyi baksin,

Milyonlar alan amatörler nasil mac seciyor, nasil istedigi yerde panter kesilirp istedigi yerde kedicik oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

kavurma said:

sağlık olsun lig serüveninde kaybetmekte var yeterki takım ruhunu kaybetmeyelim.

Takimdaki coluk cocuk celik comak colak aydin yerine adam gibi profosyoneller alin

Bu kadar amatorün oldugu bir takim birak edirneden disarisini istanbulun disinda bile puan alamaz

Milyonlar alan amatörler nasil mac seciyor, nasil istedigi yerde panter kesilirp istedigi yerde kedicik oluyor
yazmıssın bu kadar da bu takım gecen sene sampiyon oldu. aynı takım aynı teknik direktor aynı adamlar. sadece bi kac eklenti var takıma yani noldu sampiyon olan takımdan kimi yolladık da bunları yazıyosun. rakiplerimiz mi bizden iyi transfer yaptı yada ilk 7 mac ta 3 gol atma ortalaması tutturdu ya da 5 macta 4 puan fark attı 2. ye.

Bosver sen drama aramaya devam et.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu herif geçen sene böyle konuşa konuşa şampiyon yaptı "BÖYLE TAKIM MI OLUR SIÇAYIM TERİME DE BAROŞA DA!" gibi aklın sınırlarını zorlayan yorumlar yaptı..

hayır yani ikinciye 20 puan fark atsak yine konuşacak bu adam

benim kesinlikle anlamadığım bir psikoloji, gs teknik direktörü mü olmak istiyor nedir anlamadım ki laf olsun diye giydiriyor direk
Sosyal ağlarda paylaş

3 atsin 5 yesin ne önemi var

Yeter ki ciksin erkek gibi oynasin

Kendine degil takima

Tribüne degil takima

Hocasina degil takima

Maca degil takima

O zaman bende gercek bir taraftar gibi alkislarim o takimi

Ve en basta o takimi yöneten hocasini

Ama gel gör ki bizde bunlarin onda biri yok

Simdiden söylüyorum, en iyi gününde, en tepedeyken, yolun en basindayken ;

Bu kafa ile devam ederse terim efendi yine küfürler ile ayrilir bu takimin basindan
Sosyal ağlarda paylaş

bişeyleri yıkmak, yapmaktan daha kolay. tarihinizin en rezil lig serüvenini. terim gelipte tersine çevirdi. daha çok sular akar gider, bir maçla şampiyonluk umutları bitmez herhalde.

şuan çok suyun akıp gidemeyeceği, lig gibi kolay telafisi olmayacak bir braga maçı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Hector cuper niye burda anlamiyorum, herif gayet guzel taktisyen, bizim aykutun 5 mactir cozemedigi isi cozdu. Gs nin ortasaha cok formsuz, ft de fazla rotasyona soktu takimi bence, ozllikle defanstaki ikiliyi habire cevirince adamlar anlasamiyor. İkinci golde 5 defans oyuncusu seyretti ya, faul bile yapamadilar gol olacagini bile bile, jeton baya gec dusuyor defansta
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler anlatamiyorum galiba

Benim basari ölcütüm toplanan puanlar degil

Ben bir taraftarim, göz zevkime bakarim

Takimim sahada bütün varini yogunu ortaya koydugu zaman bes tane yese bile aslanlar gibi anlatirim verdigi mücadeleyi

Ama böyle ortalama bir kadro ile ultra konsantrasyonlu bir takima karsida bi kadar gevsek ve umarsiz oynarsa itin götüne sokarim topculari, ve basindaki adami

Bu isten milyonlar kazaniyorlar, illa ki mac secmek istiyorlarsa oturacaklar evinde dijiturkten sececekler seyredecekleri maci

Sirtina o şanli formayi giyiyor ve sahaya cikiyorsa bir adam, son damlasina kadar akitacak terini
Sosyal ağlarda paylaş

Takım kanatlara inemiyor, sorunumuz hep bu. O zaman oyunu ortada kitliyoruz, Cuper bunu çözmüş. ortada yaptığı baskı, iki önliberolu oyunu, Melo ve Selçuğa ani pres ve beklere baskıyla bizi kilitledi.
Bizim başka türlü hücum organizasyonları üretebilmemiz lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

defans balta hariç fena değil
balta yerine sabriyi koy hatta elmanderi koy
elmander boş boş top bekleyeceğine forvette, super sol bek olur bence

orta saha selçuk, melo? hariç hep atak, hamit var o da düzen tutmadı
emre, aydın la olmaz bu iş
forvette 2 taneye gerek yok, burak kazmaysa umutu koy, umut sıkıntılıysa burakı

devre arası, 1 tane ortaha saha alıp, 4-5-1 oynayalım
man u bile kontra takılıyor gs nin bu kadar kasmasına gerek yok, zaten beceremiyor da hucum yapamıyor doğru düzgün
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

kavurma said:

Genel olarak iyi olan bi takım ve teknik direktörü hakkında sürekli "KÖTÜ KÖTÜ LÖLÖLÖLÖLÖ" demek + puan mı kazandırıyor abi?

Hipster mısınız nesiniz ya bu yaşta.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay kanatlar aslında. Biz de yeterli kanat bindirmeleri maalesef olmuyor. Hamit de Emre Çolak da içeri girmeyi seven oyuncular. Bana Hamit veya Emre Çolak hep 4-3-3'ün sol-sağ içlerini daha iyi oynayabilirler gibi geliyor ama bilemiyorum. Zaten Balta hiiç bindirmiyor, ki bir kere bindirdi tehlike oldu. Bu sefer oyun ortada kilitleniyor, tamam top bizde ama böyle delmek imkansız ortadan. Zaten 2 önliberoyla oynuyor rakip, ortada hızlı baskıyla Melo ve Selçuğa sıkıştırıyor oyunu. Mesela stoperler arada bir dikine çıkabilse bu da etkili olur, ancak Melo Selçuk bu kadar geride konuşlanınca önlerinde özellikle bugün 3-4 tane rakiple boğuştular her seferinde. Kanatlara ne zaman inerse Galatasaray, o zaman leblebi gibi gol atar ki Akhisar maçının ilk gölü o dakikaya kadar ilk kez kanada inmesiyle olmuştu E. Çolak'ın...

Hamit-Melo-Selçuk
Amrabat-Umut-Burak (Emre Çolak) tarzı bir 4-3-3 denerdim ben açıkçası. Çünkü 4-4-2'nin kanatları bindiren deli gibi koşan adamlardan olmalı beklerle birlikte. Mesela FB buna daha uygun beklere sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

olay tamamen hatalı transferden, klasik fatih terim takımı aslında

geçen yıl transferleri her ne kadar fatih terim onayıyla da olsa tarkan batgün'ün ekibi yapıyordu. nokta atışı, boş transfer yok. Fatih Terim'in eline kadro teslim et, şampiyon ol.

Bu seneki kalitesiz transferler bana aynı 2. Fatih Terim dönemini hatırlattı, o zaman da eline tam yetki verilmiş ve transferler yapmıştı ve takım nasıl patlamıştı.

Senin Burak'a ihtiyacın yoktu. Burak-Umut-Elmander geniş alanlarda oynamayı seven adamlar. Alan kapalıysa da Elmander ve Umut açmak için destek verir. Burak bunu yapmaz, Burak yerine Baros'u kazanmayı tercih etseydi 5m cepte kalır, gider başka bir oyuncu alırdın o paraya,

Hamit mantıksal olarak en iyi transferi ama bu kadar formsuz olacağını kimse bilemezdi. Mesela üstte 4-3-3 kanadı düşünüyorum diyorsun ama Hamit'in ilk çıkış yaptığı mevkii orta sahanın ortasıydı. Adam her mevkiinin adamı ve her mevkii de formdaysa harika oynuyor. Bu maç mesela oyuna sokabileceğin forvetlerin kimler? Burak-Elmander-Umut. Ordu neyi biliyor? Bu adamlar kapalı alanda rahat hareket edemiyor kapat, verecekleri destekleri engelle. Elmander indiriyor, fos. Burak koşuyor, fos. O zaman ne yapacaksın, göbeği unut kanattan gir. Olmuyor mu, kaos yarat Umut gibi adamın var kaos golü ara. Yok ama kanatta adam yok.

Hamit her ne kadar kötü de başlasa maça sakatlığı kötü oldu. Çünkü kanat organizasyonuna çekebilirdin ve kullanabilirdin. Her ne kadar sevmesem ve halen bugün bile çok abartıldığını düşünsem de Ambrabat faydalı olabilirdi. Ama tabii onun içinde arkasına 1 adam daha koyup iyice kontra takımına dönmen gerekiyor çünkü geriye katkısı 0, koskoca "SIFIR"

Amrabat niye alındı? Geriye katkısı sıfır, bencil, Quaresma'nın genci açık açık ki Quaresma'nın yarısı etmez. 25 yaşındaki PSV'den Kayseri'ye düşmüş adamı yıldız diye taraftara kitlemeye çalıştılar, taraftarda yedi. Amrabat'a o kadar para verileceğine çok mantıklı yerli transferler yapılabilirdi. Ya geçen yıl 2.5'a Yiğit Gökoğlan, 1.1'e Engin'i aldınız. Engin, Amrabat'ın oynadığı yerde mevkiisi olmamasına rağmen harikalar yarattı. Toplamda 3.6 milyon euroluk maliyetli adamlar ile bugün mükemmel kanat organizasyonları yapabilecekken geriye katkısı olmayan bir artiste o kadar para dökmek niye?

Ya hadi onu bunu bırakın, haterlıkla veya çekememezlikle suçlayacak birileri çıkıp kesin direk şuradan gireyim. Elinde yetenekli adamlar varken niye parlatmayı veya tam verimle kullanmayı seçmiyorsun da isimli adamlarla doldurmaya çalışıyorsun?

Ordu gibi insanların tatil için bile gitmek istemeyecekleri bir yerin takımında kazandığı adamlara bakın Hector Cuper'in,

Ali Çamdalı bundan 2 sene önce batak halindeki Kocaeli'de oynuyordu ya, adam bugün maçın gizli kahramanıydı. Hadi geçtim bu takımda şuan GS'de bulunabilecek iki adam vardı.

Stancu denilen adam yetenek özürlüsü diye GS'den yollandı, adamın performansındaki artışa bakın. Yiğit Gökoğlan işimize yaramaz diye kiralandı opsiyonla, bugün oyuna girdikten sonra yaptıklarına bakın, tam GS'ye gerekli olan kanat adamı gibi oynadı. Hem geriye tam destek, hemde harika çıkışlar. Stancu gibi adam eksilten, kapalı alanda da top tutabilen bir adam ile kanadı çok iyi kullanan bir Yiğit Gökoğlan. Yazının başından beri GS'nin ihtiyacı var dediğimiz adamların ikisi, bu sene GS'den yollanıyor ve Ordu'da harika işler yapmaya başlıyor.

TD farkı, oyun görüşü bu işte. Abdülkadir Kayalı'dan bile 11 oyuncusu çıkardı Cuper, çok başarılıydı cidden ki keşke bir şampiyonluk yaşasa şu ülkede. İşler böyle yürüyor dünyada dedirtse keşke millete bizim üç büyüklerdeki gibi olmadığını görse herkes ...

Fatih Terim elindekini çok iyi kullanmayı bilen bir TD, ona kimsenin lafı yok ama hiçbir şekilde takım kurma işi ona bırakılmamalı. Böyle böyle adamlar bulduk diyip sağlam raporlar verilsin, Fatih hocanın da kafasına yatarsa tamam alın desin getirsinler oynatsınlar. Ama kendi yorumlayıp, kendi aldırmasın plx...
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel yazmışın da, bir iki birşey ekleyeyim dedim, bence Hamit 4-3-3 sağ iç olarak daha iyi oynar, ucundaki adam değil, yukarıda onu demeye çalıştım. Eboue-Hamit-Amrabat gibi olursa diziliş sağda, bana çok daha yararlı olabilir gibi geliyor takım. Çünkü dediğin gibi 4-4-2 oynamak sıkıntı yaratıyor bence eldeki kadroyla. Kanatlara inemiyor takım dediğimiz gibi, kaldı ki bu iş beklerle birlikte olur. Özellikle Balta hiç bindirmiyor, mesela bugün bir kez güzel bindirdi sonlara doğru pozisyon oldu. Ne zaman kanada iner bu takım o zaman coşar. Ha bunun için 4-4-2 Emre Çolaklı, Hamit'li kanatla olmaz. Dediğim gibi 4-3-3 kanadı değil de onun sağ-sol içlerinde E. Çolak ve Hamit çok daha fazla yararlı olur. Geriye dönmeyen bir Amrabat 4-3-3 ilerisinde oynarsa, arkasında Hamit-Eboue olabilir. Bu takımda farklı varyasonlar denenmeli, çünkü bugün zaafları açıkça belli oldu.
Ayrıca Baros'tan ümidi kesmekte çok da haksız değil bence, bu yapılan transferlerden bağımsız olarak. Baros hem kendine hem takıma zararlı oynuyor bir süredir. Ayrıca ben Yiğit Gökoğlan'ı fazla abartılı buluyorum, bu benim görüşüm. Fiziği yetersiz, üst düzey bir oyuncu olarak görmüyorum, ha Aydın'dan iyi midir kötü müdür onu bilemem.
Amrabat kaleye ne kadar yakın olursa o kadar iyi, çünkü ortaları birçok kanat oyuncusundan hallice iyi, kaldı ki içeri çekişleri ve şut tehdidi de var. Dediğim gibi Eboue-Hamit-Amrabat sağ taraflı bir 4-3-3 denense, hiç fena olmayabilir gibi. Sonuçta kağıt üzerinde 4-4-2 oynuyoruz gibi ama, Hamit ve E. Çolak içeri kaçan oyuncular, kanatta fazla varlık gösteremiyorlar. Onların durmadan içerde bulunmaları hem içeriyi kalabalıklaştırırken, hem de kanat organizasyonunu sıfırlıyor. GS topa sahip evet, ama kanada inemediği zaman pozisyon bulması, ortadan delerek, Selçuk veya Melo ekstra işler yapmadığı sürece zor. Ki bugün Cuper, Selçuk ve Melo'nun attığı dik paslara çok iyi önlem almış, ve top her onlara geldiğinde ani baskı kurdurtmuş. Buradan dersler çıkarılmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

stancu anca orduda oynar ya.ondan bi cacık olmaz.

bu sene riera ve barosun satılmaması.satamadıktan sonra üstüne bide adamları silince sıkıntı oldu.urfalının sakatlığı yüzünden de stoper alınınca kötü oldu mecbur

bu sene biraz sıkıntı olacak.devre arası yerli transferi yapıcaklardır muhtemelen

suan takımdaki ilk 11deki adamların kötü oynama llüksü yok resmen.alternatifleri yok

mesela meireless transferi ile fenerbahçenin kadrosu kağıt üstünde çok net önde.galatasaraya dirim tim ayagı yapıyorlar hikaye

kuyt ile krasic veya stoç gsde olsa uçardı bu takım.

emre çolak iyi gidiyor ama öyle banko oynicak seviyede değil hala.baya zaman lazım ona.aydının durumu malum.koşmaya başladı mı duramıyor ki pas atsın

sene sonu elmanderi paketleyip yabancı forvet getirirler gibime geliyor.bide hakan baltanın yerine kesin transfer yaparlar.devre arası bile yapılabilir.acaip sırıtıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...