Laorx Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 zaten 88 ve sonrasında bir sıkıntı vardı. özellikle 88 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 yüzde 50 nizden çoğu beter olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 aquila said: 1988den sonra dogulur mu lan, suc sizde. thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 vivavale said: peki bu naneyi odeyince,hastalandıgımızda devlet bakıcak mı bize?yoksa senin sigortan yok son nefesimizi verirken hastanede kusura bakmayın size hizmet veremiyoruz mu diyecekler? sigorta kapsamında olduğun sürece devlet hastanesinde diğer sigortalılar gibi tedavini olacaksın, ilacını yazdıracaksın. Tabi reçeğe masrafı, şu masraf bu masraf kesiyorlar ayrıca. tamamen 100% bedava değil. Ayrıca diyelim 5 sene boyunca ödedin kesintisiz. 1 ay ödeyemedin. hastaneye gittin provizyon alamayınca hastane "kusura bakmayın ya ücretli tedavi olacaksınız veya sigortanızı yatırıp geleceksiniz" diyecek. Böyle aptalca bir sistem işte. Ha bu arada geç ödeyenlere faiz ve haciz var tabi. hani ben ödemiyorum dersiniz ama o iş öyle değil. 5 sene sonra dövlet babamız gelir kapıya, sizin telefon nekadar güzelmiş, şu koltukta fena durmuyormuş hani demesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 öyle haciz kalktı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 abi işin komiği, para ödemiyorsun ve karşılığında hizmet alamıyorsun normal olarak, ama borç devam ediyor alamadığın hizmete rağmen. 3 ay ödemedin, 4. ay ödeyip tedavi olayım yok, önceki ödemediklerini de ödeyeceksin. daha da kötüsü seçme şansın bile yok böyle bi hizmeti isteyip istememeyi. haraç resmen başka bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2012 http://1.bp.blogspot.com/-7jz-V4tBIYo/UC0gesUsq7I/AAAAAAAAAno/LO8-eBRhWeY/s1600/531187_10152002740405942_285284742_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 haciz olmaz belki ama mağaşını bloke eder, araba, taşınmaz falan satışlarında işlem yaptırmaz, banka hesaplarına bloke koyar falan filan,... devlet unutmaz illa çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Ardeth said: 1986 http://shepherdinsuranceblog.files.wordpress.com/2011/11/fist-pump-baby.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Ama çok saçmaymış -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 böyle bir borcumuzun olup olmadığını nasıl öğreniyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 ziraat bankasına gidip öğrenebilirsin hızlı bir şekilde sorgulatabilirsin vezneden. veya iş bankası internet şubesinden ödeme almaya başlamış sanırım. TC.no ile sorgulatabilirsin borç var mı yok mu diye. veya https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ provizyon alıp almadığına bakabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 104 - Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir. girdi mi girmedi mi şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 86 doğumluyum 01.01.2012 tarihi itibariyle resen tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortası kapsamında olmadığınız tespit edilmiştir. Bugüne kadar gelir testine başvurmamış ve kendi sigortalılığınız ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olarak genel sağlık sigortası kapsamına dahil olmamış iseniz; ikamet adresinizin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız gerekmektedir. yazıyo, ne diyor bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 geçmiş zaman olur ki hayale cihan değer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Liebe said: 104 - Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir. girdi mi girmedi mi şimdi? Hastaneye gitsen GSS kapsamında sigortalı tedavi olamayacaksın demek. Ücretli tedavi olabilirsin anca. Sistemde görünen borcun var. Gelir testi yaptırmadıysan en yüksek primden ödeme yapıyorsun. 250tl birşey. 250x 8 ay diyelim. 2.000TL GSS prim borcun var faizsiz. Faiz ne zaman uygulanmaya başlıyor bilmiyorum. Tam olarak bilmemekle birlikte kesin konuşmak istemiyorum bu 2.000TL borcu düşüremiyorsun. Yapacağın başvuru bundan sonra prim borçlarının ikamet ettiğin haneye giren gelire göre belirlenmesiyle belirlenecek. 18 yaşını doldurmuş her birey mevcut yasalardan sorumlu olur. yasayı bilmiyordum, duymamıştım diye birşey ne yazık ki kabul edilen bir bahane değil. Şemsiye girmiş ve açılmış. @Lopeth 18 yaşından küçük, babasından sigortalı kız çocukları, doktora hariç üniversitede eğitim gören erkek çocukları 25 yaşına kadar GSS'den muaflar. Yanlız bu kapsama giriyorsan bildirim yapmak zorundasın. Bulunduğun bölgede kaymakamlığa git. Sosyal yardımlaşma kurumu kaymakamlıktadır. Oraya gidip ben Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yaptırmak istiyorum neler lazım diye sor. sana kağıt verecekler. O kağıdı ailene imzalatacaksın. Bu kağıt anne ve babadan ve senle birlikte aynı evde ikamet eden geliri olan diğer kişilerden sistemde kendilerini incelemek için izin kağıdı. İmzaladıkları zaman gelir testi yapacak olan Sosyal Yardımlaşma Kurumu otomatik olarak sistemden annenin, babanın üzerine kayıtlı banka hesaplarını, arsayı, evi, dükkanı ıvırı zıvırı görebilecek. Ayrıca kaymakamlığa gitmişken orada nüfus müdürlüğünden bir belge almanı isteyecekler. Söylerler sana zaten unuttum ismini. Yanında nüfus cüzdanı ve fotokopisini götür. Evin yıllık giderlerini öğren. Yani doğalgaza nekadar para veriliyor, yıllık mutfak masrafı vs vs gibi. Ha tabi özel kurumlarda çalışıyorlarsa annen/baban yanında maaş bordrolarını götürmende yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 ha tabi çalışıyorsanız ve çalıştığınız yer sigorta primlerini ödüyorsa GSS ile alakanız yok. GSS çalışmayan veya part-time çalışan kişileri ilgilendiren bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
autoshape Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 müstahaktır dedi ne oluyorki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 bana gelmiş borç. bu yaz mezun oldum. 300 küsür lira borç ödedim. bir de durum bildirimi mi ne yapmadık diye en yüksekten vermişler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 ben sigortalıyım, bana dokunmaz herhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 mani said: @Lopeth 18 yaşından küçük, babasından sigortalı kız çocukları, doktora hariç üniversitede eğitim gören erkek çocukları 25 yaşına kadar GSS'den muaflar. Yanlız bu kapsama giriyorsan bildirim yapmak zorundasın. Bulunduğun bölgede kaymakamlığa git. Sosyal yardımlaşma kurumu kaymakamlıktadır. Oraya gidip ben Genel Sağlık Sigortası için gelir testi yaptırmak istiyorum neler lazım diye sor. sana kağıt verecekler. O kağıdı ailene imzalatacaksın. Bu kağıt anne ve babadan ve senle birlikte aynı evde ikamet eden geliri olan diğer kişilerden sistemde kendilerini incelemek için izin kağıdı. İmzaladıkları zaman gelir testi yapacak olan Sosyal Yardımlaşma Kurumu otomatik olarak sistemden annenin, babanın üzerine kayıtlı banka hesaplarını, arsayı, evi, dükkanı ıvırı zıvırı görebilecek. Ayrıca kaymakamlığa gitmişken orada nüfus müdürlüğünden bir belge almanı isteyecekler. Söylerler sana zaten unuttum ismini. Yanında nüfus cüzdanı ve fotokopisini götür. Evin yıllık giderlerini öğren. Yani doğalgaza nekadar para veriliyor, yıllık mutfak masrafı vs vs gibi. Ha tabi özel kurumlarda çalışıyorlarsa annen/baban yanında maaş bordrolarını götürmende yarar var. 1.5 yıldır dışardaydım. Tr ye dönüp 4 ay kaldım ve sonrasında yine çıktım yurtdışına. Burdan nasıl halledebilirim ki acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 25 yaşını geçmedim, halen üniversite öğrencisiyim. Bildirmem gerekiyor mu birşey yoksa direk onlar babamın sigortasına dahil ediyorlar mı beni? Her sene bildiriyorum gerçi öğrenci belgesiyle ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 okul bitmediyse sorun yok. okul bitince işe hemen girmediysen o zaman sorun var. benim dediğim gibi 1-2 aylık sürede 300 küsür tl borç yazmışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 yurtdışında ikamet edenlerin muaf olması lazım. Ailenden birisi 170'i arasın sen yurt dışındaysan. sosyal güvenlik danışma hattı. 7/24 çalışıyor. Tam olarak prosedür nedir ne değildir öğrenin. Hani yapılacak evrak şu bu birşey varsa konsolosluk üzerinden yapılır. Ülkeye giriş yapmışsın kısa süreli de olsa. Hani o konular hakkında bilgim yok. Muhakkak o tarz kısa süreli girişlerde muafiyet vardır belli sınırlamalar dahilinde ama dediğim gibi bilgim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 bu arada bütün konuyu okumadım belki yazılmıştır ama bilmeyenler için yazayım gene de. borç durumunuzu ziraat bankasından öğrenip, gene ziraat bankasına yatırabiliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar