Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu LEGO ise bizim oynadığımız neydi ?


samaella

Öne çıkan mesajlar

şu xunn muydu ahah

aynalitahir said:

Goldbaren garip bir cocuk, davasının arkasında olsamda her an beyin kusmugu tehditi altında destekliyorum lego davasını.


http://forum.paticik.com/read.php?73,5949414,page=3#msg-5952856 bu mesajda oldboy referanslı bi benzetme yapmıştım. altına bi adam "ben bugün bu dvdyi izlicektim gittim aldım orço" yazmıştı banlanmıştı hahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

şu üçüyle işimizi görüyoduk biz.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/2_duplo_lego_bricks.jpg

bu namussuzlar bide ayrılmazdı bazen.


Benimkilerin çoğunda diş izi vardı, birbirinden ayırayım diye az uğraşmadık. Babamın tüm serveti legolara yatmıştır kesin. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili mişskin kardeşim öbür topikte de ağzına ağzına vurmuşum cevap verememişsin.

HD iskender istanbulda en iyilerden diyen birinin geçmişinde nerede hata yaptığını bulduk.

aynı oyuncak cahilleri kervanına sparkcaster da ilk sıradan yerini ayırtmıştır.

knexin olayı statik kafes yapılar. modelleme benzetim falan filan. roller coaster ile pazarlıyolar senelerdir.

legoda tariflerin ötesine çıkmak zor. ancak belli bir birikimden sonra dişlidir curttur diyerek inanılmaz yapılar yapılabiliyor. bilgisayara NXTye bağlanmasına gerek yok. gayet motorsuz vs parçalarla adamlar neler yapıyor.


şimdi çok sevdiğim bir trollün konu üzerindeki talihsiz açıklamalarına bir göz atalım.

"roket adam" said:

Lego vs Knex'e gelmiş konu. Açık söyleyeyim, Lego'cular hayal gücünden yoksun zengin bebeleridir. Araba yapıleyö ev yapıleyö ama hepsi için ayrı kit satın almak zorundasın. Lego'cular veletlere daha çok kit satsın diye yaratıcılığı inanılmaz kısıtlıyor. Araba kitiyle araba yaparsın. Ev kitiyle ev. Kitlerin içinden plan program kılavuzu çıkar. Bir parçayı kılavuza aykırı yerleştirdin mi kit iptal. Sıfırdan yaparsın.

Diğer yandan, 1000 parçalık bir Knex kiti ile açık söylüyorum yapamayacağınız şey yoktur. Knex'te hayal gücünün sınırı yok. Çok özel kitler dışında Knex kitlerinin içinden "kullanma kılavuzu" çıkmaz. Kafanıza göre kurarsınız ne istersiniz.

Dolayısıyla Lego çocukları yaratıcılıktan yoksundur. Knex çocukları ise çok daha yaratıcı, çok daha geniş görüşlü insanlardır. Lego çocukları, paraları kadar konuşur, daha havalı ve daha şekil görünen oyuncaklar yapsalar da, Knex gençliği her zaman nerd'in allahıdır, yaratıcının önde gidenidir. Fakir, ama gururludur.

Aranızda Knex kiti hala olan varsa ciddi ciddi satın alabilirim. Bu konuya yazın. Öğrenci evine tuvalet kağıdı tutacağı, zigon sehpa ve kitaplık lazım, Knexle yapayım bari.

Lego, özelleşmiş parçaları ve yapılması gereken modeli verir, yapılması gereken modeli yapmanızı bekler. Knex ise yapıtaşlarını verir, ne yaparsan yap der. Budur.



YANLIŞ.

legoda tek set yetmeyebilir evet. tek setler çocuğa fikir vermesi ve bilindik mühendislik sorunlarının zamanında nasıl çözüldüğü hakkında bilgi vermesi için tasarlanmıştır. kılavuzlar bunun içindir. anca seti üçe beşe tamamladın mı gerçekten bir parça havuzun oluşmaya başlar. işte o zaman benzer çözümleri kullanarak yeni araçlar tasarlanabiliyor. tiriviri mühendislik okuyanlar veya sözelciler özelleşmiş parçalara laf ederler. ancak tasarımdaki gerekliliklerini bilmezler.

knex daha yaratıcı lan! diyerek knexe abananlar da parça biriktirdikçe daha uzun tren, daha yüksek kule yapar, bir kenara atarlar. knex kısa vadede çocuğu daha çok oyalar, ama belli bir limitin ötesine geçemez.

knexin bir süredir "stud"ların üstüne knex yazarak alenen lego parçası üretmesi

öküz gibi foto koydum inceleyin çaresizliği diye




hatta kimi kutularda WORKS WITH OTHER BRANDS! yazıyor da onları bulamadım.

dolayısıyla knexin kendisi bükemediği bileği bükmüş abi çekmişken, nerede ucuz beam-connector bulurum diyen, başkasının zenginliğini görünce deliye dönen yetersizler buraya da bulaştı. birazdan windsor legolande uçuyorum, cya losers.


son paragraf başkasının rage paragrafına atıf. sonra gaza gelmeyin gold rage diye

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TR'den alma dicektim. adore oyuncak ithalatçısı kazığı + yüksek vergilerle alet 850TLden oyuncakçıların demirbaşı gibi kasa arkasında duruyor birer tane. türkiyeden bu fiyatla almak için ciddi mühendislik projeleri yapmak, bunların basit modellerini patrona sunmak için legodan yapmak falan gerek bunu buradan almak için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

sevgili mişskin kardeşim öbür topikte de ağzına ağzına vurmuşum cevap verememişsin.

HD iskender istanbulda en iyilerden diyen birinin


Hd iskender istanbulda en iyilerden biri demedim. hayatımda istanbulda iskender de yemedim, ankaralıyım ben.

bi de ben senin kankan değilim laflarına biraz dikkat et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:


knexin olayı statik kafes yapılar. modelleme benzetim falan filan. roller coaster ile pazarlıyolar senelerdir.



yoo knexin olayı şu bu değil. ben ilk knex kutumu aldığımda içinden 1 tane tarif çıktı kıçıkırık o kadar, yapabileceklerin tamamen hayalgücüne kalmıştı, sonrasında gazeteden verilenleri de aldım. lego gibi değil knex, parça türlerine bağımlılık çok az. 6-7 çeşit parçayla uzay mekiği de yaparsın, kuyudan su çekmek için çıktık da yaparsın, ev de yaparsın. Yazdığın bütün yazı baştan aşağı boş yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...