Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Balyoz bitti

kiymaliborek

Öne çıkan mesajlar

kithnos_1 said:

Benim birşey yaptığım yok :)

Objektif bir birey olarak , askerin yıllarca aldığı tavırdan sonra başına böyle birşey gelmesi normal diye düşünüyorum

Evet şimdi bunları yapanlar da , ileride yönetim değişirse , başlarına benzer şeyler gelicek.

Değişir mi değişmez mi , ne zaman değişir bilinmez , bölge oyuncularının , bölge kapitallerinin bileceği , karar vereceği bir durum artık

Oh olsun demek objektiflikse, adalete şaşmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

sabit bir kalıp var, oda

"asker zamanında çok şeyler yapmış" ne yapmış,

fişlemiş bunları, hep kovmuşlar...

gerçi evren darbesi ile baş veren bu nesli, asker sonradan niye ve hangi dinamiklerle dışarıda tutmuş, asıl orasının da konuşulması lazım?

cevap olarak, şimdi öç aldıkları, -başka başka grupların içericen ve dışarıdan- fişleme olayına gelirsek,

ne diyelim adamlar haklı çıkartıyorlar, bu yaptıkları ile,

işin sevimsiz tarafı, daha düzmece bir iddia dosyasını bile hazırlamaktan aciz bu insanlar, birde devleti yönetecek kadrolara gelmişler

asıl tehlike bu aslında.

kesinlikle katılıyorum dediklerine.yıllar önce B.T.C. de(bakü-tiflis-ceyhan ham petrol zımbırtısı) çalışırken ordudan ve bir kaç kamu kurumundan atılma bir kaç kişi de vardı.hem dinci hem de aşırı sol ve terörcüler falan vardı.bu adamlar için direktörlük o kadar uğraştıysa da kaç kere dava bile açmış olmasına rağmen adamlar bir şekilde geri dönüyorlardı projeye..adamları da görsen çük kadar konteynırlarda namaz kılacak yer yok diye nifak çıkaran ama btc ye tahsis arabalar ile "karı ya gitmekden çekinmeyen" ,"taşeron dan avantasını ihmal etmeyen" yine "aynı taşıtlarla esrar taşıyıp yakalanınca suçu örtülen" çok tipler gördüm.ve bu adamlar hala BOTAŞ international'de sen den benden çok paralarla oraları işgal ediyorlar ve hala mazlum rp si yapıyorlar..ha benmi organizasyon şemasında 3 farklı yerde olmama rağmen,her denetim de %90 üzeri başarıma onlarca takdir,teşekküre rağmen işden çıkarıldım hakkımı mahkeme de aradığım da ise ceza olarak 5 maaş ikramiyemi vermediler.Adalet anlayışları bu kadar işte...
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

dasaaa said:

ülkenin sinus grafiği gibi bi o tarafa, bi bu tarafa çekilmesinden, yön değiştirmesinden, habire birilerinin bu değişimlerin altında kalmasından üzülmüyor musunuz?

adaletsiz bir duruma alkış tutmak kadar küçültücü ne olabilir ki..

ciizas "kılıçla yaşayan, kılıçla ölür" demiş. kendileri başkalarına tezgah kurup da ellerinde patlayınca üzülecek birşey yok çünkü nihayeti odur.

ülkenin değişmesi için herkesin o tezgahlardan vazgeçmesi gerekiyor, "hayır ben greater good için tezgah kurarım, sen kuramazsın" kafasıyla ülke değişmez zaten.

senin gibi fanatik, adalet duygusu gelişmemiş, sürekli "ezildik,büzüldük,iki duvara dizildik" anlayışı ile yetiştirilip aynı havayı soluduğu, aynı kanı taşıdığı vatandaşlarına nefret bilemiş adamların bu saatten sonra dürüst, düzgün, haktan ve adaletten yana konuşmasını ve davranmasını beklemiyorum. çünkü mantığı kullanmamanın eğitimini almışsınız. silahlı kuvvetler içerisinde emir komuta zinciri neticesinde komutanların verdikleri emir doğrultusunda planlı ve açıkça yapılan, gizli saklı olmayan bir toplantının darbe teşebbüsü olduğuna inanmak, bu toplantıyı düzenleyen komutanların türkiye cumhuriyeti hükümetini yıkmaya eksik teşebbüs ettiğine inanmak...hadi,kabul,eyvallah, diyelim ki bunlara inanıyorsunuz. ama kardeşim, o seminere KOMUTAN EMRİ nedeniyle katılan diğer 327 subay nasıl DARBECİ olmakla suçlanabilir?

bak senin gibi adamların hala anlamadığı bir şey var, aç eski darbecilerin itiraflarını, kitaplarını, onlarla yapılan röportajları oku. darbeler böyle yüzlerce subaylar bir araya toplanarak yapılmaz, planlanmaz. bir avuç kişi bilir darbeyi.

haksızlığı savunmaktan daha aşağılık ne olabilir ki?
inandığın allah'a ve inandığın dine havale ediyorum seni ve senin gibileri.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

balyoz ve ergenekon davasının farklarını neler? o kadar uzun süre geçti ki çıktıklarından bu yana neyin ne olduğunu unuttum
en son darbe.doc vardı sldşgj

balyoz davasında 1 kişi hariç tamamı <> darbeci üst düzey subaylar.
ergenekon ise sivil gazetecileri,yazarları,politikacıları,öğretim görevlilerini ve yine bazı askerleri içeriyor. aslında balyoz ve ergenekon arasındaki bağı da zaten bu askerler aracılığı ile kurdular çoktan.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bi tarafta darbe isteyen bir insan var, fakat birşey yapmamış. öbür tarafta ise darbeyi zaten yapmış olan ve onun arkasında duran, halkın kalanının özgürlüğüne tecavüz eden bir güruh. ikincisinin, ilk gruptaki insanların haklarına tecavüz etmeye devam etmesi çok mu güzel ? ilk gruptakilerin adalet, hatta "intikam" istemesi çok mu anormal ?

çok güzel.kesinlikle aynı düşüncedeyim.
ve darbe yapan, yaptığı belli olan Kenan Evren var orada. Yurdumun yüce adaleti T.C. Hükümetini yıkmaya eksik teşebbüs eden (ben inanmıyorum da mahkeme kararı böyle) komutanları bu kadar ağır hapis cezaları ile değerlendirirken, Kenan Evren'e neden dokunmuyor? Çok mu zor haklarındaki yargılanmamalarını sağlayan maddeyi anayasadan çıkartmak? uyanmak lazım aslında ne yapıldığını,ne yapılmaya çalışıldığını anlamak için de IDEFIX çok kötü bir şey. TSK halk gözünde yerin dibi,ne sokulmak istendi taaa çuval olayı ile. bu plan aynen devam ettirildi ve bugünlere geldik. vatana-millete değil ama BOPçulara hayırlı uğurlu olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

ve darbe yapan, yaptığı belli olan Kenan Evren var orada. Yurdumun yüce adaleti T.C. Hükümetini yıkmaya eksik teşebbüs eden (ben inanmıyorum da mahkeme kararı böyle) komutanları bu kadar ağır hapis cezaları ile değerlendirirken, Kenan Evren'e neden dokunmuyor? Çok mu zor haklarındaki yargılanmamalarını sağlayan maddeyi anayasadan çıkartmak?

http://haber.mynet.com/kenan-evren-haberleri-6153-etiket/

uyanınca bir kahve hazırla kendine, geç pc'nin başına, haber oku.

gerekçeli kararlar çıkana kadar balyoz hakkında susuyorum. bişe oldu ama ne oldu ben anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:
senin gibi fanatik, adalet duygusu gelişmemiş, sürekli "ezildik,büzüldük,iki duvara dizildik" anlayışı ile yetiştirilip aynı havayı soluduğu, aynı kanı taşıdığı vatandaşlarına nefret bilemiş adamların bu saatten sonra dürüst, düzgün, haktan ve adaletten yana konuşmasını ve davranmasını beklemiyorum. çünkü mantığı kullanmamanın eğitimini almışsınız. silahlı kuvvetler içerisinde emir komuta zinciri neticesinde komutanların verdikleri emir doğrultusunda planlı ve açıkça yapılan, gizli saklı olmayan bir toplantının darbe teşebbüsü olduğuna inanmak, bu toplantıyı düzenleyen komutanların türkiye cumhuriyeti hükümetini yıkmaya eksik teşebbüs ettiğine inanmak...hadi,kabul,eyvallah, diyelim ki bunlara inanıyorsunuz. ama kardeşim, o seminere KOMUTAN EMRİ nedeniyle katılan diğer 327 subay nasıl DARBECİ olmakla suçlanabilir?

bak senin gibi adamların hala anlamadığı bir şey var, aç eski darbecilerin itiraflarını, kitaplarını, onlarla yapılan röportajları oku. darbeler böyle yüzlerce subaylar bir araya toplanarak yapılmaz, planlanmaz. bir avuç kişi bilir darbeyi.

haksızlığı savunmaktan daha aşağılık ne olabilir ki?
inandığın allah'a ve inandığın dine havale ediyorum seni ve senin gibileri.

ya sen benim nasıl yetiştiğimi nereden biliyorsun be adam? dur da bir düşün ne yazıyorsun diye 'mesajı gönder'e basmadan önce. gittin geldin hala kendini dev aynasında görüyorsun.

böyle "hayır darbeci değillerdi haksızlık yapıldı" diyen insanları gördükçe 2-3 sene önce burada "darbe olacak hepsini asacaz yakındır" mesajlarını anımsamamak elde değil. sufi çıkardı koydu birazını zaten. evet cidden haksızlık yapılıyor, kendi elini taşın altına koyanda olduğu kadar "hadi darbe yapın" diyenlerde de suç var çünkü.

kenardan köşeden avucunu ovuşturup kendi emelleri için başkasına gaz vermek olur daha aşağılık bir hareket. seni de kendi vicdanına havale ediyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

KuddusiMavra said:

ve darbe yapan, yaptığı belli olan Kenan Evren var orada. Yurdumun yüce adaleti T.C. Hükümetini yıkmaya eksik teşebbüs eden (ben inanmıyorum da mahkeme kararı böyle) komutanları bu kadar ağır hapis cezaları ile değerlendirirken, Kenan Evren'e neden dokunmuyor? Çok mu zor haklarındaki yargılanmamalarını sağlayan maddeyi anayasadan çıkartmak?

http://haber.mynet.com/kenan-evren-haberleri-6153-etiket/

uyanınca bir kahve hazırla kendine, geç pc'nin başına, haber oku.

gerekçeli kararlar çıkana kadar balyoz hakkında susuyorum. bişe oldu ama ne oldu ben anlamadım.

:) paylaştığın haber üzerine anlayacağın şekli ile cevap vereyim: SO WHAT?
ne olmuş yani, evren ömür boyu hapis cezası mı almış, darbcilik(öyle teşebbüs meşebbüs değil, adam bayağı darbey yapmış)nedeniyle hapse mi konmuş?

/Birbirimize birebirde hakaret içerecek sözcükler kullanmayalım Estel_The Balyoz_Anorien
Sosyal ağlarda paylaş

hakikatten yargı sistemimizden adil sonuç bekleyenlere, veya "sen adil olduğuna inanıyor musun" diye soranlara şaşıyorum. durum ancak rejim bekçilerinin kendi kazdığı kuyuya düşmesi diye açıklanabilir, gerisi hikaye. yok amerika bilmem n'etmiş, yok bilmemkimciler bilmemnereleri doldurmuş... kendimizi kandırmaya devam edebiliriz, bi 50 sene daha böyle devam ederiz. kişiler değişir, mağdurlar değişir ama olaylar aynı kalır.

bizim avarel adalet sistemimiz oluşundan beri kasayı hep dinamitle açmış. anahtar görmemiş ki ömründe.

Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

hakikatten yargı sistemimizden adil sonuç bekleyenlere, veya "sen adil olduğuna inanıyor musun" diye soranlara şaşıyorum. durum ancak rejim bekçilerinin kendi kazdığı kuyuya düşmesi diye açıklanabilir, gerisi hikaye. yok amerika bilmem n'etmiş, yok bilmemkimciler bilmemnereleri doldurmuş... kendimizi kandırmaya devam edebiliriz, bi 50 sene daha böyle devam ederiz. kişiler değişir, mağdurlar değişir ama olaylar aynı kalır.

sen kendini rahatlatmaya devam et, bugün tutuklanan kişiler bu ülkenin bağımsızlığını savunan, amerika'nın ırak'ı işgalinde Türkiye'nin koçbaşı yapılmasına karşı çıkan, Afganistan'ın işgalinde Türk askerinin harcanmasına izin vermeyen, olası İran savaşında Türkiye'nin Amerika'nın yerine günah keçisi olmasına karşı çıkan, heronlara alternatif üreten, milli savunma sanayisini destekleyen, amerikan silah şirketlerine bağımlılığın ülke çıkarlarına ters olduğunu görerek Rusya, Çin alternatiflerine yönelen ama hepsinden önemlisi de ATATÜRK'ün askerleri olan kişilerdir.

senin görmeyen ya da görmek istemeyen gözlerin, kabul etmeyen ya da kabul etmek istemeyen kalbin bu gerçeği er geç fark edecektir.

edit: çok özür diliyorum, bugün tutuklanan komutanların neredeyse tamamı görev sürelerinin önemli kısmını pkk ile çok başarılı mücadeleler yaparak sürdürmüş olan komutanlardır. amerikan askerlerinin pkklılara yardım yaptığına şahit olarak bir takım düzenlemelerin yapılmasını isteyen ve yapan komutanlardır.apo'yu yakalayan, apo'yu sorgulayan komutanlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

tıpkı daha önce yurtiçi ve yurtdışındaki görevlerinden koşarak gelip adalete teslim olan komutanları-meslekdaşları gibi mahkemenin verdiği tutuklanma kararı uyarınca tutuksuz yargılandıkları için görevlerinin başında olan muvazzaf subaylar da yine koşa koşa gelip teslim olmaya devam ediyorlar.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21537113.asp
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre kimse kusura bakmasın, bu kararların zerre savunulacak yanı yok. Devran geri dönmüş de TSK'yı vurmuş gibi de konuşmayın. TSK'dan önce insanlar ceza alıyorlar orada.

Hayır öyle rezalet bir "demokrasi"'miz var ki. Uğur Mumcu iyi söylemiş zamanında arabesk demokrasi bizimkisi diye. "Bizimkiler"'e olunca olmaz öyle şey, "onlar"'a olunca normal kafası var herkeste.

Evet, Allah kahretsin ki, darbeler sağolsun; TSK'nın bir darbe tehtidi oldu her hükümet üzerinde. Siyasi idarenin emrinde olması gereken TSK, hep bir baskı unsuru oldu bu yüzden. Ve düzeltilmesi gereken de bir sorundu bu. Geçtiğimiz günlerde "giderildi". Artık çok zor yeni bir darbe görmemiz. Artık çok zor bir subayın 20+ yılı veya müebbeti göze alıp darbe planlaması. Ama doğru mu oldu? Hayır. Eğer başkalarının suçları için, kuvvetle muhtemel suçsuz olan insanların(bilmiyorum sahte olduğu kanıtlanmayan delil var mı davada) hayatlarının harcanmasını içinize sindiriyorsanız, buyrun derim bundan sonrasını okumayın. Ama ben sindiremiyorum bunu.

Nefret adaletine çok aşina bir milletiz biz. Töre cinayetlerinden senelerce kurtulamadık örneğin. PKK'yla mücadeleyi skor olarak görüyoruz hala. "Üçe üç. Bizden üç gitti, sizden de üç gidecek." diye bağırabilen insanları defalarca başbakan seçtik(Deniz Gezmiş suçsuz muydu tartışılır gerçi, ama idamı haketmediğini tartışmam ben). İbreti alem olsun diye astılar adamları. Aynı şimdi ibreti alem olsun diye, bu insanları hapse koydukları gibi.

Hep aynı şey işte Türk adaleti. Hani bizim adalet tanrıçamızın gözlerinin üstündeki bez biraz transparan sanki. "Bizimkiler"'den değilse indiriyor kılıcı karşısındakine. Hayır, tepki gösterecekse bir insan hepsine göstermeli. Böyle ortada bir adaletsizlik varken, "Ha ha, siz de şunda böyle diyordunuz." demek insanlık dışı bence mesela. Uğur Mumcu çok güzel anlatmış bunu zaten. En iyisi onu koyayım ben. Wot'a doğru gidecek yoksa.

Ha koymadan önce diyeyim de, darbecilik de insanlık dışı benim gözümde. Ordunun her zaman siyasi idarenin emrinde olması lazım. Ama darbeye karşı durmak için de insanların boş yere hüküm giymesini savunmanın mantığı yok.
http://www.youtube.com/watch?v=DSHL-_e-wXU
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihimizde örnekleri var, 1-0 2-0 sohbetinin ama böyle dile getirmek bile zor..Asıldı insanlar.

Bu hükümetin yaptığı dalaverede döner elbet geri...Ben görürmüyüm bilmiyorum ama birlerinin göreceği kesin.

Ülkeyi ben sen ayakta tutarken hükümet neden var,anlamıyorum.İnsanları korkuttular bir tane araştırmacı gazateci yok,TVde sadece hükümetin borozancıları var.

Gel gör,terör ile mücadele yetkisi valilerde artık say say bitmez ya.

yazık...bırak yargı yasamayı,insan olduğundan utanıyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...