Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

toplama telefon devri olabilir mi

Artariel

Öne çıkan mesajlar

biz şimdi böyle pc kasası falan topluyoruz da, ilerde ne bileyim 512 mb ram, bilmem ne işlemci tarzı akıllı telefon toplayabilcek bi ortam olur mu ? şahsen bu da potansiyel bir piyasa gibi duruyor nasıl ki masaüstünde intel amd çekişmesi varsa, telefonlarda da bu tarz çekişmeler başlayabilir. işletim sistemi zaten bir ton açık kaynak var, hackintosh gibi hackios tarzı bir şey çıkabilir falan.

neyse uzatmadan, sadece böyle bir şey olabilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

telefonu biz değil de atıyorum x firması bizim adımıza toplayabilir,şöyle ki piyasada 6 sene önce toplama laptop olayını duyan bile yoktur belki de.
c2d lar ilk çıktığında türkiye de ilk c2d lu laptopları yönsis adında bir firma satıyordu istanbulda.bunlara dışlarıdan işlemci ram bıdı bıdı geliyordu,standart kasaya parçaları doldurup doldurup satıyorlardı,belirli modelleri vardı 3-4 tane,hepsi aynı kasa ve farklı özelliklerde.telefonlarda böyle olabilir ama tutmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de toplanamamasının en büyük sebebi herşeyin SoC (System on a chip) hale gelmesi. Zaten akıllı telefon / tablet cihazlarının patlamasının en büyük sebebi SoC.

Bilmeyenler için, SoC denen teknolojide, eskiden bi anakart üzerinde işlemci, diğer özellikler için o anakarta takılan ek kartlar (ses, video, network vs.) ve hepsinin veri akışını düzenleyen chipsetler olurdu, bunu tek bir çip üzerine alacak kadar küçülttüler. O yüzden eskiden koca bilgisayarla yapılan işleri şimdi 120 gr bi alet yapabiliyor.

Donanım bu kadar standart hale gelince, iş kasa tasarımı ve yazılıma kalıyor. (Bu arada ARM politikası sonucu aslında işlemciler standart olsa da farklı üreticilerin ARM işlemcileri tam olarak aynı değil.)

Sonuçta toplama işinin anlamı yok. İşletim sistemine kaydı o kişiselleştirme olayı. Mozilla da bunun farkında zaten, işletim sistemi çıkarmak üzereler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...