Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanlar ne için çalışır ?

Ren

Öne çıkan mesajlar

sırasıyla:
1) fiziksel ihtiyaçları karşılamak ; açlık, soğuk,sıcak, hastalık gibi durumlarda kalmamak
2) seks, seks varsa daha iyisiyle seks, hep ileri ve yukarı (parası olmayan, daha fazla parasının olamayacağını bilen vs de aşık oldum sanıp evleniyor, bir nevi pes ediyor)
3) gezmek, tatil yapmak, daha iyi gezmek, daha iyi tatil yapmak, farklı ülkede tatil yapmak

bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

dağ başına gidin, tarlada ekin ekin onu toplayın vs

yine çalışıyor olacaksınız ama aradaki "para" mevzusunu ortadan kaldırmış olacaksınız

yaşamak için çalışıyoruz, hayatımızı devam ettirebilmek için

dilenci bile çalışıyor, ekmek almak için dileniyor bir emek koyuyor bir enerji harcıyor

çalışıyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

bu is oyledir, genelde neyi cok istersen olmaz. parayi amac edinmeyenlerin, edinenlerden maddi anlamda daha basarili oldugunu hayatimda defalarca gordum. Ha tersi yok mudur vardir, insan kendi deneyimleri ile vardir, ve benimde deneyimlerim hep bunu gosterdi.

insan gercekten belli hedefler icin calisirsa, sevdigi icin calisirsa para bi sekilde geliyor zaten.

asgari yasam standartlarini tutturmak gerekiyor tabii, o yuzden hedefiniz non profit kurumlara destek vermek ise, isi gucu birakip bunu yapin demiyorum, ama o bile olsa, haftasonu aksamlari non profit islere ayirin, bir sure sonra yukselip maasli bi sekilde bu kurumlarda yer alirsiniz zaten.

Karnimi doyurmak icin calisiyorum diyen insan zaten isi bir yuk olarak gorur.

Hayat herkese adil degil tabii ki, ama universiteyi bitirmis, bu surecte saglikli bir yasam surmus birinde genelde ben mutsuz olmak icin bir ozur goremiyorum. Bu da belki benim sigligim olur, ama oldukca rahatim bu konuda.

Biraz amerikan vari olucak yani. Eger isinizden gucunuzden mutsuz iseniz, 90% sorumluluk sizde.

Kendini ideallerine isine gucune veren, gunde 9-6 bile calisiyosa, 6-9 + haftasonu kendini isinde gelistirmeye verenin hedeflerine giden yolda ilerledigini hep gordum.

Hayatta mutlu olmak icin iki sey onemlidir bana gore. Mutlu olacagin bir is ve mutlu olacagin bir es. Is kismi zorunluluktan yapilirsa, bu cocuk yapmak icin evlenmeye benzer. Ikiside mutsuzlukla sonuclanir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 7 sülalesine yetecek kadar parası olanların neden çalıştığını merak ederim.

Hatta dünya kadar parası olan zenginlik listesinde yer etmiş kişilerin ise aç bir afrikalı gibi neden o kadar hırs yaptığına şaşırırım.

En güzelini rahmi koç yaptı. Elini eteğini çekti ve hayatını yaşıyor adam
Sosyal ağlarda paylaş

fenn o adamlar iste o yuzden o kadar parali zaten.

rahmi koc cekti kac yasinda cekti, bundan 30 yil once cekemez miydi?

Bana kalsa daha once bile cekilmeli, de iste calisma aski oyle bisidir. Parayla alakasi olsa, her zengin olan aninda isi gucu birakir cekilir.

Bill Gates de birakti, ama o da yeni bi ask buldu amac buldu, hastaliklari yer yuzunden silicem dedi, afrikayi kiran hastaliklari. Asi bulucam diye, tarihe gecicem diye. Onunda simdi ki aski farkli.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

seks için çalışmak nedir ya?

konuşan kantar mı bu. sürekli para mı atıyorsunuz.

karşıcins ile tanışacağın yerlere gitmek, bol bol takılmak, güzel giyinmek, bakımlı olmak, vs vs bunlar para gerektiren şeyler, kaldı ki büyük bir şehirdeysen otobüsle gezdiremeyeceğine göre, ailenin evine de götürüp sevişemeyeceğine göre.
ev-araba- dışarda gecelik 100-200tl arası harcama. para hep bunlar.
parasız pulsuz evde oturarak hatun bulunuyor olsa burda bu kadar abaza olmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela Mark Zuckerberg e guvenmemin nedenide o, adam 20 yasinda milyarder olabilirdi, millet salak misin dedi, facebook fad dedi. Adam dedi ya satip naapicam? Hayatta ki amacim ne olucak peki? Her sey para degil ki?

Koca bi hayat var onunde adamin, o kadar buyuk parayla amacini yitirir, cok buyuk sirketler kurmasi lazim ki facebook da ki basarisini alt etsin ona enerji versin. O da imkansiz gibi bisi.

Simdi ne oldu, o zamankinden 50x daha zengin ve halen isinin sahibi. O yuzden para geliyo bi sekilde diyorum ya, parayi amac edinmedi ve daha cok parasi oldu.

Boyle sacma bi ikilemdir bu olay.
Sosyal ağlarda paylaş

BaaL said:

imamizer said:

seks için çalışmak nedir ya?

konuşan kantar mı bu. sürekli para mı atıyorsunuz.

karşıcins ile tanışacağın yerlere gitmek, bol bol takılmak, güzel giyinmek, bakımlı olmak, vs vs bunlar para gerektiren şeyler, kaldı ki büyük bir şehirdeysen otobüsle gezdiremeyeceğine göre, ailenin evine de götürüp sevişemeyeceğine göre.
ev-araba- dışarda gecelik 100-200tl arası harcama. para hep bunlar.
parasız pulsuz evde oturarak hatun bulunuyor olsa burda bu kadar abaza olmazdı.

su yazıyı okuyunca neden bır kız arkadasım olmadıgını anladım

bugun de yeni bir şey ogrendim,sagol paticik
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

fenn o adamlar iste o yuzden o kadar parali zaten.

rahmi koc cekti kac yasinda cekti, bundan 30 yil once cekemez miydi?

Bana kalsa daha once bile cekilmeli, de iste calisma aski oyle bisidir. Parayla alakasi olsa, her zengin olan aninda isi gucu birakir cekilir.

Bill Gates de birakti, ama o da yeni bi ask buldu amac buldu, hastaliklari yer yuzunden silicem dedi, afrikayi kiran hastaliklari. Asi bulucam diye, tarihe gecicem diye. Onunda simdi ki aski farkli.

Bir yerden sonra akş mı hastalık mı benide düşündürür bu. Tandıklarım var ev alayım, araba alayım, çocukları evlendireyim sonra yatacağım der. Bi bakarsın 5 evi olmuş, arabası olmuş, çocuklar gitmiş hala çalışıyor ki ihtiyaçlarını kısarak yapıyor. Belkide 1 sene sonra ölecek ama hala ameliyatını erteliyor, tatil yapmıyor. Başkasının verdiklerinden giyiyor, maddi durum çok çok iyiyken

Özellikle çalışıp çoluğunun çocuğunun isteklerini yapmadan sadece biriktirenlerde var. Çocuğu diş teli ister olmaz para yok, Oğlu araba ister ama para yok . oğlu elbise ister pahalı der almaz ve her zaman para yok yok tanıdklarım var. Ama mala gelince 10 tane ev var arabalar dükkanlar vs vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...