BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 boş oy atınca seçimi nasıl etkilemiş oluyor bir seçmen? bütün partilerin oyunu bir tek oy azaltmış mı oluyor boş oy attığından? yoksa seçimi birinci kazanan partinin ekmeğine yağ mı sürmüş oluyor? i.e. akp'nin %35 oy aldığı seçimde meclis genelinde yüzde olarak daha çok sandalyeye sahip olması gibi mi oluyor ekmeğe yağ sürme meselesi? bunu bilen biri açıklarsa sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 boşuna yaşamış oluyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 ne yapayım? yanımda karı kız var temalı mesajlar atıp hayatımı mı renklendireyim? pardon. üstteki mesaj alıntılanmıyordu, değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 gidicen yurtdaşlık görevini yapıcan partın %1 alsa bile yapıcan o işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 ben bu ülkenin yurttaşı olmak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 yürü git o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Boş oy diye bişey yok. Seçim tutanağında boş oyların sayısı tutulmaz. Boş atılan oylar geçersiz sayılır. Geçerli sayılan oylara göre kazanılan koltuk vs hesaplanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Llama said: yürü git o zaman kes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 batuhan said: Boş oy diye bişey yok. Seçim tutanağında boş oyların sayısı tutulmaz. Boş atılan oylar geçersiz sayılır. Geçerli sayılan oylara göre kazanılan koltuk vs hesaplanır. hmm. oldu o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 madalyan kadar konuş lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 ezik. tahsilini tamamla önce gerçek hayatta. ondan sonra e-penisini savurursun etrafa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 o yeah... hallendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Boş geçersiz filan oylar alınan yüzdeye göre millet vekili olarak kırışılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 halkla ilişkilerci friend zone vatandaşı seniii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 fizik hocam zamanında "abartabildiğin kadar abart" derdi. burada da küçültebildiğin kadar küçült. diyelim ki ülkede 11 seçmen var. 110 tane de sandalye var. a partisi 5 oy almış olsun ve sen başka bir partiye oy atmış ol. 5 oyu alan bu parti meclisteki sandalyenin 5/11ini alır(tr için seçime giren tüm partilerin, bence saçma olan %10 barajını geçtiğini sayıyoruz tabii).yani 50 sandalye. yok sen boş oy atarsan(geçersiz sayılan oy dikkate alınmaz) aynı parti meclisteki sandalyenin 5/10 unu alır. yani 55 sandalye. bu kadar işte. aynı mantıkla arkadaş arasında kurulup barajı geçemeyen partiye geçerli oy atmak da pek mantıklı değil. edit: pati 2012 faili yapmamışımdır umarım, emin olarak yazdığım bir post değil, böyle biliyorum sadece :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 uff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Bir partinin seçmeni iken boş atarsan partin kaybeder diğerleri kazanır. Ama nötr gibiysen ve boş atarsan hiçbirşey farketmez. ASıl farkeden ben şu partiliyim deyipte o gün seçime kadar gitmeye tenezzül etmeyenler partisinin bal yapmaz arıları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Archangel_ said: fizik hocam zamanında "abartabildiğin kadar abart" derdi. abi ben anlamadım da birde fasülye çubuk falan o şekilde göstersen :/ http://demircikitapkirtasiye.com/data/storage/attachments/3c0c2a27f6e0d7a97e53bd7f5c03aed6.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 ben de anlasam fizikle alakalı bişiler okurdum :P dikkat çekici bi cümleyle başladım sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 boşoy boşoy boşoy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 başlığı ilkte beş oy diye okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Archangel_ said: ben de anlasam fizikle alakalı bişiler okurdum :P dikkat çekici bi cümleyle başladım sadece ben okudum bi işe yaramıyor genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 hiç okumadım ama boş oylar sandık görevlileri tarafından gayet rahat bir şekilde dolduruluyor hiç merak etmeyin, geçen seçimlerde sandıklarda görev yapan arkadaşım da aynı şeyi söyledi seneler önce sandık görevlisi olan babamın anlattıkları da aynıydı, Türkiye gerçeği gibi bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 fenn said: Bir partinin seçmeni iken boş atarsan partin kaybeder diğerleri kazanır. Ama nötr gibiysen ve boş atarsan hiçbirşey farketmez. ASıl farkeden ben şu partiliyim deyipte o gün seçime kadar gitmeye tenezzül etmeyenler partisinin bal yapmaz arıları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar