Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni İş Hayatına başlayana tavsiyeler

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Alışıon abicim ya ben de bu lanet medya işine girdiğimde ne hayallerim vardı 3 ay gece gündüz belli olmadı, evi otel niyetine kullanıyordum sdf şimdi sabah 10 da gidiyorum akşam 6 da çıkıyorum. Bende de vardı lan sabahın köründe kalkmaya nasıl alışıcam diye de valla şak diye alışıyor bünye kısa bi sürede.
Sosyal ağlarda paylaş

babacum kabataş setüstünde gösterdiğin manzarayı gördüğünü düşündüğüm bir yeminli mali müşavirlik şirketi var. fiyakalı bir yere benziyordu. orda mı çalışıyorsun?

gerçi fındıklı demişssin ya pardon

hayırlı olsun abi
hızlı girmişsin moda ama hanımımla falan ehueh kesin 2 çocuk yaparsınız öyle hissettim.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

nası lan?
şirket servisi evin önünden geçiyor bi de kullanmıyormusun??

yav daha servisler başlamadı bizim için, ofise bile gitmedik ki. SİVİS OTEL'de oryantasyon bitti bugün, 2.5 hafta da teknik eğitim var ofise yakın bir yerde.

daha servisi tadamadım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi çalışmak çok korkunç bir şey. son 3.5 senedir bilfiil çalışıyorum. okul varken home office devam ediyor, sadece her ay başı gibi aylık durum değerlendirmesi & toplantısına gidiyorum şirkete. yazları ise min. 2 aylık bir ofis çalışması şeysi var. işyeri atatürk havaalanı tarafında,

direkt ofiste olduğum ayları hesaba katarsak sabah 8-akşam 6 çalışıyoruz, servisi ve trafiği de hesaba katarsan 7.20-19.30 çalışmaya gidiyor. bunun üzerine hiç bir şey artmıyor bana, hafta içi gram vaktim ve halim kalmıyor başka bir şey yapmaya ki çok ağır bi iş de yapmıyorum yani, büyük ihtimal e&y'de denetimcilik yapan biriyle karşılaştırsak komik kalır iş yüküm. gerçi ofiste bomboş otursan bile yoruluyorsun. haftasonları ise birden geçiveriyor, hafta içi hiç bir sosyalleşme etkinliğine katılamayınca hafta sonu da katılası gelmiyor insanın, uzaklaşıyosun, sonra bi yerden sonra hiç çıkmamaya başlıyorsun -abi bari dinleneyim falan-, sonra gelsin depresyonlar, git gide moral seviyesi çöküyor, üstüme başıma dikkat etmemeye başlıyorum.

neyse ki bunların hepsi max. 2 ay sürüyor bende, sonra okula gidiyorum tekrardan :) bir de şunu ekleyeyim, almanya'da stajdayken yöneticim 'olm sen sabah erken kalkamayan bi tipe benziyosun, ben de öyleyim bak 10.45'de geliyorum, sen de 10 gibi gel, akşam 1 saat geç çıkarsın' demişti. heriflerin mantalite 'ofiste kaldığın süre değil, yaptığın iş önemli' idi, keşke ileride öyle çalışabileceğim bi şirket bulabilsem TRde.

ne bileyim zor falan filan işte. ya da evet, biraz 'rahata alışkın' bi nesiliz :)

ekleme: işin kötü tarafı, 20'li yaşlarının en güzel yıllarını ciddi ciddi harcayacağımız şirketlerin buna değmeyeceğine inanmam, yani belki e&y'da çok güzel bir ortam vardır bilemiyorum, ama parayla değişilecek bir yaş dönemi değil cidden. bilişim sektörünün en sevdiğim tarafı o zaten, iyi ve sadece yaptığın işe değer verecek bir şirket bulursan, kendini 'öldürmeden' de para kazanabilir ve kariyer yapabilirsin gibi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

alakalı mı bilmiyroum söyleme ihtiyacı duydum 12 yaşından beri çalışan 2 yıldır ise mühendislik alanında profesyonel hizmet veren biri olarak daima vizyonun olmasını öneririm. en iyi durumda bile ileride ne olacak diye düşün bu yarın da olabilir 1 sene sonrası da .. vizyonu kaybettin mi bitmişsin demektir. olduğun yerde sayar sonra da kaybolursun. tıpkı çalıştığım firmanın kendisini yiyip bitirmeye başlaması gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...