Chimera167 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Arkadaşlar bu gün konumuz olmadıgı halde konu piramitlerden açıldı tarih dersinde bununla ilgili bilgiye sahip olan var mı yapıları içi falan gibi örneğin günün her saati içerisi aşırı aydınlıkmış fln ... Ve taş olmuş çinliler de warmış aynen tüm ordu taş olmş bunun resmi olan war mı acaba... Italya'da da lavlar bi şehirdeki insanların hepsini taşa çevirmiş bunun resmi olan var mı Dikkat : Hepsi Dogrudur...[signature][hline]Bennnnn Sagopa Kajmer Ceza Fatalrhymer Allways Turkish Rap www.bkcartoons.com Gomedi Zanat ahahaha !!!
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Çin'le ilgili; Ordunun taş olmasından ziyade, imparatorun tüm askerlerin birebir taş heykellerini yaptırmasıdır olay. Ordu taş olmuş falan, inanmayın öyle şeylere :P İtalya'yla ilgili; Büyük ihtimalle Pompei'ydi sanırım. Çok fena sallıyo da olabilirim ama, lavların altında kalan insanların bir şekilde "kalıp"ları çıkarılabiliyodu. Hatta belgeselde lavlara çok sayıda insanın "uygunsuz vaziyette" yakalndığı falan söyleniyodu, fi tarihinde.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben
micha Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Bende Italya da bir volkan patladıktan sonra sehirde ki insanlarin uzeri kulle kaplanıp olduklerini biliyorum.Daha sonra tas gibi bir sekil almıslar gecen discovery de izlemistim sanırım.[signature][hline]To be or not to be
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 pompei evet. sıcak tüfler üstünüze yapıştığında öölece kalıyosunuz.[signature][hline]einsof_totor23 demiş ki: ben astronotum ve şunu söliim kesinlikle yalnız değilizdir büyük bi ihtimalle.
pan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2004 bizim bi kitapda vardı ya olsa scanner[signature][hline]wtf?
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Pompei'den manzaralar[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
arcane Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 çin hedesinin adının terra cota army olması lazım[signature][hline]30 dakikayı geçen cevaplarda bir sonraki cevabınız bedava!
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 eet ölemiş. elamanlar taş amakarizma :) Bide diolarki tüm figürler ayrı surat ifadesine sahipmiş. Ben bütün çinlileraynıdır sanıyodumama nese :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 bu terra cota'nın ilginç olan yanı ise her heykelin farklı olması ve çok iyi kotunmuş olması. O kadar iyi korunmuş ki ilk bulunduğunda bir kaç arkeolog heykellerin ellerindeki silahlardan yaralanmıştır.[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..."
paspatur Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Çin imparatorunun öldüğünde ordusu tarafından korunacağına inanıldığı için bu yüzlerce heykelle gömüldüğü söylenir. Ayrıca piramitlerle ilgili bildiğim bikaç geyik(ama doğru); -paslı demirin bir hafta içinde pastan arınması -yiyeceklerin aylarca bozulmaması -içeride ciddi miktarda radyasyaona rastlanması -yılın bir günü kral odasına güneş girmesi(ne kadar derinde olduğunu biliriz) -keopsun nil nehrine olan konumunun,gökyüzündeki bazı yıldızlarla bire bir aynı konumda olması.(derecesi derecesine) Ayrıca içerideki hiyerogliflerin birinde Mısır tanrısının,biri veya birşeyin önünde eğilmiş resmi olduğu söylenir.Mısır tanrısı kadar güçlü ve kudretli biri kimin önünde eğilebilir ki?[signature][hline]yalnızca iş arkadaşlarım bana "EMİLİO BULTRAGENİO" der!!!
Suark Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2004 Piramitlerle ilgili olarak ek: Gizanın 3 piramidinin diziliş biçimi orion takım yıldızı ile aynı..[signature][hline]tAKA, 21 Ekim 2004 00:04 tarihinde demiş ki: düşünüyorum bulamiyorum parlak fikirlere açığım inşaata götürüp en tepeden aşşa itecem aslinda çarptım süsü vererek yok olmaz ilac katsak anlasilir hmm vurdursak ceteye yiksak yine anlasilir ee nasil olacak bu iş? sheref, 21 Ekim 2004 01:02 tarihinde demiş ki: bana gönder ona hayatımı anlatayım.. -------------------------------------------- http://forum.hepdurgun.com
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2004 Çinlilerin taştan askeride imparatorum emriyle yapılmış hepsi birbirinden farklı heykelller ordunun aynısını taştan yapmış heykeltraşlar[signature][hline]:))) !!! ........................
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Zaten yazılmış hepsi.. Bu arada Piramitlerdeki yüksek radyasyonun sebebi havaya karışmış uranyum tozu. Eski zamanlarda "firavunun laneti" olarak görülür ve piramite giren ve efendilerini rahatsız eden herkes bu lanetle ölecek denirdi. Nitekim 1900lü yılların başlarında da arkeologlar içeri girip girip ölmüşler. Ha, taa mö 4000li 2000li yıllarda çinliler uranyumu nasıl elde edip toz yapıp nasıl böyle kullanmayı başarmışlar orası da ayrı konu..[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Slat Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 şu uranyum tozu olayını biraz daha açsanız?[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Bildiğimiz uranyum tozu işte, havaya karışmış ve radyasyon yayıyo. Lanet dedikleri bu, korkunç ölüm dedikleri de kanser... Bu arada konular bi arada gelince çinliler demişim mısırlılar olacaktı o düzeltemedim şimdi ;)[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2004 yok yok artık bu kesinleşti , insanlık bi yerde acayip bi teknolojiye sahipti sonra baştan başladık..
mexinth Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2004 neden acaba ...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Halfmumi Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2004 Tarihin LOOP atması.Sıfıra dönüş. Evet,böyle bir makale vardı,insanlık Aşırı derecede doğayı-çevreyi kirlettiği,aspirine-diğer haplara aşırı abandığı,ESKİyi unuttuğu için... Sıfıra dönüş belki bir "MARDUK"la oldu,belki büyük bir depremle... Aztek takviminde,tarihin bittiği günde,"DALAN TANRI" misali verilmiş,yazının gerisi ise yok... Gizem yok,sadece tarihin sildiği geri gelmeyecek sayfalar var...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! Satılık Süper Tesisat!Üst Model için satıyorum!Kaçırma!
Cornelius Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Hepsi doğrudur doğrudur da biraz daha açsaydın keşke ilk bakan birisi daha farklı şeyler düşünebilir "ve taş olmuş çinlilerde varmış" cümlesinden :)[signature][hline]Zamanı gelen bir düşüncenin gücüne hiç bir ordu karşı koyamaz!.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 piramitlerin olayı gerçekten çok ilginç.firavunun taht odasına senede 2 kere güneş girer.biri doğuş tarihi yada tahta çıkış tarihiydi galiba diğeride ölüm tarihi. süt yoğurt oluyor içeride.ayrıca piramitlerin yapımında kullanılan taşlar en yakın bilmemkaç kilometre ötede bulunuyor.ya gerçekten aşmış bir insan gücü var ortada yada başka işler[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta malup olursun" Zaknafein Do'Urden
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Piramitlerin yapımında kullanılan taş bloklar 1 2 ton civarında ve yapılan yerin 20lerce km yakınında hiç taş yok![signature][hline]Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız, İpin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda, canınızı acıtan tek nokta, Yine o düğümdür...
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Eheh, o taş olayını açıklamışlardı Asterix'te, önce bi tepe seçip onu zirveden başlayarak oyuyolar, taş gerektiğinde de Obelix getiriyo :P[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Piramitler hakkında size anlatmak istediğim bir şeyler var değerli dostlarımPiramitlerin "bekçisi" kaç yasinda? Misir'da, Giza'daki üç büyük piramidin biraz dogusunda, bilinmez bir zamandan beri bu vadiyi bekleyen, gözlerini doguya dikmis yari insan, yari aslan bir heykel var: Sfenks. Ejiptologlar, Khafre piramidini Vadi Tapinagi'na baglayan yolun bitiminde yer alan bu gizemli ve "dilsiz" yapinin, I.Ö 2500 dolaylarinda firavun Khafre tarafindan yaptirildigini düsünüyorlar. Oysa ne Giza'daki herhangi bir anitta bunu destekler bir ifade var, ne de Misir'in herhangi bir yerinde. Sfenks'in yapildigi tarih, Ejiptologlar ne derse desin, bilinmiyor. 1991 yilinda Amerikali arastirmaci John Anthony West ve jeolog Dr Robert Schoch, bu görkemli anit üzerinde bir dizi arastirma yaptilar. Vardiklari sonuçlar, oldukça sasirticiydi: Heykelin üzerindeki asinma izleri, arkeologlarin inandigi gibi rüzgar ve kumdan degil, uzun ve etkili yagmurlardan ileri geliyordu ve düpedüz "su asinmasi"ydilar! Misir'in bu bölgesi, bundan 5000 yil önce de çöldü ve yagmur düsmüyordu. Söz konusu asinmayi yaratacak düzeyde bir yagmurun en son düstügü dönem ise, en az I.Ö 5000 yilina, hatta çok daha eskilere dayaniyordu, belki I.Ö 7000'e. West ve Schoch, ayrica ekiplerinde sismik ölçümler yapan cihazlarla çalisan uzmanlara da sahiptiler. Bu ekip, daha sasirtici bir bulguya da ulasti: Araçlar, Sfenks'in pençelerinin yaklasik 8-9 metre altinda büyük bir "oda"nin ve ona açilan dehlizlerin varoldugunu gösteriyordu! Misirli yetkililer, basta Eski Eserler Müfettisi Dr.Zahi Hawass, bu bulgulara erisildigi günlerde West ve ekibinin iznini iptal ettiler ve Sfenks üzerinde arastirma yapilmasini yasakladilar. Ama haber basina çoktan ulasmis, West ve Schoch da elde ettikleri bulgulari ayni anda filme aldiklarindan, NBC'de yayimlanan bir belgeselle ortaligi iyice karistirmislardi. Bütün bunlara "Orion Gizemi"nin yazari Robert Bauval ile "Tanrilarin Parmak Izleri"nin yazari Graham Hancock'un astronomi temelli bir tezleri de tuz biber ekti: Sfenks, tam doguya bakiyordu, yani ekinoks (23 mart ya da 21 eylül) anindaki gün dogumu noktasina. Misirlilarin yildiz kültürlerinde, günes dogmak üzereyken, ufuk henüz tam aydinlanmamisken son olarak görülen yildiz ya da takimyildizin ayri bir önemi vardir. Bu durumdaki yildiza "heliak yükseliste" denir ve Misir'in hem takvimini hem de dinini etkileyen çarpici bir olgudur. Sözgelimi, Misir kültüründe Tanriça Isis'i simgeleyen Sirius yildizi, yaz gündönümünde (21 haziran) safak öncesi görünmeye baslar ve bu tarih ayni zamanda Nil'in yillik tasma dönemlerinin de baslangicidir. Bu nedenle Misirlilar, yaz gündönümünü "yilbasi" kabul ederlerdi. Bu yaklasim, ejiptologlarca Sfenks'in yapilmis oldugu tarih olarak varsayilan I.Ö 2500'de, ilkbahar ekinoksunda "heliak yükselise" baslayan takimyildizin incelenmesini ilginç hale getiriyor. Bauval ve Hancock, bilgisayar simulasyonuyla o tarihte Boga takimyildizinin yükseliste oldugunu gördüler. Oysa Misirlilar sekil ve simgelere çok önem verirlerdi ve yaptiklari anitlarda buna çok dikkat ederlerdi. Yani, bu durumda Sfenks'in aslan degil de boga biçiminde yapilmis olmasi gerekmez miydi? Iki arastirmaci, bu kez ilkbahar ekinoksunda aslan burcunun heliak yükselise geçtigi tarihi arastirdilar ve karsilarina "Orion Gizemi"ndeki o garip yil çikti yine: I.Ö 10.500! Bütün bulgular, her ne kadar ejiptologlar ve ortodoks akademisyenler bunlari dikkate almak istemeseler de, ayni "baslangiç tarihi"ne yönlendiriyor bizi. Misir uygarliginin I.Ö 3100 yilinda basladigi yolundaki yaygin görüs dikkate alindiginda, eski Misirlilarin bir "sifre" gibi bize biraktiklari "anit bilmecesi" acaba bilinenden en az 7000 yil daha eskiye dayanan bir yitik uygarligin izleri mi?PiRAMiTLERDEKi GARiPLiKLERApollo Heykeli, Zeus Heykeli, Iskenderiye Feneri, Artemis Tapinagi, Babil’in Asma Bahçeleri, Karya Krali Mozoleus’un Mezari ve Piramitler, iste dünyanin yedi harikasi... IÖ 200’lerde yasamis Sidon’lu Antipater, o dönemde dünyanin yedi görkemli yapitini böyle belirlemis. Bu yedi yapit kavramsallamis biçimde günümüzde de varligini sürdürüyor. Nemrut Dagi’ni da “sekizinci harika” olarak dizelgeye eklemek isteyenler çok ama henüz kabul görmüs degil. Günümüzde bu yedi “harika”dan, birinin disinda tümünün varligi, kalinti, kirinti ya da kitaplardaki resimlerden ibaret. Piramitler ise, yani Misir’in baskenti Kahire’nin güneybatisindaki Gize kenti yakinlarinda, kayalik bir düzlük üzerinde yer alan üç tas yapi, zamana meydan okuyarak, kimilerine göre binlerce, kimilerince de onbinlerce yildir ayakta duruyorlar. Yeryüzünün bilinen tarihinde, çevresinde bu denli çok iddia, gizem, söylence dolanan; adina bu denli çok kitap yayimlanmis, belgesel film çekilmis piramitler gibi ikinci bir yapi yoktur. Üstelik bunca çabaya, bilimdeki tüm ilerleme ve gelismelere karsin, Misir piramitlerini
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2004 oeeh helal olsun diyorum kim yazdıysa sağlam araştırma olmuş[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta malup olursun" Zaknafein Do'Urden
Öne çıkan mesajlar