Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

-Account suspended +Nigga what?


aente

Öne çıkan mesajlar

Bizim buraların key satıcısı Nuclear'dan aldığım key az önce sahte olduğu sebebiyle accountun suspend edilmesine yol açtı.

Şu an için sistem hatası mı, satıcıdan kaynaklı mı bilemiyorum.

Cevap gelip durum çözüme ulaşınca buraya da sonucu yazarım ama şu an için, dijital key satan yerlerle sorun çıkabiliyormuş okuduğum bilgilere göre. Forumlar günlerdir çözülmeyen ticketlarla dolu -.-'

Bir arkadaşa daha ordan key aldırmıştım bakalım onun başına da gelecek mi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tip keyler, diger single player oyunlarin keyleri gibi degildir. yani "generate" edemezsin.

muhtemelen sitelerinde bi acik bulmuslardir, yani odeme yapmadan oyun alma acigi. abuse edilmistir. tabii sonradan anlasilmasi kolay oldugu icin, hangi keyler odeme yapmamis diye, bloke etmislerdir.

yani genel olarak internetten key almaya devam edilebilir. Bu sorun cozulunce eski keyleri de deaktif yapacaklarindan, yine alabilirsiniz gonul rahatligi ile tahminim. Eger ikinci bi acik bulunmassa, ki bu olaydan sonra zor.

Isler bi yoluna girsede bende bi oynasam diyorum ama, daha 1 ay dokunamicam en azindan heralde. guzel oyuna benziyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun , aynısı başıma leveltr ile geldi (onlarıda patiden tavsiye ettilerdi ) ön siparişte ,supporta mesaj attım ( ayrı support account açmak lazım ,support için ) çalıntı key demişlerdi (= çalıntı kredi kartı ile alınmış key , banka işlemi iptal etmiş işlem iptal edilince anette keyi iptal etmiş ).
Zaten o zaman bir sürü key patlamıştı leveltr den (gw2 türkiye forumlarında uzun bir konusu vardı hatta ) .Sonra greenmangaming fırsatınıda kaçırmış biri olarak arena netin kendi sitesinden aldıydım ağzı yanmış biri olarak.

Sanada tavsiyem supporta mesaj at işin aslını öğren ,sonrası uzun ve meşakkatli bir süreç olacak sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Error 122 hatası alıyorsan hiç uğraşma derim. Key'in çalıntı kredi kartı ile alınmış. Bir hafta boyunca support ile konuşacaksın ve sana aynı şeyleri söyleyecekler.
Yapman gereken D&R veya kendi sitesinden yeni key almak ve
https://register.guildwars2.com/
adresinden şu anki account bilgilerini kullanarak keyi girmek. "Yes, I have a Guild Wars account" seçeneğini seçip şu anki login pass vs kullandığına emin ol ki varolan hesabın açılsın.
Hata mesajının ekran görüntüsünü de alıp nuclear'a gönderip para iadesi iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iki sebepten, bir sebep yeterlide, ikinciyide vereyim.

1-) MMO gibi online oyunlarda, keyler yaratilir ve database de saklanir. Yani sinirli sayida key vardir onceden yaratilmis. Sen algoritmayi cozsen bile o keyler gecersiz cunku hangilerinin yaratilip DB de saklandigini bilmiyosun. Hepsini deneyeyim desen 500-1000 yil tutar abartisiz rate checking yoksa bile. Bu tek sebep yeterli.

2-) Key algoritmalari matematiksel olarak cozulmez zaten. Sen single pplayer oyun aldiginda, eger offline olarak aktive ediyosan, yazilimda o algoritmanin bi kopyasi olmak zorunda dogrulugunu kontrol edebilmen icin. Key generator larda o yuzden bayagi kolaydir eger memory access de, exe unpacking de vs sorun yasamassan. Adam bi tane key girer sacma, sonra assembly de bakar nerdeye gidiyo nerede check ediyo. Sonra bi de legit girer ne yaptigini gorur. Algoritmayi gorur yani ama anlamasina bile gerek yok. C/P yapar onu kendi yazilimina, kendi generate eder. Online aktivasyonda, algoritmayi yazilima koymak zorunda degilsin cunku internetten check ediyor.

Oyun mmo bile olmasa, online aktivasyon koymak, sen keyleri pre generate etmesen bile server side, yine bi guvenlik onlemi katar cunku key generator algoritmasi yazilimin icinde olmaz.

Ama online a tasiyosan aktivasyonu genelde pre generate edip, algoritmatik check degil, direkt DB den check edersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eed mantikli olan o, ama arkadasin bahsettigi gibi bi toplu key calinma varsa oyle bi check koymamis olabilirler guildwars ozelinde.

Bir de online oyunlarda surekli baglisin her oyun icin login oluyosun, her seferinde onayliyolar yazilimin dogrulugunu.

Yani herseyi internete tasidin ama offline bi yazilimsin, adobe yazilimlari sanirim boyle.

Basit ornek olsun diye veriyorum. Naapiyo adamlar tamam internetten check ediliyo ama sonra internetten bi cevap geliyo yazilim aktifdir diye. Encrypted geliyo ama yazilimda onun decrypt olmasi gerek. Adam bakio ona cevap geldikten sonra decrypt olunca cevap nedir diye. Cozuyo onu, sonra bi patch yazilim vs yazio, direkt onaylanmis kodu veriyo, sen sonra offline oldugun icin sorun olmuyo.

Hatta bazilari surekli check ediyo mmo lar gibi, ondan hosts dosyasina entry girdirir bazi crackler ki sonradan tekrar check etmesin vs.

tabii en kolay crack yontemi de patch oluyo genelde, generator daha zaman alir. Sen key girdiginde bu dogru bu yanlis var. Dogruyu yanlis, yanlis key i dogru ya ceviriyo, sonra patch veriyo. Bu genelde en kolay crack yontemi, ama patch gerekiriyo, exe patch.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi, olay hack filan değil. Bu çeşitli ucuza key satan sitelere çalıntı kredi kartları ile alınmış yüzlerce key satılmış. Hacker'ların elinde zaten binlerce kredi kartı bilgisi var. Hepsi ile dayamışlar ArenaNet'in key alınma ekranına. Nasıl olsa fiziksel bir malzeme değil, adam çat diye nakite çeviriyor vs. Sonra bu key listelerini nuclear, leveltr ve onlarca benzeri olan genel satıcılara satmışlar.

Normal şartlarda MMO şirketleri bu konuyu çok sallamaz. Kredi kartı çalıntı çıkar, para ödemesi iptal olur. Ama sen kendin account yapmışsındır, kendi kredi kartını bağlamışsındır artık. Adam o ilk 40-50 doları kaybeder ama sen her ay 15 dolar ödeyeceğin için sallamaz, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye.

GW2'de ise böyle değil, sen gem almadıkça ArenaNet'in senden alabileceği tek para ilk oyun ücreti. Onu da alamazsa çat diye hesabı kapatıyor işte.

Yok register sayfasını kırmışlar, yok db hacklemişler filan hepsi hurafe :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha hadi ya? Bunu duymamistim yeni taktik bu olmus demek. O zaman bundan sonra online guvenilir olmayan yerlerden key almak zor, her oyun icin gecerli.

Cunku ortalikta kredi kartindan bol sey yok. Fraud cularin tum focusu onlari paraya cevirmek. Yani bisi alip sonra onu tekrar paraya cevirmek. Second life i somurduler oyle, cunku linden parasi alip sonra o parayi tekrar gercek parya dondurebiliyosun. Kredi kartiyla bitcoin kabul eden yer kalmadi gibi bisi.

Demek yeni hedef bu keyler, oldukcada mantikli. Eger bir oyun online key satiyosa, zor guvenilir artik diger sitelere, reputasyonu olmayanlara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kredi kartı da şöyle olmuş büyük ihtimalle,

normalde web based kredi kartı işlemlerinde kademe kademe check oluyor.

taaa 90larda falan çoğu internet satışı sadece kredi kartı algoritmasını (4958 7954 4857...) kontrol ediyordu. dolayısıyla webden satın aldığınızda onay geliyordu fakat para 2-3 gün içerisinde hesaplara aktarılamadığı için verilen hizmet neyse geri alınıyodu.

2000 lerde falan cvn li satışlara başlandı ve webden satışlarda siteler az da olsa bankalarla birlikte çalışarak, billing adress vb. bilgileri de kontrol etmeye başladı. ama yine de ödeme o sırada zönk diye geçmiyodu bankadan.

güncel dönemde ise secure3d vs sistemlerle birlikte anında para transferi yapılıyor. sadece belirli tutar üzerlerini bloke edip onay yapan bir sistem var.

guild warsın sitesi yüksek ihtimalle eski usul çalışıyo. yani web sistemi onay vermesine rağmen, para transferi çok sonra gerçekleşiyo. verilen hizmet virtual olduğu için de sistme anında maile key gönderiyo hesabı aktif ediyo vs vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler baya mesaj yardırmışsınız.

Deviantsun'ın dediğini yaptım.

GW2.com'dan aldım key'i var olan accountun üstüne kaydettim, oyun çalışıyor karakterler yerli yerinde. Gerçekten oyunu tekrar almak dert değildi ama karaterler gitseydi çok sinirim bozulacaktı.

Nuclear'a da mesaj attım para iadesi için, dün yapalım istersen demişti zaten.

gw supporta da yazdım durumu, fake olan key'i de yazdım bunu yapan iti bulun hesabını sorun dedim fdsf.

Önümüzdeki maçlara bakıcaz! Teşekkürler Türkiye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:


1-) MMO gibi online oyunlarda, keyler yaratilir ve database de saklanir. Yani sinirli sayida key vardir onceden yaratilmis. Sen algoritmayi cozsen bile o keyler gecersiz cunku hangilerinin yaratilip DB de saklandigini bilmiyosun. Hepsini deneyeyim desen 500-1000 yil tutar abartisiz rate checking yoksa bile. Bu tek sebep yeterli.


Oyunu aldıktan sonra ilk olarak girmeye çalışan yığınla insan hata aldı zaten bu key kullanılıyor diye. Artık generate mi etmişlerdir yoksa sitede bir açık mı bulup çalmışlardır bilmem ama daha satılmamış keyleri bir şekilde ele geçirmişler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@aente: Geçmiş olsun abi, ben bir hafta oynayamadım bu saçma sebepten dolayı, benim gibi uğraşmasın da insanlar, hemen oyuna geri dönebilsinler yeter ki. Sağolsun ArenaNet öyle saçma bir şekilde uyguluyor ki account'a yeni key girme işlemini, "la gider mi karakterlerim, yeni account mu açarım" diye korkmadan edemiyorsun.

@Myshkin: Tahminimce onun da sebebi bu çalıntı kartla alınan keyleri hırsız amcalarının aynı anda bir sürü key satıcısına satmaları oldu. Official durumların çok olduğunu sanmıyorum, bug olur her yazılım sisteminde :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin maddi durumu hakkında yorum yapmak haddime değil ancak,

3 kuruş paradan kaçma adına bu tarz şeylere özellikle bir mmo'da girmeye ne gerek var. Swtor'dada yaşandı bundada yaşanıyor.

2 arkadaşımın başına beta'dayken geldi bu olay. Leveltr bir iadede yapmadı (nuclear iade ediosa ne ala) şimdi 2side orjinal siteden almış durumda.

Eminimki şu oyunu bu tarz aracılardan alıcak paraya sahip olan insanın, Aradaki farkı kapatıp orjinal siteden alacak maddi durumuda vardır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle haklısın abi. SWTOR'da mecburen yaptık, Türkiye satışı yoktu. Nedense GW2'yi de öyle düşünmeden aldım. Tamamen salaklıktı, hele D&R 110 TL gibi bir fiyata satarken. Aldıktan hemen sonra pişman oldum ama iş işten geçmişti.

Hayır her şeyi geçtim, direk olarak çalıntı bir ürüne para vermiş olmak çok rahatsız etti beni.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun 3 kuruş para değil mesela ben levltrden aldığımda arena netle aradaki fark 50% idi , 80 TL ye karşı 120 TL idi ve türkiyede satışa çıkmamıştı (d&R a ben aldıktan sonra geldi kutular mesela ) ayrıca dediğim gibi leveltr zaten bilmediğim bir yerdi patiden güvenilir diye tavsiye ettilerdi birde .
Şahsımı geçip başkalarının bu tip yerleri kullanma sebebine gelince kimisi ingilizce bilmediği için kullanıyor, kimisi gittigidiyordan alıp kredi kartına taksit peşinde ,kimiside resmisitedeki satıştan habersiz vb.

Grast said:

Kimsenin maddi durumu hakkında yorum yapmak haddime değil ancak,

3 kuruş paradan kaçma adına bu tarz şeylere özellikle bir mmo'da girmeye ne gerek var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim alma sebebim, birincisi burda kutulusunu bulamadım, ikincisi açıkçası taksit yaparak almak o an işime geldi. Nuclear'da tanıdık bir satıcı. Bu sefer hem o hem de ben tongaya düşmüş oldum. Neyse artık bir dahaki seferlerde dikkat ederiz. Tekrardan sağol deviant ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Grast
Olay "kaçmak" değil aslında. Normalde firmaların kendi sitelerinde koydukları "en yüksek" fiyatları olur. Diğer sitelere taban fiyattan toptan verirler. Toptan alanlarda tavan fiyatın altında satarlarki başkaları kendilerinden alsın diye. Kötü bir örneklemeyle, kendi sitesinde 200 liradan satarken toptancılara 100den bırakır. toptancılarda 150-190 arası kendileri satarlar genelde.

Ben şu ana kadar -SWTOR dahil- hiçbir oynadığım oyunu kendi firmasından almadım (steam-valve saymadan). Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Sorun çıkabilirdi de. Ancak illa sorun çıkabilir diye ben 50 lira fazla vermem. Salak değilim.

Konuyla alakalı olarak da 2. bir örnek daha vereceğim. Misal TR'de satılan cepteller fahiş fiyatlarda satılıyor. Amerikadaniste çıktığından beri -veya yurtdışına seyahate giden arkadaş varsa- yurtdışından nerdeyse yarı fiyatına veya daha ucuza alıyorum aynı telefonu. Sonra pasaportuma kaydettiriyorum. Ben bunu yapabilirken gerizekalı mıyım aynı telefona 2 kat para veriyim? TR'den iPhone alıncaya dek Amerika'dan 2-3 tane alınır. Komik yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Qahlel said:

Ben şu ana kadar -SWTOR dahil- hiçbir oynadığım oyunu kendi firmasından almadım (steam-valve saymadan). Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım. Sorun çıkabilirdi de. Ancak illa sorun çıkabilir diye ben 50 lira fazla vermem. Salak değilim.


Bu durumda kendi sitesinden alanlar salak mı oluyorlar? Ben mi yanlış anladım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IPhone örneği çok alakasız. Sen amerikadan sahte kredi kartıyla alınmış bir malı; ikinci elden alıp amerikada kullanmanla alakalı bir örnek ancak şu anki durumla alakalı olabilir.

Sahte kredi kartıyla alınan keyler hakkında daha önce kimsenin tecrübesi olmadığı için, olduysa da çok duyulmadığı için, ucuza satan bir yerden alanlara da bir şey demek yersiz. Sonuçta yukarda söylenmiş insanlar SWTOR keyi aldığı elemanlardan bu sefer de GW2 almış yani. Ne bilsin key'in en başta kim tarafından alındığını falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...