Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ters yöne park etmek

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Böyle bişey gerçekten var. Trafiğin akış yönüne bakacak şekilde park etmezseniz kusurlu çıkıyorsunuz.

Sokakta kör olası çöpçüler benim arabaya vurduğunda benimki tek yön konseptine göre ters duruyordu mesela ama sokağın sağ tarafında durduğu için polis anlamamıştı :)
Sosyal ağlarda paylaş

baton said:

Peki bunun mantığı ne ? Araba ters yöne doğru park edilince daha çok mu yer kaplıyor ? Olsa olsa sadece senin önüne arkana park etmeye/çıkmaya çalışan araçlar için bi farklılık yaratır bence.

Araban ters duruyorsa %99 ihtimalle ters yönden gelip park etmişsindir, bu zaten suç. Kalan %1 ihtimalle de yol yeterince geniştir ve manyaksındır, düz gelip ters çevirip öyle park etmişsindir :p Bu da hem trafiği engelleyerek, hem şerit ihlali yaparak yine suçtur.

Her iki ihtimalde de parktan çıkarken yine ters şeritte olup bir ihlal daha yapmış olacaksın ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

p |
p |
p |
b |
p ↑ |
p X |

şu pozisyonda ters park eden aracı görüp panikleyip gaza basan adam araba kullanmasın zaten. hala duran araca çarpıp da duran aracı suçlu bulmak kadar saçma bir şey yok. sen şöför olarak yolu kollamak zorundasın. önüne bi anda biri atlasa sen yavaş dahi gidiyor olsan, görmesen, çarpsan bile tamamen suçluyken, duran araca çarpıp da suçu paylaşmak baya saçma
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

bu olay amerikada yasak komple, trafigin akis yanina ters park edemiyorsun kesinlikle, en iyi ihtimalle ceza yersin, ters bir tip gelirse de arabani cektiriyorlar da turkiye'de salliyacaklarini sanmiyorum boyle bir seyi

Birak trafigi ben kampus icinde park ediyordum 3 kisi kostu uyardi ticket yersin diye. Yol mol degil bak, okulun icinde binalardab birinin onu.
Sosyal ağlarda paylaş

geezus said:

p |
p |
p |
b |
p ↑ |
p X |

şu pozisyonda ters park eden aracı görüp panikleyip gaza basan adam araba kullanmasın zaten. hala duran araca çarpıp da duran aracı suçlu bulmak kadar saçma bir şey yok. sen şöför olarak yolu kollamak zorundasın. önüne bi anda biri atlasa sen yavaş dahi gidiyor olsan, görmesen, çarpsan bile tamamen suçluyken, duran araca çarpıp da suçu paylaşmak baya saçma

Doğrusu polisin vuranı hatalı bulup, vurulana da park cezası yazması aslında. Başıma da gelmedi zaten ama muhtemelen suçlu buluyorlardır, alkollüyken 0/8 kusurla kaza da yapsan suçlu çıkıyorsun malum. Bağımsız olaylardan ziyade 'duruma ihlalle başlamış' diye bir kafa.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

YTÜ'nün yukarıdaki yereine aracı park etmiştim. Önümde ve arkamda park halinde araçlar da vardı. Ders çıkışı otoparkçı dedi ki 'abi senin araca çarptılar'. Gittim, arkamdaki araçlar gitmiş ve kabak gibi sıranın arkasında benim aracım kalmış. Direksiyon öğrenen birisi de U dönüşünde kontrolü kaybedip vurmuş. Uzun lafın kısası, polis bana da kazaya karıştığım için ceza kesmeye kalktı. Ben de çileden çıkıp isyan ettim. Utanmadan o zaman için çorba parası istediler ve o paraya 8-10 kişi de çorbayı rahat içerdi hani :P Vermedim. 'Yazın cezayı, ben Ahmet Komserim ile hallederim' dedim. Adam tırstı ve yazmadı. Ama böyle aptal bir kanunun hüküm sürdüğü topraklar burası.

Not: Ahmet oldukça yaygın bir isim neticede :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...