Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tutuklu üsteğmenden Obama'ya mektup


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 65’i tutuklu 274 sanıklı Ergenekon Davası’nın bugünkü duruşmasında, emekli üsteğmen Serdar Öztürk’ün ABD Başkanı Barack Obama’ya mektup gönderdiği öğrenildi.
Tutuklu sanık, esas hakkındaki savunmasına kadar duruşmalardan men cezası bulunan avukat, emekli üsteğmen Serdar Öztürk’ün ABD Başkanı Barack Obama’ya mektup gönderdiği öğrenildi. Öztürk, avukatları aracılığıyla basın mensuplarına ulaştırılan mektubun kopyasında Obama’dan bazı ABD istihbarat örgütleri hakkında "Senato soruşturması" başlatmasını istedi. Türkiye’de Ergenekon adı ile yürütülen faaliyetlerin yasal bir süreçmiş gibi ABD kaynaklı Pentagon ve CIA görevlileri tarafından icra edildiğini iddia eden Öztürk, "Bu operasyonlarda kaynağı ABD istihbarat örgütleri olan sahte belgelerle Türkiye’de düşünce olarak ABD’nin savaş politikalarına karşı olan gazeteci, siyasetçi, yazar, hukukçu ve asker tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konmuş, böylece ülkemizde yerli bir Guantanamo’ yaratılmıştır" dedi. Öztürk mektubuna "Bu operasyon CIA’nın dünya çapındaki bir projesi niteliğindeki Fethullah Gülen Cemaati’ne bağlı polisler, gazeteci maskesi kullanan müritler ve yargı görevlileri tarafından fiilen yürütülmektedir" diye devam etti.


Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21398217.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üsteğmenin amacı eğer basın aracılığıyla sözünü halka duyurmaksa başardı. yalnız eğer ciddi anlamda yazdığı şeyin obama tarafından okunması ve daha ötesi kaale alınmasını istiyorsa gülerim ben buna. haa bir de yüksek rütbeli askerlerin düştüğü duruma gülüyorum. düştüğümüz hale acıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...