Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Afyonkarahisar' da cephanelikte patlama

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Sufi said:

yani "niye gece sayılıyor?" sorusunun bir sürü mantıksız cevabı var. tabi ki kıllı bi iş de olabilir ama halihazırda böyle gece saymak vs askeriye içinde çok alışıldık bildik sıradan bi durum.

Sayım dediğin bütün bir bölükle birlikte olmaz ama. Alırsın yanına sayım yapacağın adamları öyle sayarsın. Gerçi askerde saçma olaydan bol şey yok, kafası atan bi komutan inin lan aşağı hepinize bomba taşıtıcam biraz korkun demiş bile olabilir.

Ama sayım dediğin 3, bilemedin 5 kişiyle olur. Sevkiyat dediğin gündüz vakti bütün rütbeliler ve sivil memurlar ordayken olur. Saçmalık gerçi askerin olduğu her bölükte her yerde olur ona bişey diyemiyorum. Ama kazadan çok bi pislik var gibi geliyor bana. Çok az subay asker kaybetmenin vereceği "prestij kabını" göz önüne alarak hareket edebilir, alınan onca önlem onca eğitim hep pürüssüz bir kariyer için.
Sosyal ağlarda paylaş

@absolut
abi muhimmatların genelini ateslemek icin barutun yanıcı ozelliginden yararlanılır.
bkz.atesle barut yan yana durmaz derler o hesap.
ayrıca sabotaj ihtimali de buyuk,oradaki rutbeliler yanlarındaki askerleri adamakıllı degilde sıradan secmisse bu tur bi olay da yasanmıs olablr.
yanlıs anlasılma olmasın ama yapılan uygulamayı soyluyorum.
askeriyedeki kritik gorevlere (cephanelik,santral,silahcı,depocu vs) rdmlik asker,sorunlu asker ve kurt kokenli askerler getirilmekten kacınılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu kadar olum kokan muhimmat arasinda emin olun bu olaylar az bile...

Askerligimi igdir da yaptigimda uzun donem askerin biri alayda sigara icilecek yer bulamamis,cavusdan anahtari alarak muhimmat deposun da sigara icerken,alay komutaninin uykusuz kaldigindan dolayi gezinti esnasinda yakalamisti.24 ay askeri hapishaneye yolladilardi cocugu...

Ben mesela ozel kasalarda tasinmasi gereken roketatarlari yer yoklugundan kucagimizda tasidigimizi biliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Muhimmatda barut var mı?
Onun patlaması için fünye gerekmez mesela direk alevlenebilir veya petrol vs gibi kolay parlayabilen şeyler vardır belki içeride.

Sigarayi yanar halde elbombasinin icine sokmasi gerek bunun icin..

Yada dedigin gibi petrol filan varsa ve o galon patladiysada diger muhimmatlari patlatmasi icin ucak yakiti olmali normal mazot ile diger muhimmatlar patlamaz yeterli sicaklik olusmaz.
Burda patlama anlik yasaniyor yani yeterli sicakligi kendisi olusturan bir bomba yapiyor bunu c4 ten bile supheleniyorum
Sosyal ağlarda paylaş

cephaneliğe o saatte o kadar adamı ancak rütbeliler toplar bir iş yaptırmak için. dışardan birinin o patlamayı yapması çok zor geliyor bana. ya kaza, yada askerlerin arasında terörist vardı.
o da olmayacak şey değil. adam zorla askere geliyor ama bildiğin terörist.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi komplo teorime göre bunlar Suriyeli teröristlere yardım için envanter dışı cephane sevkiyatı yapıyorlardı. Tabi bu işte orada görevli ne subayın, ne uzmanın ne erin parmağı var. garibanlar bilmiyorlardır bile ne taşıdıklarını. Zarar gördüğünden veya envanter dışı olduğundan (yasal olmayan yollardan dolayı elde edildiğinden dolayı) imha edilmesi gereken mühimmat taşınmış olabilir. Dolayısıyla fünyesinin ve patlayıcı maddesinin ayrı taşınması gibi prosedürler hiç yapılmamış olabilir. en basitinden kötü hava şartlarına maruz kaldığından, oksitlendiğinden, paslandığından dolayı mayının, roket mermisinin , bombaatar mermisinin muhafaza kısmı zarar görmüş bile olabilir.

Açıkçası bana kasa devrildi patlama oldu gibi şeyler pek mantıklı gelmiyor. Daha önce de oldu MKE'de bu tarz bi olay ama yani baktığınız zaman bukadar kolay olsa bu mühimmatların patlaması o zaman her ay olması lazım bu olayın. O yüzden bukadar kolay değil bu cephanelerin patlaması ve nekadar sorumsuzluk yapılıyor olursa olsun dediğim gibi cephaneliklerde patlayıcılar fünyeleri ayrı saklanır. ve yan yana değildir mühimmat ile fünyesi. yani bir askerin eline el bombasını alıp sağa sola sallarken cephaneliği havaya uçurması pek olası değil. Devamlı sevkiyat yapılıyor, bu kamyonlar çukurlara giriyor, virajları alıyor, yokuş iniyor yokuş çıkıyor, binbir türlü sarsıntı geçiriyor. bukadar kolay olsa patlaması dediğim gibi her ay bi sevkiyat kamyonu, bir cephanelik havaya uçar.
Sosyal ağlarda paylaş

cambazct said:

askerlerin kunyeleri yok mu ? neden dna testi yapiliyo acaba ? cok mu deformasyon var acaba kunyeleri falan tahrip edicek kadar ?

ok.

şunu düşün.

askerin babasısın. evladının cenazesini alacaksın.

paramparça bişileri rastgele pay edip sana 3kol 2kilo et mi vericekler.
çocuğunu mu vericekeler?

dna testi bunun için işte
Sosyal ağlarda paylaş

Arma said:

cephaneliğe o saatte o kadar adamı ancak rütbeliler toplar bir iş yaptırmak için. dışardan birinin o patlamayı yapması çok zor geliyor bana. ya kaza, yada askerlerin arasında terörist vardı.

askeriyedeki kritik gorevlere (cephanelik,santral,silahcı,depocu vs) rdmlik asker,sorunlu asker ve kurt kokenli askerler getirilmekten kacınılır.
ama oradaki rutbeliler buna dikkat etmemis olabilir.
kaldı ki ne kadar cok erle is yaparsan kaza olma riski o kadar artar.
cephanelikde patlama olur,egitimde zayiyat olur,kosu da vs ayagı kırılı,kolu cıkar,ot temizlerken akrep sokar,yılan sokar vs vs.
orada ki rutbelilerin ihmali buyuk anlasılan.

kaldı ki bizim askerimiz cok farklı oradaki tank topunun uzerine safak atmaya kalkısmıstır,muhimatların icindeki barutu dokup sevdignn ismini yazmıstır barutla onu da yakmaya kalkmıstır,fotograf cekilmeye kalkısan olmustur ve aklınıza gelmeyecek seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

kanalize said:

Asker lan bu asker,saka amacli arkadasina pimi cekip firlatmistir.sonuc 25 sehit...

Bunu da goz ardi etmeyin olabilir...

her postunda oldugu gibi bunda da gercekten mantik fiskiriyo.

Ceza icin eline el bombasi verilen bir askeriye de ,saka icin yapilmis olma ihtimalimi mantiksiz? Ha bide bu olaydaki mantigi anlatirmisin bana?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben size saçmalığı söyleyeyim.

bu el bombası öyle kolay patlamıyor. bunu savaşta yanında taşıyorsun yanı sistemini patlamaya kurmadığın müddetçe kurşun geçse bile içinden bir el bombası fünye takılmadan patlamaz.

şimdi işin anlaşılamayan tarafı burası.

iglo tipi yani üstü toprakla örtülmüş ve birbirlerine hiç bir şekilde ulaşamayan bir sistem kullanıyorlar. tüm fünyeler patlasa bile kendi odası içerisinde olup bitiyor ve diğer odalara sıçrama ihtimali yok.

ihtimal olmamasına rağmen mühimmat depo komutanlığını tümden havaya uçurdular.

eğer bir salağın hatası olsa 20 şehit-12 yaralı 32 tane adamın atlayabileceği türden bir salaklık değil çünkü el bombasını patlamaya hazır hale getirmişler ve mühimmat odalarına tek tek sallamışlar. eğer bir hata olsa tek oda patlar öbür odalara sıçrayamaz ve bu yüzden kasıtlı olduğu gerçeği var.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ok.

şunu düşün.

askerin babasısın. evladının cenazesini alacaksın.

paramparça bişileri rastgele pay edip sana 3kol 2kilo et mi vericekler.
çocuğunu mu vericekeler?

dna testi bunun için işte

ok.

dusundunm,

boyle durumlarda eger kunye varsa malesf geriye ne kaldiysa onu teslim ediyorlar, hatta bazen toren icin bos tabut bile gidebiliyo...
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

Arma said:

ama oradaki rutbeliler buna dikkat etmemis olabilir.
kaldı ki ne kadar cok erle is yaparsan kaza olma riski o kadar artar.
cephanelikde patlama olur,egitimde zayiyat olur,kosu da vs ayagı kırılı,kolu cıkar,ot temizlerken akrep sokar,yılan sokar vs vs.
orada ki rutbelilerin ihmali buyuk anlasılan.

kaldı ki bizim askerimiz cok farklı oradaki tank topunun uzerine safak atmaya kalkısmıstır,muhimatların icindeki barutu dokup sevdignn ismini yazmıstır barutla onu da yakmaya kalkmıstır,fotograf cekilmeye kalkısan olmustur ve aklınıza gelmeyecek seyler.

cidden olabilecek şeyler. yapanlar bilir, adamlar akla gelmeyecek saçmalıklar yapabiliyorlar. ilk gün koğuşa girdik komutan geldi tavandaki kolona kafa atmak yasak dedi. nası lan diye baktık birbirimize. olası değil çünkü. komutan anlattı sonra, malın biri dolapların üstüne çıkmış bir dolaptan diğerine atlamaya çalışırken kafasını tavandaki kolana vurmuş yarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...