Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Phone 8

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Event'e katildim bu aksam, bi Lumia 900 kullanicisi olarak lumia 920 nin dizayninda cok fark beklemiyordum acikcasi ancak bekledigimden, fotograflarda gordugumden cok daha iyi telefon. Yazilimsal ve donanimsal ozellikler zaten cok basarili, yalniz promotion video hakikaten fail.
Bu kadar olumsuz elestiriye acik bir duruma gelmisken bir de boyle ikramlar vermenin bindigi dali kesmekten farki yok.

Wireless charging super, standard bir teknoloji oldugu icin Nokia anlasmasa bile (ki simdilik 2 franchise kafeyle anlasmislar US'de) bu teknolojiyi bulunduran herhangi bir kafe, halka acik alan vs vs gibi yerde sarj edebiliyor olacaksiniz telefonunuzu; Starbuckslara filan yayilirsa o zaman direk ios & android killer telefon bu ozellikle. Yakinda olmazsa olmaz smartphone ozelligi olacaktir illa ki.

Kirmizi 920 direk Ferrari kirmizisi, sari da Porsche sarisi gibi geldi bana cok hosuma gitti renkler. Cekilis falan yaptilar da telefon vermediler malesef, Monster sari, kulak ici kulaklik dagittilar.

Bir baska fail da, lansman yapiyorsun urunu 1-2 ay sonra cikartacaksin. Apple 12sinde iPhone 5 tanitacak, 1 hafta icinde gonderir telefonlari.

Gerci bu Nokia lansmaniydi WP8 Microsoft'a bagli da yine de sektore zaten cok gec girerek 1-0 geriden basladigin durumu bu tarz seylerle 2-0 3-0 a getiriyorsun en basindan.

Bu arada Nokia'nin %12 deger kaybetmesinin sebebi WP8'in beklentileri karsilamamasi degil, WP7'in satis rakamlarinin aciklanmasi. WP8 ile hakettigi yere gelecektir tekrar zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

nokia'nın ois yalanına güldük mü?

http://www.youtube.com/watch?v=cimDfEIEiu0&feature=player_embedded
sahte ancak reklamlarda verilen video. Sıkış çünkü pro bi kamera ile yapılan çekimler

http://www.youtube.com/watch?v=6HSbhyaH0vw&feature=player_embedded
gerçek ois bu. çok kasma olmayan bi image stabilization

bu da 3sene önceki siggraph'ta anlatılan bir stabilization mesela. 3d vid stabilization. sadece software elbette.
http://www.youtube.com/watch?v=3TlCGh5Pc90

looool nokia

tüh gülünmüş :(

kamerayı da koyalım.. ois'i açınca kameramız deli bi pro kameraya dönecek!!

Sosyal ağlarda paylaş

yine aynı yerdeyim,

fiyat/performans olayına bağlı.
video çekimi ve kamerası için alınabilir gerçekten. app sıkıntısı yaşanacaktır.
eğer ms win için android'den daha beter olan "eski ise destek verme" kafasında devam edecekse -var bu korkum evet- o zaman canı cehenneme. bedava verseler üstüne nitrojen tutar, çekiçleyerek imha ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bende öyle. tüm endişem senin dediğin gibidir.

ayrıca ufak bir karşılaştırma için lütfen tık

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Nokia-Lumia-920-vs-Samsung-I9300-Galaxy-S-III

işlemci kötüymüş ya la?

Absolut said:

WP8 ve geri kalan W8 uyumlu sistemler cidden çok tatlı görünüyor. Eski bir Nokiacı olarak biraz inceleyip sonra geçebilirim Nokia WP8e. Ama önce iyice oturması lazım W8in ortama.

abi senin nokia fanboyu olduğunu biliyorum hatta ve hatta sırf senin yüzünden gidip Nokia N97 almak gibi bir hataya düştüğümü söylebilirim. keşke şuraya gelip ballandıra ballandıra anlatmasaydın da bende alıp şuan ve halen kullanarak işkenceye maruz kalmasaydım.
Sosyal ağlarda paylaş

Islemcisi super bu arada s3deki quad core a aldanmayin nokiadaki 28nm islemci yeni nesil.

Androidin custom romlarina bulastim ve iyice baymaya basladim artik andodan. Net mail tel mesaj facebook pati harici cepten bir baska bok yapmiyorum desem yeridir..

Inceledigim kadari ile tek flash eksigi var.. Onuda html5 ile gecerler herhalde ki zaten androidden de kaldirildi flash jb ile.

Yeni bir ekosistem ve pclerimizde kullandigimiz sisteme entegre olabilmesi falan fena cekici..

Htc den de var bir tane one x serisine benzer ki o alette cok iyi gorunuste.

Pil omrunu gelistirsinler artik. Moto razr maxx hd tanitildi android gene 3300 mah pil ile.. 2000mah pil ile gene her gece sarj etme derdi var bu aletin..

Ekrana nerdeyse sifir yakinliktaki goruntu cok iyiymis bu arada birde offline map ..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

yine aynı yerdeyim,

fiyat/performans olayına bağlı.
video çekimi ve kamerası için alınabilir gerçekten. app sıkıntısı yaşanacaktır.
eğer ms win için android'den daha beter olan "eski ise destek verme" kafasında devam edecekse -var bu korkum evet- o zaman canı cehenneme. bedava verseler üstüne nitrojen tutar, çekiçleyerek imha ederim.

Burada bir yanilgi var ama, win 8 ile eskilere destek verilmiyor gibi gorunsede adamlar aslinda win7,8 ile daha zoru yapip iki sistem yayinliyorlar.. Win 8 ile farklilik donanimdan kaynaklaniyor , nfc cip yok dual core degil ve cozunurluk vs dusuk gibi etkenlerden dolayi bunlar ve benzeri hardware eksileri yuzunden bunlari kirpip 7,8 yayinlayip kasmiyorlar eskileri.

Android veya ios gibi yeni sistemi yayinlayip eskiye kuramama veya kurupta aletin agzina sicma gibi bir olay yok. Bir bakima iyi bir sey iyice incelendiginde..
Sosyal ağlarda paylaş

eskiye destek vermeme konusuda katılmıyorum, microsoft bazı açılardan baya kötü olsa da en çok geriye destek konusuna kasıyor adamlar, enterprise da güncelleştirme az olduğundan. directx konusunda bir zorlama yapmışlardı o da tekelleşmek için grafik konusunda.

wp7 programları wp8 da çalışacak benim bildiğim.
Sosyal ağlarda paylaş

bi lumia 900 olacaksa öle bi alete para vermek için gerçekten salak olmak lazım diye açayım o halde.

çıkar çıkmaz "yok abi o dursun kenarda" denilecek bir telefon = gereksiz hurda, evde kendinize deneme yapmak için oyuncak, kapı takozu, kağıt ağırlığı

para vermeye değer bir şey değil
Sosyal ağlarda paylaş

windows stratejisi apple ile ayni bu konuda. ayni hardware e sahip bir veya coklu urun uzerine tek os. android gibi secme sansin pek yok yani. seneye quadlar gelirse gene ayni sekilde hissedebilirsin.. nasil 3 den 4 e gecis apple da fena oldu ama sonrasinda 4s pek etkilemedi milleti gibi.

lumia 900 microsoftun belirledigi hardware ozelliklerinde cikan (cikmak zorunda olan) ve windows phone 7,8 destegi alacak bir alet sonucta.

bende windows veya nokia fani degilim ancak su anda en iyi destek farkli oslar cikararak ms un yaptigi gibi geliyor bana.

ornegin simdi JB geldi androide bunun resmi olarak her alete cikma ihtimali yok hatta galaxy s2 ye falan bile gelmeyebilir o derece. androidin cikarmis oldugu surumlerin eski telefonlari dusundugu hic soylenemez, ayni sekilde apple icinde bu boyle. sadece tek surum veriyorlar eskiye ozel benim bildigim tek cifte farkli surum ms in yaptigi.

neden sen lumia 900 u yerle bir edip kapi esigine koydun onu anlamadim ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

alır almaz obsolete olan aleti ne yapıcaktık abi?

-iyi günler, yeni telefonumuz bu..bu arada bu telefon aslında gerçekten obsolete...
+aa harikaymış alıyorum çünkü parası bol ve etrafa para saçmayı seven bi gerizekalıyım beeeen!! yuppiiiii

falan mı demeliydik.

lumia 900 alanlar güzel bi kazık yediler. ilk günden alırken bilselerde satış rakamı %70düşerdi rahatlıkla.

nokia gerek lumia 900 ile, gerekse üstteki reklamla tüketiciyi salak yerine koyuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu o sekle girmez diye dusunmekteyim cunku win 8 major bir atilim gibi duruyor. 900 ciktiginda zaten 8 nerdeyse lanse edilmisti alanlar kizmasin ama biraz saftilar :) bile bile lades oldular acikcasi.

videoda acikcasi bizi her daim kerizleyen firmalardan birinin yakalanmasi olmus. hangi aleti aldigimizda tanitim videolarindaki gibi seyler yasiyoruz :D

anca sex aletleri, o da belki :D (espri aman diyim)
Sosyal ağlarda paylaş

abi genelde aletlerin altında yazarlar "ekran görüntüleri, reklamda açık bir şekilde görünsün diye sonradan eklenmiştir" gibi

"işte bilmem ne sistemimiz açık iken böyle. bakın kapalı iken ne kadar da kötü" diye karşılaştırmalı reklamları gerçek gibi sunmak tüketiciye hakarettir.
Sosyal ağlarda paylaş

izledim de fena degil gibi hmm.

http://www.youtube.com/watch?v=XOBvHjIU1Wg

http://www.youtube.com/watch?v=sMh7EhK1GRY

http://www.youtube.com/watch?v=Qph7Vw5a09Y

son olarak turkiye'nin "available" ulkeler arasinda olmamasi :X

http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia920/availability/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...