Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insignia lpg

Rerore

Öne çıkan mesajlar

ahmedinejad said:

Abi bu kadar para verdiginiz arabalara tüp yazık günah. Bari dizel falan alın.

Eğer ki eplenceli bi motor varsa arabada lpg ile hem zevkli sürüş hem de ekonomi yapabiliyosun. Ama dizelin sürüş zevkinin bir nevi işkence olması standart bütün güncel araçlarda. X beygir, Y tork falan der şimdi birileri çıkıp gerçi ama yapıcak bişey yok ona da.
Sosyal ağlarda paylaş

186 beygir c200 kompressor var lpg li 2003 4 sene oldu lpg takali .su anda 20 krs sehir disi,35 krs sehir ici yakiyor.benzine verecek paramda var np.ama enayi degilim...

2500 tl lik prince lpg kit taktirip 300 km de 70-80 liralik yakit almak var,500-600 km gidip 250 tl lik yakit almak var...kizgin kumlardan serin sulara atlamak gibi birsey,lpg-benzin farkini bir kac yil kullanmayan bilemez...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Negatif yönleri
-Bagaj hacminden kırpması (ya LPG depo ya da stepne)
-Aracın orijinalliğinin bozulması
-Montaj işçiliği (TR'de işçilik yok, en kral marka bile olsa fark etmiyor)
-Kapalı otoparka alınmamak
-LPG'nin diğer yakıtlara göre daha sık dolum istemesi
-Motorun yağlanmasının daha büyük dikkat istemesi
-Bir kısım insanda huzursuzluk yaratması
-Yüksek hızlarda benzine göre daha düşük ivmelenme

Pozitif yönleri
-Yakıt parasının düşmesi

Ben sanırım 4 seneden daha uzun süre LPG'li kullandım. Büyük konuşmayayım ama bir daha asla :) BRC sistem kullanmıştım ben. O zırt pırt LPG doldurmaya gitmek hele... şimdilerde min 1100km yapıyorum 1 depoyla ve ohh kafam rahat.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Negatif yönleri
-Bagaj hacminden kırpması (ya LPG depo ya da stepne)
-Aracın orijinalliğinin bozulması (tu)
-Montaj işçiliği (TR'de işçilik yok, en kral marka bile olsa fark etmiyor)
-Kapalı otoparka alınmamak
-LPG'nin diğer yakıtlara göre daha sık dolum istemesi
-Motorun yağlanmasının daha büyük dikkat istemesi
-Bir kısım insanda huzursuzluk yaratması
-Yüksek hızlarda benzine göre daha düşük ivmelenme

stepne taşımıyorum
montaj da başında durursan, kalabalık da değilse güzel iş çıkabilir
otopraklarda bakmıyorlar artık
pompacılar var
benzine geçmeden önce emotorun ısınması bekleniyor, özellikle kışın epey gidiyorsun
klima açmak daha fazla etkiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

100-120km/ bandında kullanıyorum Çamlıca gişe-Şekerpınar gişe arasında. Rampa yukarı gazlamıyorum, yokuş inerken hızlanmalarımı yapıyorum. Sabit hızda kalmaya özen gösteriyorum. klima her daim açık. Biçimsiz tipli gövdeye sahip bir aracım var ;) Her gün şu rotayı izliyorum:
Tuzla evden çık, E5'den gidip Bayramoğlu'na ufaklıkları ve hanımı bırak, Şekerpınar gişelerden gir ve Çamlıca gişelerden çıkarak Dudullu Organize Sanayi Bölgesine git, akşam çıkınca Çamlıca gişelerden gir, Şekerpınar gişelerden çık, Bayramoğluna git, ufaklıkları ve hanımı al, oradan E5 ile Tuzla'ya dön. Bunu haftanın 6 günü yapıyorum. Arada iş için sağa sola da gidiyorum.

60 litre motorin doldurduğumda 1100-1150km yol yapıyorum. Maksat ekonomik sürüş olduğu için rahat kullanıyorum. Hem insan daha sinirlenip stres oluyor trafikte böylece.

Hesabı siz yapın artık :)
Bu arada yakıtı da Türkiye Petrolleri'nden alıyorum. Anında pompa fiyatında indirim yaptıkları karttan var bende. %5 falan indirim yapıyor sanırım. Daha dün akşam doldurdum depoyu ama fiş arabada kaldı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

-Araç gövdesinde kesilen ve delinen yerlere korozyon için neler yapıyorlar?
-Aracın altından açıktan gaz borusunun geçmesi ne derece iyi?
-Pompacının olması etkilemiyor beni çünkü 2-3 akşamda bir mutlaka benzinciye gitmem gerekiyor, hele bir de kalabalık saat ise bekle dur.
-Ben stepnesiz yapamam, o konuda manyağım :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

@paramecium abi aracin motoru kac litre ?
birde eski dizel araclarla yenileri arasinda yakit sarfiyati acisindan fark nasil oluyor ? hani yeni nesil motorlar daha ekonomik mi onun gibi. ben pek anlamadim acikcasi bir tanidigim 3.20d nin 5.5-6 litre yaktigini soyluyordu 100 ü asmayinca. senin yazdigin degerler gibi. cok az geldi bana
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...