Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzafiyet Teorisi NASA tarafından doğrulandı...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ışık hızında hareket eden bişeyin kütlesi de sonsuza yaklaşır demek istenmiş ancak genel rölativite bundan ibaret değildir ve newton fiziği yıllar önce yıkılmıştır. bir lise öğrencisi önce newton fiziğini öğrenecek sonra einstein'ın teorilerine v.s. bakacak yıkmaktan kasıt budur.

"ilmen ve fennen newton fiziği yetersizdir" diyorum.
"genel rölativitenin kabülü ile de yıkılmıştır" diyorum.
isteyen gidip bir bilene sorsun.[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
said:
Infeqted, 24 Ekim 2004 21:24 tarihinde demiş ki:
ben diyelim bunu kutluyalim

gelin sizi en kral lokantaya goturcem. bogaza karsi acalim bi 35 lik? uff

bira + patates kızartması olsa, uçağa atlar gelirdim
euehuehe
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
daha öncede tartışılan konular
http://forum.paticik.com/view.php?id=70380&page=3
said:
armra, 04 Nisan 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
Güzel bir beyin fırtınasına benziyo yazılar :)
Eğer zaman öznelse yolculuk imkansızdır bence

Alan Woods ve Ted Grant, Aklın İsyanı (Tarih Bilinci yayınları-Ocak-2001) adlı kitaplarında zamanla ilgili olarak şöyle yazıyorlar:

"Tüm karışıklık,felsefi olarak yanlış bir zaman kavrayışından çıkmaktadır. Bunun sorumlusu kısmen Einstein'dır, çünkü zamanın ölçümünü zamanın kendisiyle karıştırmakla öznel bir unsuru teoriye katmış oldu. Bir kez daha Newton'un eski mekanik fiziğine duyulan tepki aşırıya kaçtı. Sorun zamanın "göreli" ya da "mutlak" olup olmadığı değildir. Ele alınan temel mesele,zamanın nesnel mi öznel mi olduğudur,zamanın maddenin bir varoluş tarzı mı,yoksa zihinde varolan ve gözlemci tarafından belirlenen tümüyle öznel bir kavram mı olduğudur"(s:213)

"Tuhaftır ama,görelilik teorisinde zamanın ve uzayın ne olduğuna dair bir tanım aramak boşunadır."(s:172)

kaynak

ayrıca izafiyet teorisi varsayım değil teoridir![signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
Dünya 2 miliyar yıl kalacakmı peki :D[signature][hline]a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Mesaj tarihi:
Dünya 2 miliar yıl sonra olacakmı peki Adamlar 100 yıl sonrasını düşünmeye Korkuo bırakın bu 2 miliar fln :D hayatın tadını cıkarın elinizden geliosada su dünya yı cürüten olaylara bir cözüm bularak dünyanın geleceğinede bir yılda siz katın :D
a lot of people ask me...
dont leave
me a heart beat away...|mmm fucker..

Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !

[Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 05 Kasım 2004 14:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
2 milyar yıl sonra insanoğlu diye birşey kalıcakmı? Kalırsa eğer uzaylılarlada komşu olurlar sanırım. Ama bu dünya bu düzende devam ederse insanoğlunun fazla bi ömrü kaldı denemez..

---2 Milyar Yıl Sonra---

İnsanoğlu'nun keskin zekası, sonunda soyunun tükenmesine n'den olabilecek yaratıkları meyana getirdi..
Star Craft - Zerg'ler :)

Böyle bir ihtimal'da olabilir :) Tabi bizimkiler DNA'larla fazla oynamazlarsa olmaz ozaman..[signature][hline]Emekli Ultimacı
UO'mu? Yok öyle bişey, duymadım görmedim bilmiyorum..
-Somebody else's lover..-
Mesaj tarihi:
said:
Divin, 24 Ekim 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
en basidinden fizikte hala kullanılan newton'un 17. yy da bulduğu f=ma güç formülü, einstein'in 1905'te gösterdiği daha doğru olan f=ma/((1-(v^2/c^2))^(3/2)) formülüyle değişmeli..

Zaten öyle normalde ama bunu okul fiziğinde bekleme. Ancak NASA gibi işin önemli olduğu hesaplamalarda yapılır o. v^2/c^2 çok çok küçük bir sayı, sıfıra çok yakın, kısaca pek bir etkisi yok hele 3/2 katı iyice sıfıra vuruyor. Kısaca limiti alınırsa sıfır zaten. O yüzden ma/0.999999999999999999...9 kullanacaklarına 1 kullanıyorlar okullarda ki gayet de mantıklı ?[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
ya o 4 mılyar dıılmıyıdı?
gercı bızım ıcın bısı farketmıo :)..
Ya dusundumde 2-3 mılayar yıl sonra teknolojı abardıgında bızım turkler guneşede lpg takarlar.Az yaksın diye[signature][hline]
Mesaj tarihi:
yannız daha önce izafiyet teoirisinin çürütüldüğü haberleri çıkmıştı.. Baya da bi gündeme oturmuştu.. Yanlış hatırladığımı sanmıyorum.. fakat haber arşivlerinde bulamadım..

Bu teori daha önce çürütüldüyse, şimdi nasıl doğruluğu konusda bazı kanıtlar elde edilebiliyor?[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Mesaj tarihi:
anca 85 senede işte hehe[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Divin, 24 Ekim 2004 15:32 tarihinde demiş ki:
en basidinden fizikte hala kullanılan newton'un 17. yy da bulduğu f=ma güç formülü, einstein'in 1905'te gösterdiği daha doğru olan f=ma/((1-(v^2/c^2))^(3/2)) formülüyle değişmeli..

SAnada beyin nakli yapılmalı :d[signature][hline]Kopan bir ipe, sımsıkı bir düğüm atarsanız,
İpin en sağlam yeri artık bu düğümdür.
Ama ipe her dokunuşunuzda, canınızı acıtan tek nokta,
Yine o düğümdür...
Mesaj tarihi:
ışık hızı, birde o formülü bilmiyorum ama newtonun formülü zaten yeterince doğru sonuç veren ve görünüşe göre einsteininkinden çok daha pratik bir formül...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 05 Kasım 2004 19:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 05 Kasım 2004 18:20 tarihinde demiş ki:
yannız daha önce izafiyet teoirisinin çürütüldüğü haberleri çıkmıştı.. Baya da bi gündeme oturmuştu.. Yanlış hatırladığımı sanmıyorum.. fakat haber arşivlerinde bulamadım..

Bu teori daha önce çürütüldüyse, şimdi nasıl doğruluğu konusda bazı kanıtlar elde edilebiliyor?

said:
armra, 24 Ekim 2004 15:38 tarihinde demiş ki:
teori vaktiyle:
merkürün yörüngesindeki sapmanın kaynağını araştırırken! aslında bir sapma olmadığı einstein'ın dediği gibi uzay zamanda bükülme olduğu için bize ulaşan ışınların da eğildiği ve merkürün yerini yanlış gördüğümüzün ispatlanmasıyla einstein'ında bulunduğu bir gözlem evinde yapılan hesaplarla tüm dünyaya ispatlanmıştı ancak tabii ki bir teori binlerce kez hatta daha fazla ispatlanacak ki kanun olsun.
ayrıca böyle ince ispatlarda daha çok sayılar, sabit değerler v.s. üzerine çalışılır!

sanırım gene biri öyle oturduğu yerden yıkmıştır gene öyle ya zaten freud sapık, darvin yahudi, einstein adam değil 35 yıl önce de zaten aya benim dedem çıktı.[signature][hline]Show No Mercy
Mesaj tarihi:
ardeth f=ma doğru ama eksik pratik mi evet o yüzden lise için kullanılan öğretilen newton fiziği

ama ışık hızındayken ivme verilemez daha fazla hızlanılamaz diye okudum bana saçma geldi şu anda ışık hızı yaklaşık 10 kat(belki daha fazla) aşılmadı mı labaratuvarda? öyle bir yazı vardıda o zaman ivme yoksa bu nasıl oluyor
  • Yeni Oluştur...