Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WW Barbarian Rehberi (Act 3 farm için)


Quarion_Barbarian

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, whirlwind barb kasmak isteyenlere hitap edecek düzgün bir türkçe rehber bulamadığımdan ötürü kendim yapmaya, ve ulaşabileceğim tüm kaynaklara bunu iletmeye karar verdim. ama bu kaynak budget barb versiyonu değil, aksine act 3’ü rahat rahat farmlamak isteyenler için. biraz cepte para olup, nasıl harcayacağına karar verememiş olanlar için.

herşeyden önce, mutlaka ama mutlaka ah veya rmah’da item bakarken yanınıza ipad yada ikinci bir bilgisayar alın. burada excelimizi tutacağız. eğer böyle bir olanağınız yoksa alt-tab yaparak biraz sıkıntı çekmeye hazır olun.

aradığınız item ne olursa olsun, aramaya başladığınız ilk gün, hatta ilk hafta almayın. çünkü ilk baktığınızda obareeeeyy diyerek buyout’a abandığınız item zannettiğiniz kadar da iyi olmayabilir. verdiğiniz paraya üzülebilirsiniz. sakin olun. sabırlı olun. istediğiniz özelliklerde bir barb ortaya çıkarabilmek için ihtiyacınız olan toplam stat sayılarını, giyeceğiniz toplam item sayısına bölmekle başlayın. bu rakamı itemleri ararken baz olarak kullanacaksınız.

örneğin vit toplamda 1200 olacaksa eğer (ki bu min hedefiniz olsun, farmlarken çok ölmemek için) bunun 1000 kadarını itemlerinizden alacaksınız. silahlar harici toplamda 11 iteminizde ortalama 90 vit değerine ulaşmaya çalışacaksınız. ancak bu o kadar da basit bir hesap değil, sadece fikir vermesi açısından söylüyorum. bazı parçalarda 70, bazılarında da 180 bulabilirsiniz. bunları ihtiyacınız olan diğer statlara göre ayarlayacaksınız. bir parçada çok yüksek str vardır, str açığınızı kapamak için vit’ten feragat edebilirsiniz. ama o parçadan feragat ettiğiniz kısmı başka bir parçadan mutlaka geri almanız lazım.

ihtiyacınız olan stat değerleri:

biraz önce bahsettiğim üzere, vit en az 1200 civarı olmalı. bazı itemlerinizde %life bonusu varsa (yada olacaksa) nispeten daha düşük vit değeri sizi kurtarabilir, ama hp’nizi 40 k nın altına indirmemek önceliğimiz. 40 k altına inebilmek için çok çok yüksek loh ve biraz da life steal gerekir. çok hassas bir denge. loh ve life steal gereğinden fazla fiyatlandırıldığı için (gerçi yinede ww barb için en az 1100 civarı loh ihtiyacınız olacak) bence kasmaya gerek yok. vit iyidir.

str’ye gelince, bu biraz tartışmalı konu. bence hedefiniz, silahlar dahil tüm itemlerden 1000 ile 1600 arasında almak olsun. gemler hariç. toplamda 5 ile 7 slot gem düşünürsek; sanıyorum bunlardan da extra 250 – 380 civarı str alabilirsiniz. 60 lvl’dan gelen str eklendiğinde toplamda 1500 – 2200 str aralığından bahsediyoruz. paragon’dan sonra zaten her lvlda yine düzenli str gelmeye devam ediyor. benim str şu anda 2200 civarında. crt chance ve crt damage sırasıyla buffsız 31,5 ve 450. ruthless ve weapon master pasifleriyle birlikte sırasıyla 51,5 ve 550 oluyor. bu critler ve str ile buffsız dps’im 97k. (enchantress ile) wotb ve battle rage ile 160 k civarı oluyor.

bu kadar dps gerekli mi? aslında kısa cevabı hayır. dünyada ilk olarak hardcore modda inferno’yu bitiren kripparian’ın yaklaşık 15 k dps’i vardı. peki niye 90k lardan bahsediyoruz? çünkü yazının başında da belirttiğim üzere, act 3’ü rahat rahat farmlamak istiyoruz. rahat’ın yanına bir de “hızlı” eklemek istiyorum, zira act 3 farmında 1 saatten fazla vakit kaybetmemelisiniz. ben tüm moblar olmasa da, bütün elitleri keserek “teknik olarak” 1 saatte bitirebiliyorum. teknik olarak dedim çünkü hala hangi sarıları almam gerekiyordu, hangileri dandik tam ezberleyemedim. o bakımdan çanta çok sık dolduğundan town’a git gel yapıyorum. bu arada yeri gelmişken söyleyeyim, farmladığınız eşyaları act3’ü bitirince unidentify edin. arada boşuna zaman kaybetmeyin. hepsini atın towna, dursun.

dps konusuna dönersek, bu kadar dmg ile gerçekten bazı elite ve champler karşısında çok rahat edebiliyorsunuz. daha düşük dps lerle de gayet rahat yapılabilir, ama burada önemli olan zaman. kısa sürede çok farm yapmak lazım, zira ben haftanın sadece bazı geceleri 1 yada 2 saat vakit ayırabiliyorum oyuna.

gelelim all resistance’a. buradaki hedefiniz tüm resistlerinizi buffsız minimum 550 civarında tutmak olsun. bunu yapabilmek için silahlarınız hariç neredeyse tüm parçalardan ar + yan resist almak. sadece ar verip başka resist vermeyen itemlere para vermeyin. (diğer değerleri çok çok iyi olmadıkça.) alacağınız yan resistleri dengeleyin. sürekli yan resist olarak belli birşeye abanmanın lüzumu yok. galiba şimdiki aklım olsa item seçerken yan resist olarak arcane'e biraz daha fazla ağırlık verirdim.

armor ve ar bir şekilde birbirlerini dengeledikleri için burada değinmekte fayda var. armor buffsız en az 5000 civarı olmalı. diyelim ki beğendiğiniz bir item var ama ar’si düşük. o zaman armor’unun yüksek olmasına bakın. ama her ikisi de düşükse, başka itemlerle bunları dengeleyebileceğinizi düşünüyorsanız alın.

crit chance ve crit dmg; bu ikisi ww barb için en önemli değerler. bunlar için minimum değer söyleyemeyeceğim, ancak aralarındaki oranın kabaca 1/10 olmasına bakın. %30 crt chance için minimum %280 crt damage olsun. bu hesaplamayı yaparken karakterin baz crt ch’inin %5, baz crt dmg’inin ise %50 olduğunu, ruthless pasif skill’inden %5 / % 50 ek olarak geleceğini, main hand weapon’ın mace yada sword olması durumunda weapons master pasifinden ek %10 crt chance geleceğini unutmayın.

crit hitler ww barb’ın yeterli fury kazanmasını sağlıyor. o yüzden crit chance’iniz crt dmg’dan daha önemli. ancak şunun da altını çizmek lazım, 1.04’ten önce exp önemli değildi. zaten 60 olmuşum, expe gerek yok diyorduk. ama paragon’dan sonra artık exp’te önemli. farm yaparken bir yandan da exp kasmak için dps’inizi ve crit dmg leri de yüksek tutmak lazım. zira mobların arasından koşarken ww değil, sadece sprint yaptığınızda run like the wind’in tornado’ları mobları öldürebiliyor. bu da exp demek. yapacağınız şey yüksek dps ile sadece koşarak sprint yapmak. beleş exp. :)

crit chance ve crit dmgleri hangi itemlerden alacağız?

helm: crt ch, mutlaka olsun.

amulet: crt ch + crt dmg, her ikisi de mutlaka olsun.

gloves: crt ch + crt dmg, her ikisi de mutlaka olsun. bu durumda ar’den feragat ediyoruz. str + vit + crt ch + crt dmg bakıyoruz.

bracers: crt ch, mutlaka olsun.

ring: ringlerinizden birinde mutlaka crt ch + crt dmg olsun. yanında str + vit. ar ek olarak bulabilirseniz alın. ama ya çok pahalı olur, yada dandik değerleri vardır. diğer ringde str + vit + ar + loh istiyoruz. gerçi bu biraz karakterinizin neye ihtiyaç duyduğuyla alakalı. ben sadece fikir veriyorum.

loh demişken, minimum 1100 civarı olmalı. bende 1320 var, ama keşke daha fazla olsaydı diyorum. fury’niz bittiğinde, fury alsanız bile ww yapacak kadar mob olmadığı durumlarda, sadece bash ile moblara daldığınızda loh gerçekten aradığınız bir şey oluyor. bir de bazen yüzlerce mob’un yanı sıra birden fazla elite pack denk geliyor, loh iyi olunca hiç korkmuyor, araya dalıyorsunuz.

rmah / ah’de dolaşırken excel kullanımı:

bir adet excel açıyoruz. alt kısımdan tüm ilgilendiğiniz itemlere bir sekme açıp adlandırıyoruz. örnek olarak belt için sutun başlıkları şöyle oluyor: €/gold – total – str – vit – ar – % life – armor – other

total sutunun formülü burada şöyle oluyor: =str+vit+(%life*toplam hp’niz / 3500) parantez içindeki denklem, %life değerini, kıyaslama / değerleme yapabilmek adına vit olarak gösterebilmeye yarıyor. total sutunu sizlere, ödeyeceğiniz tutara karşılık, itemin karakterinize yapacağı toplam faydayı gösteren bir gösterge olacak.

excel’inizde tüm item grupları için sekmeleri yaratıp başlıkları ve formülleri ayarladıktan sonra, ah de aradığınız statları filtre bölümüne yazın, çıkan sonuçları buyout minimum’a göre listeleyin. ve sıradan gözünüze düzgün gelen ürünlerin statlarını excele işlemeye başlayın. ama önünüze gelen her itemi değil, sadece listeye bir önce eklediğiniz iteme denk veya yüksek özelliklere sahip olanları yazın. bir süre sonra örnek olarak elinizde şöyle total ve € değerine sahip itemler olduğunu göreceksiniz:

total €

320 8
340 10
355 27
370 30
400 120
410 80

böyle bir durumda, total’ı 355 ve 400 olanları listenizden direk eleyebilirsiniz. bu listeyi ilk yaptığınızda “aa ne güzel lan, total 355 olan iteme 27 vereceğime, total 370’e 30 veririm” diye hemen coşmayın. yazının başında belirtmiştim, en az 1 hafta ah gezip alternatifleri beklemelisiniz. mesela yukarıdaki rakamlardan örneğe devam etmek gerekirse, bir hafta veya daha fazla kasarsanız, total 400 olan bir itemi 10’a bulabiliyorsunuz. ben istisnasız tüm itemlerimi bu şekilde elde ettim. yaklaşık 2 ay boyunca sürekli excel tutup kontrol ettim. böyle süper ucuzlukları kapmak için fazla zamanınız da olmuyor. tümüne yakınını 1d11 iken çektim.

skill dizimi:

neden gerekli olduğunu anlatmadan sadece almanız gereken skilleri link olarak vereceğim, zaten ww barbların neredeyse tümü bunları kullanıyor:

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#ahPRUk!YWZ!YZcYZc

burada değinmek gereken önemli bir soru var; neden pasiflerde animosity kullanıyosun, nerves of steel kullanmak lazım değil mi? cevap hayır. extra fury kazanabildiğin için sprint + ww yapabiliyorsun. buradaki loh sana zaten gerekli canı sağlıyor. nerves of steel’den alacağın ek armor fury karşısında daha değersiz kalıyor. peki en nihayetinde animosity yerine nerves of steel kullanırsan ne olur? aslında karakterini ve itemlerini buna göre ayarladıysan pek de bir şey olmaz. belki bazı noktalarda benden çok daha fazla zorlanabilirsin. ben kesinlikle animosity ile devam ederim.

silahlar:

main hand:

http://www.d3dps.com/node/34 bu adresi favorilerinize ekleyin. çok ihtiyacınız olacak.

öncelikle sutun başlığı “base stats” olan yere mevcut bilgilerinizi girin. stat variation #1 ve #2 olan yerlere karşılaştırmak istediğiniz silahların bilgilerini girin. bu sayede hangi silahtan ne dps artışı alacağınızı görebilirsiniz.

ergen gibi gidip rmah / ah’de dps’i en yüksek olan silahlara bakıp yalanmayın. illa 1000 k üstü mainhand’im olsun sevdasına düşmeyin. benim main hand silahın (mace) dps’i 951. ama 509 – 1076 min – max dmg var, +92 str + %69 crit dmg + socket var. socket’te de %100 crt dmg gem var. yani dps’i 1100 üzerinde olan birçok silahın eline verir.

verdiğim linkteki hesaplama tablosuyla çok ilginç silahlara ulaşabilirsiniz. rmah / ah’de 1000 k üstü silahlar gereğinden fazla pahalı. dediğim gibi ergenler bunlara saldırdığı için. hesap yapmayı bilmeyenleri ve min-max dmg değerlerini gözardı edenleri de unutmamak lazım. benim mace’i satan elemanın ya kafası iyiydi, ya 1000 k altı diye değerli görmedi, yada sinir olup oyunu bırakmaya karar vermişti, çünkü çok komik bir rakama aldım. söylemek istemiyorum canınız sıkılmasın diye :) ama şöyle söyliyim, satmaya karar verirsem en az 150 € filan alırım diye düşünüyorum. (yeni legendary’ler benim silahın değerini düşürebilir)

silah ararken min max dmg değerleri yüksek olanlara bakın. üzerinde mutlaka socket olsun, ayrıca crt damage veya str extradan olsun. paranız / goldunuz yeterse her ikisi birden olsun.
mace tercih edebilirsiniz. çünkü weapon master extradan %10 crt ch veriyor. axe de alabilirsiniz. ama ben mace tercih ediyorum, fury’yi daha dengeli kullanabiliyorum, çünkü atc speed’i daha düşük, ayrıca bir mace ve axe’in birebir aynı dps’i olsa bile, mace’in axe’e göre daha fazla min max damage’i olduğu için size kazandıracağı toplam dps daha yüksek olacaktır. biraz karışık gelmiş olabilir, ama kısaca dps yerine min-max damage’leri kıyas edin.

main hand’de sword veya spear tercih etmeyin. mighty weapon olabilir, ama yüksek dmg + socket + yüksek str veya yüksek crt dmg olmalı. wepon master mighty wep için 3 fury per hit veriyor. bu da fury kazanımını deli gibi artırıyor. benim mace’den daha iyi bir mighty wep bulursam kullanabilirim.

off-hand:

burada önemli olan loh. minimum 500 loh + socket aratmalısınız. dagger yada sword tercih edin. diğerlerini pek tercih etmeyin. sebebi ise attack speed. off-hand silahınızın attack speed’i yüksek olmalı. özellikle sprint ile yaratacağınız tornado’lar off-hand attack speed’ini kullanıyorlar. verdikleri hasarda ise main hand min-max damage’lerini kullanıyorlar. off-hand’in dps’i çok yüksek olmasa da olur. zaten loh ve socket dedin mi, üstüne bir de sword yada dagger dedin mi fiyatlar uçuyor. benim off-hand 859 dps. üzerinde %100 crt dmg gem’li socket var. 156 str + %58 crt dmg + 529 loh var. bu bulabileceğiniz en iyi off-hand’lerden biri. eğer loh ihtiyacınız daha fazlaysa, crt dmg yada str’den feragat ederek 800 – 900 civarı loh veren off-hand’lere bakın. ben doğru off-hand’i bulabilmek için yaklaşık 2 buçuk ay kadar aradım.

sanırım tüm önemli konuları yazdım. geriye oyuna girip tadını çıkarmak kalıyor.

önerim ww daha önce oynamadıysanız alışmak için inferno act 1 ile başlamanız. böylece daha az ölürsünüz. skillerin kullanımını, zamanlamasını ve fury dengelemesini iyi becerdikten sonra act 2 ve 3’e devam edebilirsiniz.

farm yaparken tüm mobları öldürmeyin. yada yanlış oldu, şöyle düzelteyim, amacınız tüm mobları öldürmek olmasın. ona zaman dayanmaz. unutmayın, az zamanda çok rare lazım :)

war cry basın, battle rage ve sprint ile mobların aralarından koşun. zaten crt hitleriniz yeterince kuvvetliyse öleceklerdir. hemde bu hit'ler sayesinde battle rage’iniz açıksa fury’niz hızla dolacaktır. etrafta fury doldurabilmek için mob yoksa, ve karşılaşacağınız elite-champion pack için hazırlanmak istiyorsanız, barrel veya benzeri eşyalara vurabilirsiniz. masalara filan shift’e basılı tutup bash yapabilirsiniz. bunlar size fury kazandıracaktır.

elite packler’i, champler’i vs sonsuzluğa uğurlamak çok kolay, önce war cry basıyoruz, battle rage basıyoruz. bunu yaptığınızda sprint için yeterli fury kalmıyor. fury almak için yukarıda bahsettiğim şeyleri yapabilirsiniz. eğer hiçbirşey yoksa elitlere bir iki bash yapıp sprint yapmalısınız. sprint ile etraflarında bir tur dönüyoruz, critler vurmaya başladığında ww’e basılı tutup etraflarında dönüyoruz. crtler vurmadan ww yaparsanız fury'nizi bir anda tüketme riskiyle karşılaşabilirsiniz. çoğunlukla olmaz, ama yinede risk almayın.

ww yaparken çok içten dönmeyin. biraz etraflarından dönün. ellerini iki yana tam açtıklarını düşünün, iki elin birbirine uzaklığını, ww yapacağınız çemberin çapı olarak düşünün. (oha amma kastım, tanıma bak) bu sayede tornadolar çok daha fazla crt vurma şansına sahip oluyorlar. burada sprintlerinizi iyi ayarlamanız lazım. fury’niz hiç %100 dolu olmasın mesela. sprint yapmanıza rağmen azalmıyorsa battle rage basın, %30 ile %90 arasında tutmaya çalışın genel olarak.

wotb kullanımı:

beni oynarken görenler neredeyse hiç wotb basmadığımı görüp çok şaşırıyorlar. aslında daha sık kullanmam lazım, hatta wotb basıp sürekli fury kazanıp süresini uzatmak lazım. ama act 3’ün bazı questleri hariç wotb sürekli ayakta tutmak oldukça zor. yeterli mob olmuyor, wotb cooldown’dayken jailer, arcane enchanted filan denk geliyor, üzülüyorum sonra :) o yüzden gerçekten gerekmedikçe bence basmaya gerek yok. toplam dps’i, crt chance’i nispeten düşük olanlar zaten sürekli kullanmak durumundalar, kaçış yok.

bazı elit packler, champler oldukça zorlayıcı olabiliyorlar. hep yapmanız gereken minionlara değil, boss’lara saldırmak. eğer etraflarında dönerek ww yapabiliyorsanız zaten sorun yok, ama eğer arcane enchanted yada frozen işin içine giriyorsa, biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. buradaki stratejiniz, arcane beamlerden sakınarak health globe’lara yönelmeniz, tornado’larla ve arada denk getireceğiniz ww ile ölmelerini sağlamak olacaktır.

birden fazla pack’e denk geldiğinizde biraz becerinize kalıyor, önce pack’lerin cinslerine bakın, aralarına dalıp ww ile dönebilecek gibiyseniz bir deneyin, canınız çok hızlı düşüyorsa, yada sürekli %10’lara düşüp tekrar çıkıyorsa risk almayın, düz bir çizgi şeklinde ww yaparak sprint yapın, sizi takip edecekler, onlar size gelirken siz yine düz çizgi şeklinde geldiğiniz yöne geri gidin. burada tornadolarınız yeterli crt hit vurmuyorsa fury artıracak bir başka strateji geliştirmelisiniz. çünkü fury yoksa yaşama hakkı da yok :)

şimdilik burada bitiriyorum. eklemeyi unuttuğum birşeyler olursa, daha sonra eklerim.

bu arada benim karakteri incelemek isterseniz linki burada:

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Quarion-2655/hero/7916531

Bu arada bazı arkadaşlar sormuşlar, mf'siz nasıl kasıyorsun diye, ne yazık ki öyle, biraz naphalem valora güveniyorum, biraz da paragon'dan gelecek ekleri bekliyorum. aslında itemlerde bazı statları düşürüp mf bulabilirsiniz, fakat ben pvp'yi de düşünüyorum. hem mf hem dps item seti dizecek param yok. pvp geldiğinde mf ler bir işe yaramayacak, benden legendary düşmez :)

unuttuğum konu: botlarda movement speed'in ölümcül gerekliliği.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quarion_Barbarian said:

herşeyden önce, mutlaka ama mutlaka ah veya rmah’da item bakarken yanınıza ipad yada ikinci bir bilgisayar alın. burada excelimizi tutacağız. eğer böyle bir olanağınız yoksa alt-tab yaparak biraz sıkıntı çekmeye hazır olun.


Şu hata genel bir hata galiba, oyunlarınızı "windows mode - full screen" şeklinde oynarsanız oyun tecrübeniz açısından hiçbir fark yaşamassınız, bu ayarın hiçbir dezavantajı olmadığı gibi çok derece güzel bir avantajı vardır. Oyun oynarken alt tab yaptığınızda bilgisayarınız hiç kasılmaz.

Hatta senin örneğinde oyun arka fonda çalışırken, tam ekran olmayan bir excel dosyası açarsanız oyun içindeki itemi görüp aynı anda excelde çalışabilirsniz.

Oyunlarınızı "windows mode - full screen" şeklinde oynayın, zaten neden by ayar defult değil hiç anlamamışımdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tam tersine, tek tek inceleyedebilirsin sistem değerlerini, sadece kendinde oynayarak verdiği hisse bakabilirsin.

Hangisini denersen dene "windows mode - full screen" oynarken bilgisayarın daha rahat ettiğini, fps'nin yükseldiğini, alt tab sırasında sıfıra yakın bir kasılma yaşayıp, asla bu sebeple dc yemediğini ve oyunun kitlenmediğini göreceksin.

WoW'u nerdeyse açamaz noktada kasılan netbooklarda bile bu sayede oyunu oynayabildiğim oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi'de basha ne gerek var ki ww'de Overpower daha etkili çoğu kişide bunu kullanıyor acayip dps yapıyor hem de ayakta kalıyorsun reflect damage rünüyle .

Fury doldurmak biraz uzmanlık istiyor bashsız ama ben sıkıntı çekmiyorum .

Ayrıca wotb çok rahat ayakta tutuyorum towndan sigebreaker'a 1 wotb ile gelmişliğim var . Dungeonlarda'da çok rahat kullanılıyor . Tam tersi act 3 wotb'un en rahat kullanıldıgı yer .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

İyi'de basha ne gerek var ki ww'de Overpower daha etkili çoğu kişide bunu kullanıyor acayip dps yapıyor hem de ayakta kalıyorsun reflect damage rünüyle .

Fury doldurmak biraz uzmanlık istiyor bashsız ama ben sıkıntı çekmiyorum .

Ayrıca wotb çok rahat ayakta tutuyorum towndan sigebreaker'a 1 wotb ile gelmişliğim var . Dungeonlarda'da çok rahat kullanılıyor . Tam tersi act 3 wotb'un en rahat kullanıldıgı yer .


1-) Öncelikle overpower için çoğu kişi bunu kullanıyor demişsiniz. ama yanılıyorsunuz, ww barb'ın en çok tercih edilen skill'i bash'tir. fury generate ettiği için. diabloprogress'ten bakabilirsiniz, orada istatistikler var, sallama bilgiler yok.

2-) Benim hazırladığım rehber budget barb için değil diye belirtmiştim, dolayısıyla zaten benim rehbere göre itemler alınırsa DPS yüksek olacağından overpower'ın kıçı kırık damage'ine gerek kalmaz. ben şu anda sadece sprint'in tornado hitleriyle elit kesebiliyorum. hiç ww yapmadan. overpower reflect rune'a gelirsek, LOH aynı görevi fazlasıyla görüyor. tornadoların hitleriyle LOH o kadar çok canımı dolduruyor ki, hiç ölmüyorum.

3-) bash olmadan ww yapmaya başlayabilmek uğraş istiyor. ama gerçekle yüzleşelim, çoğu kişide süper itemler yok, o bakımdan daha ww yapmaya başlayabilecek fury doldurmaya çalışırken bile tek vuruşla ölecek oyuncular var. fury dengeleyebilmek için bash önemli. bunun aksini düşünüyorsan, yada overpower'ın bash'ten daha iyi olduğunu düşünüyor ve savunuyorsan bence bir rehber gibi birşey hazırla, insanlar mukayese edebilsinler.

4-) wotb ile ilgili olarak; açık tutulamaz demiyorum, sadece ben gerek görmüyorum. zaten belirtmiştim de, daha çok kullanmak ve tek wotb ile kasmak lazım diye, ama şu andaki halimde tüm moblara tek atıyorum. wotb ise sadece çok zorlandığım pack'lerde işime gerçekten yarıyor. ama sonucunda bu bir rehber ise, oyuncuları çoğunlukla wotb açıkken maksimum yol almaya yönlendirmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WW build

Hali hazırda hazırlanmış bir guide var bunla ilgili bakabilirsin ama ingilizce .

Yalnız normal şartlar altında ww buildi ile 92k dps yapmak çok zor.İtemlerine baktımda düşürdün mü bilmiyorum ama Main hand silahın ,amuletin ve footun çok pahalı itemler normal birinin alacağı itemler değil yani. (2haftadır girmiyorum d3'e piyasası düşmüş olabilir ama pahalı olması gerek özellikle amuletin nerden baksan en az 100 eurodur .) . Zaten sen o itemlerle her türlü rahat kasarsın act 3'ü . Asıl önemli olan 5k-10k dps ile act 3 farmlamak . Orada da overpowerın önemi yüksek yoksa senin buildine bi şey demiyorum da sen zaten her türlü famlarsın act 3'ü :) .

Bu da benim üzerimdeki itemler mesela toplasan 10-15mlik item var üzerimde ve act 3 1-1.5 saatte farmlıyorum bu set ile .
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Hannibal-1939/hero/127656
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

all resist olayı overrated baya. physical ve fire 800+ diğerleri de 700 civarı yeterli gayet. buffsız 4-4.5k armor lazım. crit chance %40+, crit dmg %350 altına düşürmemek lazım. attack speed sanıldığından daha çok işe yarıyor bu arada. 1.8 aps ile falan bi deneyin sonra bir de 1.4 aps ile falan deneyin aynı buildi. baya fark oluyor arada. he dps yeteri kadar yüksekse çok anlaşılmıyor tabi bu fark. 35k hp yetiyor act3 için bana, daha fazlası daha iyi tabiki.

life on hit önemli baya. 937 loh + biraz ls yetiyor bana mesela. 0 loh ile de temizlenebiliyor act3 geara bağlı olarak.

wotb rune thrive on chaos yerine bence slaughter çok daha iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bash yerine leap - iron impact tercih ediyorum ben. oh shit durumlarda hem hayat kurtarıyor, hemde molten - firechain - desecrator ağırlıklı gelen packlerde kafam rahat içlerinde dönmemi sağlıyor. fury gainde pek dert olmuyor, ww barbar zaten ipli motor gibi mübarek, sprintlik fury le çalıştırdınmı kolay kolay durmuyor lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...