Narstil Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Geçen gazetede okudum... Alman tankları gücü ve menzil olarak rus tankllarında üstün oldukları iin ve almanlar güçlü bir şlekilde saldırdıkları için ruslar ayvayı yiyordu rus subaylara stalinden emir geldi sanırım yerde stalingrad şuanki adı volga.. lı bişeydi emirde ne pahasına olursaolsun naparlalarsa yapsınlar o bölgeden çekilmeme emri aldılar Ruslar bi alman tankını incelemişler tankın altında plastikten mazlzeme kullanılmış bunun için ruslarda cepheye fare sümüş uçaklardan alman tanklarının üzerine fare yagdırmışlar egitimli fareler :) tabi fareler tankları içten içe yemiş :) almanlar önce rusların işini anlayamamışlar sonra anlayınca avrupadan buldukları tüm kedileri cepheye sürmüşler kedi fare savaşı da olmuş :) Ayrıca ruslar köpeklerin üzerlerine mayın baglıyarak cepheye yollamışlar bu yollla alman tanklarını bazılarını durdurabilmişler elbette cepheye giden hiçbir köpek geri dönememiş bu yollalrla 100 den fazla tank ne şehitti ne gazi...................[signature][hline]:))) !!! ........................
_Diablo_Tyrael_ Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 bunlardan bahsetmişti Stalingrad[signature][hline]Daha önce hiç görmediğin aklın sınırlarını yıkacak bir yolculuk için Paranormal sırlara açılan kapı UFO NET [Bu mesaj _Diablo_Tyrael_ tarafından 02 Ekim 2004 17:17 tarihinde değiştirilmiştir]
insight_13 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 yani[signature][hline]Güvendiğim Dağlardaki Kardan Farklı D E Ğ İ L S İ N ! ! !
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Çok fazla konu olmaya başladı bu şeylerde :)[signature][hline]My Honour is My Life
Lily Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 üst düzey strateji olmus biraz daha uzasaydı aklıma red alert geldi..[signature][hline]Seeing is believing
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2004 Biraz daha kassalar Afrika'dan aslanlar,çitalar filan getirip savaş alanına sürerdi bu Almanlar.Ne de olsa savaşı kazanmak için her yol mübahtır lafını en iyi benimsemiş milletlerden birisidir Almanlar.[signature][hline]My Honour is My Life
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 alnalarmı benimsemiş o düşünceyi??? berlinde,dresdende,münih,bombalanıpta kratere dönen her şehirde ölen sivl almanlara söyle bunu. müttefikler savata alman endüstr, merkezlerinoe yetinmeyip alman sivllerini bombalamya başladı bu yeni bombardıman türünede "terör bombarduımanı dediler...doğru bir anlatım. ayrıca ingiliz hava kuvvetkleri başkomutanı harris'in 45 de söyledii bi laf vardır "the war is over,so lets get rid of all the surplus ordinance" tam çeviremicemde "savaş bitti şu gereksiz malzemlerden kurtulalım artık" diyerek bombalarını hasttane okul gözetmeden,askeri varlık bulundurmayan alan köylerine bile yönlendirilmesini emretti.[signature][hline]yetaaaer uleaaaaayyynn!
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Sivil halkın bombalanmasını her iki tarafta yaşadı tek tarafa indirgenemez bu.Almanların, İngiltere de masum sivil halkın kafasına kocaman bombardıman uçaklarıyla attıkları bombaların haddi hesabı sayımı yoktur.Onu geçiyoruz Almanalrın Yahudilere karşı yaptığı soykırımında haddi hesabı yoktur.Onu da geçiyoruz.Almanların kendi insanlarına dahi yaptıklarının haddi hesabı yoktur.Belki burada Alman dememiz yanlış oluyor.Nazilerin yaptıklarının haddi hesabı yoktur.[signature][hline]My Honour is My Life
arcane Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2004 ehe fareli kısmını bişey içerken okumayın, o hataya düştüm.üstümdeki kolayı temizlemeye uğraşıorum.. lol[signature][hline]It outnumbers you one to many.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 said: lancelotdulac, 12 Ekim 2004 22:19 tarihinde demiş ki: Sivil halkın bombalanmasını her iki tarafta yaşadı tek tarafa indirgenemez bu.Almanların, İngiltere de masum sivil halkın kafasına kocaman bombardıman uçaklarıyla attıkları bombaların haddi hesabı sayımı yoktur. aklmnaların londrayı ombalamsınıbn nedeni igilizlerin alman kentlerini bombalamsıydı,sivil halka karşı yapılan ilk bombardıman tek bir alman bombardıman uçağının bombalarıı hedefini şaşırıp londra kenar mahalleklerinden birine bırakmasıdır,bunu karşılığında bu uçağın pilotları pilotluktan alınıp piyadeliğe sürülmüş ve londradaki alman elçisi resmi bir özür dileckçeside yayınlamuıştı ama karşılığpında ingillzler dev filolarla almanyanın kentlerini üstünde terör estirmeye başladı lamnların zaen savaş boyunca başarlı bir şeklde stratejik bombardıman uygulayabileceği uaçkları çok sayıda bulunmadı. Onu geçiyoruz Almanalrın Yahudilere karşı yaptığı soykırımında haddi hesabı yoktur.Onu da geçiyoruz.Almanların kendi insanlarına dahi yaptıklarının haddi hesabı yoktur bu konmuda hiç bir şey demedimki ben.[signature][hline]yetaaaer uleaaaaayyynn!
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Almanlar 2. Dünya savaşında bir neden mi arıyordu?Nedene ihtiyaç duyduklarını sanmıyorum.Önlerine gelen kim olsa saldırdılar.İstisnalar dışında örnek biz.Yani İngiltere önce ona bomba attı diye gidip ona bomba attığını hiç mi hiç sanmıyorum.Zaten savaşı başlatan Almanlar haksız durumda olanlar da onlar.Anlaşmaları çiğneyip ülkeleri işgal ettiler. Ondan dolayı İngiltere bombalanmasında bir nedene göre hareket ettiklerini sanmıyorum.Zira İngiliz Kraliyet kuvvetleri olmasa.Çok az sayılarına rağmen herhalde İngiltere de sağlam tek bir bina kalmazdı.Ayrıca bir sokağa düştü bomba diyorsun benim gördüğüm resimlerde dahi İngiliz Southampton şehri galiba neredeyse yarısı havaya uçmuş. Yahudileri Almanalrın yaptığı insanlık suçlarına örnek olması için yazdım.[signature][hline]My Honour is My Life
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Almanya önüne gelene saldırmadı. Ayrıca birinci dünya savaşı sonrası bu derece ağır bir antlaşma ile alman halkının onuru bu derece incitilmese idi bu savaşta çok yüksek ihtimalle çıkmazdı. İkinci Dünya savaşı daha Almanlar Polonya'ya salırmadan çok önce 1918'de Versay anlaşması ile çıkmıştı. Ayrıca Polonya'ya sadece Almanlar saldırmadı, aynı şekilde Ruslar'sa saldırdı ve Polonya topraklarının bir kısmını da onlar işgal etti. Peki Polonya'yı çok seven İngilizler neden sadece Almanlara savaş ilan etti :) İkinci dünya savaşının Polonya'nın işgali ile uzaktan yakından alakası yoktur, aynı birinci dünya savaşında bir Sırp'ın Avusturya-Macaristan veliaht prensini öldürmesi ile alakası olmadığı gibi. İlk savunmasız bir şehrin bombalanması olayı Churchill'in bir uyanıklığıdır. Dogmeat'in belirttiği gibi yanlışlıkla Londra'nın dış mahallelerine atılan bir kaç bombadan sonra Churchill bilinçli olarak ilk kez savunmasız bir şehre bombardıuman uçaklarını göndermiştir. Buradaki amaç bozulan İngiliz morallerini, bakın bizde onları bombalıyoruz diyerek düzeltmek hemde Almanları şehir bombardımanı savaşına çekerek havakuvvetleri üzaerindeki baskıyı azaltmaktı. Nitekim öyle de oldu. Hitler'in intikam isteği üzerine stratejik olarak hiç bir getirisi olmayan şehir bombardımanlarına girişildi ve İngiliz hava kuvvetlerini havaalanlarında imha etme işi askıya alındı.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 fedaykin desöylenebicelk er şeyi sölemiş bana pek bişi kalmamış[signature][hline]kapansın camiler açılsın meyhaneler için dostlarım bu gece benim için için için
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Şöyle bir sorunumuz var.Ruslar mı daha büyük bir tehdit Almanlar mı diyince.Doğal olarak Almanların daha büyük bir tehdit olduğu anlaşılıyor.Başlarında Nazi yöentimi ve Hitler in olması yeterli bir şey zaten. Adam diyor tüm dünya Almanyanın olacak bunu açık açık söylüyor.Savaşa 30 yıl boyunca hazırlanıyor bu ülke.Eh ben bu ülkeye dalarım Rusya'dan önce.[signature][hline]My Honour is My Life
malcolm Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2004 Bikere bu kedi fare numarasına inanabilen varmı merak ettim. Ucaklar saate 200 km hızla geiderken fareleri tankın ustune nasıl atarlar nası ölmez bu fareler, plastik yiyerek nasıl yasarlar, sonra egitimliler ama alman tankı ile rus tankını nasıl ayırt ediyolar da rus tankını yemiyolar. Savasta kopeklerin uzerine bomba konulup kullanıldıgını duymustum ama fare isini hic duymamıstım bu sorulara birisi acıklık getirebilirse sevinirim.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Ufak bir dipnot, Stalin'in uyguladığı yöntemlerde Hitler'den aşağı kalır tek bir yanı yok hatta bir çok noktada Hitler Stalin'in yanında melek kalıyor. Tek fark Almanya ile İngiltere'nin çıkarları çatışırken Rusya ile uyuşuyor :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Bu arada Almanya savaşa 30 yıl değil 9 yıl hazırlanabilirdi zira Hitler başa 1933'de geldi ve savaş 39'da başladı. Hitler'den önce Alman ordusu diye birşey yoktu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Natural Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: fedaykin, 14 Ekim 2004 09:23 tarihinde demiş ki: Ufak bir dipnot, Stalin'in uyguladığı yöntemlerde Hitler'den aşağı kalır tek bir yanı yok hatta bir çok noktada Hitler Stalin'in yanında melek kalıyor. Tek fark Almanya ile İngiltere'nin çıkarları çatışırken Rusya ile uyuşuyor :) yöntemden kastın insanları sabun yapmaksa hiç zannetmiorum.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 30 yılı gelişi güzel bir şekilde belirttim aslında.Zaten 1940 dan 30 geri gitsek 1910 oluyor alakasız bir yıl.Ama 9 yıl ile yetineceklerini sanmıyorum.Almanlar direk olarak 1ç Dünya savaşından sonra ordularını düzenleme başlamıştır.Hitler ile de bu doruğa ulaşıp süper bir güç haline gelmiştir.[signature][hline]My Honour is My Life
Mad_Wolf Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 ki yeter arkadaslar ya almanlar kotu almanlar soyle boyle almanlar boyle yahu ruslar ingilizler amerikalilar melek mi adamlar amerika gitti sivil sehirlere atom bombasi atti hala almanlar boyle kotu soyle kotu ne oldu japonlar sivillere mi saldirdi da bomba attilar birakin bu isleri savasmior die kendi askerlerini katleden komutanlarini surgune goturup olduren stalin var hala naziler kotu adam diyorsunuz
Mad_Wolf Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 ha evet yahudi konusunda kismi hakli olabilirsin ama ben sahsen ordunun gidip yahuleri katlettigini zannetmiorum onu yapanlar gestapolardi ki onlarda asker degil ki oyle bir katliam varsa cunku o zamanlar almayanin nufusu ne kadar ki ama yahudilerin dedigine gore sirf 10 milyon alman yahudisi katledilmis o zaman benim bildigim almanyanin nufusu 20 milyon mu ne 10 milyon katledilmis olsa 1 milyonu da kurtulmus olsa digerleri de kacsa herhalde almanyada almandan fazla yahudi varmis propaganda kardesim bunlar
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Kendi adıma cevaplayım.Her millete karşı aynı mesafe de yaklaşıyorum.Amerika'nın attığı atom bombası dünyanın en büyük insanlık suçudur.Bunu daha önce bayağı tartıştık ondan öte bir olay yok yani yapılmadı. Stalin iel Hitler i karşılaştırırsak.Biri askeri cepheden kaçıyor diye vuruyor diğeri ise kendisine hayır diyeni,ekonomisini batıranı sabun filan yapıyor.Benim eh en azından bu daha iyi diyeceğim kişi bu durumda Stalin oluyor. Nüfus konusunda bi bilmi yok.Yahudilerin abarttığına dahil bir çok şey var ama canlı tanık çok fazla olduğundan 10 milyon Yahudinin öldürüldüğünü söylüyorlar.Ne kadar doğru bilemiyorum.[signature][hline]My Honour is My Life
Mad_Wolf Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 valla ben soyle soyliim resmi kaynaklardan 20 milyon ustu denior israil hukumeti ve kitaplarda oyle dior 2. olarak da hitler kendisine hayir diyeni veya yahudi olani sabun yapmiordu Evet adam yahudilerden nefret ediordu(bir degise gore alt kademesindeki joseph gobels ve birisi daha edior) adam once yahudileri calistirior bir ise yaramayacak konuma geldiklerinde de yararlabilecegi tek sey onlari sabun yapmakti) bu arada sabun yapmiordu yaglarini cikartiordu yaglarindan sabun yapiordu YANLIS ANLAMAYIN BEN HITLERI SAVUNMUYORUM VE HIC SEVMEM Birde bir iddaa var afrikanin mi kuzeyinde ufak bir ara varmis afrika kazanildigi zaman tum yahudileri oraya hapsedekmis die ama afrikayi alamayinca planlar suya dusmus Ki bilgidim kadari ile yahudileri yakmaya 41 de mi ne baslamis bu da iddaa ile biraz uyusuyor bilemiorum bu iddaayi history channel da da gormustum
malcolm Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Bi kere hitlerin sadece yahudilere karsı bir tavrı yok. Savas sırasında toplama kampına atılan baska ırktan da bir suru insan var (yanlıs hatırlamıyosam az sayıda turku de atmıslar) yahudiler cogunluk ama adamların yaptıgı propaganda sadece. Savasta olen yahudilerden cok daha fazla alman oldu (ozellikle sehir bombardımanlarında), en cok kaybı ise rusya yasadı.
Öne çıkan mesajlar