Feamer Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 şehir kalıntılarının çöl ortamında en azından üstünün kapanacağını veya ip ucu oluşturacak noktaların olamayabileceğini demek istedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 LIDAR https://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=lidar+archaeology&oq=LIDAR+arch&gs_l=serp.3.0.0l2j0i30l8.5145.5891.0.7182.5.5.0.0.0.0.236.470.2-2.2.0.les%3B..0.0...1c.1.9dByWyMmmT8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Koreanboy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 moncici said: bunları ezoterikler o kıtalarda yaşayan insanların aslında telekinezi veya telepati tarzı özelliklere sahip olduğunu ama zamanla unuttuğunu savunmak için falan kullanıyor. veya yaradılışçılar insan maymundan gelmemiştir, ilkel yaşamdan modern yaşama geçmemiştir ve yaradılışından itibaren modern bir şekilde yaşamıştır saçmalığına delil olarak kullanmak istiyorlar. hiçbir bilimsel kanıt yok, olmayacak da zaten. çok sağlam antropoloji kitapları var onları okuyun bunların yerine. artık tarz değiştiriyorum ve saçma iddialara bilimsel antitezler sunmaktan vazgeçiyorum. olmuyor çünkü. o yüzden soru varsa alıyım. diyin ki şu şu nasıl oldu, anlatayım. Adama derler ki sen kimsin birader ;) youtube Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2012 şöyle şeylerde var, mu özelinde değil genel olarak konuşuyorum, ANTİKYTHERA MEKANİZMASI BAİGONG BORULARI http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/46326-bilimin-dahi-caresiz-kaldigi-3-gizem-/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Ya post atmiyim dedim ama o kadar temelsiz şey yazılmış ki. arkeolojiyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin çünkü korkunç bir şekilde varsayımlar üzerine kurulu bir dal, akademik olarak işin içine girerseniz çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. popüler bilim okuduğunuz için "herşey zaten biliniyor ki" "imkansız" gibi yargılara ulaşmanız çok doğal. hayır, mezopotamya ve mısır yazıları hala tam olarak çözülemedi, birçok görüş ayrılığı var ve prehistory konusunda aşırı bir yobazlık var. statükoya uymayan teoriler hemen ridicule ediliyor ki statükoyu oluşturan temel büyük ölçüde varsayımlara dayalı, solid kanıt yok. dating yöntemleri bile tartışmalı. yasaklı kazı alanlarından, mühürlenmiş odalardan, saçma sebeplerden afaroz edilen arkeologlardan bahsetmiyorum bile. 1850lerden itibaren özellikle ingiliz ve almanlar tarafından yapılmış bilimsellikten uzak kazılardan ve kilit altında tutulan bulgulardan hiçbir şekilde haberimiz yok zaten. bazen kimliği gizli tutulan birileri çıkıp üniversitelere veya müzelere yolluyor bazı parçaları, daha neler neler var siz düşünün. yağmacıları ve tarih boyunca insanların tarla çukur falan kazarken alıp götürdüklerini falan da ekleyin. MÖ gerçekten çok karanlık ve mevcut teoriler yetersiz. kesinlikle özgür bir bilimsel ortam söz konusu değil ve kariyer korkusundan challenge edilemiyor bu teoriler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Böyle diye diye akademiyi çöpe atalım, cahil cesaretiyle girişilmiş güdümlü yaklaşımlara prim tanıyalım evet. Tam bir hobi olarak toplum bilimiyle uğraşan pseudo bilimci avukat, matematisyen, piyanist üslubu. Sanki objelerin tarihleri pozitif bilimlerden hiç faydalanılmadan, sadece spekülasyonla tayin ediliyor. 1850lerde belki öyleydi ama artık değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Archaeologists in Egypt have discovered around 8 million mummified animals at a dog catacomb near Cairo. A team of international researchers excavating the site at an ancient burial ground in Saqqara unearthed bones and is recording the mummification techniques used to prepare them. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 abi nerenizle okuyorsunuz postları merak ediyorum. akademiyi çöpe atıp şarlatanları mı dinleyelim dedim ben? bırakın siyah beyaz bakmayı. ben akademik eğitimini aldım zaten, iki tane youtube videosundan gaza gelip konuşmuyorum burda. ki bu bilim dalını bilimsellikten uzak gören akademisyenler bile var varsayımların çokluğu ve temelsizliği yüzünden , mat fizik gibi solid değilki bu. ben bu konularda büyük ölçüde güvenimi kaybettim akademiye karşı. bir buluntu ile bütün toplumun dini, siyasi ve kültürel yapısını tepetaklak etmek mümkün. avrupa neden bu kadar önem verdi taa 150 yıl öncelerden beri? hala türkiye'de yabancılar tarafından yürütülen kazılarda "kayboluyor" buluntular. siz zannediyor musunuz çıkan herşey direk bilim dünyasına sunuluyor? bilimi kutsallık statüsünden çıkarın artık. dünyadaki herşey gibi o da insanların iğrenç etkilerine açık, özellikle çıkarlar söz konusu olduğunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Tek bir buluntu ile bir toplumun dini ve kültürel yapısına Occam'ın usturasını vuran adamlara itimat et diyen yok sana. Spekülatif konuşuyorsun, imalarla gizem oluşturuyorsun net birşey söyle o zaman biz de kıçımızla okuyomuş gibi durmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 bilimi nerde kutsallastırdığımızı anlamadım zatende, konumuzla bu söylediklerinin nasıl ilgisi var onu zaten hiç anlamadım. bir takım kötü kalpli bilim adamları, arkeologların varlığı neden boşluğa hikaye yumurtlamayı kanıt üzerinden varsayım yapmaktan daha mantıklı kılıyor mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 emanet in söylediklerine katılıyorum, aylar önce benzerlerini anlatmaya çalıştım ama yine olay çıkmıştı eğer emanet mesleği ima etiği gibi buysa adamın dediklerini bari biraz bi düşünün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Cuce said: bir takım kötü kalpli bilim adamları, arkeologların varlığı neden boşluğa hikaye yumurtlamayı kanıt üzerinden varsayım yapmaktan daha mantıklı kılıyor mesela? o varsayimlara tutunup geri kalan her teoriyi arastirmadan reddetmek yanlis cunku adam mu var, atlantis var dememis ki zaten? su an bilinenden eski uygarliklarin var olma ihtimalini konusmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 dudaklarınızı kapayın ve boğazınızı ve dilinizi serbest bırakarak hiç bir değişiklik yapmadan dudaklarınızı açarak ses çıkarın. mu dediğinizi göreceksiniz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2013 buda mu alfabesi ama uydurmamı bilmiyorum http://s9.postimage.org/5v68m5dkf/NSSS.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 emanet said: abi nerenizle okuyorsunuz postları merak ediyorum. akademiyi çöpe atıp şarlatanları mı dinleyelim dedim ben? bırakın siyah beyaz bakmayı. ben akademik eğitimini aldım zaten, iki tane youtube videosundan gaza gelip konuşmuyorum burda. ki bu bilim dalını bilimsellikten uzak gören akademisyenler bile var varsayımların çokluğu ve temelsizliği yüzünden , mat fizik gibi solid değilki bu. ben bu konularda büyük ölçüde güvenimi kaybettim akademiye karşı. bir buluntu ile bütün toplumun dini, siyasi ve kültürel yapısını tepetaklak etmek mümkün. avrupa neden bu kadar önem verdi taa 150 yıl öncelerden beri? hala türkiye'de yabancılar tarafından yürütülen kazılarda "kayboluyor" buluntular. siz zannediyor musunuz çıkan herşey direk bilim dünyasına sunuluyor? bilimi kutsallık statüsünden çıkarın artık. dünyadaki herşey gibi o da insanların iğrenç etkilerine açık, özellikle çıkarlar söz konusu olduğunda. sen nerenle okuyorsun postları? burada bilimden bahseden çoğu insan yanlışlanabilirlik ilkesini, akademi şüpheciliğini, reflexivity'i falan hesaba katıyor da konuşuyor. kimsenin de bilimi kutsal olarak gördüğü yok. eleştirilen şeyi anlamamışsın. örnek ver, sağlam argümanlı konuşalım, tümevarımlarla tümdengelimlerle coşalım desem, yapamazsın. "mezopotamya ve mısır yazıları hala tam olarak çözülmedi." ne demek şimdi bu? "mö çok karanlık. mevcut teoriler yetersiz." karanlıklık? hangi noktalar karanlık? ne ile ilgili teoriler? gerçekten çok bilimsel bir dille konuşuyorsun... evet mö çok karanlık, o zaman haydi şöyle teoriler hakkında kitap yazıp gerçek bilim dostlarına satalım: bu sırada lemurya'nın yok edilişinde rolü olan galaktik federasyon içindeki alpha centauri ve pleiades gezegenlerindeki asilerden ve yasa dışı gruplardan destek alırlar. yenilen seth öldürülür ve oğulları orta doğuya yerleşip sümer uygarlığının başlangıcını oluştururlar. ayar ve nihai gaz akademik eğitimini de aldığını düşünmüyorum, hatta eminim. sallamayın abi. baudrillard'ın simülasyon kuramı var bak. bir örnekle kısaca anlatayım. diyor ki abim, eğer bir adam yatağa yatıp abartılı bir şekilde hasta taklidi yaparsa, onun hasta olmadığını herkes anlar. ama bir adam hastalıkların semptomlarını gösterirse, yani hastalığı simüle ederse, gerçekliği daha iyi bir şekilde gizler. sen de şimdi popüler bilim kitaplarına laf atarak, akademik eğitim aldığını söyleyerek akil adam simülasyonu yaratıyorsun. yemezler ama hacım burası paticik! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 ah emo ah. akademik emo... http://forum.paticik.com/read.php?8,6177326,6178475#msg-6178475 emanet said: milattan önce official tarihi saçma sapan zaten. bi sürü içi boş delik deşik teori, kafalarındaki uydurma tarihe benzetmeye çalışıyorlar. hunter gatherer primitif insanlar birden dev komplex şehirler falan kuruyor hayvan gibi bürokratik sistemlerle planlamalarla. yersen tabii. çok enteresan olaylar var milattan önce olan ama işlerine gelmiyor çıkıp açıklamak. eğer ki bi şekilde çıkarsa bu bilgiler bütün resmi tarihi dinleri at çöpe. adamlar çindeki piramitlerin üstüne toprak attı resmen, bi allahın kulu da çıkıp "bu dünyanın kültürel mirası, saklayamazsınız" diyemiyor. kimbilir neler var piramitlerin içinde ki bu kadar korkuyorlar öğrenilmesinden. dünya'ya kaç kere reset geldi kimbilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Ya şöyle küçük aklınızla insanları küçümsemeye kalkmıyor musunuz hasta oluyorum. kafan almamış ki bana hala yanlışlanabilirlik ilkesi falan diyorsun. evet eğitimini aldım (büyük hayal kırıklığı & zaman kaybı) kazılara gittim (amelelik & sömürü) ve yaşın kadar kitap, makale okudum. ya hayır şu tarz konuşturacaksınız illa saçma salak ukalalıklarınızla. laf sokmaya kasmadan okursan basar belki kafan. yok neresi karanlıkmış, çok bilimsel yazmışmışım. aç öğren, hangi teoriler hangi buluntularla destekleniyor, en fundemental sorular nasıl sikko varsayımlarla geçiştiriliyor. sana anlatacak halim yok burda 10 sayfa c/p yapıp. ha ben önceden başka uygarlıklar olduğunu düşünüyorum, tabii ki somut kanıt falan yok eski efsaneler ve yazıtlar dışında. egemen uygarlıklar tarih boyunca kitap yakmaya meraklı olmasa, özellikle roma gibi şerefsiz bilgi katili bir uygarlık olmasaydı daha çok fikir sahibi olabilirdik belki. Mu falan var mıdır bilmem de, konudaki "uff slk mısınız artık herşeyi biliyoruz" tavrı kanıma dokundu sadece. önce bi bronze age collapse'i çözsünler, pre-dynasty egypt ve minoan uygarlığı hakkında en ufak bi fikirleri olsun, bırak mu'yu falan. ki eski advanced uygarlıklar varsa bile kalıntıları daha alt katmanlarda veya su kütlelerinin altındadır ki daha oraya gelene kadar kazıp çıkarılacak çok şey var, kazara denk gelmediği sürece. quote'ladığın postu kısaca geçiyorum, belki adam olursun biraz diye. sümer yazısı ilk yazı olmak için çok karışık, ki hala tam olarak çözülmedi. translation görünce google translate aklına gelsin, accuracy benzer. baya yol katedildi tabii 50lerden beri. şehir bürokrasileri ve accounting yöntemleri gene ilk büyük şehir organizasyonları için aşırı gelişmiş, istanbul'dan daha iyi kanalizasyon sistemleri var vs, antropolojik olarak mantıksız çok nokta var. şu da tartışmasız bir gerçek, tarih ile ilgili belli sırlar korunmak zorunda. milyarlarca insanın koşullandırıldığı dinlerin ayakta kalması buna bağlı çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 moncici said: emanet said: abi nerenizle okuyorsunuz postları merak ediyorum. akademiyi çöpe atıp şarlatanları mı dinleyelim dedim ben? bırakın siyah beyaz bakmayı. ben akademik eğitimini aldım zaten, iki tane youtube videosundan gaza gelip konuşmuyorum burda. ki bu bilim dalını bilimsellikten uzak gören akademisyenler bile var varsayımların çokluğu ve temelsizliği yüzünden , mat fizik gibi solid değilki bu. ben bu konularda büyük ölçüde güvenimi kaybettim akademiye karşı. bir buluntu ile bütün toplumun dini, siyasi ve kültürel yapısını tepetaklak etmek mümkün. avrupa neden bu kadar önem verdi taa 150 yıl öncelerden beri? hala türkiye'de yabancılar tarafından yürütülen kazılarda "kayboluyor" buluntular. siz zannediyor musunuz çıkan herşey direk bilim dünyasına sunuluyor? bilimi kutsallık statüsünden çıkarın artık. dünyadaki herşey gibi o da insanların iğrenç etkilerine açık, özellikle çıkarlar söz konusu olduğunda. sen nerenle okuyorsun postları? burada bilimden bahseden çoğu insan yanlışlanabilirlik ilkesini, akademi şüpheciliğini, reflexivity'i falan hesaba katıyor da konuşuyor. kimsenin de bilimi kutsal olarak gördüğü yok. eleştirilen şeyi anlamamışsın. örnek ver, sağlam argümanlı konuşalım, tümevarımlarla tümdengelimlerle coşalım desem, yapamazsın. "mezopotamya ve mısır yazıları hala tam olarak çözülmedi." ne demek şimdi bu? "mö çok karanlık. mevcut teoriler yetersiz." karanlıklık? hangi noktalar karanlık? ne ile ilgili teoriler? gerçekten çok bilimsel bir dille konuşuyorsun... evet mö çok karanlık, o zaman haydi şöyle teoriler hakkında kitap yazıp gerçek bilim dostlarına satalım: bu sırada lemurya'nın yok edilişinde rolü olan galaktik federasyon içindeki alpha centauri ve pleiades gezegenlerindeki asilerden ve yasa dışı gruplardan destek alırlar. yenilen seth öldürülür ve oğulları orta doğuya yerleşip sümer uygarlığının başlangıcını oluştururlar. ayar ve nihai gaz akademik eğitimini de aldığını düşünmüyorum, hatta eminim. sallamayın abi. baudrillard'ın simülasyon kuramı var bak. bir örnekle kısaca anlatayım. diyor ki abim, eğer bir adam yatağa yatıp abartılı bir şekilde hasta taklidi yaparsa, onun hasta olmadığını herkes anlar. ama bir adam hastalıkların semptomlarını gösterirse, yani hastalığı simüle ederse, gerçekliği daha iyi bir şekilde gizler. sen de şimdi popüler bilim kitaplarına laf atarak, akademik eğitim aldığını söyleyerek akil adam simülasyonu yaratıyorsun. yemezler ama hacım burası paticik! konuyu böyle sulandırmaya çok meraklısınız ya valla, adam ondan mı bahsetmiş, ne anlatmaya çalışmış? niye çıkarım yapıp lemuryadan bahsediyorsun ortası yok yani dimi? adam dan yaptığın ikinci alıntının nesini beğenmedin? çinde pramitlerde mi yok? var olduğunuz sende biliyorsun, hadi adamın teorileri saçma, çok bilimsel akamedik görüşler bu konuda ne diyor? sesizlikkkkkk not: böyle söyleyince mu gerçektir demiş gibi algılanıyor o da enteresan tabi bilimsel dogma işte bunlar hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 emanet said: önce bi bronze age collapse'i çözsünler, pre-dynasty egypt ve minoan uygarlığı hakkında en ufak bi fikirleri olsun, bırak mu'yu falan. ki eski advanced uygarlıklar varsa bile kalıntıları daha alt katmanlarda veya su kütlelerinin altındadır ki daha oraya gelene kadar kazıp çıkarılacak çok şey var, kazara denk gelmediği sürece. bunlar atlanmasın zira, önemli noktalar. ama emanet atladığın bir nokta var, tarih bu şekilde anlatılınca darvinist teoriyi daha çok destekliyor birazda tantana ondan gerçi diğer türlü belki tam kanıtı olacak ama kazılar hem pahalı, hem çok vakit isteyen, harcadığın vaktin ve paranın karşılığını akademik olarak bile alamayacağın bir iş olduğu için böyle oluyor, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 son olarak şunu demek istiyorum, sokratesin dediği gibi "bir tek bildiğim bir şey bilmediğimdir", yani nedir, sen "bunlar hep saçma yalan, bak kitaplarda da yazıyor akedemik bilimsel" dersen birşey bilmiş olmuyorsun, ekstradan biliminde önünü kapatıyorsun hadisççilerden (dincilerden) bir farkınız da kalmıyor, çünkü onlarından argümanı aynı "kitapta yazıyor, sen düşünüp araştırma yapacan" bilimsel dogma diyincede kızıyorsunuz ha fizik olur, math olur da, uçuk fikirler saçmadır kendi kanunları içinde, ama tarihten ve özelikle antik arkeolojiden bahsediyoruz burada yani iş, kayıp olan bir şeyleri arayıp bulma işi, ve sen aramaya "ya buralarda olmaz denmiş oraları hiç aramamayalım" dersen, araştırman eksik kalmaz mı? yine sokratesin dediği gibi, insan beyninde her bilgi zaten mevcuttur ama, kişinin, beyin sahibinin, doğru soruları sorarak onları açığa çıkartması gerekir, ne yazık ki, akedemi ve kitap var diyince çıkmıyor o yeni bilgiler ortaya... yine ek, muyu varlığını falan savunduğum yok, bu bağlamda cevap yamayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Yazik. Cok yazik. Feamer sana zaten laf anlatamiyoruz. Adam hosuna gidecek bir sey dedi ya hemen yaman emi. Ne alakasi var cindeki piramitlerle simdi? Ortasi yok mu diyorsun, bilimsel dogma diyorsun hala. Suphe duymayin mi diyoruz hule? Benim mesela theriomorf inanislar hakkinda farkli dusuncelerim var ama hobi olarak yapiyorum cikip da makale yazmiyorum, kitap satmiyorum aptal aptal hikayeler uydurup. Burada KİMSE bunun aksi bir sey demedi. Suphecilik, cart curt ayaklari cekip sonra da tamamen asilsiz bir iddia olan eski uygarliklar, insanligin reset yemesi dusuncelerini arada yedirmeye calisiyorsunuz. New age kafalari. Emanet isim soyad ver ozelden, mezun oldugun universiteyi soyle, kisacasi ispat et arkeoloji egitimi aldigini ben foruma bir daha mesaj atmayacagim, son mesajimda da senden ozur dileyecegim. (Hos o durumda egitim sisteminin benden ozur dilemesi gerekecek ama neyse) Ancak agresiflesirsin iste. Birak mu yu, Bronze age collapse i cozsunlermis. Hahahahayt. Sizi gidi simulakrlar sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Baska da bir sey yazmayacagim, cevap veremedi rorororo puramitler ubayidler olmasin sonra. Keza olaganustu iddiada bulunan taraflar aciklamali, kabul goren kronolojiyle nerede alip veremedikleri var. Adam diyor ki sumer yazisi ilk yazi olmak icin cok kompleks. Yahu bu tartisilan bir sey bile degil. Ne demek kompleks? Bagimsiz gelisen cin yazisi kompleks degil mi. Changlar da mi uzayliydi oh sit. Bir seyler deniyor sonra ben bunu savunmuyorum falan deniyor. Neyi savunuyorsunuz? Bilim yanilabilir, bunu mu? Bravooo tebrikz. Arkadaslar otodidaktlik guzeldir hobi olarak yine yapin ama bilim felsefesi hakkinda ahkam kesmek icin belli bir epistemoloji kulturunun ve saglikli genlerin olmasi gerekiyor be. Adam "burada arkeolojiye tapiyorlar" onyargisiyla gelip wot dosedi ve bunu insanlari kandirmaya calisarak yapti. Bakin buraya dikkat, asil kibir budur. Ben mesela kici bilime dayayip konusmuyorum, ben superim siz degilsiniz demiyorum. Dedigim su, siz kimsiniz, neye inaniyorsunuz ve ne biliyorsunuz da boyle konusuyorsunuz? Emanet koyarsa diplomayi, tekrar konusuruz. Ama bence en fazla feamer in is arkadasi. (Olm kucumsuyorum ama gercekten iyi niyetliyim, belki boyle yapinca sok etkisi yapar, utanir ve birden epistemolojik kopus yasarsiniz falan diye. Valla ego icin yapmiyorum, kiz yok zaten. Gelip de bronze age collapse ornegi verip uygarliga reset atilmasi dusuncelerine suphe hazirlayan birini ve damdan dusercesine ne yani cinde piramitler de mi yok diye olaya giren digerini gercekte cok daha fena asagilardim, forum kurallarina dua edin.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 PEKİ YA KEHRİZLER NOLCAK MONCİCİ KEHRİZLER HAHHAHHA KEHRİZLER YA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2013 moncici said: Yazik. Cok yazik. Feamer sana zaten laf anlatamiyoruz. Adam hosuna gidecek bir sey dedi ya hemen yaman emi. Ne alakasi var cindeki piramitlerle simdi? Ortasi yok mu diyorsun, bilimsel dogma diyorsun hala. Suphe duymayin mi diyoruz hule? Benim mesela theriomorf inanislar hakkinda farkli dusuncelerim var ama hobi olarak yapiyorum cikip da makale yazmiyorum, kitap satmiyorum aptal aptal hikayeler uydurup. Burada KİMSE bunun aksi bir sey demedi. Suphecilik, cart curt ayaklari cekip sonra da tamamen asilsiz bir iddia olan eski uygarliklar, insanligin reset yemesi dusuncelerini arada yedirmeye calisiyorsunuz. New age kafalari. Emanet isim soyad ver ozelden, mezun oldugun universiteyi soyle, kisacasi ispat et arkeoloji egitimi aldigini ben foruma bir daha mesaj atmayacagim, son mesajimda da senden ozur dileyecegim. (Hos o durumda egitim sisteminin benden ozur dilemesi gerekecek ama neyse) Ancak agresiflesirsin iste. Birak mu yu, Bronze age collapse i cozsunlermis. Hahahahayt. Sizi gidi simulakrlar sizi. ya ne alakası var adamın uni. siyle, hadi okudu iknamı olacak bir fikirdir bu, biz bu fikirdeyiz, karşı taraf bu fikirde, imkanımız olsa araştırsak ama bu iş devlet desteği olmadan olmuyor, olunca belli bir ideolji için oluyor adam ondan bahsediyor, işte örnek, atatürkün mu araştırmları, belli bir niyet için yapıldı, bunu anlatmaya çalışıyoruz ve buradan çıkan sonuçlarda işlerine geldiği gibi anlatılır. çin piramit mevzusu, çinlileri gidip milyon dolar döküp araştırma yapıp, sonunda da "ya çinde çinlilerden önce yaşayan bir halk varmış şöyleymiş böyleymiş" demesini bekliyorsanın, veya öyle olduğunu zannediyorsanız çok iyimsersiniz bu bağlamda en azından ben diyorum ki, mevcut kitap ve teorilere o kadar itimat etmeyin, vardır veya yoktur demiyorum olada bilir. lemurlar ve mucularla bende taşak geçiyorum ama bu demek değildir ki antik gelişmiş bir uygarlık olmamış olsun , bunda bir anlaşalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar