deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bu arada olay, benzini ithal edip satmak değil; Ham maddesi olan petrolü alıyoruz, işliyoruz, çeşitli ürünler çıkıyor; onları satıyoruz. Bugün petrolün litresini kaçtan ithal ediyoruz bilmiyorum da, kar edecek şekilde satıyorlardır işledikleri benzini herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Kâr etmeden satıyorlarsa zaten madalya takmak gerekecek :D said: Ham petrolün rafinerilerde arıtılması ve işlenmesi sonucunda, ortalama olarak %43 benzin, %18 fuel oil ve motorin, %11 LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı, propan veya propan-bütan karışımı), %9 jet yakıtı, %5 asfalt ve %14 diğer ürünler elde edilmektedir. Benzin tüketimi düşünce ve motorin artınca kullanılmayan işlenmiş benzin de satılıyor, olay bu. Eskiden de motorin satılıyormuş sanırım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hozceri Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 deadwoll said: Bu arada olay, benzini ithal edip satmak değil; Ham maddesi olan petrolü alıyoruz, işliyoruz, çeşitli ürünler çıkıyor; onları satıyoruz. Bugün petrolün litresini kaçtan ithal ediyoruz bilmiyorum da, kar edecek şekilde satıyorlardır işledikleri benzini herhalde.adamda diyorki iste yurt dışına 1,60 dan satıcagına düşür fiyatı benzinin ona özendir yurt içine 3,50 dan falan sat daha cok kazanırsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Benzini 3,90TL'den satması çok daha mantıklı olur bence de. Tüketim ile aynı vergiyi rahat rahat yine toplarsın. insanların maliyetleri de düşer. Kızılot'un bu hesabını yapamamış olmaları ayıp. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 yakıt pahalı diye arabasına yakıt koymayan var mı etrafınızda? tüketim artmaz bence. işi olan adam mecbur kullanıyor bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 aynen öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Otomobil alıp da yakıt masrafı için fazla kullanmayan ve her Pazar otomobili köpürterek yıkayan insanların olduğu bir ülke burası :) Sonuçta maaşlı olup da masraflarını kısan insanlar, aynı yakıt masrafı ile daha çok dolaşmak isteyeceklerdir. Diesel yerine otto motor tercih eden gruplar da olacaktır hem. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Millet başka şeylerden kısıp işine gücüne arabayla gidip geliyor. Toplu taşımanın bu kadar kötü olduğu bir ülkede trafikteki araç sayısını benzin fiyatıyla belirleyemezsiniz istediğinizi söyleyin. Trafikteki araba sayısı tamamen yolların kaldırma kapasitesiyle alakalı. Daha çok zam ve yol yapınca araba sayısının azalacağını sanıyorlar ama tam tersi zam etkilemiyor yol yapmak ise gnel trafiği arttırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 hozceri said: deadwoll said: Bu arada olay, benzini ithal edip satmak değil; Ham maddesi olan petrolü alıyoruz, işliyoruz, çeşitli ürünler çıkıyor; onları satıyoruz. Bugün petrolün litresini kaçtan ithal ediyoruz bilmiyorum da, kar edecek şekilde satıyorlardır işledikleri benzini herhalde.adamda diyorki iste yurt dışına 1,60 dan satıcagına düşür fiyatı benzinin ona özendir yurt içine 3,50 dan falan sat daha cok kazanırsın? Bir üstteki mesajımda adamın haklı olduğunu söyledim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bu arada benzin fiyatı ucuz olsa o kadar çok insan çıkar ki arabayla işe gidip gelen aklınızı kaçırırsınız sdf İşe arabayla gidip gelirsek her gün, 1200 lira falan benzin + otopark masrafı çıkıyor aylık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 paramecium said: Selam, Kâr etmeden satıyorlarsa zaten madalya takmak gerekecek :D said: Ham petrolün rafinerilerde arıtılması ve işlenmesi sonucunda, ortalama olarak %43 benzin, %18 fuel oil ve motorin, %11 LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı, propan veya propan-bütan karışımı), %9 jet yakıtı, %5 asfalt ve %14 diğer ürünler elde edilmektedir. Benzin tüketimi düşünce ve motorin artınca kullanılmayan işlenmiş benzin de satılıyor, olay bu. Eskiden de motorin satılıyormuş sanırım. Saygılar. En çok çıkan ürün benzinse, rafineri çıkış fiyatı benzinin daha da ucuz olması lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Üretim maliyetlerini bilmemekle beraber, motorinin daha pahalı olduğu ülkeler mevcut. Kim neyi kıstas alıyor bilmiyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Çok net bilgim yok ama genelde serbest piyasanın olduğu ülkeler o motorinin pahalı olduu ülkeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Motorin'in pahalı olma nedeni vergilerinin daha yüksek olması; motorin benzinden daha zararlı bir yakıt olduğu için farklı vergiler alıyorlar. Bir de lise kimya bilgimle konuşmuş olacağım ama benzin motorinden daha çok işlem görüyor işlenirken, o nedenle üretim maliyetleri daha fazladır muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Amerikalilara bizim petrol fiyatlarini soyleyince adamlar direk "her yere bisikletle giderim" diyor. Bize mustahak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Nah giderler, benim evden markete gitseler muhtemelen yokuşun sonundaki dönerde 2 katlı otobüs altında falan kalırlar. ( Zaten o yokuşu bisikletle geri çıkmaları gibi bir durum söz konusu değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Abi benim arkadaslarim her gun bisikletle gidip geliyor ise. 10 mil uzakliktalar. Tabii adamlarin bisiklet yolu falan var. Bizim gibi degil asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Abi bisikleti bitiren yokuş. İstanbul kesinlikle bisiklet şehri değil. Her yer tepe çünkü düzlük yok. Konya gibi şehir olucak ova üstünde, 10km gidersin bisikletle ve terlemezsin bile, hayvan gibi basmazsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bende her yere bisikletle gidiyordum. Tüm otobüslerin ön tarafında 2 tane bisiklet taşıyacak aparat var. Her taraf zaten bisiklet yolu, arabalar bisiklet gördüğü zaman hazır ola geçiyor resmen. Yavaşlıyorlar, yol veriyorlar. tabi kalifornia orası, ankara trafiğinde 5 kişi ezer, 5 kişide niye ezildin lan diye küfreder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 istanbul bisiklet sehri degil. bende gidip geldim bi sure 10 km, ozel yollar vs rahat oluyo gidip gelebilion, istanbulda yol yok bi kere. buyuk risk. ha ayni semtin icindedir 2-3 km, o zaman olabilir gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bi de kullanabildin diyelim, les gibi terlicen ise gidene kadar. Gavur memleketlerinde adamlar is yerlerine dus falan koyuyorlar, o tip yerlerde calisanlar icin sorun olmuyor ama TR'de baya yas o is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 adam gibi terle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 eed dus oluyo, ddus aliyon. ben almadim gerci ama alanlar vardi. e-bike kullanican iste o zaman, bende e-bike kullaniodum terlememek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 E-bike internette sörf yapmak gibi bişey mi? Arkadaş sörf diyince bu meretin orjinali ne kadar zormuş lan. Hiç göründüğü gibi rahat değil. Karın kasların ağlıyor zaten. Oysa chome da sörf öyle mi? Serin serim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 elenktrinkli pislet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar