Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 2. Hafta: Beşiktaş - Galatasaray (26.08.2012 / 21.45)

kavurma

Öne çıkan mesajlar

Şu penaltı olayının dışında Veli Kavlak performansı bayağı arka planda kaldı yalnız ekstra belirtmek isterim.

Adam açık ara şuan Beşiktaş'ın en faydalı futbolcusu. Fernandes'in hücuma katkısı tamam ama geri plandaki her işi tek başına Veli yapıyor.

Dün 3 golde 1 asist ve 1 asist öncesi pası var mükemmel şekilde, sahanın en çok koşan ismi olmasının yanında topla en çok kat eden isimde aynı zamanda. DMC oynamaz diyordum ama açık ara adamın mevkiisini sonunda bulduk. Samet hocada iyi bilemiş onu belli geçen yıla çok resmen 5-6 kat koymuş üstüne, dün ve ondan önce milli maçta Selçuk'u bitiren adamda Veli'ydi.

Toraman'da yanına iyi oturdu. Yine dün hücumda 44 başarılı - 3 başarısız pas ile oynamış ikili, bayağı iyilerdi zaten orta sahada,

Oturuyor takım yavaş yavaş, Veli çok işler yapacak bu sene. Zamanında Milan'ın peşinden koştuğu ama kulübünün vermediği adam olmaya doğru gidiyor tekrar :D
Sosyal ağlarda paylaş

sleepingdeath said:

Size kalsa Alex scuba dalgici hadi canim hadi, dun gece gs camiasi olarak ne kadar iyi top oynadiginizi, ne kadar iyi transferler yaptiginizi gormussunuzudur, hirsiz futbolcunun, sex kulubunun, cilekli taraftarlari. Bariz sezon basindan beri kotu dedigimiz takimin genc oyuncularinin emegini yediniz. Birde o penalti pozisyonuna penalti diyen var, size hubble uzay teleskobu bile yetmez.

?

Süper Kupa'da Fener'i iyi bir oyunla yenmişiz adam gibi pozisyon vermeden, dün maçın çoğunda üstün oynamışız, BJK ilk yarı kaleye bile gelememiş doğru dürüst, daha iki hafta olmuş, nasıl bir mesaj ki bu. Penaltının penaltı olmaması, herşeyi örtbas etmiyor maalesef. BJK dün maçı haketti demek zor açıkçası, futbolu objektif izlersek, biz hakettik de demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

sleepingdeath said:

Size kalsa Alex scuba dalgici hadi canim hadi, dun gece gs camiasi olarak ne kadar iyi top oynadiginizi, ne kadar iyi transferler yaptiginizi gormussunuzudur, hirsiz futbolcunun, sex kulubunun, cilekli taraftarlari. Bariz sezon basindan beri kotu dedigimiz takimin genc oyuncularinin emegini yediniz. Birde o penalti pozisyonuna penalti diyen var, size hubble uzay teleskobu bile yetmez.

?

Süper Kupa'da Fener'i iyi bir oyunla yenmişiz adam gibi pozisyon vermeden, dün maçın çoğunda üstün oynamışız, BJK ilk yarı kaleye bile gelememiş doğru dürüst, daha iki hafta olmuş, nasıl bir mesaj ki bu. Penaltının penaltı olmaması, herşeyi örtbas etmiyor maalesef. BJK dün maçı haketti demek zor açıkçası, futbolu objektif izlersek, biz hakettik de demiyorum.

Nerden nasıl maç izledin bilmiyorum da kaleye gelememiş doğru düzgün nedir? İzlememiş olabilirsin de gerçi,

İlk yarı Beşiktaşîn 4 gol gişirimi var, Galatasaray'ın 5.
Ceza sahasında şekillenen 8 atağı var Beşiktaş'ın, 14 atağı var GS'nin ki bunu da Beşiktaş'ın geriye çekilmesi ve GS'nin topa sürekli hakim olması sebep oldu.

Orta sahada topa hakim olan taraf GS'di ki bu zaten topla oynama yüzdesinden tut hücum hattının ileri çekilmesine kadar birçok olaya sebep oldu. Ama çıkıpta BJK kaleye bile gelemedi rerörerö yapmak maçı özetlerden ve GS forumlarından takip ettim demekle aynı şey,

Şöyle bir istatistikte var mesela, aslında düz izlersen maçı niye böyle gözüktüğünü anlatıyor. İlk Beşiktaş gol girişmlerini ortalama 2.5 pasta gerçekleştirirken Galatasaray 7 pas ile gerçekleştirmiş. İkinci yarı Beşiktaş pas sayısını ortalama 4'e çıkarıyor, GS'de ortalama 4'e düşürüyor.

İlk yarı GS yine gelemiyor ama daha efektif gözüküyor çünkü orta sahayı mükemmel kullanıyor. Fatih Terim'in kendi kafasına sıkmasıyla BJK üstünlüğü kuruyor ve olay terse dönüyor. Bu sefer BJK baskılı oynuyor. Sonuçta gol girişimleri iki takımın eşit ve aynı sayıda gol atılıyor. Ceza sahasına atılan toplarda gerçi GS'nin ikinci yarıda üstünlüğü var ama tamamen Beşiktaş'ın biraz korkak oyunundan kaynaklı bu kabul etmek gerek. Oyunu ileri yıktığında Beşiktaş cidden çok iyi oynayabiliyor ki hem IBB hemde GS maçındaki kısıtlı zamanlarda bunu ara ara çok iyi gördük. Ama sanırım kadronunda kendine güvensizliği vs. buna engel oluyor. Ara ara sahada sanki Fernandes ve Olcay dışında ne yaptığını bilen adam yokmuş gibi gözüküyor.

edit: Matchstudy sağolsun şöyle bir destekleyici görsel koyalım,

GS'nin alan kullanımı ve dizilişi
http://www.matchstudy.com/TSL2012-13/Games/0308/Images/HeatMap-1.jpg
http://www.matchstudy.com/TSL2012-13/Games/0308/Images/Placement-1.jpg

BJK'nin alan kullanımı ve dizilişi
http://www.matchstudy.com/TSL2012-13/Games/0308/Images/HeatMap-0.jpg
http://www.matchstudy.com/TSL2012-13/Games/0308/Images/Placement-0.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahahahahah

ilk yarı beşiktaşın gol girişimi varmış

yapmayın yahu

hani skora yansımadıktan sonra bi faydası yok tabi ama.takımda finishing biraz yuksek olsa ilk yarı net 3-0 dı

beşiktaşın tek şutu olcayın kız gibi şutuydu

spiker bile söyledi yani.beşiktaş 2 pas yapamadı 20 dakkadır diye

topla oynama %39 du beşiştaşın.ortada sıçan oynattık 45 dakka
Sosyal ağlarda paylaş

İlk yarı BJK'nin attığı ilk şut Olcay'ın taa bilmem nereden attığı şuttu skor 1-1'di yi yanılmıyorsam. Bana BJK'nin ilk yarı gollerden başka bulduğu bir pozisyonu yazabilir misin? O ana kadar GS'nin 4 ya da 5 şutu olması lazım.
Evet izledim maçı ve hatırlamıyorum. Ben GS'nin en az 3 tane net sayarım mesela. İlk yarı topla oynama ve pas oranları da farklıydı sanırım. Gelemiyor dediğin GS, bir kez boş kaleye birinde karşı karşıya kaçırıyor. Üstüne bir de Umut'un kontrol edip de karşı karşıya kalacağı top var..
Evet ilk yarı BJK top mop oynamadı, izledim, ve net hatırlıyorum...
İkinci yarı için zaten oyundan düştüğümüzü, orta sahayı verdiğimizi belirttik.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk yarinin ozeti 5. sayfadaki yorumlarda

2. yari biraz daha dengelendi Besiktas hic beklemedigi bi sekilde tesadufi goller ile 3 defa one gecince tabi kendine guven geldi.

Besiktas sampiyonluga oynayan bir rakibe karsi hic beklemedigi bir avantajli ve taraftarini cok mutlu edici bir skorla ayrildigi icin iyi oynadi gibi akillarda kaldi. Hani -20 dereceden 0 dereceye gecsen isindim diye sevinirsin ya, bu da ayni hesap.

Fener'in derbi sansi BJK ye gecmis.

Her hafta 10larca futbolcu hakemi aldatmadan sari kart goruyor, Burak yapinca futbolcu demeye utanirim diyor Besiktasli yonetici cakmasi. Enginin uzerine gidildi, simdi Burak, gecen hafta 7 yabanci olayi, simdi penalti olayi.
Medya cok iyi calisiyor.
Ama ne kadar sure durdurabilirler Imparator'u, gorucez.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten şurada penaltı kararını açık açık olmasada savunanlar var utanın biraz kendinizden. Biraz delikanlı olup evet olmayan pozisyondan penaltı kazandık maçta 1 puanı kurtardık demek bu kadar mı zor ?

Bütün yaz Melo'yu beklediniz sahada yokları oynadı Hamit dediniz adam sahada koşmaktan başka bir işe yaramadı. Hakan Balta deseniz bitmiş bir Holosko'ya can verdi saolsun.

Beşiktaş bu sezon o kadar kötü bu kadar kötü denildi sahada miktarın değil yüreğin konuştuğunu gördük. Bizde bu yollardan geçtik sevgili Galatasaray'lı arkadaşlar para ile saadet olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...