dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 gerge hipster abi. sırf millet çalışmıyor diye çalışıyordur o. ötekiler manyak olabilir. dur sorayım hatta: manyak mısınız?
kami Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 bölüm derslerim başlasın zevkle çalışırım ilgimi çektiği için. ama homework olayı geriyor beni. ve ilgili olmadığım konularda çalışmaya zorlanmak. 1000 sayfalık edebi kitabı nasıl okuyayım ki ben 3 haftada. günde 50 sayfa okusam bile o 50 sayfayı okumam 2 saatimi alır benim. normal popüler roman filan olsa yine okunur. nietzsche tipi kitaplar okumamın istenmesi gaddarlık değil mi. yıla değil döneme yayılmış şeyler. yıla yayılsa ben de yayıla yayıla yapardım zaten. ama hepsi sanırsam 2.5 ay içinde yapılacak. fantastiklerden başka kitap okumayan adamım ben. 4 saat çalışma yetse ne güzel olur. 8 saat çalışıyorum bir haftadır. her şeyi A almak için mükemmeliyetçi bir şekilde yapmaya çalıştığımdan + daha okula yeni alıştığımdan da olabilir bu bilmiyorum. 160 puanlık ödevden aldığım puan 180 filan çıkıyor mesela asdfa englerde filan da textleri okumadan gelenler var, ama ders esnasında fark edilmiyor. tabi bu okumayanlar derse de katılamıyor hoca fark ediyor mu bu durumu bilmiyorum.
Phoenixlin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Abi her şeyin kolayı var. Kitap özetlerini çıkaran siteleri buluyorsun; özetini okuyorsun. Bu tavsiyem sana Humanity derslerinde en az A- olarak geri dönücek ;) Ve 1. sınıfı atlatmaya bak. Ben bilgisayar mühendisliğine girdiğimde tüm gereksiz aptal saptal derslerden kurtuldum derken; kendimi ingilizce essayleri için sabahlarken buldum. Hatta 4 senelik lisans hayatımda ingilizce essayleri için, kodlama ödevlerinden daha çok sabahlamışımdır :D
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 1000 sayfa olması gerek değil kitabın. Türkçe bir dönem nonfiction bir dönem fiction üzerinden dönüyor. Şunu oku mesela su gibi akan 200 sayfalık bir eser: http://www.ilknokta.com/urun/127865/Bastan-Cikarma-Uzerine.html Çok da güzeldir. Hatta konsere beraber bile gidebiliriz, Bilkent Senfoni'ye ayda bir filan gidiyorum ben, güzel birşey çıktığında yanımda gelirsin. Çıkışta bir kritiğini de yaparım sana. Daha önce konser ödevini yazdırdığım çok kişi oldu öyle =) Sinemaya da gidersin bir yani.
kami Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Senfoniye gitmem için ödev olmasına gerek yok ya, Bilkent'in orkestrası baya baya iyi. Yine de gideriz istersen şuana kadar klasik müziğe filan meraklı pek kişiyle tanışmadım. Kitapları hoca seçtirdi, ben seçmiyorum sanırım. Şimdi tekrar baktım, 3. kitap için ya mevcut listeden kitap seçip okuyacaksın ya da sunum yapacaksın. Ben sunumu seçtim daha kolay olur diye. Türkiye'nin AB Müzakere süreci gibi bir şeydi. Diğer kitapları da özetleriyle halledeceğim. Türkçe için daha fazla emek harcayamam, 12 sene boyunca her sene önüme Türkçe koydular zaten, bıktım Türkçesinden. Ne bitmek bilmez Türkçeymiş. Neyse ben şu kimya ödevini yapayım bari, 3 gün tatilim var tüm ödevleri bitirebilirsem belki pazar komple yatabilirim yehu! Edit: Ya okunacak kitaplara baktım da, bu kitapların bazı yayınevi baskıları gerçekten çok kısa. 150-200 sayfa filan. Bu kısa versiyonları okusak olur mu? Kitaplar; 1- Doğunun Limanları 2- Deliliğe Övgü
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 deliliğe övgüyü ben aldim, fena ince bir kitap, diğerini bulamadım, değiştirmek için bahane olarak sunucam bunu :) 5-6 versıyonu var kitabın yalnız, en ince olanını bul ve al. bu arada bizim ingilizce bildiğin rahat, sınıf zaten birleşmiş milletler gibi, her aksan var, ders bitince herkez birbirine soruyor hoca şunu mu dedi, ne oldu diye :)
kami Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 of yea yarın sabah 8:40da dersim var ama eng ödevini yapamadım. ne yapsam sabahlasam mı. bu haftada da 10 puntoyla 20 word sayfası tutan yabancı bir prof'un makalesini vermiş text olarak. cümle başı bilmediğim 2 kelime çıkıyor resmen kendimi intihar edicem. çok dertliyim çok.
kami Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Vidar said: of yea nedir ahhaha ahhaha diye gülmek nedir ya ne o öyle başlangıç efekti ah lu uhlu ? belki beyin devrelerim yanmıştır veya emoluğum tutmuştur ne olacak yani yea dediysem? peki ya yeaaa deseydim böyle uzatarak o zaman ne yapacaktın?
kami Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2012 bu tekman mıdır nedir sürekli mail spamlıyor, benimle irtibat kurarken sayın prof. filan diyeceksiniz, hocam falan filan olmaz veyahut daha önce söylediğim şeyleri bana sormayacaksınız, yoksa 100 üzerinden 1 puanınızı kırarım şeklinde... bu ne lan şimdi, bu adama sakin ol şampiyon gifi atasım geldi, değer mi sizce?
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 O adamın egosu yerden fizana duble^duble yol =)Huyuna gidersen ama sana sarmaz. Kimseyi beğenebileceğine ihtimal vermediğim için sana sarmaması en temizi :D
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 kami sen bi rusa falan git bi rahatlaman lazım senin böyle olmucak
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 ne üni başlangıcıymış arkadaşım anlat anlat bitmedi
kami Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Phoenixlin said: O adamın egosu yerden fizana duble^duble yol =)Huyuna gidersen ama sana sarmaz. Kimseyi beğenebileceğine ihtimal vermediğim için sana sarmaması en temizi :D aydan dan alıyorum iyi ki dersi. yoksa bu hoca benim baya bir canımı sıkardı kesin... hani lisede hocalara diklenirdik sorun olmazdı da, burada bunu yaparsam sonum hoş olmaz gibime geliyor, komplekslilerden uzak durmakta fayda var :D bu arada bir sürü devamsızlık yaptım, valla alışamadım bu yurt olayına... umarım devamsızlıktan kalmam hiçbir dersten... sadece eng ve turk derslerine dikkat ediyorum attandence konusunda, sanırım en acımasız olanlar bu ikisi. özellikle fiziklere hiç gitmiyorum sınıfın seviyesi çok düşük olduğundan, faydalı olmuyor hiç. hoca zaten jet gibi anlatıp geçiyor yine anlayacaksan kendi çalışmanla anlayacaksın ki tüm ders notlarını moodle ' a yüklediğinden bir şeyde kaçırmış olmuyorum. MIT'in sitesindeki sanal dersler, dökümanlar, videolar, sorular filan fazlasıyla yetiyor. doğru mu yapıyorum bilmiyorum. @Vidar, abi bilmiyorum ki ankarada nerede rus var. istanbulda ve çanakkalede ne güzel kendi çevrem vardı para vermeden sevişirdim, ankara çok bozdu beni çok... asosyal oldum iyicene. kafa dengi sürekli takılabileceğim kimse de bulamadım yurtlar çevresinde. bir de gece 12den sonra sokaklarda sevişen bir sürü kişi oluyor iyicene moral bozuyor. bizde ödev filan yapıyoruz işte.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Ben biliyorum bunları diye derse girmemek F almaya giden en kısa yoldur. Sınav döneminde anlarsın. MIT sitesinden, nottan filan çalışmak yaramaz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 İngilizce ödevini yap ayrıca. Hukuk'da o dersden 4 tane var demiştim, 3 A, 1 B+ aldım da demiştim; o B+'yı ödev eksikliğinden aldım yoksa derslerin hiç birince 92'den düşük essay notu almadım.
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2012 kami said: of yea yarın sabah 8:40da dersim var ama eng ödevini yapamadım. ne yapsam sabahlasam mı. bu haftada da 10 puntoyla 20 word sayfası tutan yabancı bir prof'un makalesini vermiş text olarak. cümle başı bilmediğim 2 kelime çıkıyor resmen kendimi intihar edicem. çok dertliyim çok. hacı aynı durumdayız, bizimki de dayadı bu hafta textleri. resmen anlamıyoruz yani şaka gibi, ekonomi textini bile 5-6 kişi zor çözdük nerden buluyorlar. bir yandan behemoth bir yandan textler iyi oluyor sdaf. bu arada türkçecinin verdiği kitaplar baya inceymiş yani totallde 350-400 sayfa. benim işlerim var bu ara bitsin takılırız ankara da ama kezban da çok yani ankara da hazırla kendini :)
kami Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 AtlaraFisildayan said: kami said: of yea yarın sabah 8:40da dersim var ama eng ödevini yapamadım. ne yapsam sabahlasam mı. bu haftada da 10 puntoyla 20 word sayfası tutan yabancı bir prof'un makalesini vermiş text olarak. cümle başı bilmediğim 2 kelime çıkıyor resmen kendimi intihar edicem. çok dertliyim çok. hacı aynı durumdayız, bizimki de dayadı bu hafta textleri. resmen anlamıyoruz yani şaka gibi, ekonomi textini bile 5-6 kişi zor çözdük nerden buluyorlar. bir yandan behemoth bir yandan textler iyi oluyor sdaf. bu arada türkçecinin verdiği kitaplar baya inceymiş yani totallde 350-400 sayfa. benim işlerim var bu ara bitsin takılırız ankara da ama kezban da çok yani ankara da hazırla kendini :) Takılalım olur asdfasd Ayrıyetten bu nedir yahu, Bilkent Üniversitesi böyle bir hocayı nasıl bünyesinde barındırmaya devam eder? Facebook'ta MATH101 dersinin sayfası var, çocuğun teki problemleri yaparken işlem kutucuğuna "[" işaretini nasıl koyuyoruz diye sormuş (online homework sitesi baya sorunlu bu arada, artı işaretini filan koyamıyoruz "--" yaparak idare ediyoruz), altına tekman bu bir disiplin suçudur, kendiniz yapmanız lazım falan filan demiş ve yemin ediyorum tüm öğrencilere 5 tane mail spamlamış "kopya yasak, face sayfasından cheat yapmayın ceza yersiniz" şeklinde. neyin kafası abi bu? bilkent'e böyle tiplerle uğraşmayalım diye geldik, hoca kahrı çekecek olsak boğaziçi'ne giderdik. allahtan benim dersime girmiyor bu hoca. beni ilgilendirmiyor ama haksızlık ve kibirliliğe karşı büyük bir iç savaş yaşayan ben, bu tarz olaylardan çok rahatsız oluyorum. resmen yetimi koruma içgüdüsü oluşuyor.
senko Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 kami sende bisiler ters abicim, ne ters bilmiyorum ama bulamadim.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 ya bilkent kamiye, ya da kami bilkente fazla gelmis.
kami Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Kritik yapmayi seviyorum huyum kurusun yoksa bi problem yok
noddle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Bilkent/UNAM (National Nanotechnology Research Center) baska hic bir universitede yok, cok gelismis ve teknolojik cihazlar var.. http://www.nano.org.tr/
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 abi düşünsene "ucunu kırmadan kalem açmanın binbir usulü" UKKABU'da hiçbi üni. de yok. Sadece SUPER Universitede var. SUPER Universite. en süper üniversite!
Öne çıkan mesajlar