reyou Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 said: Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, “hormon” diye bilinen, “bitki gelişim düzenleyicileri”nin çok zararlı olmadığını savundu. Bitkinin döllenmesi için gereken bir sıcaklık olduğunu, o sıcaklığın altına düşüldüğü zaman döllenme faaliyetinin durduğunu anlatan Gençer, “Bunun için erkek çiçekle dişi çiçeğin yıkanarak birbirleriyle temas etmesi için hormon dediğimiz kimyasal sıvı maddesi kullanılır” dedi. http://www.hurriyet.com.tr/saglik/21277964.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 doğru? bak alt başlık geçmişler o da doğru: said: Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, meyve ve sebzelerdeki ilaç kalıntılarının, genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) ve hormondan daha tehlikeli olduğunu bildirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 bende yanlis biliyomusum zaten yillardan beri kandirilmisiz sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Ilac kalintisi tek seferde goturuyor obur tarafa, ondan daha zararli. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 rkek çiçekle dişi çiçeğin yıkanarak birbirleriyle temas etmesi için uuuuuuuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 hormon'un cok çeşitlisi var adamın söyledigi hormon bile değil sadece kolay dölleme metodunda kullanılan bi ilaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 hormonun sakıncası bitkinin metabolizmadan atılmadan önce toplanıp insanlara yedirilmesi. yani miktar ve bekleme sürelerine dikkat ettiğin zaman bir sakıncası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 bitkilerin bile düzenli cinsel hayatı var. benim yok. çok mağdurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doxylamine Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2012 yalan hep yav steroid legal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jixxhakan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 hormon bitti artık gdo var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 BİTKİLERDEKİ RADYOAKTİF ATIK İLAÇ KALINTISINDAN DAHA ZARARLI O YÜZDEN İLAÇ KALINTISI OLABİLİR SORUN YOK allam ya. sizin yapacağını açıklamaya ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 huun said: hormonun sakıncası bitkinin metabolizmadan atılmadan önce toplanıp insanlara yedirilmesi. yani miktar ve bekleme sürelerine dikkat ettiğin zaman bir sakıncası yok. bi çok yerde bu büyük sorun. mesela tavuklara verilen antibiyotiklerde de aynı mesele var. işte böyle şeylerin 3. dünya ülkelerinde (Türkiye mesela sdf) yasaklanması lazım. müslüman diye geçinen adam para için milletin ırzına bile geçiyor bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 tavuklara antibiyotik verilmesi bi ara yasaklanmıştı sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Ardeth said: BİTKİLERDEKİ RADYOAKTİF ATIK İLAÇ KALINTISINDAN DAHA ZARARLI O YÜZDEN İLAÇ KALINTISI OLABİLİR SORUN YOK allam ya. sizin yapacağını açıklamaya ben =D Ülkede bilim adamı yetişmeyince bilimsel açıklama yapma kabiliyetimizin ne kadar olmasını bekliyordun ki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 O zaman bir liste koyalım Yogun islem görmüs Meyveler : Elma kayisi visne hurma üzüm limon nektarin seftali armut ahududu çilek Az islem görmüs meyveler : Muz yabanmersini incir greyfurt kivi mango papaya ananas erik karpuz Yogun islem görmüs sebzeler : Aci biber dolmalik biber lahana havuç kereviz salatalik yesil fasülye patates ispanak yer elmasi Az islem görmüs sebzeler Kuskonmaz avakado brokoli brüksel lahanasi karnibahar patlican sarimsak bamya sogan turp Protein olayını nasıl yapcaz bilmiyorum zaten tavuk yememek gerek onun dışında çiftlikte yetiştirilemeyen balık yesek bir nebze önüne geçebiliriz bi de koyun ve kuzu eti alsak belki biraz kurtarırmıyız bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 işlem derken neyi kastediyorsun? ilaçlanmayı, hormonu mu kastediyorsun, hasattan sonraki işlemleri mi kastediyorsun? çiftlikte yetişen balığın ne sakıncası var? yanılmıyorsam antibiyotik birkaç senedir yasak tavuklar için. başka bi sakıncaları mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 adam zararsız diyecek tabi ne diyecek ondan para kazanıyor, sonra kazandığı para ile ya organik yiyecek alacak, yada tarım yapacak... ama en garantisi, 8-10 dönüm bir arazi alacaksın, yazlık hesabı orada meyve sebzeden, hayvanata kadar kendin yetiştireceksin, şahsen benim planım bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 huun said: hormonun sakıncası bitkinin metabolizmadan atılmadan önce toplanıp insanlara yedirilmesi. yani miktar ve bekleme sürelerine dikkat ettiğin zaman bir sakıncası yok. Şöyle bi düzeltme yapalım; normal şartlarda meyvede bulunmayacak miktarda hormon, eğer bir de gereğinden fazla kullanılmışsa, ki o zaman da sorunlu meyveye neden oluyo çiftçi için, hasat edilirse sağlık sorunu olabilir. Yoksa zaten hormon mevcut meyvede. Domatesin koparıldıktan sonra güneşte kızarması en bariz örneklerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 oksitosini(büyüme hormonu) dayıyolar bitkiye, hasattan sonra bile büyüyor güneşi görünce tabii. bunların hepsi tarımı bilinçsiz yapmaktan kaynaklanıyor. artık türk insanının uyanıp güneş panelli sera yapmaya başlaması, topraksız tarıma geçmesi lazım acil. hollanda küçücük yerde, soğuk iklimiyle deli gibi üretim yapıyor azıcık güneş enerjisi potansiyeliyle. elektriğe kıyıp gün süresini arttırmak için serada ışıkları yakıyorlar yine de kar ediyorlar. türkiye nin büyük kısmında güneşten daha fazla yararlanıp, ısıtmaya daha az para harcamak mümkünken daha emekleme aşamasındayız topraksız tarımda. millet çölde tarım yapıyor biz güzelim topraklarda hormonsuz yapamıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 bilinçsizlikten öte, bilinci olan adam için de şartlar elvermiyor ekonomik olarak. boktan bi ekonomomimiz var baya. Ayrıca altyapı olmaynca soğuk dönemde mecburen hormon kullanılıyo. meyve gelişimi geri kalıyo yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 türkiye de modern seraların çoğunu inşaat şirketleri kuruyor. bilmiyorlar ne yapacaklarını, yurtdışından 4 er 5 er tane danışman tutuyorlar kendi çalıştırdıkları mühendislerinin üstüne. bilinçli adamların da parası yok dediğin gibi ama finansman bulmak artık o kadar zor değil. devlet güneş panelli bir sera projesinin yüzde 50 sini hibe olarak veriyor. avrupa birliği projeleri yine hibeyle destekliyor, kobiler için devlet cok olmasa da destek veriyor. yeni bir şey yapacaksan tübitak destek veriyor. biz her şeyin kolay olmasını bekliyoruz, yemiyor böyle bir riskin altına girmek. ama işi gerçekten iyi planlarsan pek bir riski de olmuyor, üstüne çok iyi para kazanıyorsun. öyle şirketler de var. türkiye de jeotermal kaynaklar da çok, seralarda bunu ısıtmayı ucuza getirmek için kullanmak zor değil, antalya da jeotermali kullananlar hali hazırda var. sadece akdeniz değil, ankara da vs. her tarafta seralar yapacak kapasitesi var türkiye nin. bilinçsizlik dediğim, insanların cogunun bunun farkında olmaması. yatırım ortaklıkları kurup böyle şeyler yapabilir insanlar, sadece paralarını böyle bir şeye yatırabileceklerinin farkında değiller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Çok alakasız yerlere gidiyo konu. Sonuç olarak hormon tek başına zararlı değil. Yanlış kullanımı zararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar