moriarty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 https://www.coursera.org/course/interactivepython bende courseradan pythona başladım bugün. print "hello, world!" # bu da nazar boncuğu olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 di said: Kompleksine koyim, okuyunca ya da anlatilinca ogrenemiyo musunuz? Ne bu kasinti? diyesim geldi ama en az modu kadar ciddi bir bolum ve konuda oldugumuzdan mutevellit bisey demiyorum. bir dilde 1 sene boyunca uğraşırsan öğrenirsin elbette, öğrenilmeyecek bişi yok. java da öğrenirsin, çince de öğrenirsin. ama şu ikisini kıyasladığında: #include <stdio.h> int main(void) { printf("hello, worldn"); return 0; } class HelloWorldApp { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello World!"); // Display the string. } } birincisini izah edip, birincisiyle programlamaya giriş daha kolay bana göre. çünkü birincisinde neden include ettiğini anlatıyorsun, printf'in ekrana yazı yazdırdığını söylüyorsun, n in alt satıra geçirdiğini gösteriyorsun, tamam bitti. ikincisinde class ve objectler sarmış her bir tarafı. böyle bir dili öğretmek için "bunu böyle kabul edeceksiniz, evet geçelim" demen gerekiyor, çünkü yazılanı anlamak için önce c++'da classes konusuna kadar gelmiş olman gerekiyor. c/c++'dan java'ya geçiş daha kolay. çünkü class ve objectleri öğrenmiş oluyorsun. sonrasında java'ya geçtiğinde "aa classes lan, public diyor, ben bunları biliyorum" şeklinde düşünüyorsun. c'ye başlangıcın daha kolay olduğu hakkında düşüncem bi de, programlamayı flowchartla, psuedocode ile öğrenmeye başlayan birisi için (hatta yanlış hatırlamıyorsam deitel'in C kitabının ilk bölümlerinde de vardı bu) şu resimdekini: http://i.imgur.com/mjfTN.png programa dökmek C'de çok daha yalın oluyor. bu yüzden c ile başlanmasının daha kolay olduğu kanaatindeyim. bu arada sadece düşüncem bu tabii, dediğim gibi programlama öncelikle java'da öğrenilmez, asla öğrenilmez, kimse öğrenemez, imkansız felan gibi bir iddiam yok, olamaz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Ya Bonec, uzun uzun yazmissin da, gayet iyi bilindigi uzre syntax ogrenmek 2 saat/2 gun, geri kalani bir omur boyu. Haliyle aman bu kolay aman sunu ogreneyim gecis yaparim kismi insanin kendisine "ben aptalim beceremem kesin, o yuzden en kolay denilenden baslayayim" demesinden otesi degil. Java da dahil hic biri zor degil. Oturup adam akilli okuyunca aptal olsan bile ogreniyosun. Olayin ozu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 tamam öğrenmiyorsun demedim ki ben de zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 ne dedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 demedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Demedim http://i0.imgiz.com/data/videoshots/5540/5540845-44.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 deseydin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Ogrenemiyosun dedin demedim ? lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EgoistOrgan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 dedin demedi ki zaten demedin mi dedin mi dedi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 c daha basit ve eski bir dil, java çok daha kompleks bir yapıya sahip. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Dalga gecmeyin olm. Adam akademisyen misali teorik calisiyor. Icraati olmayabilir ama teorigi kuvvetli. Yersen. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 yok canım, teorik çalışan sensin, eline su dökemeyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 E madem oyle yaptigin islerden orneklerle, kodlarinla aydinlat bizi Bonec. Hemen her konuda fikrin var ama daha "sunu yaptim, bunu ettim" dedigin ya da ortaya bir ornek koymuslugun gorulmedi. Bos konusmuyorum, bu isi yapiyorum da biliyorum diyorsan diger konularda da gorelim hunerlerini. Hic olmazsa bi faydan dokunur millete. Ego tatmini de cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 yok haşaa, ne haddimize, biz senin gibi programlama gurusu değiliz ki buraya satırlarca kod girelim. sadece proleter aklımızca C'ye mi Java'ya mı başlamak daha kolaydır diye yorum yaptık. rahatsız ettiysek kusurumuza bakmazsın inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 He bonec he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Ahah kavga çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Cikmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 İyi de bonek bu sefer haklı? Sonuçta oop falan bilmeden C ile bişiler yazarsın demiş. 1. sınıflarda C öğretmeleri bu yüzden değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 iste onu diyememis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 ne demiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 diyememiş, aquila'ya bu konuda katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 üzerine gitmeyin adamın yae, da bana bi yardım edin bişi isticem şimdi misal hemen örneklim, herhangi bir methodun, mesela ne olsun http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/javax/swing/ImageIcon.html#getImage getimage olsun, bu herifin açıklamasında ne yazıyo "Returns this icon's Image." çok güzel. Peki bunu nasıl yapıyo? bana o lazım. Nerden bulurum onu?. amacım ne? mouse eventler, aynı noktada yaratılan objelerin ilkine erişebiliyormuş sadece ( başka bitanesine tıklasan bile ilkine referans veriyor herif ). Tam nasıl yaptığını görürsem, belki benzerini yazarım veya override ederim veya başka bişi yaparım. bide merak. help, link verseniz yeterli. yani şu sitede olur onnar bak deseniz kafi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar