Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 kendini allah yerine koyuyor tövbe sümmehaşa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ccc enel hak ccc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kisafiston Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ne kadar da istanbul kuşatma altındayken,''melekler dişimi erkekmi'' tartışmasına benziyor bu konuştuklarınız,yazık vallahi gerçekten yazık,şehitlik kavramına kim karar veriyor? sizmi rahmeti ve bereketi yeri,göğü kuşatan erhamürrahimiyn mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 e zaten buna yukarıdaki karar veriyorsa devletin ne dediğinden size ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kisafiston Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Myshkin said: e zaten buna yukarıdaki karar veriyorsa devletin ne dediğinden size ne? ben ne dedim ki? sen niye kudurdun şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 edit: zırt diyede mesajlar silinmez ki benimki anlamsız kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 zirt diye herseye cevap vermeyin siz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 pırt diye atlama sende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 bak yine zırt diye verdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 hirtlik yapmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 erken mudahele sistemiyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 işlevsizsin, geç kalıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 biz birine şehittir bu deyince islam dinine göre allah o kişiyi şehitler arasına mı almak zorunda? niyedir bu tepki? islam dininin zaten kendi kriterleri var. devletin şehitlik ünvanının islam dini kritrleri olmadığı apaçık. o zaman ne diye gayrimüslim gücensin şehitlik payesi veriyor devlet bana diye? veya niye müslümanlar hoplasın alooo kirlettiniz şehitliği diye? şehit denince gücenen gayrimüslim/ateist varsa anlaşılabilir, içeriği bambaşka olsa bile islami temelli hiçbir kavramı kabul etmek istemiyor olabilir. ona da saygı göstermek gerekir ama devletin verdiği şehitliği allah veriyor zannedeni anlamasak da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Myshkin said: SekerPembe said: Sufi said: sekerpembe, niye saçmalık oluyormuş? bu ülkenin vatandaşı ermeninin oğlu diğer herkes gibi zorunlu olarak gittiği askerden tabut içinde dönünce neden devlet tarafından başka bir uygulamaya tabi tutulsun? neden diğer şehitlerin ailelerinin statüsüne konmasin ailesi,? saçmalayan sensin. evet saçmalık. adam müslüman değilken şehitlik ünvanının verilmesi saçmadan öte komik. sırf şehitlik nimetlerinden ailesini yararlandırmak için böyle yüce manevi bir mertebeyi kullandırtmak kadar bayağı bir uygulama da olmasın artık şehitlik bu ülke için canını veren herkes için geçerli bir kavramdır. bir insanın canını feda etmesi senin hayali yüksek islam mertebelerinden 100 kere daha önemli ve gerçek. deal with it. Aslına bakacak olursan onun söylediği doğru. Şehitlik şehadet yani islama göre Allah'ın davasına şahit olarak ölen, onu yayarken ölen kişi manasına geliyor. Yani kelime olarak oradan alınmış. Mantıken nedankonun söylediği doğru. Yani şehadet yolunda ölmeyen/müslümana karşı savaşırken ölen vs. şehit olmaz dinen; Fakat öte yandan uzun süredir böyle kullanılagelmiş. O yüzden o islami anlamıyla algılamak mantıklı değil. Yalnız tek birşey var, Zorunlu askerlikle gönderilen adamın islami olarak da ahlaki olarak da şehit diye adlandırılması kalp burkan birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 O zaman kalkar devlet insanlara şehitlik mertebesi vermesin dersin, devlet müslüman olmayana nasıl şehit der çok saçççmaa demezsin. Bir insan müslüman da olsa savaş alanında da olsa şehit olacağı garanti değildir zaten; cünüptür olamaz ilk anda darbeyle ölmemiştir olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 otaboka sehit denmesi tamamen kamuoyundaki tepkileri azaltmak uzere gelistirilmis bir hamle olenler onlara dizdigimiz methiyeleri duymuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Usta dogru falan degil. Kendin bagirip cagirdin burda siyah beyaz degil hic bisey diye. E madem oyle niye canak tutuyosun motomot sekilde ceviriyle hareket eden kisiye ? Ilginc olani da hemen sonraki paragrafta ama yok aslinda oyle degil diye devam etmis olman. Kelime donmus dolasmis, "sehid"mis sehit olmus, Turkce'ye vatani milleti savunurken olen kisi olarak gecmis. Neyine kasiyorsunuz anlamaidm ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 cünüplük ne alaka ya anlamıyorum? resmen çatlıcam gülmekten )))adam niye cünüp olsun,bende mi bi sorun var, algılayamıyorum deminden beri yazıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Nick'ini gorunce dayanamamislar, abdest kacmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SekerPembe Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ya sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Ekran bembeyaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 SekerPembe said: cünüplük ne alaka ya anlamıyorum? resmen çatlıcam gülmekten )))adam niye cünüp olsun,bende mi bi sorun var, algılayamıyorum deminden beri yazıyorsun. neyi algılayamıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 ereksiyonlar tavan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Kısa bir süre said: IP adresiniz, domaininiz ya da internet servis sağlayıcınız sistemde yasaklıdır. Lütfen sistem yöneticisi ile iletişime geçiniz. şeklinde mesaj aldığımdan dolayı cevap yazamadım, yazdığım cevap da mundar oldu. nedankonun dediği motamot çeviri olarak da doğrudur, mantıken de doğrudur, islami açıdan da doğrudur. Bu yüzden islamcı birinin ölen hristiyanlara/trafik kazasında ölenlere falan kızması normaldir. Bunun siyah beyazla alakası nedir çözemedim, kavram tartışıyoruz burada. Günümüzde böyle kullansınlar fakat gerçekler sizi şoke etmesin. Aslında gerçek anlamında yanlış kullanılıyor deniyor. Konuya dönecek olursak; Bu olay bence hiç trafik kazasına benzemiyor. Belli ki mayın falan patladı fakat hükümet 2 günde üstüste fazla kaçar diye işi böyle geçiştiriyor. Benim kanaatim böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2012 Fıratnews'e bakamadım, onlar yapsaydı orada yazardı. denial-of-service yemişler gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar