Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belimi sakatladım...

Patice

Öne çıkan mesajlar

Konu ciddi patiler.

Bu aralar biraz ağır işler yaptığım, çok terleyip rüzgarda kaldığım için sanırım belim ve boynumda bir haftadır geçmeyen korkunç bir ağrı var. Kremler, kas gevşeticilerle geçirmeye çalıştım, ama geçmedi. Bugün geldiğim nokta nefes alırken belimde ağrı oluyor.

Yüzmek ya da yürüyüş, egzersiz yapmak işe yarar mı?

Öneriniz var mı ya da?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Belin incinmisken hareket yapma herseyden once. Daha kotu edersin. Bir de agrinin tam yerini tarif eder misin ?

Tam yerinin mutlaka bi adı vardır ama ağrıyan yer için 'bel omuru' diyebilirim. Yani poponun biraz üstünde sağ ve sol taraf.. Kemiklerde değil ağrı ya da yayıldı bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Defalarca belini sakatlamis biri olarak bir kac oneride bulunabilirim ama doktor degilim ve beni dinlemek yerine mutlaka bir doktora gorunmeni oneririm. Kim olursa olsun muayne olmadan, en azindan rontgen cektirmeden -MR sart degil bel fitigi teshisi icin- verilen tavsiyelere gore hareket etmemelisin.

Gelelim tahminime, anlattigin yerde agriyi hemen her hafta bir iki gun yasiyorum. Daha once bunun icin doktora gittigimde bel fitigim olmadigini ama legen kemigi cevresindeki dokulari bir sekilde zedeledigim soylendi bana. O bolgedeki kaslari guclendirmek icin steroid ignesi yapildi ve celik korse ile eve gonderildim.

Doktor imkansiz ne yapayim dersen, imkansiz degildir, sen useniyorsundur diyeyim once. Yine imkansiz dersen; herseyden once belini sicak tut. Hava sicak olsa bile en ufak esinti agrini sizini arttiracaktir.

Mumkun oldugunda sert ve duz bir yerde yat. Yamuk yatma. Ayaklarini uzatmak zorunda degilsin.

Hareket etmeye calisma ve zorlama. Bu ilk oldugunda 10 gun yataktan cikamamistim ben nerdeyse. Jeller ilaclar pek bir isime yaramamisti ayni sekilde.

Ha bir de en onemligi. Egilme, bir seylere asiri uzanma. Mumkunse biri sana hizmet etsin su rahatsizligin gecene kadar.

Ayni sekilde kaykilarak oturma, mecbur degilsen hic oturma, ayakta durup gezinme.

Bir iki gun icinde daha iyi hissedeceksindir.

Yalniz doktor kismini ihmal etme. En onemlisi o.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Defalarca belini sakatlamis biri olarak bir kac oneride bulunabilirim ama doktor degilim ve beni dinlemek yerine mutlaka bir doktora gorunmeni oneririm. Kim olursa olsun muayne olmadan, en azindan rontgen cektirmeden -MR sart degil bel fitigi teshisi icin- verilen tavsiyelere gore hareket etmemelisin.

Gelelim tahminime, anlattigin yerde agriyi hemen her hafta bir iki gun yasiyorum. Daha once bunun icin doktora gittigimde bel fitigim olmadigini ama legen kemigi cevresindeki dokulari bir sekilde zedeledigim soylendi bana. O bolgedeki kaslari guclendirmek icin steroid ignesi yapildi ve celik korse ile eve gonderildim.

Doktor imkansiz ne yapayim dersen, imkansiz degildir, sen useniyorsundur diyeyim once. Yine imkansiz dersen; herseyden once belini sicak tut. Hava sicak olsa bile en ufak esinti agrini sizini arttiracaktir.

Mumkun oldugunda sert ve duz bir yerde yat. Yamuk yatma. Ayaklarini uzatmak zorunda degilsin.

Hareket etmeye calisma ve zorlama. Bu ilk oldugunda 10 gun yataktan cikamamistim ben nerdeyse. Jeller ilaclar pek bir isime yaramamisti ayni sekilde.

Ha bir de en onemligi. Egilme, bir seylere asiri uzanma. Mumkunse biri sana hizmet etsin su rahatsizligin gecene kadar.

Ayni sekilde kaykilarak oturma, mecbur degilsen hic oturma, ayakta durup gezinme.

Bir iki gun icinde daha iyi hissedeceksindir.

Yalniz doktor kismini ihmal etme. En onemlisi o.

Yaz ortasında ceza gibi oldu bu. Yatıyorum sürekli, sıcak duş, sıcak press.. Teşekkür ederim umarım bişey yoktur. Ama eğilirken dikkat et..kısmında sanırım bi hataya kurban gittik. Paldür küldür hareket etmekten yamuldum galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

alabiliyorsan yakı al 2gün onu tut bölgede biliyorum işkence ama bir nebze iyi geliyor. Baston bulundur etrafta elini kolunu fazla uzağına uzatma. Yanında birini bulundurman doktora gitmen (acil bile olsa git verdikleri agrı kesici kas gevsetici mucizevi) çok önemli. Geçmiş olsun.

Ağrı kesici kas gevsetici sıcak su yakı wicks hepsine aban
Sosyal ağlarda paylaş

evet çok aci şekilde yakıyor onlarca iğne batıyormuş gibi geliyor wicksin 5kat güçlüsü diyebilirim. En kötüsü etkisi hiçbir zaman azalmıyor 2gün kalıyorsa 2gün boyunca aynı derecede devam ediyor.

Ayrıca dediği şekilde yıkamaz benim gibi sıcak suyla yıkarsan o zaman gerçek acıyı görürsün :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...