Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orhan Pamuk: Türk burjuvazisi beni tiksindiriyor.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Spidee said:

Orhan Pamuk'un lümpen olduğunu da gördük. Aziz Nesin de cahil miydi mesela? Ne var acaba başka bilmediğimiz.

Orhan Pamuk ile Aziz Nesin'i denk tutmak?

Birisi ruhunu,kalemini emperyalist devletlere kiralamış;ne sufle gelirse onu okuyor,yazdığı kitaplar bu ülkenin tanınmış pek çok yazarı tarafından kötü olarak nitelendiriliyor, henüz şurada yazdığı kitap sayısı belli...

Diğeri ölene kadar doğruları yazmış, hep bu halkı yazmış, eksikleri-yanlışları yazarak eleştirmiş, kimseye yalakalık yapacağım diye bir çabası olmamış, kitapları üst üste konulduğunda boyundan yüksekliğe ulaşmış, defalarca ölümden dönmüş ama hep gerçekleri söylemeye devam etmiş, asla ne batının,ne de doğunun adamı olmamış, sadece ve sadece bu ülkenin insanı-aydını olmuş bir adam. AYAKTA ÖLMÜŞ bir adam gibi adam.

Hee, laf olsun diye Aziz Nesin'in adını ağzına alan, hesapta onu seven, sahip çıkanlara ek bilgi...Aziz Nesin'de AYDINLIK yazarıydı, AYDINLIKÇI'ydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:

Ataturk karsitlarinin Ataturkculere karsi tek kozu resmen. Boyle vardir ya, ayni takimi tutarsiniz ama, o kadar sacma konusur ki, saglam argumanini zayiflatir, takimin haksiz duruma duser. O adam iste bu adam.

Bu tamamen efsane, o kadar çok yazdınız ki, yaza yaza inandınız.Çok Atatürk düşmanı ile tartıştım şu forumda, hemen hepsi söyleyecek-yazacak bir şey bulamayıp tıkandıkları yerde bana hakaret edip çekip gittiler.

Benim anlamadığım her fırsatta fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diye atıp tutup yazan sen de dahil adamlar neden benim "ORHAN PAMUK kötü yazardır" şeklindeki düşünceme tahammül edemeyip bu denli hakaretlerle bana saldırıyorsunuz? Ben sizin sevdiğiniz adamı sevmek zorunda mıyım, sizin beğendiğiniz yazarı beğenmek zorunda mıyım? Binlerce kitap okudum, edebiyatım da sağlamdır, bu yaşa gelmişim, elbette okuduğum ya da okumaya çalışıp da bir türlü kitabını bitiremediğim yazarları eleştirecek kadar edebiyat birikimim olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarımı beğenmeyebilirsiniz, desteklemeyebilirsiniz ancak bunu insan gibi ifade edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Spidee said:

İyi bayramlar :)

Sana da...
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

Çok Atatürk düşmanı ile tartıştım şu forumda, hemen hepsi söyleyecek-yazacak bir şey bulamayıp tıkandıkları yerde bana hakaret edip çekip gittiler.

Öncelikle siyasetçilerin düşmanları olmaz muhalifleri olur.

Yani bugün Barack Obama ile aynı fikirleri paylaşmayan insanlara "Obama düşmanı" denmez. Aynı şekilde Angela Merkel ile aynı fikirleri paylaşmayanlardan da "Merkel düşmanı" diye bahsedilmez.

Dünyada siyasi liderlerin muhaliflerinden "düşman" olarak bahsedildiği ülkelere gelirsek;

Kuzey Kore
III. Reich
Afrika ve ortadoğudaki irili ufaklı diktatörlükler.

Çünkü bu ülkelerde siyasi liderlerin muhalifleri yoktur, düşmanları vardır.

Hani anlıyorum Atatürkçüsün, ne pahasına olursa olsun savunmaya ant içmişsin ama bu "Atatürk düşmanlarına" karşı Atatürk'ü savunurken kullandığın kelimelere dikkat etmeni tavsiye ederim.

Yani birilerini Atatürk düşmanı diye nitelemek Atatürk'ü savunurken hiç mi hiç yardımcı olmuyor. Kendi elinle bu "Atatürk düşmanlarına" karşı koz vermiş oluyorsun ve farkında olmasan da bu konudaki fikirlerine dayanak veriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'e ''diktatör'' diyen de sizsiniz, apaçık ''düşman'' olan da sizsiniz. diktatör olduğu için düşmanlık ediliyor (ediyoruz) demeye getiriyorsun, sonra da demagoji yapıp, ''bak sen de diktatör olduğunu kabul ediyorsun ki, düşman sözcüğünü kullanıyorsun'' gibisinden saçmalıyorsun. yani cetoritto'nun söylediği gibi lafının kalmadığı yerde hakaret, olmadı demagoji v.s. ile, fikirsizliğinin üstünü kapamaya çalışıyorsun.

ayrıca demagojiyi de becerdiğin söylenemez. tüm siyasi ve askeri liderlerin (diktatör olsunlar, olmasınlar), gerek ülke içi gerekse ülke dışında hem muhalifleri, hem de düşmanları bulunabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

NiccoloMachiavelli said:

Dünyada siyasi liderlerin muhaliflerinden "düşman" olarak bahsedildiği ülkelere gelirsek;

Kuzey Kore
III. Reich

Yani şimdi laf edicem de hakkaten ban yemekten çok ayıp etmekten korkuyorum. O laf ettiğiniz atatürkten 15-20 yıl sonra ÇOK DEMOKRATİK ABD'De yönetmenler savaş karşıtı film çekiyor diye komünist yaftası altında yada gerçekten komünist diye yıllarca hapse atılıyordu.

Hayatınız Atatürk'e laf atmak olmuş ama sizin gibi 10 tane üst üste koysak ona laf atacak kapasiteye ulaşamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

NiccoloMachiavelli said:

cetoritto said:

Çok Atatürk düşmanı ile tartıştım şu forumda, hemen hepsi söyleyecek-yazacak bir şey bulamayıp tıkandıkları yerde bana hakaret edip çekip gittiler.

Yani bugün Barack Obama ile aynı fikirleri paylaşmayan insanlara "Obama düşmanı" denmez. Aynı şekilde Angela Merkel ile aynı fikirleri paylaşmayanlardan da "Merkel düşmanı" diye bahsedilmez.

Kuzey Kore
III. Reich

Çünkü bu ülkelerde siyasi liderlerin muhalifleri yoktur, düşmanları vardır.

Hani anlıyorum Atatürkçüsün, ne pahasına olursa olsun savunmaya ant içmişsin ama bu "Atatürk düşmanlarına" karşı Atatürk'ü savunurken kullandığın kelimelere dikkat etmeni tavsiye ederim.

Yani birilerini Atatürk düşmanı diye nitelemek Atatürk'ü savunurken hiç mi hiç yardımcı olmuyor. Kendi elinle bu "Atatürk düşmanlarına" karşı koz vermiş oluyorsun ve farkında olmasan da bu konudaki fikirlerine dayanak veriyorsun.

Öncelikle ortada fikri bir muhalefet yok, yapılan şey düşmanlık. Aşağıya BÜYÜK TÜRKÇE SÖZLÜK'ten düşman tanımını yapıştırdım.

düşman Far. duşm¥n
a. 1. Birinin kötülüğünü isteyen, ondan nefret eden, ona zarar vermeye çalışan kimse, yağı, hasım, antagonist, dost karşıtı: “Ben ki dans salonlarına, barlara düşman bir adamımdır.” -S. F. Abasıyanık. 2. Birbirleriyle savaşan devletler ve bu devletlerin asker, sivil bütün uyrukları: “Her sokak düşmanlarla doluyken o, sevinçli sevinçli şarkı söylüyor.” -A. Gündüz. 3. Aralarında birbirleriyle çatışmaya varacak ölçüde anlaşmazlık olan taraflar: “Dostumuza güvenmeyelim de düşmanımıza mı güvenelim?” -B. R. Eyuboğlu. 4. sf. Bir şeyin yaşamasına, barınmasına engel olan (güç, tutum vb.). 5. mec. Bir şeyi büyük ölçüde kullanıp tüketen kimse: Ekmek düşmanı. 6. mec. Bazı şeylerden nefret eden, tiksinen kimse: İçki düşmanı.

Hasan Mezarcı, Şemsi Yılmaz gibi ATATÜRK DÜŞMANLARInı tanımışsan, izlemişsen ve bu ülkede MENEMEN OLAYI'nın hem de Cumhuriyet Devriminin hemen arkasından yaşandığını, yapanların da ATATÜRK DÜŞMANI olduklarını bilirsen ve Atatürk vefat eder etmez yaptıklarını yok etmek isteyen kişilerin faaliyetlerinin farkındaysan tabii ki bu eylemleri gerçekleştiren kişilere ATATÜRK DÜŞMANI diyeceksin. Bu bir Kemalist'in Atatürk'ü savunurken ki argümanlarını neden zayıflatsın? Örneğin yukarıda adlarını verdiğim Hasan Mezarcı veya Şemsi Yılmaz'ın kendilerine Atatürk Düşmanı denmesinden rahatsız olduklarını mı sanıyorsun?

Neticede Can Yücel'in meşhur savunmasını duymuşsundur mahkemede. Hani şu hakime, "hakim bey, bizim oralarda g.te g.t derler" şeklinde konuştuğu savunmasını. Düşman düşmandır, muhalif muhalif.
Sosyal ağlarda paylaş

NiccoloMachiavelli said:

cetoritto said:

off off çarpıtmaya bak, müthiş
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

Öncelikle ortada fikri bir muhalefet yok, yapılan şey düşmanlık.

Ne yani, şu an hayatta bile olmayan birine maddi olarak düşmanlık beslendiğini, zarar vermek, öldürülmek, beden bütünlüğünün bozulmak istendiğini mi söylüyorsun?

Fikri bir düşmanlık, aynı siyasi görüşü paylaşmamak değilse nedir?

Ben mi yanlış anladım?
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse ya, Ataturk'un derdini anlatamadigi adamlar Ataturkcu zannediyor kendini. Problem de bu biraz sanirim. İsletim sistemi uygun degil sanirim bunu anlamaya, format lazim. Demokrasi ve Ataturkculuk adini verdiginiz kelepceler takmaya calisiyorsunuz insanlara. Ataturk'un cikartmaya calistigi kelepceleri onun adina takmaya kalkip, bir de adini lekeliyorsunuz.

İnsanlar seni suclayip, hakaret edip yildiramamis degil. En komik olani da bu. İnsanlar anlatmaya calismis, sen ise karsiti oldugun bagnazligin bire bir aynisini yapip, seni yildiramadaklari sanrisiyla savunmussun inanclarini.

Anlatamamis ki Ataturk derdini sana. Anlatmasi da zor gerci, haksiz degil tabii. Taraf olma hissiyati yaratiyor bu sorunlarin hepsini sanirim. Ya da taraf olarak yetistirilmek. Bilimsel yontemi anlayamamak, akademik dusunus seklini kavrayamamak da sebep olabilir. Ama en basta savunduklarinin hep TEK DOGRU oldugu on bilgisiyle yola cikmak sebep. Ayni karsiti oldugunuz "bagnazlar" gibi. Bilmem goremiyor musunuz aradaki korkunc benzerligi.

Bu insanlar Ataturkculugunuze, dinciliginize, dindarliginiza, Fenerli, Galatasarayli olmaniza karsi degil. Bu insanlar bunlarin hepsini sorgulamayi, objektifligi rafa kaldiran dogmatiklik penceresinda yasadiginiz icin karsi. Ama kim anlatmis ki bugune kadar ben anlatabileyim.

Beni Ataturk karsitligiyla suclayan adamin agzini kirarim normalde de, hatanin, amacin o olmadigini bildigim icin sinirlenmiyorum. Gercekten Ataturk karsiti saniyorsunuz cunku yazarken, muhakeme yeteneginizin ici onbilgiler, inanislar, kaliplar ve dogmatiklikle dolu baya baya. Ne yapayim ben. Forumdan adam mi kurtaracagim, degismek istemeyen adam degismez ki, niye bosa kurek cekeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

atatürkten 15-20 yıl sonra ÇOK DEMOKRATİK ABD'De yönetmenler savaş karşıtı film çekiyor diye komünist yaftası altında yada gerçekten komünist diye yıllarca hapse atılıyordu.

İllaki komünistlere çektirilen eziyetten bahsedeceksek (konu nereden geldiyse?) çok uzaklara gitmeden önce Nazım Hikmet'ten bahsetmekle iş başlayabilirsin. Atatürk ve rejiminin Nazım Hikmet'e çektirdiği eziyetlerinden bahset.

Bu gerçeği bile göremeyecek halde olup Amerika'dan bahsetmek gerçekten kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Spidee said:

Gercekten Ataturk karsiti saniyorsunuz cunku yazarken, muhakeme yeteneginizin ici onbilgiler, inanislar, kaliplar ve dogmatiklikle dolu baya baya.

Muhakeme yeteneklerinin pek gelişmediğini zaten Atatürk'ü savunurken aslında kimi zaman tam tersini yaptıklarının farkına bile varamamalarından belli oluyor.
İnanır mısın geçmişte "Ermeni Soykırımı yoktur" demeye çalışırken aslında itiraf olabilecek fikirlerle gelen insanları bile tanıdım.

İdeolojik körlük böyle bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

NiccoloMachiavelli said:

Spidee said:

Gercekten Ataturk karsiti saniyorsunuz cunku yazarken, muhakeme yeteneginizin ici onbilgiler, inanislar, kaliplar ve dogmatiklikle dolu baya baya.

Muhakeme yeteneklerinin pek gelişmediğini zaten Atatürk'ü savunurken aslında kimi zaman tam tersini yaptıklarının farkına bile varamamalarından belli oluyor.
İnanır mısın geçmişte "Ermeni Soykırımı yoktur" demeye çalışırken aslında itiraf olabilecek fikirlerle gelen insanları bile tanıdım.

İdeolojik körlük böyle bir şey.

Seni sevdim.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

nefes kesen türk burjuvazisi görüntüleri

sipeyskeyk said:
BUNU GEÇİN LAN HADİ. ÇARPARAK DURDUĞUM DOLAPTAN SONRASI DENİZ. YOLA UZAKLIK DA EN AZ 150 M HADİ.
sipeyskeyk said:
7thBreath said:
150m düzlükten sonra duramayıp nerdeyse denize uçurtan küçük aksilik ne merak ettim sadf.
VODKA FALAN

ee beni stalklayıp yaptığım kazayı bulunca ne oldu şimdi anlamadım?

Burjuva mı oluyorum alkollü araba kullandığım için?

Ayrıca burjuvazi sadece maddiyat ile alakalı bir durum mudur sence?

Koş bir dolan gel, hadi bakayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...