Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XFX 6850 Fan sorunu

samaella

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Ekran kartımın fanı dönmemeye başladı. Elledim baktım fan zorlanıyor elleyince. Çıkartıp kontak sprey sıkmıştım düzeldiydi 1 ay önce.

Bu aralar gene problemi yaptı. Fanı çıkartıp board üzerindeki 12V soketine taktım fırtınalar çıkartırcasına çalıştı. Fakat fanı kartın soğutucusu üzerine monte ettiğm zaman dönmemeye başlıyor.

Vidaları biraz bollatınca dönüyor ama bu seferde ses yapıyor. Vidaların altına lastik koydum ama gene dönmedi. Hani vidalanan yer ile pervanenin bir alakası yok,anlamıyorum nedendir.

Vidaları baya bollatıp deneye deneye yaptım bişiler, arada çalışırken vidası fırladı onu taktım gene yerine.

Derdi nedir bu pervanenin !!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

xfx gibi bir markanın fanından beklenecek bir şey. az daha para verip keşke sapphire veya msi alsaydın hiç bollatırmaya, vida fırlattırmaya gerek kalmazdı.

6850 fanları satılıyor değiştirmeni öneririrm.

//edit

merak ettim 6850 fanı satılıyormu diye sitelere baktım ve satılmıyor. hurda bir 6850 bulup ondan takılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadtek uzun zamandır piyasada olan bir marka. Hatta bazı dönemler piyasanın en iyi F/P kartlarını satmış bir marka. Gayette bilinen bir marka.

XFX'de 3-4 senedir bu piyasada olan bir marka. Kullanmadığım için kalitesi hakkında birşey diyemeyeceğim ama uzun süredir sorunsuz kullanan arkadaşlarım var. Ekran kartı alırken kalitesini ispatlamış Sapphire, HIS, MSI, vs varken XFX almayı pek düşünmem açıkçası. Uzun süreli bir yatırım yapıyorsunuz sonuçta.

OEM olarak direk 6850 için fan arasan bulamazsın. OEM fanlar genelde 1 den çok modeli destekleyecek şekilde çıkıyorlar. 7xxx serisi için bile oem fanlar bulunmakta.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte işin ilginç yanı fan çalışıyor. Soğutucu üzerine monte edince nedense zorlanıyor ve saçmalıyor. Ama fan alttan neden zorlanabilir onu çözemeim. Monte yeri alakasız yerde mekanizmayla. Vidalarda cücük kadar 3 diş giriyor zaten hafif bollatınca titreşimden bir süre sonra fırlıyorlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

Elindeki parcada sorun cikinca uzerinde yazan isme bakip laf atmak baya komik olmus.

Bilgisayar parcalari narinler oldukca, ne kadar test yapilsa da fabrikadan ciktiktan sonra kargoydu, rafa konmasiydi derken ureticinin eline ulasan bircok parca sorunlu oluyor. Bir parcayi aldiktan sonra ilk yapacaginiz sey stress testi yapmak olmali ki sorun cikarsa hemen geri iade edip yenisini talep edebilesiniz saticidan.

XFX de Leadtek de oldukca duyulmus ve kaliteli markalardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...